Dr. Farkas Hilda Főtanácsos KvVM

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A veszélyes anyagokkal kapcsolatos súlyos balesetek elleni védekezés szabályai (Seveso II.) - polgármesterek felkészítése Lakossági tájékoztatás A lakosság.
Advertisements

Engedélykérelem, nyilvántartás, adatszolgáltatás konferencia
Hulladékudvar hatása a pápai gyűjtőkörzet hulladékgazdálkodási helyzetére Készítette: Kanozsai Gábor 2013.
Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség
A környezeti hatásvizsgálati és az egységes környezethasználati engedélyezési eljárásról szóló 314/2005. (XII. 25.) Korm. rendelet változása A rendelet.
EMCS RENDSZER JOGSZABÁLYI HÁTTERE
Szelektív hulladékgyűjtés
Környezetvédelmi ipar és hulladékgazdálkodás Magyarországon
Elektronikus hulladékgazdálkodási adatszolgáltatás
Polgári védelmi feladatok a nem rendszeres hulladékszállítás során
ENVI-ART Környezetvédelmi Tanácsadó és Szolgáltató Kft.
Környezetvédelmi termékdíj tanácsadó
Építési- és bontási hulladékok képződése és lehetséges hasznosításuk Szombathely május 3-5. A hulladékgazdálkodás szabályozása hasznosítási irányok.
A környezetirányítás jogszabályi háttere
Zalaegerszeg december 13.
Az egyes termékek kiegészítő oltalmára vonatkozó európai közösségi szabályozás (SPC) és annak hazai végrehajtása dr. Kiss Marietta Magyar Szabadalmi Hivatal.
„Geotermia a XXI. században” Kistelek február 26. Geotermia hasznosítás a bányatörvény módosításának tükrében Szabados Gábor elnök Magyar Bányászati.
Hulladékok kezelése.
Az állattartó telepek nyilvántartásainak szabályos vezetése
Levegőtisztaság-védelem 10. előadás Engedélyezési eljárások, eljáró hatóságok, eljárások menete, engedélykérelmek tartalmi követelményei.
Levegőtisztaság-védelem 10. előadás Engedélyezési eljárások, eljáró hatóságok, eljárások menete, engedélykérelmek tartalmi követelményei.
Gulyás László tű. hadnagy kiemelt főelőadó Tatabánya, november 6. Iparbiztonsági feladatok a nem rendszeres hulladékszállítással kapcsolatosan (az.
Polgári védelmi feladatok a nem rendszeres hulladékszállítás során
Mi is az igazi cél? Különféle díjak a megelőzés szolgálatában Szilágyi László civil munkacsoport Termékdíjas workshop január 21.
Jogszabályi háttér A katasztrófavédelem a polgári védelem és a tűzoltóság országos és területi szerveinek összevonásával alakult meg január 1- jével,
1 A hulladékgazdálkodás szabályozásának eszközrendszere Dr. Dióssy László c. egyetemi docens.
Felkészülés a II. Országos Hulladékgazdálkodási Terv végrehajtására
A szakképzési jogcím rendelet (139/2008. (X. 22.) FVM r.) módosítása (2010. okt. 1.) Készítette: Wayda Imre vez. főtanácsos vez. főtanácsos Földművelésügyi.
A hulladékká vált gépjárművek kezelésének egyes kérdései A hulladékká vált gépjárművek kezelésére több magyar jogszabály is vonatkozik, amelyek az Európai.
Magyar jogszabály évi XLIII. törvény a hulladékgazdálkodásról Forrás:
EU szabályozás Hulladékmenedzsment. EU szabályozás: Hulladékmenedzsment Az Európában keletkező mintegy 2 milliárd tonna hulladék menedzsmentjét EU irányelvek.
A hulladékról szóló évi CLXXXV. törvény végrehajtási rendeletei
Az OHÜ évi tapasztalatairól és az idei feladatairól dr. Wégner Krisztina Főosztályvezető, Koordinációs főosztály január 24. Szombathely.
Adatszolgáltatás a levegőtisztaság-védelem területén
Új Magyarország Vidékfejlesztési Program III. tengelyes nem horizontális intézkedéseinek és a IV. tengelyes intézkedéseinek végrehajtási folyamata.
A felszíni vizek védelmének új szabályozása Botond György vezető főtanácsos Környezetvédelmi Minisztérium Környezeti Elemek Védelmének Főosztálya.
Kellenek-e hulladéklerakók Magyarországon?
Áttekintés a magyar hulladékgazdálkodásról Dr. Hornyák Margit
A veszélyes hulladékok kezelésének általános szabályai
Tájékoztató A hígtrágya kijuttatásával és tápanyagként történő hasznosításával kapcsolatos talajvédelmi előírások betartásáról és az adatszolgáltatási.
1.
Változások a hulladékgazdálkodás szabályozásban Kolozsiné dr. Ringelhann Ágnes Főosztályvezető Tokaj,2011.
Egységes Hulladékgazdálkodási Információs Rendszer
A kémiai biztonságról közérthetően
Mérlegen a koordináló szervezetek Hartay Mihály ÖKO-Pack Kft.
Gondi Csaba megbízott osztályvezető
GreenBox A Program működésének főbb jellemzői:   Önálló működés, önálló nyilvántartás és adatküldés   a törvényben előírt analitikus nyilvántartás.
Szabályozási módszerek Bándi Gyula. A módszertanok rendje Szektorális vagy integrált  az aktuális jogszabály  A jog és állam A környezethasználat beavatkozásaelfogadható.
VAL, VÉL adatlap változásai, önellenőrzés adatlapjai
Hulladékgazdálkodás – veszélyes hulladékok szállítása
Dr. Petrus József Csaba vezető-tanácsos Környezetfejlesztési Főosztály Felelős műszaki vezető – Szakmai nap című továbbképzés Budapest, február 08.
A FAVI-ENG rendszer Felszín Alatti Víz és Földtani Közeg Nyilvántartási Rendszer (FAVI) Engedélyköteles tevékenységek információs alrendszer (ENG) 2008.
Változások az áramforrások területén Schmidtka Gábor október 13.
Változások a hulladékgazdálkodási engedélyezési eljárásokban valamint a Felügyelőség ellenőrzési és felügyeleti tapasztalatainak összefoglalása Szombathely,
A HULLADÉKKAL KAPCSOLATOS NYILVÁNTARTÁS VEZETÉSÉNEK ÉS AZ ANYAMÉRLEG KÉSZÍTÉSÉNEK FONTOSSÁGA március 8. Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és.
Hulladékgazdálkodás önkormányzati feladatai december 6. Szeged Csongrád Megyei Kormányhivatal Törvényességi Felügyeleti Főosztály Dr. Balogh Zoltánné.
ORSZÁGOS KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS TERMÉSZETVÉDELMI FŐFELÜGYELŐSÉG 1 Gábriel Edit Engedélyezési Főosztály január 21. felsőfokú ügyintéző.
Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság 1 Bonyhádi Emese OKTF NHI Támogatás Elszámolási Főosztály.
BELSŐ MEGFELELÉSI PROGRAM MEZEY MARIANN VEZETŐ TANÁCSOS.
Hogyan áll ma a szelektív hulladékgyűjtés? Veszprém példáján keresztül.
1 ÖKO-KORD Országos Nonprofit Kft Kós Szabina Környezetvédelmi mérnök.
TERMOLÍZIS SZAKMAI KONFERENCIA TÁMOP A-11/1/KONV SZEPTEMBER 26.
E – Ügyintéző Bt. Küldetésünk: - Környezetvédelmi termékdíj és jövedéki szaktanácsadás, szakértés és ügyintézés.
SIMANECZ TÜNDE FŐTANÁCSOS ADATSZOLGÁLTATÁS ELLENŐRZÉS BÍRSÁGOLÁS HADITECHNIKAI ÉS EXPORTELLENŐRZÉSI HATÓSÁG.
Termékdíj Zsófi és Chubby. Termékdíj törvény évi LVI. törvény  10/1995. (IX.28) KTM rendelet általánosságban fogalmazza meg a kötelezettségeket.
A környezet védelmének általános szabályairól szóló évi LIII. tv.
Elektronikus aláírás és iratkezelés
VÁLTOZÁSOK A TERMÉKDÍJAS RENDSZERBEN 2012-től E+E és gumiabroncsok
Az Országos Környezetvédelmi Információs Rendszer fejlesztése – változások az adatszolgáltatás területén Kertész-Káldosi Zsuzsanna Hulladékgazdálkodási.
a logger-használat kérdései
Előadás másolata:

Dr. Farkas Hilda Főtanácsos KvVM A hulladék útjának nyomon követése a keletkezéstől a környezetbarát kezelésig Dr. Farkas Hilda Főtanácsos KvVM

Mi tekinthető hulladéknak? Hulladéknak kell tekinteni mindazokat a tárgyakat vagy anyagokat, amelyeket annak birtokosa tovább használni már nem tud, és a környezet terhelés és igénybevétel csökkentése, valamint a környezet veszélyeztetés, illetve környezet szennyezés megakadályozása érdekében azt (önálló tevékenységként végzett) hulladékkezelésre adja át. Az ilyen hulladék átadás-átvétel esetén a kezelőnek hulladék begyűjtő, hulladék előkezelő, hulladékhasznosítási vagy hulladék ártalmatlanítási engedéllyel kell rendelkeznie. Nem tekintjük önálló kezelési tevékenységnek azt, ha a termelő, saját telephelyén a hulladékát a további kezelések eredményességének elősegítése érdekében előkezeli, vagy visszanyeréssel, visszaforgatással, újrafeldolgozással a saját technológiájában hasznosítja. Ehhez a tevékenységhez kezelői engedély sem kell. Ekkor a keletkező hulladéknak azt kell tekinteni, amely a saját előkezelési-hasznosítási művelet során keletkezik.

Fő probléma Alapanyag Termelés Félkész termék Hulladék raktározás Hulladékgazdálkodási szabályozás Alapanyag Termelés Félkész termék Hulladék raktározás 164/2003. Korm. r Késztermék Hulladék nyilvántartás Termék raktározás Hulladék adatszolgáltatás Anyagmérleg

2000. évi XLIII.Törvény a hulladékgazdálkodásról Termelési, fogyasztási hulladékok Települési hulladékok Nem veszélyes hulladékok Veszélyes hulladékok Kiemelt hulladék áramok

Kiemelt hulladék áramok Nem veszélyes hulladékok: Veszélyes hulladékok: Csomagolási hulladékok Gumi hulladékok Gyógyszerek és csomagolásaik Építési-bontási hulladékok Hulladékolajok Akkumulátorok és szárazelemek Elektromos és elektronikai hulladékok Kiselejtezett gépjárművek Egészségügyi hulladékok Állati eredetű hulladékok Növényvédőszerek és csomagoló eszközeik Azbeszt

164/2003. (X.18.) Korm. rendelet célja A Hgt előírásai szerint a nyilvántattást és adatbejelentést valamennyi hulladékra kiterjeszteni A hatósági ellenőrző munka segítése A hulladékgazdálkodási tervek megalapozása adatokkal Adatok szolgáltatása döntéshozók, hatóságok számára Országos statisztikai adatok előállítása Nyilvánosság informálása Az EU hulladék statisztikáról szóló rendeletének végrehajtása

Hulladék nyilvántartásra és adatszolgáltatásra kötelezettek Telephelyi nyilvántartás Adatszolgáltatás Hulladék termelők Nem rendszeres adatszolgáltatás Extrapolált adatok Hulladék begyűjtők előkezelők Országos adatok HIR Rendszeres adatszolgáltatás Egyedi adatok Hulladék hasznosítók - ártalmatlanítók

Mit kell nyilvántartani? A hulladék termelő és kezelő nyilvántartása tartalmazza a telephelyre bemenő és onnan kimenő anyagok és hulladékok anyagforgalmi egyenlegét is. A veszélyes hulladék termelője a veszélyes hulladékokra vonatkozó kormányrendeletben előírt anyagmérleg alapján termelési technológiánként és hulladékonként vezet nyilvántartást. A nem veszélyes hulladék termelője nyilvántartást vezet: a) hulladékonként, b) az egységes környezethasználati engedélyezési eljárás alá eső iparágak, illetve tevékenységek esetében anyagmérleg alapján technológiánként is. A hulladék kezelője anyagmérleg alapján technológiánként és hulladékonként vezet nyilvántartást

Egyéb nyilvántartási szabályok A hulladék szállítója köteles megőrizni a) nem veszélyes hulladékok esetén az egyes szállítmányokra vonatkozó fuvarokmányokat, b) veszélyes hulladék esetén pedig a külön jogszabály1 szerinti kísérő dokumentációt. A külföldről behozott hulladékról a hasznosító, illetve az országból kivitt hulladékról a termelő a belföldi eredetű hulladéktól elkülönítetten vezet nyilvántartást. A nyilvántartások, bizonylatok, valamint az egyéb dokumentációk - ha jogszabály ennél hosszabb időt nem állapít meg - a veszélyes hulladék esetében tárgyévet követő 10 évig, nem-veszélyes hulladék esetében 5 évig nem selejtezhetők

Miről kell adatot szolgáltatni? Adatszolgáltatásra – a szállító kivételével – a hulladék kezelője és az a termelő kötelezett, akinél az alkalmazotti létszám eléri a 10 főt, vagy az évenkénti keletkezett hulladékok mennyisége meghaladja a veszélyes hulladék esetében a 200 kg-ot, vagy nem veszélyes hulladék esetében a 2000 kg-ot, vagy építési és bontási hulladék esetében az 5000 kg-ot. A települési hulladékokkal kapcsolatos adatszolgáltatást az általa begyűjtött hulladékról a közszolgáltató teljesíti. Statisztikai kiválasztási módszerekkel történő adatfelmérés esetén az adatszolgáltatásra nem kötelezett is köteles adatot szolgáltatni.

Az adatszolgáltatás határideje Amennyiben jogszabály eltérően nem rendelkezik, a rendszeres adatszolgáltatásra kötelezettek adatot szol-gáltatnak: a) a keletkezett hulladékról évente a tárgyévet követő év március 1. napjáig, b) veszélyes hulladékról kezelésre történő átvételének esetében negyedévente a tárgynegyedévet követő 8. munkanapig, c) nem veszélyes hulladékról kezelésre történő átvételének esetében a tárgyévet követő év február 1. napjáig A hulladék termelőjének nem kell adatot szolgáltatnia a különleges kezelést igénylő hulladékokról abban az esetben, ha azt szerződés alapján begyűjtő szervezetnek adja át, valamint azon hulladékról, amelyet hasznosítást koordináló szervezettel kötött szerződés alapján meghatározott kezelőnek ad át.

Az adatszolgáltatás módja Az adatszolgáltatásra kötelezett adatszolgáltatását a telephely szerint illetékes felügyelőségnek teljesíti. Az adatszolgáltatást nyomtatványon, valamint a külön jogszabályban meghatározottak szerint elektronikus adathordozón vagy Interneten keresztül lehet benyújtani. Az elektronikus adathordozón benyújtott adatszolgáltatás hitelesítése az e rendelet Borítólapjának aláírásával történik. A rendeletben előírt alaki és tartalmi előírásoknak nem megfelelő adatot szolgáltatót a felügyelőség legfeljebb harminc napon belüli helyesbítésére szólítja fel.

A HIR

Adatlapok ellenőrzése a hulladék útjának nyomonkövetése Termelő KÜJ/KTJ KÜJ/KTJ Begyűjtő, előkezelő Keletkezési adatok: Kezelésre történő átadás: Hasznosító, ártalmatlanító Kezelésre történő átvétel: Kezelésre történő átadás: Kezelésre történő átvétel: Kezelésri adatok: