Magyar Kockázati és Magántőke Egyesület Finanszírozási lehetőségek az innovatív ötletek piacra jutásához December, 2006.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A KOCKÁZATI TŐKE MAGYARORSZÁGON
Advertisements

Az OTP Bank vállalkozói szektort támogató szerepe - az NYDOP
OTP Kockázati Tőkealap I.
Soproni Polgárőr Egyesület1 KOrszerű Megelőzési Program = KOMP, amely „egy biztonságosabb jövőbe visz". Tájékoztató.
A Vállalkozásfejlesztési munkacsoport
A magyarországi kockázatitőke- finanszírozás másfél évtizede ( ) Készítette: Papp Zsuzsa Tivadari Evelin.
START Tőkegarancia Zrt március 17. MAGYARORSZÁGI KKV-K TŐKEBEVONÁSI GYAKORLATA Zoltán Csaba vezérigazgató.
Nemzeti Innovációs Hivatal
VÁLLALATI TANÁCSADÁS Közép-Dunántúli Régió Az OTP Bank vállalkozói szektort támogató szerepe - a KDOP-projekt bemutatása.
Készítette: Pataki Erika, Simon Ditta
MTA KRTK Regionális Kutatások Intézete Pénzintézetek társadalmi felelősségvállalása és a Green Banking koncepció KOVÁCS Sándor Zsolt tudományos segédmunkatárs.
Az MFB Invest Zrt. tevékenységének bemutatása Buda Sándor Tanácsadási igazgató október 24.
INNOSTART Nemzeti Üzleti és Innovációs Központ
NAPII. - mikrogazdaság Jobbágy Valér GKM. Iránymutatások - mikrogazdaság Tudással és innovációval a növekedésért 7. A K+F célú beruházások növelése és.
A szénhidrogén bányászat magyar gazdaságban betöltött szerepe
Az OTP Bank vállalkozói szektort támogató szerepe - a DDOP
MNB Statisztika A külső finanszírozási igény/képesség változása
© Leading Innovation – RSEU KFT. Minden jog fenntartva! Szellemi Vagyon Menedzsement Keresnyei János, ügyvezető Riglersystem Európa Kft. Pécs.
Ambrovics Andrea KEOP IH vezető Nemzeti Fejlesztési Ügynökség
Az Új Magyarország Kockázati Tőkeprogram értékelési szempontjai július 7.
Az EU-pályázati rendszer gyakorlata Magyarországon
Amikor nem kell biztosíték: tőkefinanszírozás Török József Üzletfejlesztési igazgató Miskolc, március 21.
Amikor nem kell biztosíték: tőkefinanszírozás Török József Üzletfejlesztési igazgató Pécs, február 28.
Tőkefinanszírozás biztosíték nélkül Török József Üzletfejlesztési igazgató Budapest, május 15.
Török József Üzletfejlesztési igazgató Székesfehérvár, január 30. Tőkefinanszírozás.
Miért vonzó a startup a befektetők szempontjából?
Tájékoztató jellegű információk!. Versenyképesség javítása külső befektetővel
Török József Üzletfejlesztési igazgató Szombathely, április 10. Tőkefinanszírozás.
Pénz, piac és partnerség Túlélés és fejlődés a közösség részeként április 24. Budaörs.
Tőkefinanszírozás Török József Üzletfejlesztési igazgató Kecskemét, november 28.
Finanszírozás tőzsdei megjelenéssel
Regionális innovációs fejlesztési lehetőségek az Új Magyarország Fejlesztési Tervben Kleinheincz Ferenc főosztályvezető, Nemzeti Fejlesztési Ügynökség.
Magyar Egészségügyi Közbeszerzési Szakmai Egyesület1 Néhány vitatható ajánlatkérői módszer a közbeszerzési eljárások során Néhány vitatható ajánlatkérői.
46. Közgazdász-vándorgyűlés, június 27., Cz.E. 1/17 Lisszaboni stratégia és a vállalati versenyképesség 46. Közgazdász-vándorgyűlés Czakó Erzsébet.
Titre de la présentation
Üzleti Angyalok az innováció sikeréért
Magyar Fejlesztési Bank Vállalati Finanszírozás
Vállalatérték-élet pálya szakaszok
A Regionális Fejlesztési ZRt. szerepe, tevékenysége Záhony és térsége fejlesztésében Dr. Vajdáné dr. Horváth Piroska vezérigazgató.
Electricity network in Europe Berlin, március 21.
EURÓPAI ÜZEMI TANÁCSOK KONFERENCIÁJA 2009 Budapest, november 17. ÜZEMI TANÁCSOK TÁRSASÁGI SZINTŰ EGYÜTTMŰKÖDÉSI FÓRUMA.
Dr.Béza Dániel1 A kisvállalkozások alapításának és indításának finanszírozási sajátosságai, és lehetőségei Magyarországon. Szakszeminárium
Gazdasági kapcsolatok és regionális együttműködések Félixfürdő május 17. Miklóssy Ferenc alelnök Magyar Kereskedelmi és Iparkamara.
INTERREG IIIC Szolnok, INTERREGIONÁLIS EGYÜTTMŰKÖDÉS ÉS INTERREG PROGRAMOK MAGYARORSZÁGON „Centurio Szeminárium” RÓZSA Diána Program menedzser,
A természeti környezet védelmének ösztönzése a Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program támogatásával.
AIG központ, New York. ALICO központ, Wilmington.
Dr. Makra Zsolt projektvezető
2008. November 13. Fazakas András COO A Nav N Go sztori: egy magyar cég a virtuális világpiacon.
Az innováció, mint a versenyképes gazdasági növekedés alapja
Mit jelent az innováció Európának? Herczog Edit Képviselő - Európai Parlament.
Tőkefinanszírozás Török József Üzletfejlesztési igazgató Zalaegerszeg, október 2.
1 Tájékoztató az Észak-magyarországi Regionális Információs és Tanácsadó Iroda működéséről Dr. Lehoczky László osztályvezető Információs napok: szeptember.
Pályázati Tanácsadói Szakmai Nap április 16. START Tőkegarancia Zrt. HOL ÉS HOGYAN KAPCSOLÓDIK A PÉNZÜGYI SZEKTOR AZ ÚMFT GAZDASÁGFEJLESZTÉSI PROGRAMJAIHOZ?
Corvinus Nemzetközi Befektetési Rt. Határon átnyúló tőkeprogramok kis- és középvállalkozások számára Márk Péter Igazgató.
A gazdaságfejlesztés finanszírozási lehetőségei Dr. Szegvári Péter Stratégiai Igazgató.
ÉPÍTSÜK FEL KÖZÖSEN A VILÁG LEGNAGYOBB, 160 MILLIÓ FŐS ONLINE HÁLÓZATÁT!
Pénzügyi megoldások a válság kezelésére III. (hitelkonstrukciók, finanszírozási lehetőségek) Széchenyi Kártya, Tőke Unió Program, Pályázati lehetőségek.
ZALA MEGYEI VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉSI ALAPÍTVÁNY Nagy András Ügyvezető igazgató.
Decsi Zoltán Kaposvár, március 01. Prototípus, termék-, technológia- és szolgáltatásfejlesztés pályázat.
PREZENTÁCIÓ AZ EU-HOZ CSATLAKOZÓ ORSZÁG KAMARÁINAK DEBRECEN, MAGYARORSZÁG NOVEMBER 24. (hétfő) Michael Geary Vezérigazgató.
A hitelgarancia szerepe a kkv-k finanszírozásában 2010 Garantiqa Hitelgarancia Zrt.
Private Equity Bohák András Befektetések.  Zártkörűen működő társaság részvényeinek, tulajdonjogának megvásárlása.  Később nyilvános bevezetés, eladás.
A magyar KKV-k regionális versenyképessége A KKV-k segítése – támogatás, avagy befektetés? Miklóssy Ferenc elnök Hajdú-Bihar megyei Kereskedelmi és Iparkamara.
A hitelgarancia szerepe a kkv-k finanszírozásában 2010 Garantiqa Hitelgarancia Zrt.
Dr. Terták Elemér vezérigazgató Budapest, május 12.
Növekedés a tőzsdével ELITE Program, együttműködésben a BÉT-tel
Európai pénzügyi intézményrendszer
Tamás SZŐKE Szlovák Építésügyi és Régiófejlesztési Minisztérium
Milovecz Ágnes–PTE KTK Király Ágnes–PTE KTK Poór József–SJE GTK
Cégnév Üzleti terv.
Előadás másolata:

Magyar Kockázati és Magántőke Egyesület Finanszírozási lehetőségek az innovatív ötletek piacra jutásához December, 2006

Magyar Kockázati és Magántőke Egyesület2 Áttekintés  Az MKME tagjainak eddigi szerepvállalása az innovatív vállalkozások finanszírozásában  Hogyan tudja segíteni az MKME a vállalkozók forráshoz jutását és vállalkozásuk sikerre vitelét  Mit tegyünk és mit ne tegyünk, hogy sikeresek legyünk a tőkebevonásban

Magyar Kockázati és Magántőke Egyesület3 Kockázati és magántőke befektetések Magyarországon A közép-európai térségbe évente 1 milliárd EUR-ót meghaladó kockázati és magántőke érkezik. * A befektetési alapok 30 tranzakciót regisztráltak. Négy tranzakcióra vonatkozóan nem állnak rendelkezésre részletes adatok. Ezek a tranzakciók nem szerepelnek a felmérésben. ** Előzetes adatok január – október * * Tranzakciók száma *34 Finanszírozott vállalkozások száma Befektetett tőke (millió EUR) Átlagos befektetési méret (m EUR)2,54,43,72,65,03,1

Magyar Kockázati és Magántőke Egyesület4 Kockázati és magántőke befektetések Magyarországon (2) Tranzakció méret ** Kevesebb mint EUR 1.0 m EUR 1.0 m - EUR 2.5 m EUR 2.5 m - EUR 5.0 m EUR 5.0 m - EUR 15.0 m EUR m Befektetések száma *34 A kisebb tranzakciók terén az állami szereplők domináns szerepet töltenek be. * A befektetési alapok 30 tranzakciót regisztráltak. Négy tranzakcióra vonatkozóan nem állnak rendelkezésre részletes adatok. Ezek a tranzakciók nem szerepelnek a felmérésben. ** Előzetes adatok január – október 2006.

Magyar Kockázati és Magántőke Egyesület5 Szektor megoszlás a tranzakciók száma szerint, (%)

Magyar Kockázati és Magántőke Egyesület6 Mire van szüksége az innovatív vállalkozásnak? Pénzügyi források Hozzáférés piacokhoz, technológiához, Változás menedzsment !  MKME teljes jogú és társult tagok  Tágabb kitekintés EVCA  Üzleti angyalok Hogyan tudja segíteni az MKME a vállalkozók forráshoz jutását és vállalkozásuk sikerre vitelét

Magyar Kockázati és Magántőke Egyesület7  Trendek a Közép-európai PE/VC fejlődésében: Nagy LBO-k, strukturált tranzakciók, mezzanine Szektor orientált alapok Információtechnika Biotechnológia Környezetvédelem  Hogyan tudják az állami- és magánszektor szereplői kiegészíteni egymást, egymás erősségeit kihasználni? Hogyan tudja segíteni az MKME a vállalkozók forráshoz jutását és vállalkozásuk sikerre vitelét (2)

Magyar Kockázati és Magántőke Egyesület8 Értékeljük projektünket helyesen a globális piac figyelembevételével Alkalmazzunk tanácsadót, vagy magunk menedzseljük a tőkebevonás folyamatát Specifikus Információs Memorandum és professzionális prezentáció Korrekt árazás és realisztikus „Term Sheet” elvárások Fenntartható és eredményes üzlet fejlesztés Exit  Mindig figyeljünk a vállalkozások életciklusára és a ciklusok gyors változására  Harmonizáljuk innovációs képességünket és az üzlet fejlesztés szempontjait  Ne siettessük a döntést Mit tegyünk és mit ne tegyünk, hogy sikeresek legyünk a tőkebevonásban

Magyar Kockázati és Magántőke Egyesület9 Baranyai Gábor Elnökségi tag Telefon: +(36) Szlovák Gergely MKME ügyvezető titkára Telefon: +(36) További információ