TÁMOP 3.1.5/12 - 2012 - 0001 PEDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
TÁMOP A/ projekt: Intézményi együttműködés, pedagógiai módszertani megújulás – pedagógiai szemléletváltás a sajátos nevelési igényű.
Advertisements

Az OH TÁMOP fejlesztései
III. Nemzeti Köznevelési Konferencia
Az országos pedagógiai-szakmai ellenőrzés rendszere – TÁMOP 3.1.8
„XXI. SZÁZADI KÖZOKTATÁS ( FEJLESZTÉS, KOORDINÁCIÓ )” TÁMOP / A pedagógus(tovább)képzés kérdései és lehetőségei az egész napos iskola-
Helyi oktatásirányítás fejlesztése TÁMOP /
„P EDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA ” TÁMOP-3.1.5/ Az átalakuló tanárképzés és a pedagógiai szolgáltató rendszer kapcsolódási pontjai.
A szaktanácsadás támogató szerepe
XXI. századi közoktatás a TÁMOP projekt bemutatása
Új utakon a szaktanácsadás, tantárgygondozás A TÁMOP 3. 1
E-Levéltár projekt Vidra András Projektigazgató
A Megyei Pedagógiai Intézet szolgáltatásai a 2013/2014-es tanévben
Alprojektek eTanulás rendszer fejlesztése
TÁMOP A/ projekt:„SZIGET, AMELY BEFOGAD” – AZ INKLUZÍV ELLÁTÁS EGYÜTTMŰKÖDŐ, EGYMÁSRA ÉPÜLŐ MODELLJE SZOLNOKON.
TÁMOP 4.1.3/2 Felsőoktatási szolgáltatások rendszer szintű fejlesztésének célkitűzései és intézményi együttműködésének tervei Németh Antal felsőoktatási.
EKOP Elektronikus levéltár
A HEFOP program bemutatása Nyíregyháza,
Vezetői tájékoztató a SZIE-DPR és SZIE-IMIR projektekről
„21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció” TÁMOP / számú kiemelt projekt „21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció”
ELTE TÁMOP /2/B/KMR projekt workshop
A Z OKTATÁS SZOLGÁLATÁBAN A MÉREI FERENC Fővárosi Pedagógiai és Pályaválasztási Tanácsadó Intézet valamint a FOK Fővárosi Oktatástechnológiai Központ Szolgáltató.
Szaktanácsadás szerepe az óvodák pedagógiai munkájában
TÁMOP 3.1.5/ PEDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA
Szaktanácsadói támogatás az életpályamodellben
A nevelési-oktatási program előzményei
PEDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA
TÁMOP szakmai támogatás Educatio Nonprofit Kft
„FoglalkoztaTárs-Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt - TÁMOP / A kiemelt projekt célja Az innovatív és a tranzitfoglalkoztatási.
Német nyelvtanárok a pedagógiai minősítés küszöbén;
Ajánlás-változások Pedagógus-továbbképzés „Kongresszus után - a változások folyamatában” Konferencia Csillag Márta Budapest, május 27.
Együttműködés a HUMÁN TISZK és a Mérei Intézet között SÁRIK ZOLTÁN.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Nemzetközi és határ menti együttműködések támogatása.
„21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció” TÁMOP / számú kiemelt projekt „21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció”
"Új látásmód" érzékenység, innováció és közös tanulás a látássérült emberek munkaerő-piaci re/integrációjáért TAMOP /
A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium EKOP projektjeinek jelene és jövője dr. Rupp Zoltán főosztályvezető E-közigazgatásért felelős helyettes államtitkárság.
Infotér konferencia – EKOP előrehaladása Balatonfüred,
Pedagógus-továbbképzések hasznosulása
„P EDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA ” TÁMOP-3.1.5/ A szaktanácsadás támogató szerepe Dr. Szabó Mária Budapest február 27.
A NAKVI szaktanácsadási feladatai október 1-től Dr. Mezőszentgyörgyi Dávid főigazgató ”A szaktanácsadás szervezeti átalakulása” Budapest, október.
Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.
Önkormányzati ASP központ felállítása projekt összefoglaló EKOP
Szaktanácsadás, pedagógiai-szakmai szolgáltatások
A szaktanácsadó segítő szerepe
A PEDAGÓGIAI SZAKSZOLGÁLATOK MEGÚJULÁSÁNAK SZAKMAI TÁMOGATÁSA, EREDMÉNYEI (TÁMOP B) Kapcsáné Németi Júlia szakmai vezető.
„P EDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA ” TÁMOP-3.1.5/ Az OFI szerepe pedagógiai szakmai szolgáltatások megújításában Hancock Márta Budapest február.
A projekt az Europai Unio támogatásával, az Europai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg.
„P EDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA ” TÁMOP-3.1.5/ A szaktanácsadó összetett szerepe a TÁMOP kiemelt projektben.
Az intézményi minőségfejlesztéshez kapcsolódó feladatok a TÁMOP-3. 1
Társadalmi Megújulás Operatív Program Pedagógusképzések (a pedagógiai kultúra korszerűsítése, pedagógusok új szerepben)
FEMIP „Minőségfejlesztés a felsőoktatásban” TÁMOP / Bángi-Magyar Attila szakmai vezető OFI Szakmai Napok december 7.
AZ ÚJ TÍPUSÚ SZAKTANÁCSADÁS Szabó Klára január 28.
A pedagógusminősítés rendszerének bevezetése, mérföldkövei
„P EDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA ” TÁMOP-3.1.5/ A szaktanácsadásról.
A szakképzés és felnőttképzés struktúrájának átalakítása a TÁMOP /2-2F projekt Az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Fejlesztési.
A fejlesztő célú szaktanácsadás
CALDERONI PROGRAM HEFOP K /1.0 A PROGRAM CÉLJA, FELADATAI ÉS SZEREPE AZ ÚMFT-BEN március 4. IV. Calderoni Informatika Kerekasztal,
Az Emelt szintű eTanácsadó akkreditált felnőttképzés tapasztalatai Dr. Tóth András - Herpainé Lakó Judit AGRIA MEDIA 2011 KONFERENCIA OKTÓBER ,
Tájékoztatás a pedagógus minősítési rendszer bevezetéséről
Az IKT fejlesztési folyamat- szaktanácsadó felkészítése a digitális kompetencia-fejlesztés támogatására Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.
Pedagógusminősítés, tanfelügyelet
TÁMOP KÖZNEVELÉSI REFORMOK OPERATÍV MEGVALÓSÍTÁSA
Az Oktatási Hivatal új szervezeti felépítése, feladatainak bővülése
Helyi esélyegyenlőségi programok elkészítése Záró konferencia Budapest, december 8. ÁROP Esélyegyenlőség-elvű fejlesztéspolitika.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai.
A SZAKTANÁCSADÁS INTÉZMÉNYI ÖNÉRTÉKELÉS TANFELÜGYELET MINŐSÍTÉS KAPCSOLÓDÁSA.
AZ OKTATÁSI HIVATAL ÉS A SZAKÉRTŐK EGYÜTTMŰKÖDÉSE
A köznevelési intézmények művészetpedagógiai módszertani megújítása
Barcsák Marianna KPSZTI
„Az akarat nem elég; tenni is kell.” Goethe
főosztályvezető-helyettes
Előadás másolata:

TÁMOP 3.1.5/12 - 2012 - 0001 PEDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA

A projekt megvalósítása A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Időtartama: 30 hónap A projekt kezdete: 2012. 08. 01. A projekt befejezése: 2015. 01. 31. A fenntartási időszak: öt év Szerződéskötés: 2012. 10. 24. A TÁMOP 3.1.5/12 - 2012 – 0001 projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. A dián láthatóak a projekt időkeretei.

A megvalósítás résztvevői Oktatási Hivatal Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. 3,7 mrd Ft 2,5 mrd Ft A TÁMOP 3.1.5/12 - 2012 – 0001 projekt megvalósításában közreműködik az Oktatási Hivatal, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. A konzorcium vezetője az Oktatási Hivatal. A projekt egyes részcéljait és operacionalizált céljait a konzorciumi partnerek egymással együttműködve valósítják meg. 3,797 mrd Ft

Pedagógus-továbbképzési rendszer korszerűsítése, továbbképzések szervezése, nyilvántartási rendszer fejlesztése Szaktanácsadói rendszer megújítása Pedagógus-életpályamodell kidolgozása: képzési, minősítési és nyilvántartási rendszer fejlesztése A PROJEKT CÉLJAI

Pedagógus-továbbképzési rendszer korszerűsítése A jelenlegi pedagógus-továbbképzési rendszer felülvizsgálata Új pedagógus-továbbképzési koncepció és akkreditációs eljárásrend kidolgozása; a továbbképzési programok tartalmi-szerkezeti megújítása Az új pedagógus-továbbképzési rendszer minőségfejlesztése – szakértők képzése

Pedagógus-továbbképzési rendszer korszerűsítése Pedagógus-továbbképzési nyilvántartó rendszer és támogató e-learning környezet fejlesztése Képzésszervezés, pedagógus-továbbképzések tartása A pedagógus-továbbképzési rendszer jogszabályi környezetének átalakítása

Szaktanácsadás - tantárgygondozás Szaktanácsadás korszerűsítése Szaktanácsadói képzések fejlesztése és megtartása Új típusú szaktanácsadás és minősítési rendszerének kidolgozása Fejlesztő célú szaktanácsadói támogatás, szaktanácsadói mentorálás A kiemelt projekt keretében megvalósul a szaktanácsadás felülvizsgálata, korszerűsítése és a szaktanácsadók képzése (400 szaktanácsadó felkészítése ,képzése és minősítése valósul meg a projektben). A szaktanácsadói szolgáltatások megújítását célzó kutatás során a jelenlegi gyakorlatból kiindulva egy új típusú szaktanácsadói rendszer elemeit fogalmazzuk meg. A felülvizsgálatot követően javaslat készül a szaktanácsadói szintek és típusok, valamint a szaktanácsadói képzések és továbbképzések egymásra épülő rendszerére.

Pedagógus-életpályamodellhez kapcsolódó képzési és minősítési rendszer kialakítása A pedagógusok és pedagógusjelöltek pályamotivációinak vizsgálata és a pedagóguspálya megítélése az életpályamodell elemeivel összefüggésben Gyakornoki évek szakmai programjának kidolgozása, kipróbálása (pilot) Gyakornokok mentori támogatása, felkészítése a próba-minősítővizsgákra

Pedagógus-életpályamodellhez kapcsolódó képzési és minősítési rendszer kialakítása Minősítési eljárás szakmai részleteinek kidolgozása, lebonyolítása (pilot) Minősítőbizottságok felállításához a szakmai feltételek biztosítása Informatikai támogató rendszer tervezése és fejlesztése

A minősítés elemei Elektronikus felületre Portfóliófeltöltés Elektronikus felületre Óralátogatás Szaktudományi, szakmódszertani szempontból Portfólióvédés 3 tagú bizottság előtt

Pedagógusok értékelése a minősítés során Kompetenciaalapú értékelés pedagógus 1. pedagógus 2. Speciális elvárások az értékelésben mesterpedagógus kutatótanár Szaktanácsadók fejlesztő, támogató segítsége

2013. június 5.

Honlap www.oktatas.hu Sajtótájékoztatók Országos konferencia Workshop TÁJÉKOZTATÁS Roadshow Kiadványok Fontosnak tartjuk a partnereink folyamatos tájékoztatását. Ez többféle módon valósulhat meg. Ezen alkalmakkor a hangsúly a megszerzett tudás megosztásán, a közös gondolkozáson, a vélemények megfogalmazásán van, mely elősegíti a projekt céljainak eredményes megvalósítását. A honlapon (www.oktatas.hu) folyamatosan jelentetünk meg szakmai anyagokat, melyek lehetővé teszik, hogy az érdeklődő kollégák információkhoz jussanak a projekt előmeneteléről, eredményeiről. Honlap www.oktatas.hu

A siker kulcsa

A siker

Köszönöm megtisztelő figyelmüket! Tóth Mária szakmai vezető Maria.Toth@oh.gov.hu