2010. március 03. Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program I. és II. intézkedéscsoportjához kapcsolódó.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
2012. december 3. ÉSZAK KELET-PEST MEGYEI LEADER EGYESÜLET Tájékoztató Fórum.
Advertisements

Mecsek-Völgység-Hegyhát Egyesület ÚMVP IV. tengely LEADER, kifizetési kérelmek.
Gordos Márta Európai Együttműködési Programok Igazgatósága
ÚMFT – a foglalkoztatás növeléséhez kapcsolódó hazai és EU-s források elérése mikro-, kis-, és középvállalkozások részére.
Harmadik országbeli állampolgárok a magyarországi munkaerőpiacon
1 ‘Bakonyalja-Kisalföld kapuja’ Vidékfejlesztési Egyesület évi ÚMVP monitoring adatszolgáltatási kötelezettség Kisbér,
A 17/2010. (III. 4.) FVM rendelet a családi gazdálkodók által igénybe vehető átmeneti állami támogatásról Szeged, március 31.
AZ ÚJ SZABÁLYSÉRTÉSI TÖRVÉNY
Szakértői tanácsok az akkreditációs ellenőrzéshez
A kamara szerepvállalása a szociális képzések területén
Tájékoztatás a as EMVA társfinanszírozású vidékfejlesztési program évi éves végrehajtási jelentésben foglalt eredményekről ÚMVP MB 2013.
HEVES MEGYEI KORMÁNYHIVATAL
Pannónia Kincse LEADER Egyesület május 21. Pannonhalma A mikrovállalkozások létrehozására és fejlesztésére nyújtandó támogatások részletes feltételeiről.
Akkreditált intézmények és programok ellenőrzése Jókai István a FAT elnöke.
Az IKSZT címbirtokos szervezetek működtetési kötelezettségeiről VM Vidékfejlesztési, Képzési és Szaktanácsadási Intézet Budinszki István szeptember.
FIP képzés - menetrend 01. – Bevezetés – Általános információk a FIP-ekről 02. – Közfeladatot ellátó szervek, közérdekű adatok közzététele 03. – ÁFSZ és.
Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a szaktanácsadási szolgáltatások igénybevételéhez nyújtandó támogatások Ersók Norbert Főosztályvezető-helyettes.
Tájékoztató az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program mezőgazdasági szaktanácsadási intézményrendszeréről, s az igénybevehető szolgáltatásokról Tisza.
Tájékoztató Fórum Észak Kelet-Pest Megyei Leader Egyesület 2170 Aszód Pesti út
A Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Oktatási Főosztályának feladatai a 2011/2012. tanévben Némethné Fülöp Terézia oktatási főosztályvezető
Elektronikus kérelem benyújtás
A 100%-os helyszíni ellenőrzés koncepciója
A pályáztatási eljárás általános bemutatása, kiemelt projektek Czégér Zsuzsanna főosztályvezető KvVM FI KEOP KÖZREMŰKÖDŐ SZERVEZET Székesfehérvár 2007.április.
1 A KIFIZETÉSEK ÉS PÉNZÜGYI ELLENŐRZÉSEK FOLYAMATA A KÖZREMŰKÖDŐ SZERVEZETNÉL.
Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alapból (EMVA) támogatott kérelmekhez kapcsolódó adatszolgáltatási kötelezettség oktatása február 2.-5.
Az állattartó telepek nyilvántartásainak szabályos vezetése
SZECSKAY Ügyvédi Iroda CEBC – XXI. Vezérigazgató Találkozó Lobbizás európaiul március 31. Budai Judit.
AaAa ÚJ MAGYARORSZÁG VIDÉKFEJLESZTÉSI PROGRAM ÉVES JELENTÉS 2008.
AaAa ÚJ MAGYARORSZÁG VIDÉKFEJLESZTÉSI PROGRAM Monitoring és értékelés.
Tájékoztatás az ÚMVP TS keret felhasználásáról Szarvas, december 11.
Gulyás László tű. hadnagy kiemelt főelőadó Tatabánya, november 6. Iparbiztonsági feladatok a nem rendszeres hulladékszállítással kapcsolatosan (az.
Az ÚMVP intézményrendszere
Új Magyarország Vidékfejlesztési Program III. tengelyes nem horizontális intézkedéseinek és a IV. tengelyes intézkedéseinek végrehajtási folyamata.
EMVA LEADER Aktuális feladatok a végrehajtásban
A transzferár ellenőrzés adóhatósági tapasztalatai
A Médiatanács klasszifikációs ajánlásának alkalmazásával kapcsolatos eredmények és tapasztalatok dr. Futó Gábor Médiafelügyeleti munkatárs NMHH Médiafelügyeleti.
Fejlesztési Igazgatóság Kohéziós Alap Közreműködő Szervezet számvitel Hosszú Gabriella és Pásztor Edit - Pénzügyi önálló osztály ,
Tájékoztató az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program mezőgazdasági szaktanácsadási intézményrendszeréről és az igénybevehető szolgáltatásokról Pataki.
Aktualitások, változások, újdonságok az agrár-szakképzésben Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium VIDÉKFEJLESZTÉSI, KÉPZÉSI ÉS SZAKTANÁCSADÁSI.
NVT AKG kötelező képzés 2006 FVM Képzési és Szaktanácsadási Intézet 1.Modul: 1.Modul: Általános kérdések, jogszabályok, eljárásrend Lukács-Lőrincz Rita.
A szakképzési jogcím rendelet (139/2008. (X. 22.) FVM r.) módosítása (2010. okt. 1.) Készítette: Wayda Imre vez. főtanácsos vez. főtanácsos Földművelésügyi.
ÚMVP keretében támogatott képzések helyszíni ellenőrzésének tapasztalatai Artim Katalin FVM-VKSZI Budapest,
NVT AKG kötelező képzés 2006 FVM Képzési és Szaktanácsadási Intézet Gazdálkodók kötelező képzése Tóth István FVM Képzési és Szaktanácsadási Intézet
ÚMVP III-IV.tengely Budapest, Dr. Horváth Zita Agrár-vidékfejlesztési Főosztály.
A szaktanácsadási szolgáltatások igénybevételéhez nyújtandó támogatás igénybevételéről és elszámolásáról november 16. Sebestyén Andrea EMVA jogcím-felelős.
Gazdasági jog III. Előadás Általános szabályok A Gt. általános része.
1 Foglalkoztatási formák, díjazásuk Munkaidő és a kapcsolódó nyilvántartások november 23. Gottgeisl Rita.
DIT-ÚMVP III. és IV. tengelyét, illetve a TS intézkedést érintő programmódosítási javaslatok Dr. Maácz Miklós főosztályvezető Vidékf ejlesztési Főosztály.
Vasútszabályozási Osztály
Szakképzési dokumentumok
Pannónia Kincse LEADER Egyesület EMVA VIDÉKFEJLESZTÉSI JOGCÍMEK HELYSZÍNI ELLENŐRZÉSSEL KAPCSOLATOS FONTOSABB TUDNIVALÓK.
Új Magyarország Vidékfejlesztési Program III. tengelyes nem horizontális intézkedéseinek és a IV. tengelyes intézkedéseinek végrehajtási folyamata.
 Módosítás jogszabályi háttere: › évi XVII. Törvény › 23/2007. (IV.17.) FVM rendelet › Letölthető:  Benyújtás helye: támogatási.
Slenker Endre Magyar Energia Hivatal
Projekt adatlaphoz csatolandó dokumentumok 1. célterület Nyilatkozat a Helyi Akciócsoporttal való együttműködésről Nyilatkozat honlapon történő megjelenésről.
ÚMFT TÁMOP / „A képzés minőségének és tartalmának fejlesztése” Kálózi Erika
A NAKVI szaktanácsadási feladatai október 1-től Dr. Mezőszentgyörgyi Dávid főigazgató ”A szaktanácsadás szervezeti átalakulása” Budapest, október.
A vis maior esemény bekövetkezését követően az érintett Önkormányzatnak 5 munkanap áll rendelkezésére, hogy azt bejelentse az ebr42 rendszeren, valamint.
KÖZIGAZGATÁSI ELJÁRÁS
A szaktanácsadás támogatása között
Álláskeresőként történő nyilvántartás
A Bit módosítása évi LXXXVI. tv június január január 1.
A felsőoktatási gyakorlóhelyek nyilvántartása november 27. Laczky Gabriella.
Pályázati audit. Jogszabályi háttér as periódusban változatlan volt  Közösségi joganyag 1083/2006/EK rendelet 1828/2006/EK rendelet 1080/2006/EK.
Helyszíni ellenőrzés Grigely Győző, KDRFÜ. Az ellenőrzés jogi háttere Támogatási Szerződés, ÁSZF 10. pont „Kedvezményezett a Szerződés aláírásával kötelezettséget.
VI. Országos Tanácsadási Konferencia, BKIK Budapest, március 21. (ISBN száma: ) Dr. Tóth Krisztina egyetemi docens GAZDASÁG- ÉS.
A közigazgatási eljárás II.
Az állami támogatások versenyszempontú ellenőrzése Magyarországon
Megjelent a végrehajtási rendelet!
Kötelezettségvállalás nyilvántartása, számvitele
Előadás másolata:

2010. március 03. Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program I. és II. intézkedéscsoportjához kapcsolódó képzések Képzés ellenőrzése Kuha Zsuzsanna ellenőrzési szakreferens Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal Területi Ellenőrzési Főosztály Modernizációs Támogatások Ellenőrzési Osztálya Munkaértekezlet a Képző Szervezetek részére

2010. március 03. Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program I. és II. intézkedéscsoportjához kapcsolódó képzések Miért ellenőrizzük a képzéseket is? (Jogszabályi alapok) Együttműködés a szakértők között Az ellenőrzés alanyai Az ellenőrzés lefolytatásának menete Kérdések Az előadás felépítése Munkaértekezlet a Képző Szervezetek részére

Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program I. és II. intézkedéscsoportjához kapcsolódó képzések Jogszabályi alapok I március /2006/EK rendelet 28. cikk (1) A helyszíni ellenőrzések segítségével a tagállamok az alábbiakat igyekszenek ellenőrizni: a) a kedvezményezett javára végrehajtott kifizetések igazolhatóak-e a támogatott műveleteket végrehajtó szervek vagy cégek birtokában lévő számviteli vagy egyéb dokumentumokkal; (3) A nemzeti hatóságok által megfelelően nyilvántartásba vett és kellően indokolt kivételes körülmények között, a helyszíni ellenőrzések kiterjednek a művelet szemléjére vagy nem tárgyi művelet esetén a művelet szervezőjének felkeresésére. Munkaértekezlet a Képző Szervezetek részére

Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program I. és II. intézkedéscsoportjához kapcsolódó képzések évi CXL Tv. (KET) 15. § (1) Ügyfél az a természetes vagy jogi személy, továbbá jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, akinek jogát vagy jogos érdekét az ügy érinti, akit hatósági ellenőrzés alá vontak, illetve akire nézve a hatósági nyilvántartás adatot tartalmaz évi XVII. Tv. 53. § (1) Az ellenőr a helyszíni ellenőrzés során: g) az ügyféllel szerződéses kapcsolatban álló harmadik személynél kapcsolódó ellenőrzést végezhet március 03. Jogszabályi alapok II. Munkaértekezlet a Képző Szervezetek részére

2010. március 03. Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program I. és II. intézkedéscsoportjához kapcsolódó képzések Jogszabályi alapok III. Munkaértekezlet a Képző Szervezetek részére 139/2008 (X.22.) Rendelet 7. § (7) Az MVH és az FVM VKSZI helyszíni ellenőrzés keretében is ellenőrizheti a Képző Szervezeteket, valamint a képzéseket, beleértve például a képzésen vezetett, a 3. számú melléklet szerinti jelenléti ívet Az FVM VKSZI és az MVH között létrejött 16/2008/1 megállapodás, mely szerint: „A támogatási rendelet alapján azonban a képzéseken vezetett jelenléti ívet és a képzéseket az MVH is ellenőrizheti helyszíni ellenőrzés keretében. Ezen ellenőrzések önállóan és a két szerv által közösen is megvalósíthatók, ebben az esetben a feleket együttműködési kötelezettség terheli.”

2010. március 03. Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program I. és II. intézkedéscsoportjához kapcsolódó képzések Együttműködés a szakértők között FVM AVF FVM-VKSZI MVH Vidékfejlesztési Támogatások Igazgatósága Infrastrukturális Beruházások Osztálya MVH Jogi Főosztály Vidékfejlesztési Támogatások Jogi Osztálya MVH Területi Ellenőrzési Főosztály Modernizációs Támogatások Ellenőrzési Osztálya Munkaértekezlet a Képző Szervezetek részére

Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program I. és II. intézkedéscsoportjához kapcsolódó képzések Az ellenőrzés elsődleges alanya az ügyfél, aki mezőgazdasági termelő, erdőgazdálkodó és egységes támogatási és kifizetési kérelmét az MVH- hoz benyújtja március 03. Az ellenőrzés másodlagos alanya a jogcím szerinti szolgáltatást az ügyféllel polgári jogi szerződésben részletezetteknek megfelelően teljesítő Képző Szervezet. Az MVH által is ellenőrzöttek körébe azért szükséges bevonni a jogcím alapján közreműködő KSz-ket, mivel az ügyfél részére teljesített szolgáltatások a támogatott műveleteket végrehajtó szervek birtokában lévő jogosultsági (oktatókkal létesített munkaviszony) és egyéb dokumentumokkal (jelenléti ívek), bizonylatokkal igazolhatók. Munkaértekezlet a Képző Szervezetek részére

Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program I. és II. intézkedéscsoportjához kapcsolódó képzések Az ellenőrzés módja: VKSZI önállóan MVH önállóan (kiértesítés nélkül is: évi XVII. törvény 50. § (1)) – központi ellenőrzés keretén belül) VKSZI-MVH közös ellenőrzése (mindig kiértesítéssel) március 03. Az ellenőrzés lefolytatásának menete I. Az ellenőrzés célja: Az ügyfelek képzésen történő megjelenésének helyszíni vizsgálata. Munkaértekezlet a Képző Szervezetek részére

Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program I. és II. intézkedéscsoportjához kapcsolódó képzések Ellenőrzött adatok a kiszállás előtt (csak kötelező képzések esetében): A VKSZI honlapján az MVH számára elérhető lekérdezések (képzési helyszínek, dátumok, képzés kód, ID, megnevezés, KSz-ek listája) A VKSZI által az MVH részére megküldött lista, melyben a képzést tartani jogosult oktatók nevei szerepelnek (adatátadás módjának egyeztetése folyamatban van) március 03. Az ellenőrzés lefolytatásának menete II. Munkaértekezlet a Képző Szervezetek részére

Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program I. és II. intézkedéscsoportjához kapcsolódó képzések Ellenőrzött dokumentumok a képzés helyszínén: Haladási napló (tanfolyami napló) Jelenléti ív Az ellenőrzés időpontjában jelenlévők Oktató beazonosítása a közösségi támogatás nyilvánosság felé történő bemutatása (logo a képzés helyszínén és az átadott képzési anyagokon) A képzésen minimum 5 fő megjelent Ügyfél-meghatalmazottak is rész vettek-e a képzésen (jelenléti ív) március 03. Az ellenőrzés lefolytatásának menete III. Munkaértekezlet a Képző Szervezetek részére

Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program I. és II. intézkedéscsoportjához kapcsolódó képzések Kérdések március 03. Munkaértekezlet a Képző Szervezetek részére