Abdülaziz szultán 1865.-ben Serkis Balyan Kalfa építésszel emeltette ezt a ro- kokó díszes márványépületet, II. Mahmud korábban leégett palotája helyén,

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Peterhof, vagy másképpen a Nyári Palota a legrégibb és a legleny ű göz ő bb valamennyi pétervári uralkodói rezidencia közül, 29 kilométerre fekszik a.
Advertisements

FRAKNÓ VÁRA Saját fotóiból készítette: Dr Bajzák Tamásné AUTOMATA.
A HÁROM FA.
Iparművészeti Múzeum A főváros egyik legszebb látnivalója a Lechner Ödön és Pártos Gyula tervezte, Zsolnay kerámiával fedett szecessziós palota. Gyűjteménye.
Erzsébet Amália Eugénia
Grassalkovich-kastély kertje, Gödöllő
Könyvtártípusok II. Rákóczi Ferenc Gimnázium Könyvtárismereti órák
Ismerd meg Egert Csapattagok.: Gál Nikolett Beke Jusztina
Perzsiában Nabukodonozor a rózsát palotájában díszként használta. Illatos olaját kinyerték, s rózsaszirommal volt töltve a szultán matraca. Kasmírban.
tételhez (Andrássy Kastély-Tiszadob)
Gundel Étterem Budapest.
NYON 1.
Mit jelent szegénynek lenni?
Molnár András bemutatja. DUOMO (DÓM) „A székesegyház belsejét értékes freskók díszítik. A bal oldali kereszthajóban található Theodolinda királynő.
PALICS ápr. 13-án mi, a szegedi SZTE Ságvári Gyakorló Általános Iskola 3.a osztályos tanulói egy nyertes pályázat jóvoltából részt vehettünk egy.
Kνωσός Knósszosz.
KIRÁLYI KORONÁK, KORONAÉKSZEREK.
Néha szembe kell nézni a valósággal, és azután és azután elutasítani azt!
Mezopotámia építészete
CHILLON VIZIVÁR SVÁJC Készítette: Dr Bajzák Tamásné automata.
5. NAP.
BALATONBOGLÁR APARTMANHÁZ.  Az épület Balatonbogláron, a Balaton déli partján, a boglári domboldalon, Balatonboglár felett tálalható. A parttól mindössze.
Készítette: Fröhlich Noémi
Pécs turisztikai marketingje
Szövetség A B A R O K K.
Hearst kastély Kalifornia Készítette: Dr Bajzák Tamásné 2008.
Dolmabache palota KÉZI KÉPTOVÁBBÍTÁS.
Képváltás kézzel….
- Már Aquincumot is vezeték látta el vízzel pilléren nyugvó, 5 méter magas boltívrendszer - Pannónia provincia egyetlen magas vezetésű vízvezetéke.
2010.Február 27 Szombat Budapest és környéke természeti értékei IV. Természetismereti és létesítményellenőrző túra Beszámoló.
Sopron, a hűség városa.
Melki apátság Szent Benedek-rendi melki apátság, az Alsó-Ausztriai Melkben, a Duna mentén található. Wachau jelképeként az UNESCO világörökségi védelmét.
SZÉP KÉPEK OROSZHONBÓL
A romantika.
Jézus Te vagy Sáron legszebb rózsája,
A Kárpát medence kialakulása
Török Hódoltság.
BUDAPESTI SÉTA 6. ÉVFOLYAM.
Budapest legszebb koncertépülete, a pesti Dunakorzó mentén fekvő Vigadó től volt újra látogatható, miután az es szabadságharc során.
CAPRI Ahogy én láttam Saját fotókból készítette: Dr Bajzák Tamásné Automata képtovábbítás 2008 október.
MARINA HOTEL AZ ÖBÖLBEN
Pécs-Megyeháza.
GYULA VÁROS Egy gyönyörű város sok szép kép kíséretében zene: Magna Cum Laude- Vidéki Sanzon /gyulai zkr./
csodás Palotaszállója Isaac Stern – Massenet: Meditation
A Wikipédiából, a szabad enciklopédia felhasználásávavl készítettem.,a Peles –Kastélyról ezt az összeállítást. Rámánia legszebb és legnevezetesebb emlékművéről,
Mátyás templom Készítette: Veszi Viktória.
Hajóval a Boszporuszon
A világ egyik legromantikusabb városa,amely a divat, és a kultúra terén talán a legtöbbet kínálja nekünk. Festőket, szobrászokat, zeneszerzőket,és írókat.
A MŰ TARTALMA: A politikai hatalom és a tudomány összeütközése A drámának két ellenfele van: A pápa által képviselt egyházi hatalom A lelkiismeret.
Machu Picchu Az Öreg csúcs.
ERZSÉBET KIRÁLYNÉ
Susann Nordströms Orkester - True Love
Vándorúton Pecznyík Pál verse.
Palota Casertában Luigi Vanvitelli olasz építész tervezte Casertában (Nápolytól északi irányban, mintegy 40 kilométrerre) a Burbon III. Károly által.
Arquitectura del futuro Marta Carretero Clic para avanzar.
Törökország-Isztambul Terület 1 538,77 km². Nevezetességei,látnivalók A Hagia Sophia A Kék mecset A Topkapi szeráj A Nagy Bazár és a Fűszerbazár A Yerebatan.
Modern. építészet Budapest Moszkva.
Alsóörsről Csopakra, 1. rész Készítette: Szabó Lilla
Zene:Edvard Grieg.Morning Mood.
KASTÉLYPARKOK SZÉP KERTEK Összeállította: Dr Bajzák Tamásné.
Budapest Magyarország Hungary
A HÁROM FA.
Mezopotámia építészete
RODOSTÓ (Tekirdag) Törökország.
MAGYARORSZÁG SZÉP VAGY, GYÖNYÖRŰ VAGY EGER
Velünk élő középkor Forrás:
KASTÉLYPARKOK SZÉP KERTEK Összeállította: Dr Bajzák Tamásné.
Szárról Szárligetre Készítette: Szabó Lilla
Arquitectura del futuro Marta Carretero Clic para avanzar.
Nagykároly-i kastély, és Nagyvárad.
Előadás másolata:

Abdülaziz szultán ben Serkis Balyan Kalfa építésszel emeltette ezt a ro- kokó díszes márványépületet, II. Mahmud korábban leégett palotája helyén, Isztambul ázsiai részén. Maga a szultán is gyakran időzött benne, de főleg az Isztambulba látogató magasrangú vendégek élvezhették kényelmét ben például a Szuezi-csatorna megnyitó ünnepségéről visszatérőben le- vő Eugénia császárné, III. Napoleon hitvese időzött hosszan itt. De vendéges- kedett benne I. Ferenc József, Miklós orosz nagyherceg és Miklós Montenegrói király is. Berendezése nagyon értékes, szépek a bohémiai kristálycsillárok, sévresi porcelánok, a hatalmas méretű herekei szőnyegek. A földszinti középső halban 16 márványoszlop sorakozik, középen pedig szökő- kutas medence kápráztatja el a belépőt. Gazdag a palota könyvtára is. A palota mögötti domboldalt fenséges, lépcsőzetes kertté alakították, melyet fa- ritkaságok, illatozó rózsák, források, medencék, állatszobrok diszítenek. A palotából és kertjéből szép kilátás nyílik a Boszporuszra. Magyar szöveg: Dr Bajzák Tamásné