Nemzeti Közszolgálati Egyetem

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Moodle tapasztalatok, megoldások a Széchenyi István Egyetemen
Advertisements

KATONAI ALAPISMERETEK Előadó: Dr. Felházi Sándor mk. ezredes dékán.
1 TÁMOP B-11/2/KMR Az oktatás és kutatás színvonalának emelése a Szent István Egyetemen AZ OKTATÁS ÉS KUTATÁS SZÍNVONALÁNAK EMELÉSE A SZENT.
Partiumi Keresztény Egyetem - Nagyvárad -
Miért Közigazgatás? Felvételi tájékoztató Miért?  Ezáltal képes leszel változtatni a saját közösségeden!  Képes leszel arra mint köztisztvisel.
V. ETR Konferencia április Dr Majó Zoltán, egyetemi adjunktus
Nyitórendezvény „Szak-nyelv-tudás” – Az idegen nyelvi képzési rendszer fejlesztése a Debreceni Egyetemen TÁMOP D-12/1/KONV
Intézményfejlesztési Terv
Oktatási anyagok cseréje, internetes oktatás "Kutatás-fejlesztés a kárpát-medencei kisebbségi és nyugati magyar tudományos műhelyekben" Pongor Sándor.
ÚJ DIMENZIÓK A FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉSBEN Dr. Sediviné Balassa Ildikó: A FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉS SZERKEZETI, TARTALMI ÉS MÓDSZERTANI FEJLESZTÉSE A LEONARDO KÍSÉRLETI.
Alprojektek eTanulás rendszer fejlesztése
Tanulmányi rendszerek kommunikációs szerepe a felsőoktatási intézményekben. FELSŐOKTATÁS NYILVÁNOSSÁGA KONFERENCIA, 2005.
D ISSZEMINÁCIÓS K ONFERENCIA „KEZEK” TÁMOP C-12/1/KONV Miskolci Egyetem Eszterházy Károly Főiskola Károly Róbert Főiskola I. alprogram: Társadalmi.
Egy esély a felzárkózásra: Magyarország mint Európa egyik logisztikai központja Chikán Attila A Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanára, a Magyar Logisztikai,
Alkalmazott robottechnológia a Magyar Honvédségben
A tudományos élet színterei I. Kutatási projekt I október 18.
TÁJÉKOZTATÓ a Nemzeti Felnőttképzési Intézet tevékenységéről.
E - Learning Információtechnológiai támogatás a nyitott- és távoktatásban.
Az ÉRÁK szerepe és tevékenysége a régióban Soós Roland igazgató
Az e-learning gyökerei, az e-tanulás fejleményei
ELTE TÁMOP /2/B/KMR projekt workshop
Felsőoktatási Minőségfejlesztési Rendszer
Egészségügyi informatika oktatása és kutatása az Egészségügyi Főiskolai Karon.
GYERMEK- ÉS IFJÚSÁGPOLITIKA – JÓ képzettséget és JÓ munkát minden gyermeknek, mire felnő! Debreceni Egyetem Szociológia és Szociálpolitika Tanszék Czibere.
TÁMOP /1/B A kompetencia-alapú pedagógusképzés regionális szervezeti, tartalmi és módszertani fejlesztése Tájékoztatás az 1. pécsi konzultáció.
Civil Biztonság- és Védelemtudományi Tanszék A BIZTONSÁG ÉS VÉDELEM KULTÚRÁJA Dr. Szilágyi Tivadar egyetemi tanár GTK3185BAN.
A Nemzeti Közszolgálati Egyetem közigazgatás-tudományi karának minőségcéljai a 2012/2013. oktatási évre dr. Almásy Gyula szakcsoportvezető Közigazgatásszervezési.
Előadó: Dr. habil. Lakatos László ny. okl. mk. vezérőrnagy
Nemzeti Közszolgálati Egyetem
SZINTEK ÉS SZEMPONTOK AZ EURÓPAI FELSŐOKTATÁSI TÉRSÉGBEN Előadás a Felsőoktatási Kutatóintézet és az Oktatásügyi Közvetítői Szolgálat „Felsőoktatási konfliktusok”
A HM Technológiai Hivatal főbb feladatai
TÁMOP szakmai támogatás Educatio Nonprofit Kft
Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar Regionális Gazdaságtani és Vidékfejlesztési Intézet A LEADER PROGRAM MINT HELYI PARTNERSÉG KÉRDÉSEI MAGYARORSZÁGON.
A ZRÍNYI MIKLÓS NEMZETVÉDELMI EGYETEM - A MAGYAR FELSŐOKTATÁS INTEGRÁNS RÉSZE 1 MPV előadás.
A terrorizmus és a terrorizmus elleni harc vizsgálata
A háború és a modern fegyveres erő
Az E-TANÁR portál. A digitális olvasás-tudás már széles körben elterjedt. A digitális írás-tudás széleskörű alkalmazásához azonban alkotói közösségi fórumok.
Az E-TANÁR portál.
„ IKT-val támogatott új tanulási környezetek szerepe az oktatásban” „ IKT-val támogatott új tanulási környezetek szerepe az oktatásban ” augusztus.
Nemzeti Közszolgálati Egyetem
2012. január 25. Rozsnyai Krisztina 1 A felsőoktatás minőségbiztosítása Európában – a minőségbiztosítás és a nemzetköziesedés Rozsnyai Krisztina MAB Magyar.
Mentorhálózat a A-11/1 pályázatban A-11/1 „Bentlakásos intézmények kiváltása” Információs nap Budapest, március 1.
Vállalati kapcsolatok fejlesztése Nógrád Megyei Szakképzés-szervezési Társulás.
Disszeminációs Konferencia Budapest, december 2. dr. Sediviné Balassa Ildikó TANÁRTOVÁBBKÉPZÉS A FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉSHEZ.
Tudományos és …együttműködés Magyarország – Szerbia
A könyvtárak fejlesztési lehetőségei a TÁMOP-ban és a TIOP-ban Oktatási és Kulturális Minisztérium Könyvtári Osztály „A könyvtárak fejlesztési lehetőségei.
Civil Biztonság- és Védelemtudományi Tanszék A BIZTONSÁG ÉS VÉDELEM KULTÚRÁJA Dr. Simicskó István c. egyetemi tanár, államtitkár
„Olvasási és digitális kompetenciák fejlesztése könyvtári szolgáltatásokkal. A PTE Egyetemi Könyvtár a minőségi oktatás és hatékony tanulás szolgálatában”
Fejlesztési feladat műszaki leírása
2014. június 12. Lackó Péter Clarity
Sikeres ipar-egyetemi együttműködés Pannon Egyetem - KÜRT Zrt. Dr Remzső Tibor pályázati igazgató egyetemi docens Microsoft Innovációs Nap november.
Kovács László Nemzeti Közszolgálati Egyetem
DETEP-es hallgatónak lenni megtiszteltetés
MTT Felsőoktatási Szekció Tisztelettel köszöntöm a Szekció előadóit, résztvevőit! szeptember 20.
Az NKE RTK min ő ségbiztosításának jelene és jöv ő je Prof. Dr. Valcsicsák Imre.
MODERN ÜGYVITELI GYAKORLÓHELY KIALAKÍTÁSA A NYÍREGYHÁZI FŐISKOLÁN
 MoodleMOT  Duális képzés 2014  „A duális képzés célja, hogy a hallgatók a leendő szakképzettségüknek megfelelő munkahelyen, munkakörben összekapcsolják.
Gazdaságtudományi Kar Faculty of Economics Vállalati információs napok a duális felsőoktatási képzésekről Miskolc, március 25. Veresné dr. Somosi.
A Magyar Nemzeti Bank új gondolkodásmódja és programja Veszprém Dr. Ferkelt Balázs főosztályvezető, MNB, Oktatási Igazgatóság március 17.
Innováció-átok vagy lehetőség a felsőoktatásban? Dr. Urbányi Béla Egyetemi tanár.
2009. november Nemzetközi ILIAS Konferencia1/20 Az ILIAS közösség Magyarországon, az együttműködés fejlesztése Berecz Antónia.
DUÁLIS SZAKOK AZ SZTE KÍNÁLATÁBAN TÁMOP F-14/1/KONV Egység, alprojekt/alprogram neve Projektzáró rendezvény, Karsai Krisztina.
Dávid Mária Online nemzetközi kurzusok a korszerű tanárképzésért Social Network in Teacher Education - Közösségi hálózatok a tanárképzésben Szakmódszertanos.
Bemutatkozik az EKF Természettudományi Kara Pénzesné Dr. Kónya Erika dékán.
A TÁVOKTATÁS LEHETŐSÉGEI ÉS TAPASZTALATAI A FELNŐTTKÉPZÉSBEN DR. ZÁRDA SAROLTA A FELNŐTTKÉPZÉS KIHÍVÁSAI … DEC. 15.
ELearning az oktatásban készítette: Melega Kálmán iskola: honlap: eLearning:bubo.pataky.hu.
Információtechnológiák és tudásbázis az Agrof-MM Leonardo+ projektben M=Mountain; M=Mediterranean
A Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem Szervezeti Felépítése
Az állami fenntartású felsőoktatási intézmények gazdálkodása az erőforrásokkal Budapest, november 18. Földesi Gabriella főosztályvezető Intézményfinanszírozási.
Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar
Előadás másolata:

Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar Informatikai és Elektronikai Hadviselés Tanszék Tibenszkyné dr. Fórika Krisztina egyetemi docens KIHÍVÁSOK ÉS ÚJ PARADIGMÁK A TUDÁSMENEDZSMENT, A GENERÁCIÓK ÉS A KULTÚRA DIMENZIÓIBAN A tudásmenedzsment evolúciójának hatása a Közszolgálati e-Egyetem létrehozására

Tudásmenedzsment mint perpetuum mobile

A tudásmenedzsment helyzete a Közszolgálati Egyetemen 2012 januárja: NKE három korábbi felsőoktatási intézmény integrálása A Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem Rendőrtiszti főiskola Budapesti Corvinus Egyetemből kiváló Közigazgatás- tudományi 4 város: Budapest,Szolnok, Szeged, Ózd, 9 telephely 3 minisztérium: KIM, BM, HM

Nemzeti Közszolgálati e-Egyetem Feltételek, célok: Közszolgálati e-Egyetemi szakok, tantárgyak létrehozása Oktatók kiválasztása, Tananyagok kidolgozása Informatikai rendszer létrehozása Kiemelt kutatási téma: Katonai és oktatási célú tudományos számítógép-klaszter (fürt) létrehozása (nyertes egyéni pályázat alapján)

Katonai célú tudományos Cluster (fürt) létrehozása A kutatás központi problémája: katonai és oktatási célú tudományos számítógép-klaszter létrehozására alkalmas informatikai módszer kidolgozása, az alkalmazás feltételeinek, eszközeinek és módszereinek kidolgozása, a tudományos Gridekhez, Felhőkhöz való csatlakozás lehetőségeinek feltárása, kísérleti számítógép-klaszter létrehozása.

A kutatási program célja Az egyetemi karok intézményei szellemi és informatikai lehetőségeinek optimális kihasználása távoktatási rendszer alkalmazásával. Az Egyetem infrastruktúrájának és informatikai kultúrájának fejlesztése. A nyílt e-Egyetem létrehozása lehetőségének felmérése.

Döntés: e-Egyetem létrehozása Akkreditációs folyamat Szenátusi határozat Akkreditációs folyamat

Kísérleti távoktatási szak kiválasztása Szenátusi határozat Tantárgyak kiválasztása Akkreditációs folyamat Oktatók kiválasztása Oktatók felkészítése Tananyagok előkészítése Tananyagok kipróbálása Akkreditációs pályázat Tananyagok véglegesítése

Döntés: e-Egyetem létrehozása Szenátusi határozat Akkreditációs folyamat Személyi feltételek biztosítása

E-tanári követelmények meghatározása Szenátusi határozat E-tanári követelmények meghatározása Távoktatási program kidolgozása Személyi feltételek biztosítása Távoktatási tananyag kidolgozása Kísérleti kurzusok végrehajtása Távoktatási tananyag véglegesítése E-tanári állomány felkészítése Akkreditációs pályázat E-tanári állomány vizsgáztatása

Döntés: e-Egyetem létrehozása Szenátusi határozat Akkreditációs folyamat Külső feltételek feltárása Személyi feltételek biztosítása

A potenciális partnerek intézményei közötti együttműködés jellege: Kutatás-fejlesztési programok egyeztetése Multimédiás oktatási anyagok kölcsönös tesztelése és cseréje Távoktatási kurzusok kölcsönös tesztelése Távoktatási WEB oldalak tükrözése a saját szervergépen Továbbképző tanfolyamok és kutatási műhelyek közös rendezése Oktatók és kutatók cseréje Doktoranduszok kölcsönös képzése

Döntés: e-Egyetem létrehozása Szenátusi határozat Akkreditációs folyamat Külső feltételek feltárása Személyi feltételek biztosítása Anyagi és technikai feltételek biztosítása Együtt- működési szerződések

Technikai követelmények meghatározása Szenátusi határozat Hardver és szoftver- igény meghatározása Helyzetelemzés Anyagi és technikai feltételek biztosítása Kísérleti klaszter Beszerzés és fejlesztés

Kísérleti számítógép-klaszter Bemenő adatok Klaszter-számítógép 1 Klaszter-számítógép 2 Klaszter-számítógép 3 Vezér-számítógép Eredmény Kísérleti számítógép-klaszter

Technikai követelmények meghatározása Szenátusi határozat Hardver és szoftver- igény meghatározása Helyzetelemzés Anyagi és technikai feltételek biztosítása Számítógép klaszter Beszerzés és fejlesztés Távoktatási hálózat létrehozása Moodle

Kísérleti moodle-klaszter Moodle-szerver Moodle-munkaállomások Kísérleti moodle-klaszter

Technikai követelmények meghatározása Szenátusi határozat Hardver és szoftver- igény meghatározása Helyzetelemzés Anyagi és technikai feltételek biztosítása Számítógép klaszter Beszerzés és fejlesztés Távoktatási hálózat létrehozása Moodle Távoktatási hálózat kísérleti üzeme Moodle- klaszter

A NASA 128-processzoros Beowulf klasztere:  A klaszter 64 egyszerű PC-ből áll

Technikai követelmények meghatározása Szenátusi határozat Hardver és szoftver- igény meghatározása Helyzetelemzés Anyagi és technikai feltételek biztosítása Kísérleti klaszter Beszerzés és fejlesztés Távoktatási hálózat létrehozása Moodle Távoktatási hálózat kísérleti üzeme Moodle- klaszter Akkreditációs pályázat Távoktatási hálózat véglegesítése

Döntés: NATO Nyílt e-Egyetem (Open e-University) Szenátusi határozat Akkreditációs folyamat Külső feltételek feltárása Személyi feltételek biztosítása Anyagi és technikai feltételek biztosítása Külső feltételek feltárása Együtt- működési szerződések

Döntés: NATO Nyílt e-Egyetem (Open e-University) Szenátusi határozat Akkreditációs folyamat Külső feltételek feltárása Személyi feltételek biztosítása Anyagi és technikai feltételek biztosítása Külső feltételek feltárása Együtt- működési szerződések Pályázati és szponzori szerződések Döntés: Kísérleti szak indítása Elő- akkreditáció

Tibenszkyné dr. Fórika Krisztina krisztina@forika.hu Köszönjük a figyelmet! Dr. Seres György drseres@drseres.com http://drseres.com Tibenszkyné dr. Fórika Krisztina krisztina@forika.hu http://forika.hu