Félegyházi Hangya-2010 Termelőiskola A Vidék Iskolája

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Támogató Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében „Képzés, foglalkoztatás szakembereknek” tárgyú felhívás.
Advertisements

A időszak végrehajtási intézményrendszere
Alcím mintájának szerkesztése Vas Megyei Szakképzés-szervezési Társulás.
"Tabletek, kispolski, miegymás - Mi is az a Bűvösvölgy?” Média animátor – H95 Bűvösvölgy szeptember Legeza Katalin.
Fenyő utcai és Béketelepi játszóterek építése
A Kőszegi és Felső-Répcementi Kistérség Foglalkoztatási Paktuma Munkáltatói Fórum Csepreg március 19.
Köszöntjük Szakmai gyakorlati foglalkoztatói Workshop résztvevőit Köszöntjük a TÁMOP támogatásával megvalósításra kerülő „ESÉLYTEREMTÉS NÓGRÁDBAN”
„Lépj feljebb! Tanulj tovább! Segítünk! A sarkadi Ady Endre - Bay Zoltán Középiskola és Kollégiumban”
Gazdálkodó Családokért Kht szerepe az EQUAL-projektben.
Agrár- és Vidékfejlesztési Operatív Program Budapest, február 9.
1 Tervezett központi képzőhely. 2 TÁMOP + TIOP Cél:megvalósulhat a szak- és felnőtt- képzésre fordított állami, és Európai Uniós források koncentrált.
TÁMOP „Megváltozott munkaképességű emberek rehabilitációjának és foglalkoztatásának segítése” c. kiemelt projekt dél-dunántúli regionális alprojektjének.
KÖZEGESZSÉGÜGYI KÖZÖSSÉGI PROGRAM A TÁRSADALMI INTEGRÁCIÓ ELŐTÉRBE HELYEZÉSE AZ EMBERI ÉS AZ INTÉZMÉNYI ERŐFORRÁSOK RÉVÉN A KÖZÖSSÉGI ORVOSI ELLÁTÁSBAN.
A Magyar Köztársaság kormánya. Folytatódnak a kormány oktatási esélyegyenlőségi programjai Arató Gergely államtitkár prezentációja Budapest, augusztus.
Olvasunk és cselekszünk egészségünk megvédéséért: Egészséges életmódra nevelés a könyvtári foglalkozások keretében című program kipróbálásának tapasztalatai.
„ Tiszaalpár Nagyközség szennyvízelvezetése és tisztítása a település vonzó természeti környezetének, felszíni és felszín alatti vizeinek megóvásáért”
Szép őszi napot kívánok!. MÉRFÖLDKŐ NAP NOVEMBER 4. Helyszín: Villa Pelikán télikertje (9700 Szombathely, Deák F. u. 3.)
Az OTP Bank vállalkozói szektort támogató szerepe - a DDOP
MUNKAERŐ-PIACI PARTNERSÉG
A z LHH program aktuális kérdései Kullmann Ádám, LHH Fejlesztési Programiroda Szentendre, május 27.
ELTE TÁMOP /2/B/KMR projekt workshop
BAKS KÖZSÉG SZENNYVÍZCSATORNÁZÁSA ÉS SZENNYVÍZTISZTÍTÁSA
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek I. Üzemtan KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Budavári Palota funkciójának, struktúrájának fejlesztése
„Szociális és Oktatási Önkéntes Tevékenység
„FoglalkoztaTárs-Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt - TÁMOP / A kiemelt projekt célja Az innovatív és a tranzitfoglalkoztatási.
A referenciaintézmények feladatai, hatáskörei
Főigazgatói értekezlet A KÖZFOGLALKOZTATÁSI TERVVEL KAPCSOLATOS KIRENDELTSÉGI FELADATOK AZ ÁLLÁSKERESÉSI MEGÁLLAPODÁS LEGFONTOSABB VÁLTOZÁSAI november.
Balástya mezőgazdasági helyzete, általános jellemzői.
A „Sorsfordító – sorsformáló”munkaerő- piaci program keretében bonyolított képzések bemutatása Dömötör Csaba főigazgató, FVM Dunántúli Agrár-szakképző.
Dr. Kozári József egyetemi docens, igazgató Szent István Egyetem Közép-Magyarországi Regionális Szaktanácsadási Központ V. Országos Tanácsadási Konferencia.
A "Tanulás-fejlődés-életesély a Sajó-völgyében" (TÁMOP /2) projekt helye Sajószentpéter kulturális városfejlesztésének rendszerében Sajó.
Pénzesné Tóth Márta kistérségi tanácsadó Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. „Civil pályázati lehetőségek a időszakban”
A Jövő Internet kutatás hazai támogatási lehetőségei Fonyó Attila Nemzeti Erőforrás Minisztérium Tudománypolitikai Főosztály.
Ászár Község Önkormányzata Dr. Mikolasek Sándor ÚMVP pályázatok Ászáron Szakmai rendezvény a Bakonyalja- Kisalföld kapuja összetartásáért Kisbér.
A Múzeumok és Látogatók Alapítvány felnőttképzési és konferencia programjai Országos Múzeumandragógia Konferencia május Széphalom.
Integrált közösségi szolgáltató terek
számú főút Jászberény elkerülő szakasz II. ütem
FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM, MINT A HELYI ÖSSZEFOGÁS FÓRUMA Gödöllő, március 9.
A „Nógrád megyei TISZK infrastrukturális fejlesztése” TIOP-3.1.1/08/ című projekt célja Dénes Anita ERFA projekt menedzser.
Nagykanizsa és Térsége TISZK Szakképzés – szervezési Kiemelten Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság.
1. Az RFH Zrt. bemutatása 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó társaság Cél a vállalkozások erősítésén keresztül.
Nemzetközi együttműködések „A BAKONYÉRT” Egyesületnél.
Somogy Megye Önkormányzatának szakképzési koncepciója.
BFH Európa Kft. Hollósi Szabolcs ügyvezető
2011. évi CLXXXVII. törvény a szakképzésről Hatályos: január 1-től.
TÁMOP / „Integrációs bázisiskola a Jászságban”
Foglalkoztatási Paktum az Ország Közepe Kistérségben
Cím. Komlóska Község Önkormányzat nevében tisztelettel köszönti Önöket Köteles László Polgármester! Sajtótájékoztatónk témája: Közel 70 millió forint.
Projektazonosító: TÁMOP /
TÁMOP /09 Az önkéntesség elterjesztése Az elszámolhatóság feltételei.
A szaktanácsadás támogatása között
Társadalmi Megújulás Operatív Program Pedagógusképzések (a pedagógiai kultúra korszerűsítése, pedagógusok új szerepben)
Önkormányzati fejlesztések Sárospatakon Közoktatási infrastruktúra fejlesztése (II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola főépületének bővítése,
Megpályázható tevékenységek BM/9674-2/2011. sz. nyílt pályázati felhívás alapján Európai Integrációs Alap dr. Gyöngy Anna BM EUEFO.
FoglalkoztaTárs – Társ a foglalkoztatásban
INNO-REÁL Szövetség Civil Ágazati-szakmai Stratégiai Terv május 21.
„Ajak a jövő települése” a munka tükrében
A Gödöllői Királyi Kastély kiemelt projekt keretében történő fejlesztése Budapest, Vajdahunyad vára, február 24.
TAB Város és a megújuló energiára alapozott oktatás Schmidt Jenő Tab Város Polgármestere 1.
TIOP /1 KIEMELT PROJEKT „A kistérségekben a közösségi szolgáltatások infrastruktúrájának fejlesztése ” Előadás a projekt hátteréről.
A projekt megvalósítását támogatja a Belügyminisztérium Nemzeti Bűnmegelőzési Tanácsa „A legkisebb ellenállás” – bűnmegelőzés a szépkorúak körében BM –
1 Országos Foglalkoztatási Közalapítvány Szakmai Fórum az "Út a munkához" program megvalósításáról és a "Jó gyakorlatok" bemutatásáról Kecskemét, 2009.
Helyi Fejlesztési Stratégia intézkedéseinek bemutatása
Projektzáró rendezvény
TÁMOP /2-2F FVM Dunántúli Agrár-szakképző Központ
VÁLLALKOZÓI INKUBÁTORHÁZ ÉS INNOVÁCIÓS KÖZPONT NYÍREGYHÁZA
Projekt ismertető Egészségügyi alapellátáshoz kapcsolódó
NYITÓ KONFERENCIA Egészségügyi alapellátáshoz kapcsolódó
Országos Foglalkoztatási Közalapítvány Szakmai Fórum az "Út a munkához" program megvalósításáról és a "Jó gyakorlatok" bemutatásáról Kecskemét, 2009.
Előadás másolata:

Félegyházi Hangya-2010 Termelőiskola A Vidék Iskolája TÁMOP-1.4.3-12/1-2012-0121 Társadalmi megújulás Operatív Program Innovatív kísérleti foglalkoztatás 2013. június

A projekt tartalma Kiskunfélegyháza térségében a vidéki élet újra előtérbe helyezését, megszerettetését, a mezőgazdasági termelés felé történő visszatérést célozza a Félegyházi Hangya-2010 Termelőiskola pályázata egy új típusú innovatív kísérleti foglalkoztatási mintaprogrammal. A Termelőiskolában az Aranykalászos gazda OKJ-s alapképzés után 3 tagozaton: hajtatott szántóföldi zöldség és gyümölcstermesztés, baromfitenyésztés és tartás, zöldség-gyümölcs feldolgozás és gyógynövénytermesztés tanulhatnak a programban részt vevők, amelynek keretén belül egy új típusú gazdálkodási formával is megismerkednek.

A jelentkezők kiválasztási folyamaton vesznek részt! A projekt tartalma Célcsoportra vonatkozó előírások (legalább egy kritérium teljesülése): A projektre való jelentkezés időpontjában a résztvevőknek 18 éven felüli aktív korú Álláskereső vagy inaktív Egyéb állami v. európai uniós forrásból képzési támogatásban nem részesülnek Munkaerő-piaci programban nem vesznek részt Az elmúlt két évben ESZA forrásból képzésben nem részesültek vagy szakmát nem szereztek Továbbá: akik az Aranykalászos Gazda vizsgakövetelményének megfelelnek! A jelentkezők kiválasztási folyamaton vesznek részt!

A jelentkezés határideje: 2013. július 17. A projekt tartalma A képzésben tagozatonként 24, összesen 72 fő részvételére számítunk. A képzés során 900 elméleti és gyakorlati órában sajátítják el a tudnivalókat, melyre óránként 500 forintos megélhetési célú támogatást, és szükség esetén utazási költségtérítést is kapnak. Az augusztus végén induló képzésben részt vevők „Aranykalászos Gazda” képesítést szereznek, amellyel a későbbiekben először családi gazdaságban önellátásra történő termeléssel, majd a termékek piaci értékesítésével stabil megélhetést nyújtó munkalehetőséghez jutnak. A termékek értékesítésében és a piac szervezésében a Megújuló Hangya 2010 Szövetkezet és annak partnerei fognak segítséget nyújtani. A projekt során építési beruházás is megvalósul az Önkormányzat Csongrádi úti Tangazdaságában, mely egyben a gyakorlati helyszíne a képzésnek. A jelentkezés határideje: 2013. július 17.

Kiskunfélegyháza és térsége jellemzői Központja, a 33 000 lakosú város a Duna-Tisza közén található. Jelentős közlekedési csomópont: a városon áthalad az 5-ös számú főút, az M5 autópálya. A város vasúti forgalma is kiemelkedő: a Budapest–Szeged vasútvonalon fekszik. Kiskunfélegyháza a régi mezővárosok egyike Itt született Petőfi Sándor költő és Móra Ferenc író. A kistérség települései: Bugac, Bugacpusztaháza, Gátér, Tiszaalpár, Pálmonostora, Petőfiszállás, A megannyi kiskunfélegyházi látnivalón kívül számos nevezetesség található a kistérségben. A lovairól nevezetes bugaci táj kedvelt kirándulóhely, idegenforgalmi célpont. Petőfiszállás közvetlen közelében találhatjuk a "Szentkutat", amely szintén megér egy zarándoklatot. Az évente megrendezett búcsúkor több ezer látogatója van a helynek. A Tiszaalpáron található az egyik holt Tisza ág gazdag madárvilággal. A kistérségi településeken kívül Jászszentlászló, Móricgát és Tömörkény településekről is várunk jelentkezőket!

Bemutatjuk Kiskunfélegyházát

A projektben részt vevő konzorcium tagjainak bemutatása Petőfi Sándor Városi Könyvtár – a konzorcium vezetője Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata – beruházásokért felelős konzorciumi tag, Kiskunfélegyházi Szakképző Intézmény és Kollégium Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Középiskolája és Szakiskolája

A konzorcium vezetője Petőfi Sándor Városi Könyvtár és Művelődési Központ története, bemutatása Kiskunfélegyháza város központjában egy jellegzetesen szép, klasszicista stílusú épület, egyben építészetileg és irodalomtörténetileg értékes műemlék a HATTYÚHÁZ. Építészetileg fontos, mert a klasszicizáló stílus egyetlen meglévő jeles középülete Félegyházán. Irodalomtörténetileg jelentős, mert Petőfi családjához kapcsolódik, Petőfi-emlékeket hordoz. A műemlék-hasznosítási terv szerint az egész épületet a Petőfi Sándor Városi Könyvtár kapta meg, amely egykor Petrovics István mészárszéke volt.  Ünnepélyes megnyitójára 1966. január 30-án került sor. Városunkban 1884-től kapott nyilvánosságot a könyvtárügy kérdése. 1953 januárjában a Hattyúház három helyiségében rendezkedett be. 1957-ben a könyvtár felvette Petőfi Sándor nevét, ekkor került sor az emléktábla avatására is. 1966. január 30-án a Hattyúház valamennyi helyiségében, 365 m2-en megnyílt a Petőfi Sándor Városi Könyvtár. Forrás: www.psvk.hu

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár szolgáltatásai olvasóterem, Europe Direct helyismeret gyermekbirodalom internet, médiatár rendezvény- és kiállítóterem

Felújított részében működik ma a Könyvtár A Hattyúház Felújított részében működik ma a Könyvtár Forrás: www.psvk.hu

A Művelődési Központ Jelenleg a Petőfi Sándor Városi Könyvtár és Művelődési Központ néven működő intézmény másik tagintézménye a Móra Ferenc Művelődési Központ. Forrás: www.moramuvhaz.hu

2009-ben Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata 49 2009-ben Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata 49.860 ezer Ft-ot nyert az Új Magyarország Vidékfejlesztési Terv Dél-alföldi Operatív Programjának a „Móra Ferenc Művelődési Központ Ifjúsági és Közösségi Ház bővítése” című (DAOP-2008-4.1.3.A.B) pályázatán, az egykori Korona Szálló felújítására, valamint a volt Kiskun Borozó ifjúsági közösségi térré alakítására. A teljes beruházás 55,4 millió forint volt, az önkormányzat 5,54 millió forinttal járult hozzá a felújítási költséghez. A projekt zárására 2010. május 23-án ünnepélyes keretek között került sor. Ezen a napon a város lakossága nyílt nap keretén belül bejárhatta, megnézhette a felújított szárnyat. Szolgáltatása: rendezvényszervezés, kiállítások és rendezvények részére helyszín biztosítása

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata Az Önkormányzat szintén a Városháza épületében található, mely a város egyik kiemelkedő jelentőségű épülete. A projektben az Önkormányzat a beruházásért felelős a közbeszerzések lefolytatásáért és a tervezett zöldségfeldolgozó épületének felépítéséért. A város központja ma és régen

Kiskunfélegyházi Szakképző Intézmény és Kollégium Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Középiskolája és Szakiskolája

A harmadik konzorciumi partner bemutatása A Mezőgazdasági Tagintézmény a projektben a képzések lebonyolításáért felelős, a gyakorlati és elméleti oktatókat az Intézmény biztosítja. A Tagintézmény sorozatosan sikereket ér el tanítványaival a szakma kiváló tanulója versenyeken az állattenyésztés, húsipari és kertészeti vagy pék-cukrász szakma területén. Mivel az Aranykalászos Gazda OKJ-s képzés a Mezőgazdasági Tagintézményben már évek óta zajlik, az ebben oktatók tapasztalattal és gyakorlattal rendelkeznek ahhoz, hogy a jelen projekt keretében megszerezhető oklevélhez hozzásegítsék a 72 fő résztvevőt. Forrás: www.mezgazd-kkfh.sulinet.hu

És végezetül a reklámplakátunk: Ez a hármas egység adja a projekt végrehajtásának alapját a projektmenedzsment irányításával. Jelenleg a kommunikációs tevékenységet megkezdtük, a városban és környékén a toborzás és reklámkampány elkezdődött rádió és a helyi újságok közreműködésével. És végezetül a reklámplakátunk:

Köszönöm figyelmüket!