Innovációs projektek 0. fázisa Lemák Gábor MMKlaszter, igazgató
Hozzávalók: 1 nagyobb marhacsont 1 jókora, levesbe való marhahús 4 db csirkemáj 1 csomag leveszöldség erőleveskocka Elkészítés: 1.) A húsokat megmossuk, feltesszük főzni, forrás után leöntjük a levét. 2.) A marhahúst feltesszük főzni, felöntjük vízzel, mellétesszük az erőleveskockát, és 2,5-3 órát főzzük lefedve, takaréklángon. 3.) Mellétesszük a megmosott, felaprított zöldségeket, és a májakat, és még 1 órát hagyjuk főzni. Ha kész, a főtt húsokat külön tálon, mustárral kínáljuk.
Pszichiáter: „Mit lát a képen?” ……
Káosz?
Network?
Klaszter?
2009 = 5 milliárd forintos innovációs portfolió
Hogyan?
„Hangya módszer”
„Méhecske módszer”
No.1 ? „Pók” módszer”
Pályázatíró? Forrásallokátor? Match-maker? BC gyártó?Trendkutató? Telefonkönyv? Mediátor? Piacépítő?
Alternatív tevékenységek Technológiai kitekintés, újdonság- tartalom kutatás végzése. Future IT workshop-ok tartása Hosszú távú Stratégiai Kutatási Terv készítése Szakmai kiállításokon, konferenciákon való részvétel Hazai és nemzetközi network építése Projektgenerálás Együttműködés generálás Megrendelések előkészítése
Alternatív tevékenységek Technológiai kitekintés, újdonság- tartalom kutatás végzése. Future IT workshop-ok tartása Hosszú távú Stratégiai Kutatási Terv készítése Szakmai kiállításokon, konferenciákon való részvétel Hazai és nemzetközi network építése Projektgenerálás Együttműködés generálás Megrendelések előkészítése
Pályázatíró Forrásallokátor Match-maker BC gyártóTrendkutató Telefonkönyv Mediátor Piacépítő
Az új „faj”(?): „sikergyár katalizálók”