„A tivadari térségben lefolytatott supervisori ellenőrzés tapasztalati” Készítette: Gyenge László tű. őrnagy.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Vízgazdálkodási fejlesztések a Felső-Tisza- vidéken ( )
Advertisements

NAV Tolna Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatósága
MHT Országos Vándorgyűlés
26. § (1) A Hivatal a köznevelési intézmény és fenntartója ellenőrzésére jogosult szervek számára a KIR honlapján zárt rendszert biztosít annak érdekében,
katasztrófa-veszélyeztetettsége Dr. Tóth Ferenc tű. dandártábornok
Békés Megyei Államigazgatási Kollégium ülése
MANORKA projekt Magyar – Norvég Kapcsolatok
2013. Szeptember 3. Szekeres Balázs Informatikai biztonsági igazgató
Projektzárás „Komplex szervezetfejlesztési projekt megvalósítása Kaposvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalánál” ÁROP-1.A.2/B
Pelech Dávid Budapest Duna Kontakt Pont
Szennyezett területek kármentesítési feladatainak elvégzése – KEOP Projektmenedzsment szempontok KvVM – január 9.
A helyi jelentőségű védett természeti területekkel kapcsolatos jogszabályi háttér Sándor Edina Felső-Tisza-vidéki Környezetvédelmi,Természetvédelmi és.
„Tapolca-patak revitalizációja”
Agrár- és Vidékfejlesztési Operatív Program Budapest, február 9.
A környezetvédelem intézményrendszere
A 314/2005. (XII. 25.) Korm. rendelet változásai Nyíregyháza, október 2.
Bérczi László tű. ezredes BM OKF tűzoltósági főfelügyelő
Szociális igazgatási-szociális szolgáltatási ismeretek
EKOP Elektronikus levéltár
LEADER nemzetközi együttműködés „A projekt útja” Parizán Anna Tanácsos Vidékfejlesztési Minisztérium Szeptember 26.
A 100%-os helyszíni ellenőrzés koncepciója
KBSZ Szakmai Nap Tiszai kikötők Martfű, október 27. Tiszai kikötők vizsgálata hajózásbiztonsági szempontból az NKH KÜI Hajózási Hatósági Főosztály.
A hajóút jelenlegi helyzete
dr. Szaló Péter helyettes államtitkár szeptember 24.
Szervezetfejlesztési Program
A Ket. módosításaival kapcsolatos jogalkalmazási tapasztalatok
Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
A kormányhivatalok és a kormányablakok
Pest Megyei Közigazgatási Hivatal
A települési önkormányzatok állategészségüggyel és élelmiszerlánc-felügyelettel kapcsolatos feladatai Dr. Bakos Pál Igazgató-helyettes főállatorvos Békés.
Gulyás László tű. hadnagy kiemelt főelőadó Tatabánya, november 6. Iparbiztonsági feladatok a nem rendszeres hulladékszállítással kapcsolatosan (az.
Távhőszolgáltatás és fogyasztóvédelem dr. Balku Orsolya főosztályvezető Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság Távhőszolgáltatási Konferencia és KiállításPécs,
Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság KÉSZEN AVÉSZBEN KÉSZEN AVÉSZBEN A viharokra történő felkészülés Győr-Moson-Sopron megyében Előadó:
Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Veszélyes üzemek kritikus infrastruktúra védelmi aspektusai
Ajánlás a felkészítések (gyakorlás, munkaműhely) tartalmára és módszerére A gyakorlat bemutatása A gyakorlat célja az etilén termékvezetékek sérülése következtében.
Az önkormányzat lakosságvédelmi feladatai Jogszabályi háttér: § §196/1996. (XII. 22.) Korm. rendelet a mentésben való részvétel szabályairól, a polgári.
Katasztrófavédelem válaszai a globális klímaváltozás
A területi szervek fő feladatai a nukleárisbaleset - elhárítás területén Jogszabályi háttér § §248/1997. (XII. 20.) Korm. rendelet az Országos Nukleárisbaleset-elhárítási.
HKI, OHT, OMP Államigazgatási szervezetrendszer
Tisztelettel köszöntöm a konferencia résztvevőit! Nagy Endre bányafelügyeleti főmérnök Pécsi Bányakapitányság Nagy Endre bányafelügyeleti főmérnök Pécsi.
Tájékoztatás a polgármesterek katasztrófavédelmi feladatairól
Fejlesztési Programiroda – Közutak V. Projektiroda
ÜNNEPÉLYES MEGYEI TANÉVNYITÓ
DigiKom Többfelhasználós, hálózatos környezet Grafikus felhasználói felület Iratok, határozatok generálása, tárolása Kapcsolódás a digitális.
A vis maior esemény bekövetkezését követően az érintett Önkormányzatnak 5 munkanap áll rendelkezésére, hogy azt bejelentse az ebr42 rendszeren, valamint.
Foglalkoztatási Információs Pontok
Nagy István Debreceni Egyetem Gazdálkodástudományi és Vidékfejlesztési Kar Gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnöki Levelező FÉLÉVES GYAKORLAT.
MKIK MKIK mellett független szervezetként működő Teljesítésigazolási Szakértői Szerv (TSZSZ) október 9.
KÖZIGAZGATÁSI ELJÁRÁS
Kovács Ákos A megépült Ipoly-hidakhoz vezető utak felújítása,
A szakképzés és felnőttképzés struktúrájának átalakítása a TÁMOP /2-2F projekt Az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Fejlesztési.
Elmúlt évek eredményei, tapasztalatai
Sík- és dombvidéki vízrendezés
A VÍZGYŰJTŐ-GAZDÁLKODÁSI TERV FELÜLVIZSGÁLATÁNAK ELŐZMÉNYEI A VÍZGYŰJTŐ - GAZDÁLKODÁSI TERV FELÜLVIZSGÁLATA SZAKMAI FÓRUM A VÍZGYŰJTŐ-GAZDÁLKODÁSI TERV.
A Tisza szerepe és fontossága Kárpátalja szempontjából
Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság
40/2006. (VI. 26.) GKM rendelet BIZTONSÁGI JELENTÉS & ÉVES BESZÁMOLÓ.
A külterületi kármentesítést meghatározó feltételrendszer és a kivitelezés összehangolása, együttműködés az irányító szervekkel.
Egészségbiztosítási Szakmai Fórum ZM Kereskedelmi és Iparkamara, február 05. Dr. Árok Krisztina igazgató Zala Megyei Kormányhivatal Egészségbiztosítási.
Dr. Polner Eörs Főigazgató Járási Hivatalok létrehozására kötendő megállapodások, ingatlanok helyzete.
Kormányhivatal szakigazgatási szervei 1.Szociális és Gyámhivatal 2.Építésügyi Hivatal 3.Igazságügyi Szolgálat 4.Növény-és Talajvédelmi Igazgatóság 5.Erdészeti.
A Tisza árvízi szabályozásának közgazdasági elemzése
A közigazgatási perek április 3..
Az Építésügyi Dokumentációs és Információs Központ
A VÍZGYŰJTŐ - GAZDÁLKODÁSI TERV FELÜLVIZSGÁLATA szakmai FÓRUM
Towards an Effective Regional Resource Allocation (TERRA) Zárókonferencia Nagyvárad, március 19. A projekt rövid bemutatása - célok és eredmények.
Az Építésügyi Dokumentációs és Információs Központ
MUNKAVÉDELMI ELLENŐRZÉS ZÖKKENŐMENTESEN? munkabiztonsági szakmérnök
Az évi Szegedi Nagyárvíz. Előzmények: - Demográfia ( ) - Tisza szabályozás ( ) Év Lakosságszám.
Előadás másolata:

„A tivadari térségben lefolytatott supervisori ellenőrzés tapasztalati” Készítette: Gyenge László tű. őrnagy

Előzmények: - Papp Károly közfoglalkoztatási helyettes államtitkár által vezetett, a Felső-Tisza árvízvédelmével kapcsolatos megbeszélés; - A FETIVIZIG igazgatója beszámolójában kiemelte, hogy az Ukrajnában végrehajtott gátépítési beruházások, illetve a betervezett, de ezidáig még el nem készült ukrán tározók (42 db) miatt a terület árvízi veszélyeztetettsége megnőtt (növekedő árvízszintek - Tivadarnál 100-120 cm növekedés jelenthet az ukrán fejlesztés, növekedő vízhozamok, különböző töltésmagasságok). A Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság tájékoztatása szerint, kritikus pont lehet a Tivadarnál lévő szűkület.

Kapott feladatok: - A kockázat (szűkület) csökkentése, valamint az esetleges árvízi események megelőzése érdekében szükséges a tivadari részen magántulajdonban lévő ártéri terület megtisztítása (aljnövényzet), az üdülőterület vízáteresztésének biztosítása (cölöpökre épült ingatlanok alsó beépítésének megszűntetése). - A FETIVIZIG-gel, az építésügyi hatóságnál kezdeményezzenek soron kívüli közös ellenőrzéseket, melyek során a feltárt problémák és hiányosságok megszüntetésére intézkedjenek. Az ellenőrzéseket a Napi jelentés 2.3. mellékletében - Lakosságvédelmi supervisori ellenőrzések adatai - rendszeresen megjeleníteni, illetve azok végeztével összefoglaló jelentést részemre megküldeni szíveskedjen.

Tett intézkedéseink: Az engedélyezési eljárások során érintett hatóságok felkutatása, bevonása; Helyszíni szemle az érintett szervek bevonásával (Vásárosnamény Önkormányzat Építésügyi Osztály, Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság, SzSzB Megyei Népegészségügyi Szakigazgatási Szerv, MKI) Jegyzőkönyv felvétele felelős és határidő megjelölésével.

A kritikus pont:

Felmerült problémák: A hatáskörrel és illetékességgel rendelkező hatóságok felkutatása nem könnyű (az építés idején és a jelenleg érvényben lévő jogszabályok alapján kell összegyűjteni; Mintaokmány a hatóságok kirendelésére, nem áll rendelkezésre; A 2001. évi árvíz elvitte a tivadari önkormányzat iratait; Elbirtoklás 15 év után.

Folyik a helyszíni ellenőrzés

Supervisori ellenőrzés II. - 2012. április 23-24-25.; - összevont ellenőrzés; - 35-35-40 db, a területen található ingatlan beazonosítása; - a terület felmérése a tovább folytatódik, mivel mintegy 130 ingatlan található az üdülő területén.

A FETIVIZIG által javasolt feladatok: Tivadarnál lévő szűkület megnyugtató rendezése: híd megemelése, magántulajdonban lévő ártéri terület megtisztítása, üdülőterület vízáteresztésének biztosítása (lábakra épült ingatlanok alsó beépítésének megszűntetése); Beregi töltésfejlesztések befejezése (77%-os készültségi fok); további töltésfejlesztések (Tisza és a Batár folyó mentén); Beregi, Szamos Krasznaközi tározó, illetve további tervezett tározó építése; lokalizációs, felkészülési tervek elkészítési, megújítása; távérzékelő rendszer karbantartása (68 pont, 33 magyar oldalon, 35 ukrán oldalon), mely vízállásról, csapadék értékről, léghőmérsékletről ad tájékoztatás; további tározók építésének projekt szintű előkészítése.

Köszönöm a figyelmet!