Ezúton is szeretnénk felhívni a figyelmeteket a legújabb, a pedagógiai munkátok során is felhasználható Internetes oldalakra és szolgáltatásokra! Ezúton.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
SZTE Klebelsberg Könyvtár
Advertisements

A Savaria Egyetemi Könyvtár Katalógusa Böngészés Keresés Találatok megjelenítése Adatbázis választás Olvasói tranzakciók.
„MARADJ TALPON!” A felkészülésben segít az internet és a könyvtár!
Tudástár informatika digitális tananyagok linkgyűjteménye
SZTE KLEBELSBERG KÖNYVTÁR Különgyűjtemények Zenei és Audio-vizuális Dokumentumok Gyűjteménye Nagy Anita SZTE Klebelsberg Könyvtár november 20.
Az olvasástól az információig Az OSZK szolgáltatásai a könyvtári rendszer számára Tóth Ferenc Tibor OSZK Köszöntöm a megjelenteket!
MÉDIATÉKA Az Egyetemi Könyvtár multimédiás szolgáltatása
Savaria Egyetemi Könyvtár Katalógusa Böngészés Keresés Találatok megjelenítése Adatbázis választás Olvasói tranzakciók.
Könyvtár- és informatikai alapismeretek Tematikus információforrások
Elektronikus szolgáltatások mindenkinek Electronic services for everybody Moldován István OSZK Budapest, november 24.
Egy-egy ország leggazdagabb könyvtári gyűjteményei a nemzeti könyvtárak.nemzeti könyvtárak A világon kb. 160 nemzeti könyvtár van. Az adott ország publikációinak.
Könyvtári digitális tartalmak az oktatási multimédiák számára
Burmeister Erzsébet – Perlaki Attila (Miskolci Egyetem – Könyvtár, Levéltár, Múzeum) MIDRA: Miskolci Egyetemi Digitális raktár és adattár DIGITALIZÁLÁS.
Könyvtár- és informatikai alapismeretek Tematikus információforrások Neveléstudomány Dr. Ficzkó Ildikó SZTE Egyetemi Könyvtár
Könyvtár- és informatikai alapismeretek Tematikus információforrások
Történelem az Interneten Aranyi Zoltán SZTE Egyetemi Könyvtár
Történelem az Interneten Aranyi Zoltán SZTE Egyetemi Könyvtár
Történelem az Interneten Aranyi Zoltán SZTE Klebelsberg Könyvtár
Könyvtár- és informatikai alapismeretek Tematikus információforrások Neveléstudomány Dr. Ficzkó Ildikó SZTE Egyetemi Könyvtár
Országos Széchényi Könyvtár
Könyvtárhasználat.
Barki Katalin Szombathely, május 4.
Berzsenyi Dániel F ő iskola Regionális Fels ő oktatási Forrásközpont Épült: november november 06.
Berzsenyi Dániel F ő iskola Regionális Fels ő oktatási Forrásközpont Épült: november november 06.
Az Internet kultúra népszerűsítését szolgáló, világméretű programsorozatot, az Internet Fiestát évente rendezi meg az Internet Society ben az Internet.
A BDF elektronikus könyvtárának szolgáltatásai Csuk Csaba május 4.
Az elektronikus információszolgáltatás gyakorlata és tapasztalatai a Berzsenyi Dániel Főiskola könyvtárában Szombathely, október 18. Barki Katalin.
Műszaki tudományok az interneten
2005 május Kétszintű érettségi.
Dr. Kokas Károly, SZTE EK Sajtódigitalizálás: hol tartunk? merre megyünk?
„A finnugor örökség digitalizálása és automatizált feltárása” szeptember 14. Hungarológia és a Magyar Elektronikus Könyvtár Moldován István Országos.
Az Országos Széchényi Könyvtár elektronikus szolgáltatásai.
A Magyar Elektronikus Könyvtárról Kaposvár, november 5. Moldován István MEK könyvtáros
A könyvtárak szerepe az információs társadalomban
Az elektronikus könyvtárak az olvasók szolgálatában avagy, mit nyújt az OSZK a hálózaton Moldován István OSZK MEK Osztály A könyvtáros.
”Babits Mihály a Net-en” Moldován István OSZK MEK osztály Irodalomtörténeti Szimpózium Babits Mihály születésnapján Szekszárd, november.
Könyvtár egy kicsit másképp - a Magyar Elektronikus Könyvtárról és legújabb fejlesztéseiről Szombathely, Góczán Andrea OSZK, MEK osztály.
Műszaki szakfolyóiratok digitalizálása és archiválása a versenyképesség növelése érdekében ifj. Drótos László ifj. Drótos László OSZK MEK Osztály.
A digitális tananyagtartalom használatának lehetőségei a matematika kompetenciaterületeken.
JSTOR adatbázis Koltay Klára 2006/ félév. Az adatbázis nyitólapja Teljes szövegű folyóirat- adatbázis Eredeti cél: raktári férőhelyek kímélése.
A WEB ARCHÍVUMOK KÉRDÉSKÖRE KÖNYVTÁRI ÉS TÁJÉKOZTATÁSI SZEMPONTBÓL.
1 Tájékoztató a tantárgyakról és a jegyzetekről Digitális oktatási gyűjtemény az ALEPH könyvtári rendszerben.
Szakirodalomkeresési lehetőségek Sporttudomány és határterületei.
Eger, AgriaMédia Könyvtárak az elektronikus tanulás szolgálatában Moldován István OSZK
Méliusz Juhász Péter Megyei Könyvtár
ORSZÁGOS SZÉCHÉNYI KÖNYVTÁR E-SZOLGÁLTATÁSI IGAZGATÓSÁG BIBLIOTHECA NATIONALIS HUNGARIAE Az Elektronikus Periodika Archívum és Adatbázis, avagy hogyan.
Könyvtár a „Széchenyiben”. Könyvtárunk dokumentumai: hagyományos és elektronikus dokumentum. A könyvtárban több mint könyv található.
Konferencia a digitális tananyagok alkalmazóinak és fejlesztőinek
A Nemzeti Könyvtár internetes szolgáltatásai benne a Magyar Elektronikus Könyvtárról bővebben Góczán Andrea augusztus 2.
SZTE KLEBELSBERG KÖNYVTÁR Különgyűjtemények
Történelem az Interneten
A MEK2.0 magyar digitális könyvtári alkalmazása - eleMEK Moldován István OSZK MEK osztály ”Networkshop” Pécs, április
A könyvtár internetes katalógusa ALEPH - WebOpac.
Könyvtár- és informatikai alapismeretek kurzus október 1.
Az IKT-alapú pedagógia munkaformái, módszerei. 3 betűs világ IKT IST SDT.
SZTE OPAC, adatbázisok A szakirodalmi keresés kezdő lépései Aranyi Zoltán SZTE Klebelsberg Könyvtár
Bemutatkozik a Magyar Elektronikus Könyvtár osztály november 26.
N E M Z E T I A U D I O V I Z U Á L I S A R C H Í V U M
T UDÁSBÁZISOK ALKALMAZÁSA. A TUDÁSBÁZISOK FOGALMI KERETEI fogalmi meghatározása nem egységes sem Európában, sem a tengerentúlon oktatási értelemben gazdasági,
Dr. Hegyi Ádám adjunktus SZTE BTK Kulturális Örökség és Humán Információtudományi Tanszék Könyvtár- és informatikai alapismeretek.
Könyvtár- és informatikai alapismeretek kurzus október 7.
Az ítélkező munka szolgálatában a Bírósági Könyvtári Rendszer bemutatása.
Történelem az Interneten Aranyi Zoltán SZTE Klebelsberg Könyvtár
Adatbázisok használata a tájékoztatási gyakorlatban Dr. Nagy Enikő Csomád,
Könyvtártípusok és funkcióik. Könyvtár dokumentumtár információtár.
Lente Tamás Méliusz Juhász Péter Könyvtár
Elérhető magyar irodalom – olvasás? digitalizálás?
A digitális kompetencia fejlesztése
MAGYAR IGAZSÁGÜGYI AKADÉMIA JOGI SZAKKÖNYVTÁRA
Navigáció az Interneten:
Előadás másolata:

Ezúton is szeretnénk felhívni a figyelmeteket a legújabb, a pedagógiai munkátok során is felhasználható Internetes oldalakra és szolgáltatásokra! Ezúton is szeretnénk felhívni a figyelmeteket a legújabb, a pedagógiai munkátok során is felhasználható Internetes oldalakra és szolgáltatásokra! Kedves Kollégák!

NAVA A NAVA - teljes nevén Nemzeti Audiovizuális Archívum - a magyar nemzeti műsorszolgáltatói kötelespéldány archívum. Gyűjtőkörébe tartoznak az m1, m2, Duna Tv, RTL Klub és TV2 televízióadók és rádiók magyar gyártású vagy magyar vonatkozású műsorai. NAVA elérhetősége: webcímen, jelszó a könyvtárosoknál!

 A NAVA gyűjteményéhez online hozzáférést biztosít. A műsorok teljes terjedelmükben az úgynevezett NAVA-pontokon tekinthetők meg.  Iskolánk is Nava-pont.  A szolgáltatás ingyenes. A program jelszóval védett, amit a könyvtárosoktól kérdezhettek meg. A napi tájékozódásra szolgáló kereső:

NAVA - MNFA Magyar Nemzeti Filmarchívum A filmarchívumban 100 magyar film közül válogathattok ( ből), és 1943 előtti filmhíradókból. A híradók és a filmek anyagából szemléltetni tudtok a tanórákon, valamint irodalmi adaptációkat is megtekinthettek.

NAVA - MNFA  Hogyan nézhettek filmet, híradót?  1. Keresés az MNFA-ban  2. A lejátszáshoz Real Player szükséges  3. Csak az iskolai gépeken használható.

Sulinet - SDT A Sulinet Digitális Tudásbázis tartalom- menedzsment rendszer és digitális taneszköz adatbázis, melyet folyamatosan fejlesztenek. Az SDT elérhetősége: webcímen!

Sulinet - SDT Jelenleg az SDT több, mint db tanórai foglalkozásnyi digitális tartalmat és összességében több, mint db önállóan is felhasználható és gyűjteménybe foglalt tananyagelemet tartalmaz. Az egyes évfolyamok kompetencia alapú tanmenet példái is segíthetik a munkát

ALEPH - katalógus ALEPH online katalógus: óta tartalmazza a Gyakorló iskola és a SEK teljes anyagát. Aleph keresés: Többféle dokumentumra lehet keresni pl.: könyvek, folyóiratok, CD-k, oktatói publikációk, szakdolgozatok, videó anyagok. ALEPH elérhetősége: Vagy:

OPKM A pedagógiai szakirodalom bibliográfiáját a pedagógiai szakkönyvtár katalógusa tartalmazza. Az adatbázisok közt a Pedagógiai Adatbázis, az ifjúsági irodalom és a tankönyvadatbázis választható.

Neumann-ház Digitális Irodalmi akadémia webkat.hu Jeles napok Olvasni jó

Digitális irodalmi Akadémia Digitális Irodalmi Akadémia elérhetősége: webcímen!

MEK Magyar Elektronikus Könyvtár Teljes szövegű dokumentumokat olvashattok a természet- és a társadalomtudományok, továbbá a szépirodalom köréből.

MATARKA Magyar folyóiratok tartalomjegyzékeinek kereshető adatbázisa A szolgáltatás magyar kiadású folyóiratok tartalomjegyzékeire terjed ki (712 folyóirat, cím, szerző, ugrópont teljes szövegre). A talált cikkek egy részének teljes szövegét közvetlenül is elérhetitek.

Jogszabálykereső Valamennyi hatályos jogszabály bármely tulajdonsága alapján visszakereshető.

További információkért bátran forduljatok a könyvtáros kollégákhoz! Kisebb csoportoknak (munkaközösségeknek) Információszerzés a könyvtárban c. tájékoztatót is szívesen tartunk igény szerint!