A TÁMOP 2.3.2 projekt keretében készült munkapiaci előrejelzés TÁMOP-2.3.2-09/1-2009-0001 projekt Cseres-Gergely Zsombor, Közgazdaságtudományi Intézet,

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
EURÓPAI TÁRSADALMI JELENTÉS 2008 Műhelybeszélgetés május 30.
Advertisements

Merre tart a magyar foglalkoztatáspolitika? Garzó Lilla.
Vállalati adatfelvételek és munkaerő-piaci előrejelzések: tapasztalatok és dilemmák TÁMOP / Tóth István János (MTA KRTK KTI) Munkaerő-piaci.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Az ÁFSZ szervezetfejlesztési törekvései különös tekintettel.
MAKROÖKONÓMIA GTK Gazdálkodási és menedzsment, Kereskedelem és marketing (BA Levelező) 2010.
Makroökonómia 5. előadás.
Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat modernizációjának értékelése Cseres-Gergely Zsombor – Scharle Ágota -
Az OFA szerepe a foglalkoztatás elősegítésében
Foglalkoztatás, iskolázottság és képzettség
A közötti időszak fejlesztési tervezésének megalapozása
Az ÉRÁK szerepe a megújuló szakképzésben- felnőttképzésben Soós Roland ÉRÁK.
Bemutatkozik a Nagykapos és Vidéke Társulás
A munkaerő-kereslet és –kínálat előrejelzését megalapozó kutatások a HEFOP 1.2 intézkedésének keretében.
A munkapiac és az összkereslet
Gazdasági versenyképesség növelése Készítette: Németi Szilvia.
A közoktatás fejlesztési tervei az Új Széchenyi Terv keretein belül Az Európai Unió 2010 nyarán indította útjára az Európa 2020 Stratégiát, amely.
Makroökonómia Aggregált kínálat.
A makrgazdasági munkakínálat:
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek I. Közgazdaságtan KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Hol is állunk? Hamecz István A Közgazdasági és monetáris politikai szakterület vezetője február 2.
Munkanélküliség.
A minimálbér költségvetési hatásai HALPERN LÁSZLÓ, KOREN MIKLÓS, KŐRÖSI GÁBOR és VINCZE JÁNOS MTA Közgazdaságtudományi Intézet.
Adattár Alapú Vezetői Információs Rendszer Az adatküldés aktuális kérdései szeptember 14. Fejérvári Bence.
Évtizedes csúcson a magyar foglalkoztatás!? Látjuk, de nem értjük (egyelőre) Cseres-Gergely Zsombor MTA KRTK KTI “Munkaerőpiaci Tükör 2012” bemutató.
A foglalkoztatás-szerkezet előrejelzése Magyarországon
MTA Közgazdaság- és Regionális Tudományi Kutatóközpont Közgazdaság-tudományi Intézet Az inaktívak és aktívak létszámának előrejelzése ágazati és foglalkozási.
Adók, transzferek és a munkapiac – mit mondanak a modellek és regressziók a szakpolitikusoknak? Munkaerőpiaci Tükör 2012, Közelkép I Benczúr Péter, MNB.
A munkapiaci-előrejelzések gyakorlata: kitől tanulhatunk? Cseres-Gergely Zsombor, MTA KTI.
A kötet felépítése és a főbb javaslatok Scharle Ágota Budapest Szakpolitikai Elemző Intézet Az eltűnt egymillió munkahely nyomában április 11.
„FoglalkoztaTárs-Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt - TÁMOP / A kiemelt projekt célja Az innovatív és a tranzitfoglalkoztatási.
MTA Regionális Kutatások Központja Szirmai Viktória A következő évek főbb kutatási irányai Javaslatok november 25.
A FELNŐTTKÉPZÉS AKTUÁLIS KÉRDÉSEI Soós Roland ÉRÁK május 29.
Kreatív Iparágak a Digitális térben Új Széchenyi Terv konzultációs konferencia és eFestival Gála Digitális stratégia Közérdekű és kulturális adatok és.
GKI Zrt., Az alacsony foglalkoztatási ráta okai, a foglalkoztatás bővítésének gazdaságpolitikai összefüggései Független Szakszervezetek Demokratikus.
1 Foglalkoztatási kihívások (1), avagy mitől beteg a magyar gazdaság és a társadalom LIGA REGIONÁLIS TANFOLYAM 2010.OKTÓBER 5-6 HAJÓS Dr. Szabó Imre VDSzSz/LIGA.
Demográfiai, iskolázási folyamatok és munkaerő-kínálat,
Dél-dunántúli Munkaügyi Központ MUNKAERŐ-KERESLETIÉS KÍNÁLATI ELŐREJELZÉSEK HEFOP 1.2. Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat fejlesztése kutatási alkomponens.
Szekció 6 Szekció elnök: Gróf Gyula Előadások: Vad János: Energia-hatékony axiálventilátorok tervezése Bene József, Hős Csaba: Városi szivattyúhálozatok.
Előrejelzés, az információ áramlása, a foglalkoztatás szintjének emelése TÁMOP / kiemelt projekt Cseres-Gergely Zsombor, MTA KTI.
„Híd a forráshoz – forrásteremtő civil találkozó” (2009. május , Budapest) NCA-ÖNSZ-08-C-0070 A Társadalmi Megújulás Operatív Programról: a HEFOP.
„Határon innen, határon túl – integráció és migráció a Kárpát- medencében” – A projekt eredményeinek bemutatása Eger, február 25. Projekt záró konferencia.
MAKROÖKONOMIA Előadás Szabó Richard BMF KKGK VSZI
1 Az Európai Unió gazdasági fellendítési terve Winkler Gyula európai parlamenti képviselő (RMDSZ, EPP-ED) Brassó, január 29.
A nők foglalkoztatása, családi napközi, atipikus foglalkozatás,
AZ ÉGHAJLATVÁLTOZÁS VESZÉLYE ÉS A HAZAI KLÍMAPOLITIKA Szabó Imre miniszter Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium február 27.
A NYUGAT-DUNÁNTÚLI RÉGIÓ MUNKAERŐPIACI HELYZETE, KÜLÖNÖS TEKINTETTEL A DIPLOMÁSOK ELHELYEZKEDÉSÉRE SOPRON, december 11.
Ágazati GDP előrejelző modell Foglalkoztatási és makro előrejelzés Vincze János Szirák, november 10.
Makroökonómia II. ea. Munkakereslet és munkakínálat. Munkapiac a neoklasszikus modellben. Neoklasszikus árupiac.
Miért és mit – a program céljai és várható eredményei Galasi Péter, MTA KTI.
Kutatási alkomponens Összegzés Borbély Tibor Bors ÁFSZ- FSZH szakmai tanácsadó, Ph.D. jelölt Visegrád,
A gazdaság szerepvállalása a képzési és beiskolázási szerkezet alakításában Budapest április 29. Dr. Szilágyi János.
1 A foglalkoztatáspolitika ösztönző elemei, a szolgáltatások szerepe Munkaerő-piaci Műhely Konferencia Pécs november 20. SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM.
A SZAKKÉPZÉS-FEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ TARTALMI IRÁNYAI MFKB megbeszélés február 5.
Munkapiaci előrejelzés és web-alapú információs rendszer TÁMOP / kiemelt projekt NFSZ megyei igazgatói értekezlet 2012 július 19. Cseres-Gergely.
Dávid János: A munkaerő szakmaszerkezetének keresleti előrejelzése, a munkaerő-kereslet és –kínálat egybevetése Hozzászóló: Varga Júlia Budapesti Corvinus.
„Újra tanulok” A Nemzeti Munkaügyi Hivatal képzési stratégiája Bálint István Foglalkoztatási főigazgató-helyettes.
Hogyan segíti az EKKR az európai munkaerőpiac működését? WORKSHOP 4.
Mire jók a munkapiaci előrejelzések a világban? Nemzetközi tapasztalatok és tanulságok Gács János, MTA-KTI
Ágazati létszámstruktúra előrejelzése nemzetközi adatok alapján
A népesség várható iskolai végzettségének előrejelzése nemek, korcsoportok és régiók szerint A TÁMOP műhelykonferencia április 22. Radisson.
(Pannon.Elemző Iroda, Hétfa Kutatóintézet)
A PÁLYAORIENTÁCIÓ SZEREPE A KORMÁNYZATI FEJLESZTÉSEK SORÁBAN
Demográfiai, iskolázási folyamatok és munkaerő-kínálat,
Cseres-Gergely Zsombor
TÁMOP A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése Dr. Soós Adrianna – főigazgató-helyettes (FSZH)
A munkaerőpiac áttekintése
A PÁLYAORIENTÁCIÓ SZEREPE A KORMÁNYZATI FEJLESZTÉSEK SORÁBAN
TÁMOP A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése Dr. Soós Adrianna – főigazgató-helyettes (FSZH)
„Út a munkához”program
Demográfiai, iskolázási folyamatok és munkaerő kínálat
Előadás másolata:

A TÁMOP projekt keretében készült munkapiaci előrejelzés TÁMOP / projekt Cseres-Gergely Zsombor, Közgazdaságtudományi Intézet, MTA KRTK

Várható hatásai A munkapiacon megjelenő információs probléma enyhítése számos kedvező hatást fejthet ki a munkaerőpiaci kereslet és kínálat egymáshoz igazodására: Az információkhoz való viszonylag kevéssé költséges hozzáférés gyorsíthatja a munkaerőpiaci állapotok közötti áramlásokat; A foglalkoztatási, munkaerőpiaci és oktatási politikák kidolgozásában és alkalmazásában érintett szereplők számára az információk lehetővé teszik a kereslet és a kínálat jobb egymáshoz igazodását eredményező szakpolitikai megoldások kidolgozását és megvalósítását; Az oktatási és képző intézmények, valamint a munkaerőpiac keresleti oldalán álló szereplők a korábbinál hatékonyabban lesznek képesek az oktatási kibocsátás, illetve a munkaerőpiaci kereslet szerkezetének alakítására.

A projekt szerkezete ( P11) Nemzetközi tapasztalatok (P7) Népesség iskolázottság szerinti előrejelzése ( P4) A KKV és a nagyvállalatok szerepe a foglalkoztatásban (P10) Be nem jelentett foglalkoztatás (P14) Kereslet-kínálat közötti eltérés ( P2) Az ágazati munkakereslet nemzetközi tendenciái (P8) Szakmakínálat 200 foglalkozásra P9) Munkakínálat: aktívak, inaktívak előrejelzése (P1) Kibocsátás ágazat szerint GDP előrejelzés ( P5) Munkakereslet ágazatonként (P6) Munkakereslet foglalkozások, iskolai végzettség, nemek és régió szerint ( P12) Atipikus foglalkoztatás (P3) Ágazati munkakereslet várakozások alapján (P13) Foglalkoztatási ráta változások az EU-ban ( P18) Munkaerő- piaci dinamika

Kapcsolódás EU-s fejlesztésekhez: Skills Panorama

palyasugo.hu: szakmák a jövőben

Eredmények, várható lépések -Projekt zárása: 2013 február -Ígéret a folytatásra az államtitkártól -Pályasúgó.hu frissítése -Újabb adatkérések, kutatások adminisztratív adatok alapján