Láthatósági megoldások tűzoltók számára Reflective Solutions for Saving Lives.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Bizalom, társadalmi tőke, intézményi kötődés
Advertisements

részesedés a csehországi piacon Jelen vagyunk a piacon Több mint.
ContiSportContact 3. A gát illusztrálja a ContiSportContact 3 borda működését. Aszimmetria  Oldalsó merevítés  Pontos kormányzás Brief introduction.
Műfogsor ragasztó teszt Január Németország
KÖZLEKEDŐEDÉNYEK HAJSZÁLCSÖVEK
Szárazépítés a homlokzatképzésben
PTE PMMK ÉPÍTÉSKIVITELEZÉSI ÉS MÉRNÖKI MENEDZSMENT TANSZÉK MINŐSÉGMENEDZSMENT 4. ELŐADÁS.
IP vagy Analóg Videó Megfigyelő rendszer
1 Megaprofil 2 Termékeink 3 Projekt, – beépített termékek 4 Sikertényezők.
ContiSportContact 3. A gát illusztrálja a ContiSportContact 3 borda működését. Aszimmetria  Oldalsó merevítés  Pontos kormányzás Brief introduction.
E.ON – Versenyben Önökért!
KLENEN, Werle Rita Topten Egy nemzetközi projekt az energiahatékony termékekért KLENEN Mátraháza március 8. – 9. Werle Rita Topten International.
ENERGIAIRÁNYÍTÁSI SZABVÁNYOK
4. Tétel Válassza ki szépségszalonja számára a legoptimálisabb helyszínt! Határozza meg, hogy milyen szempontokat vesz figyelembe, és mutassa be őket gyakorlati.
Privatizáció, foglalkoztatás és bérek Hozzászólás John Earle és Telegdy Álmos tanulmányához Antal Gábor MTA KRTK Közgazdaságtudományi Intézet Szirák 2012.
2 Forrás: The Standish Group International, Extreme Chaos, The Standish Group International, Inc., 2000.
ENSZ - ECOSOC EU EU Bizottság - AGIS Európa Tanács Szervezett, határokon átlépő bűnözés elleni harc Társadalmi-közösségi bűnmegelőzés az újszerű és a tradicionális.
Mojzes Imre – Mizsei János
A bolognai folyamat – Párizs: Sorbonne-i Nyilatkozat Franciaország, Egyesült Királyság, Olaszország, Németország  hallgatói és oktatói mobilitás.
3. előadás.
1 A magyar gazdaság helyzete, perspektívái 2008 tavaszán Dr. Papanek Gábor Előadás Egerben május 7.-én.
A Microsoft Windows Vista gazdasági hatásai Lehetőségek az ökoszisztéma számára Microsoft Innovációs Nap november 27. Komáromi Zoltán Ügyvezető igazgató.
Rendészeti feladatok a kerékpárosok közlekedésbiztonsága érdekében
Hogyan működik ma a világ? Sejt szinten avatkoznak be az életünkbe ! Miért ez a legveszélyesebb támadás az emberiség ellen ???
Innovációs zónák, klaszterek szerepe a regionális fejlesztésekben Szent István Egyetem Regionális Gazdaságtani és Vidékfejlesztési Intézet Dr. Nagy Henrietta,
Civil Biztonság- és Védelemtudományi Tanszék A BIZTONSÁG ÉS VÉDELEM KULTÚRÁJA SGTVT001BC Dr. Szilágyi Tivadar
Az EU kohéziós politikájának 20 éve ( ) Dr. Nagy Henrietta egyetemi adjunktus SZIE GTK RGVI.
MASTERPLAST GROUP Nemzetközi terjeszkedés lehetőségei és veszélyei.
Budapest, február 25. Kötik-e a cégek termékeikhez a fogyasztót, és ha igen hogyan?,,Marketing, public relations és reklám az egészségügyben’’ VIII.
Vállalati piaci orientációk (koncepciók)
T.K. 33 – 34. Az alapértelmezett előtér- és háttérszín, valamint a körvonalak színének beállításához a Paletta színeit használhatjuk. 1 Az RGB színrendszerben.
Távhővezetékek csapadékvíz elleni gazdaságos és tartós szigetelése
Webes változat, animáció nélkül !!!
„Forró témák” a környezetvédelmi médiában, avagy merre tart ma a szakmai közérdeklődés? - Szelektív hulladékgyűjtési kommunikációs szakmai nap – 2010.február.
Hol a határ a pr és a valódi felelősségvállalás között?
Felsőoktatási munkatársak képzési célú mobilitása - STT 2014/2015.
Környezetközpontú irányítása rendszerek MSZ14001.
Magyar Controlling Egyesület Szolnok, október 29. MCE Konferencia 2009 A controlling gyakorlata Bepillantás az államigazgatási kontrolling gyakorlatába.
2006 LAKOSZ Jáky Géza & Lanczki Miklós VOC előírások és költség hatékony technológiák a jármű javító fényezésben Május 19. Jáky Géza elnök Lakk Kereskedők.
Dr. Kozári József egyetemi docens, igazgató Szent István Egyetem Közép-Magyarországi Regionális Szaktanácsadási Központ V. Országos Tanácsadási Konferencia.
SÉRÜLÉKENY BIZTONSÁG Közlekedéstudomány a közlekedésbiztonság szolgálatában „KÖZLEKEDÉSI SÉRÜLÉSEK” KONFERENCIA Budapest, szeptember 26. Előadó :
RFID előadás Esettanulmány hazai fejlesztésű RFID alkalmazásról Szabó Dániel kereskedelmi csoportvezető.
GENERALI Alapkezelő Zrt. Nyugdíjpénztári megtakarítás a többi befektetés mellett Schuszter Péter vezérigazgató Generali Alapkezelő 2008/../.. Pénztárkonferencia.
Megújuló energiaforrások – Lehetőségek és problémák
Bevezetés a PRADO keretrendszerbe Kardos Gergely.
Vállalkozások a minőségszabályozás útján – az önkéntes minőségtanúsítás hazai és nemzetközi versenyelőnyei TÜV Rheinland - nemzetközi tanúsítás.
A MINŐSÉG ÉRTELMEZÉSÉNEK ÉS MEGVALÓSÍTÁSÁNAK FEJLŐDÉSE
KÖZSZOLGÁLTATÁS TERVEZÉSE, SZERVEZÉSE Általános Vállalkozási Főiskola III. évfolyam 2008/2009. tanév 3. Az Európai Unió politikái.
„Innovációs folyamatok és lehetőségek a Közép-dunántúli régióban” Pannon Egyetem Innovációs Konferencia Veszprém október 2. Előadói napon elhangzott.
Emma telefonos ügyfélszolgálat
C.E.P.M. - Bruxelles, 12 janvier 2005 C.E.P.M. - Bruxelles, 12 janvier 2005 A GM növények termelésének helyzete a világon és az EU-ban...
Ugrás az első oldalra Pályázatmenedzsment Rácz József tanácsadó Készült a NFGM támogatásával, a KKC-2007-K projekt keretében.
Microsoft Üzleti Megoldások Konferencia IT HelpDesk – CRM házon belül Microsoft Operations Manager 2005 és Microsoft CRM Ügyfélszolgálat Fülöp Miklós.
ACTIA ® : Know How Megfelel az EU 3821/85 szabvány 1B mellékletének* Az EU szabvány szerint a digitális tachográf augusztustól, a 3,5 tonnát meghaladó.
FINO-FOOD Kft. bemutatkozó
Vegyipari trendek az EU-ban és Magyarországon
A website teljesítményének vizsgálata, fejlesztése 1. Forrás: WebTrends Analysis Suite, Advanced Edition White Paper (
Hogyan pályázzunk ? Az EUGA program az innováció szolgálatában Vicze Gábor.
TECHNOLÓGIA ÉS KÖRNYEZET
Környezeti elemek védelme II. Talajvédelem KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek.
Tankötelezettségi korhatárok nemzetközi összehasonlításban
Belépés a felsőoktatásba: nemzetközi tendenciák Jelentkezési tendenciák kutatás – műhelykonferencia június 16. Kasza Georgina.
Ökocímke.
SERENAD ÉPÍTÉSI RENDSZER Orosz Zsuzsanna Ügyvezető Orosz Zoltán Okl. Gépészmérnök, feltaláló.
WKING PARTNERSÉG BEMUTATÓ. WKing Kereskedőház az Ön cége szolgálatában Tapasztalatunk: 10+ év e-commerce 20+ év kereskedelem 10+ év online marketing tapasztalat.
copyright © P2P Money Europe Inc.
CLASSIC CAR Harminc év fejlesztési folyamatának eredménye
IT szolgáltatás-irányítási rendszer tanúsítása ISO/IEC szerint
Barka Tours Utazási Iroda Marketing terv
Szerkezeti színek a természetben
Előadás másolata:

Láthatósági megoldások tűzoltók számára Reflective Solutions for Saving Lives

Előadás tartalma / témák Reflexite bemutatása Jobb láthatóság = Nagyobb biztonság Miért használjunk Mikroprizmás Technológiát? Reflexite ® Fire Tape 1200 Advanced fényvisszaverő szalag tűzoltó ruházathoz & emblémák Reflexite fólia tűzoltóautók számára Alkalmazások Európában

Bevezetés Reflexite az eredeti feltalálója a biztonsági felszereléseken és eszközökön és ruházatokon alkalmazható mikroprizmás termékeknek. Reflexite lényege, hogy védelmet nyújtson azoknak akik minden nap az életüket kockáztatják – tűzoltók, mentők, rendőrök, forgalomirányítók – illetve gondoskodjon a biztonságáról legyen szó ipari vagy sport és szabadidős tevékenységről… mert az emberek biztonsága függ a láthatóságuktól A biztonság számunkra a legfontosabb legyen szó bármilyen körülményről. Tapasztalja meg a Reflexite ® különbséget

History 1948Feltalálók: Hugh & Bill Rowland 1970Mikroprizmás technológia szabadalmaztatása. Reflexite az eredeti feltalálója a mikroprizmás technológiának. Első termékek megjelenése 1992 Reflexite „Az év vállalkozása” az USA-ban (Inc. Magazine) 1970 től napjainkig 18 leányvállalat a világon : 4 Európában, disztribútorok 1985Reflexite tulajdonosi program a munkatársaknak 1996 „European Conversion Center” Írországban 2007Reflexite az egyike a 15 legjobb cégnek az USA-ban a Wall Street Journal alapján 2008 Az Ír központ új helyre költözik, gyártás, értékesítés & marketing platform

Piacunk Személybiztonság 20% Közlekedés- irányítás 30% Járműláthatóság 45% Vizibiztonság 5%

Tartalom Reflexite bemutatása Jobb láthatóság = Nagyobb biztonság Miért használjunk mikroprizmás technológiát? Reflexite ® Fire Tape 1200 Advanced fényvisszaverő szalag & emblémák Reflexite fólia tűzoltóautók számára Alkalmazások Európában

Jobb láthatóság = Nagyobb biztonság Az EU-ban történt számos tragikus esemény hatására nagy figyelmet és prioritást kapott az utakon dolgozó tűzoltók láthatóság-növelésének fejlesztése. A tűzoltóknak és tűzoltóautóknak láthatónak kell lenniük annak érdekében, hogy a segélyhívásoknak minél jobban eleget tudjanak tenni. A fluoreszcens tulajdonság együtt a fényvisszaverési képességgel növeli a láthatóságot mind nappal mind pedig éjszaka. A járműveknek erőteljesebben láthatónak kell lenniük: a fluoreszcens színek a legláthatóbb színek nappal és éjjel.

Tartalom Reflexite bemutatása Jobb láthatóság = Nagyobb biztonság Miért használjunk mikroprizmás technológiát? Reflexite ® Fire Tape 1200 Advanced fényvisszaverő szalag & emblémák Reflexite fólia tűzoltóautók számára Alkalmazások Európában

2 féle fényvisszaverő technológia Mikroprizmás Üveggyöngyös

Mikroprizma és fényvisszaverés Mi is ez? A beérkező fény a Reflexite® mikroprizma mind a 3 oldalát érinti mielőtt visszatér a fényforrás irányába A felületen történő gazdaságos mikroprizma használat biztosítja a legmagasabb szabványoknak is megfelelő fényvisszaverést. 1 : A prizma felületének 85%-a fényvisszaverő. 2 : A fényvisszaverő szalag vagy fólia felületének 100%-át borítja mikroprizma. 3 : A mikroprizmás szerkezete a külső környezeti hatásoktól védett.

Miért válasszuk a prizmát? Mikroprizmás Technológia lehetővé teszi : Fluoreszcens és egyéb színek MSZ EN471 és MSZ EN469 megfelelőség Színkontraszt Fényvisszaverés a szalag színében Akkor is működik amikor nedves, fokozott teljesítmény éjjel-nappal, esőben vagy napsütésben A fényvisszaverő elemek védettek (tokba zártak) a kopás, igénybevétel & mosás ellenállóság érdekében Nagytávolságú láthatóság Védett mikroprizmák Védtelen gyöngyök vs eső vagy nedvesség Védtelen gyöngyök vs kopás, dörzsölés

Nedves teljesítmémy Üveggyöngyök Mikroprizmás technológia

Nagy távolságú láthatóság – Miért ennyire fontos ez ? Az ábra szemlélteti a fontosságát a nagytávolságú láthatóságnak: A fényesebb biztonságosabb!

Jobb láthatóság

Tartalom Reflexite bemutatása Jobb láthatóság = Nagyobb biztonság Miért használjunk mikroprizmás technológiát? Reflexite ® Fire Tape 1200 Advanced fényvisszaverő szalag ruházathoz & emblémák Reflexite fólia tűzoltóautók számára Alkalmazások Európában

Reflexite ® FTP 1200 Advanced Fényvisszaverő szalag tűzoltó ruházatok számára 100%-ban kopásálló Teljes felületén fényvisszaverő Könnyű tisztíthatóság – szennyeződés elleni védelem Akkor is működik amikor nedves, vizes a szalag Fluoreszcens szín a fokozott éjjeli és nappali láthatóság érdekében Meghaladja az MSZ EN469: 2005/2006 követelményeit Meghaladja az MSZ EN471: 2003 – Kombinált teljesítm. MSZ EN469 emblémák Jobb láthatóság és Biztonság a tűzoltók számára

Emblémák Reflexite ® fényvisszaverő film lehetővé teszi a vékony és flexibilis emblémák készítését – lángállóság elleni jóváhagyás lehetséges

Tartalom Reflexite bemutatása Jobb láthatóság = Nagyobb biztonság Miért használjunk mikroprizmás technológiát? Reflexite ® Fire Tape 1200 Advanced fényvisszaverő szalag & emblémák Reflexite fólia tűzoltóautók számára Alkalmazások Európában

Tűzoltóautók láthatósága Reflexite ® VC312 Daybright Chevron Egyedi termék a piacon! Nagytávolságú láthatóság Ellenáll a magasnyomású mosásnak Magas dörzsállóság Könnyű felhelyezni Víz és szennyeződés elleni védelem Szélei nem igényelnek szigetelést 3 széleskörű garancia

Tartalom Reflexite bemutatása Jobb láthatóság = Nagyobb biztonság Miért használjunk mikroprizmás technológiát? Reflexite ® Fire Tape 1200 Advanced fényvisszaverő szalag & emblémák Reflexite fólia tűzoltóautók számára Alkalmazások Európában

Franciaország

Egyesült Királyság

Németország

Hollandia

Olaszország

Spanyolország

Összefoglalás A jó láthatóság követelményeinek túlteljesítése egyre fontosabb szempont Európában. Válasszuk a legfejlettebb technológiát és anyagot, hogy már ma megfeleljünk a holnap követelményeinek – már csak a fokozott biztonság érdekében is.

Köszönjük figyelmüket!