Üzleti informatika Szabó Gábor - üzletágvezető 2011. February 25.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Első tapasztalatok az NIIFI-nél üzemelő infrastruktúra cloud szolgáltatással kapcsolatban Stefán Péter NIIFI RICOMNET Miskolc.
Advertisements

Magyarország Fogyasztóvédelmi Politikája Országos Konferencia Budapest, 2011.június 16. A fogyasztók oktatása Dr. Horváth György Fogyasztóvédők Országos.
Munkaerő-piaci program menekültek részére. Foglalkoztatási Munkacsoport Állami költségvetési szervek rendszeres találkozója a menekültek hosszú.
Nyerjünk együtt! TAMOP /
Befektetési döntések 6. Szeminárium
Fenntarthatóság – vállalati szemszögből. Fenntartható növekedés - makro  válságot követő stabilizáció  a növekedés mennyiségi/minőségi tényezői  válság.
Microsoft Üzleti Megoldások Konferencia Az informatika szerepe a vállalati kultúra és versenyképesség javításában Dr. Kornai Gábor AAM Tanácsadó.
Készítette: Pápai Zsolt Lex Ákos Kiss Gábor Borbély Csaba
Piacképes programozói tudás a középiskolában
Informatikai megoldások egy kézből
Bevezetés a tanácsadásba Dr. Dan Brinkman.. Tanácsadás  Nátán esete (2Sám 12:1- 14)
Klampfer Gábor Kiemelt Szolgáltatások értékesítési Menedzser
MI 2003/9 - 1 Alakfelismerés alapproblémája: adott objektumok egy halmaza, továbbá osztályok (kategóriák) egy halmaza. Feladatunk: az objektumokat - valamilyen.
Mi a COACHING? A COACHING angol eredetű szó, amely edzést jelent. Az üzleti életbe kb. 20 évvel ezelőtt került be, gyökerei a sport pszichológiából eredeztethetők.
Családi vállalkozás.
A kompetencia alapú szakképzés sajátosságai
Megvalósíthatóság és költségelemzés Készítette: Horváth László Kádár Zsolt.
IT outsourcing előkészítése - ahogy egy tanácsadó látja Kontra József Igazgató
A nem OEP finanszírozott bevételek szervezési rendje és megfelelősége a törvényi előírásoknak Béres György gazdasági igazgató Vezérigazgató Találkozót.
Brachmann Ferenc PTE-TTK/KTK A minőség céljai #1  A minőség szabványos megfogalmazása (ISO 9000:2000): A minőség annak a mértéke, hogy mennyire.
Szoftverminőség biztosítása célok, dokumentációk, a minőség költségei Brachmann Ferenc PTE-TTK/KTK 2009.
Szoftverminőség biztosítása
UMVP MB KAP albizottság, KAP-reform Papp Gergely Agrárgazdasági Kutató Intézet
Szervezetfejlesztési Program
KONTROLLING RENDSZER FEDEZETI ÖSSZEG KALKULÁCIÓHOZ Szatmári Zita és Vidák Péter BME, KGKIEG Kontrolling szakirány, I. évfolyam.
Vezetői Információs Rendszer felépítése
Szoftvertechnológia Rendszertervezés.
A kapacitás fogalma az egészségügyben
Magyar Információs Társadalom Stratégia (MITS) – egészségügyi és szociális vonatkozások: Az Egészségügyi és Szociális Ágazati Információs Stratégia (MITS-ESZ)
Biztosítók irányítási rendszere
TÁMOP / „Átfogó minőségfejlesztés a közoktatásban ” A Magyar Képesítési Keretrendszer fejlesztése 5. pillér – MKKR és a közoktatás.
XVII. Országos Könyvvizsgálói Konferencia Balatonalmádi, szeptember
A befektetői tőke szerepe a megújuló energiát
Közép-Európai Innovációs Központ – Forrás Informatika Kft. Ágazati Kutatás – Szoftverfejlesztés Május 17. Eger Tóth András Senior Projekt Menedzser.
Karbantartási tevékenység felmérése és fejlesztése
Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem
Bauer András - Berács József:
Controlling a gyakorlatban
Az elemzés és tervezés módszertana
Csoportindítás Az első csoportülés megtervezése 0. szakasz - Felkészülés cél meghatározása módszer kiválasztása keretek meghatározása a környezettel való.
Bikal, október 18. Közösségi alapú tervezés az uniós finanszírozású területfejlesztésben Péti Márton NTH Október 28.
A KTI az EU és a hazai közlekedéspolitika irányelveit követve a fenntartható fejlődés szempontjait figyelembe véve folyamatosan fejlődő,
Dr. Fekete István Integrált kockázatfelmérés informatikai támogatása: Szigma Integrisk Budapesti Corvinus Egyetem Balatonalmádi január
Vállalkozói készségek fejlesztése
Munkaszervezés Az emberi tevékenységek megszervezése vállalati szinten
Szeretettelköszöntöma PROJEKT NYITÓNAP résztvevőit!
New View Beszámoló a tanulókkal történt interjúról.
SLA (Service Level Aggrement) alapon történő szolgáltatás fejlesztés a Gazdasági Főigazgatóságon
CSR ISMERETTÉRKÉP. Munkahely Közösség Környezetvédelem Piaci környezet Üzleti Etika Vállalatok Társadalmi Felelősségvállalása.
Visegrád, Könyvvizsgálat, Minőség-ellenőrzés és
WORKFLOW MENEDZSMENT MUNKAFOLYAMAT KEZELÉS
Adattár Alapú Vezetői Információs Rendszer Az elkészült felsőoktatási AVIR központi adattár: az alapok december 8. Kerékgyártó Sándor ügyvezető.
A BKF tudástranszfer modellje a
Dr. M Egyetemi prezentációs sablon 1. HOFFER ILONA A MÚZSA CSÓKJA ÉS AZ ALKOTÁS MŰVÉSZETE AZ INNOVÁCIÓBAN INNOVÁCIÓ A SZOLGÁLTATÁSOKBAN BUKARESTRMÜE 2015.
PwC Informatikai kockázatkezelés a gyakorlatban Hétpecsét Információbiztonsági Fórum március 22. Előadó: Viola Gábor, CISA.
Kérdések VIZSGÁHOZ. VÁLLALKOZÁSI FORMÁK Mi szükséges egy üzleti vállalkozás sikeréhez? Hasonlítsa össze a Kft-t és a Bt-t, mint vállalkozási formát! Melyiket,
Cégnév Üzleti terv. Célkitűzések A cég hosszú távú céljainak egyértelmű bemutatása –Használjon a cég növekedését alátámasztó kifejezéseket, de legyen.
VÁLLALKOZÓI KOMPETENCIA-FEJLESZTÉS ALPROGRAM ELÉRT EREDMÉNYEI TÁMOP F-14/1/KONV Gazdaságtudományi Kar, 1c alprogram Projektzáró rendezvény,
HEFOP összefoglaló szakmai tapasztalatok Rettegi Zsolt vezető monitor.
A Nemzeti Statisztika Gyakorlati Kódexe
Szűk keresztmetszet a banki digitalizációban
A foglalkoztatási paktumok működési tapasztalatai – a siker fokmérői
Móricz Pál – ügyvezető igazgató Szenzor Gazdaságmérnöki Kft.
Üzleti terv bemutatása
Integrált ügyfél-kommunikáció a weben
Teljesítménykontrolling
A évi kompetenciamérés FIT-jelentéseinek új elemei
Králik Tibor igazgató, minőségfejlesztési szakértő
Elektronikus számlázás Kiút a paradicsomból
Múzeumi gyűjtemények menedzsmentje, avagy a Spectrum Magyarországon
Előadás másolata:

Üzleti informatika Szabó Gábor - üzletágvezető February 25.

Az üzlet és az informatika kapcsolata ► Az informatikai megoldások egyre nagyobb szerepet kapnak az üzletvitel támogatásában, … ► … ezzel együtt működésük kockázata is megnövekedett ► Megváltozott a gazdasági környezet, a döntési szintek felsőbb szintekre kerültek,... ► …ahol sok esetben az IT-ra úgy tekintenek, mint egy “fekete doboz” ► A beszűkült piaci környezetben, sok esetben a releatív versenyelőny a cél. ► Kiszámítható üzletmenet, törvényi szabályzóknak való megfelelés, vevőelégedettség, alacsony működési kockázat, TCO, ROI.

Együtt, de mégis külön utakon ► Az “IT mint költséghely” megközelítés, vagy inkább profit centrum? ► Költség vezérelt működési model, “az olcsóbb a jobb?” ► Az informatika egy háttér (back-office) feladatkör … vagy nem ► Nyelvi nehézségek ► Eltérő célrendszer ► Az informatikai “fekete doboz”

Mi kell egy jószomszédi viszonyhoz? ► Az üzleti folyamatok pontos ismerete és azon belül az érintett informatikai rendszerek szerepének meghatározása. ► IT rendszerek egy más szempontú csoportosítása ► Házirend, normák, szabályzók ► Egymás elfogadása és bevonása ► Egymás “nyelvének” alapfokú ismerete ► Mérés és szabályzás

Kell egy közös egyenértékes ► Mérjünk! Merjünk? ► Önmagunkhoz és máshoz való hasonlítás ► A mérés alapvető feltétele, hogy az abban résztvevők elfogadják azt ► Pontosan definiált és reális célok ► A mérési rendszer felépítésében, az egyes alrendszerek integrációja különösen fontos.

Nem is olyan egyszerű, mint elsőre gondolnánk! ► Hiteles mérési adatok ► Naprakész, valós üzleti model alapú mérés ► A több nem jobb, sőt sok esetben káros ► Csak azt mérjük amit lehet és üzletileg fonotos, erőforrás oldalon vállalható ► Érthető és releváns adatok ► Üzletileg reális időablakok

Köszönöm!