Örökség fesztivál. A Pécsi Napokra idén szeptember 15 és 25 között kerül sor. A tizenegy napos összművészeti fesztivál a baranyai térség egyik legszéleskörűbb.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Felvidéken jártunk Indulás • május 7.én 23 fővel indultunk szlovákiai célpontunk felé. A korai indulás nem törte jó kedvünket,
Advertisements

„Kóstoljon bele” a Vidék Ízébe!
AZ EGRI VÁR ÉS ERŐDRENDSZER TURISZTIKAI ATTRAKCIÓINAK FEJLESZTÉSE
Kelet-nyugati Átjáró A világzene és az interkulturális kommunikáció kapcsolata a pécsi Balkán Világzenei Fesztivál vizsgálata alapján Készítette: Halász.
A Vonzás törvényének alkalmazása, a mindennapjainkban címmel kerül megrendezésre február 9-én órától ezoterikus ismeretterjesztő előadásunk.
Kulturális vidékfejlesztés
Összefogáson alapuló hagyományőrzés a Móri kistérségben
Múlt és jövő. Közösségteremtés Értékes programok Fiatalok érdekképviselete Nemzeti szabadelvű és keresztény értékrend A magyar kultúra továbbadása Környezetünk.
Határokon Túli Magyarságért Alapítvány 7621 PÉCS, János u. 22. Tel.: / , Fax: / fre .hu
Közösségi kertek a nagyvárosokban Dr. Kovács Teréz • egyetemi tanár PTE Bölcsészettudományi Kar MTA Regionális Kutatások Központja GENERÁCIÓK DISKURZUSA.
Csabai Csípős Blues Club Kulturális Egyesület Székhely: 5600 Békéscsaba, Berzsenyi u. 41/1. Klub: Elefánt Söröző, 5600 Békéscsaba, Illésházi u. 1.   A.
PÉCS.
A volt internáló tábor hasznosítási irányai
október 27. csütörtök 19:30 Nemzeti Filharmonikus Zenekar november 27. vasárnap 19:30 Purcell Kórus Orfeo Zenekar (korabeli hangszereken)
Pécs turisztikai marketingje 2356/04 Készítette: Fröhlich Noémi.
Iringó Népdalkör 2009/2010..
Széchenyi István Általános Iskola Készítette: Jobbágy Piroska
Világörökség 2012 A Várnegyed bemutatása. Az örökség olyan érték, amelyet a gyermekek a szüleiktől kapnak, s megőrzik azt saját gyermekeiknek.
Ajkai Kistérség turisztikai helyzete
Kocsis Gáborné Lamberti Judit környezetismeret 4. osztály
Szórakoztatva oktató programok a múzeumban Tillai Gábor történész előadása az MKE Játéktan továbbképzésén Tudásközpont, Pécs
A Kommunikációs és Közkapcsolati Főosztály tevékenysége ***** Tiszteletbeli konzuli konferencia 2008.
VÁLOGATÁS ISKOLÁNK ÉLETÉBŐL KÉPEKBEN.
Készítette: Kovács Georgina Rotter Nikolett Csákány Eszter.
A kisebbségi (magyar) felsőoktatás kialakulása és perspektívái Szatmárnémetiben Készült a Debreceni Egyetem Nevelés – és Művelődéstudományi Doktori Program.
Cinkefőző fesztivál Szatmárcseke Késztítette: Szilágyi Márió
Hegyalja fesztivál Készítette: Kleri Dzsenifer /15.
Idegenvezetők világnapja Idegenvezetők világnapja történelmi bemutató óta számos országban ünneplik az Idegenvezetői Világnapot. Némely európai.
Őrségi Nemzetközi Tökfesztivál /18 Készítette: Panghy Bence.
Eperfesztivál. Mint tudjuk az eper több mint 300 olyan anyagot tartalmaz,amelyek kedvezően hatnak az egészségre C- vitamin tartalma meghaladja a citromét,és.
K ESZTHELY TURIZMUSA K ESZTHELY FÖLDRAJZA Balaton nyugati végén, a Keszthelyi-öböl partján, a Zala folyó torkolatától északra fekszik A környéken.
Pécs turisztikai marketingje
P ÉCS TURISZTIKAI MARKETINGJE Készítette: Kálmán Aliz.
Medvehagyma-fesztivál Orfű /17.. A programok színes palettájával, illetve gasztronómiai kuriózumokkal várja az érdeklődőket Orfű az áprilisban.
Budapest turisztikai marketingje
Készítette: Werner Gábor
„Korunk vívmánya a számítógép, mint kreatív eszköz az alkotó művész kezében” Művészetek Háza Veszprém április május 01. „Digitális Művészetek.
Az én városom. A város: Pécsvárad, város a Zengő lábánál, Baranyában, Pécstől 18km-re van a 6-os út mellett Budapest felé.
2008. Június 3. F e l e l ő s s é g ü n k t e l j e s t u d a t á b a n Június 3. Talentum Játék Dörögdi Fesztivál ‘
Együtt a családdal, együtt a nemzettel! augusztus 16. Kormányszóvivői tájékoztató.
Founded 1994 Visszatérő rendezvények Január 22.-ei hétvége: Pincéről Pincére – Variációk Vincére (Villányi borvidék) Április 27. – Május 1. :Villányi.
E-KULTÚRA 2001 Interfórum november 14. Kovács Márta, Budapesti Művelődési Központ.
Voronyezs: Nemzetközi konferencia április Résztvevők: Oroszország, Ukrajna, Belorusszia, Németország, Izrael, Olaszország, Kazahsztán, Kirgizisztán,
A program megvalósulását az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány támogatja „ROMÁK A MUNKAERŐPIACON” konferencia Pécs, szeptember 29. Pécs, 2007.
Korona Üzleti és Szolgáltató Központ Makó, Széchenyi tér
Még kicsi ovis voltam amikor az óvónénikkel részt vettünk a szüreti felvonuláson. A nővérem már akkor a néptánc csoport tagja volt és természetesen.
Before 4th Surány song contest american tour :-D Avagy Szanyi „Gaga” Ádám amerikai útja ahogy én gondolom :-D.
ÉRDEKEL ???. Időpont: május 6-8 Helyszín: Kolozsvár (Kolozsvár-Alsóvárosi Református Gyülekezet) Téma: SZEXUALITÁS SZEX or WHAT? MOTTÓ: A szex nem válasz.
Szélrózsa 10. Evangélikus Országos Ifjúsági Találkozó.
A Villányi borvidék régen és ma I.
„Együtt a tehetségekért a Barcsi Nevelési és Oktatási Intézményben” TÁMOP-3.4.4/B/08/ Projektindító rendezvény Készítette: Vizváriné.
RENDEZVÉNYEINK
Tiszafüredi Halas Napok
Retusált látképek Mennyire ismered Magyarországot?
Tokaj hegyalja vonzerői
Utazás Budapest. Helyszín, időpont Idén, 33-dik alkalommal, március 5-7 között kerül megrendezésre a Hungexpo budapesti vásárcsarnokban, Budapest.
Budapest Turisztikai Marketingje Készítette : Romolhatatlan Norbert.
Baranya Megyei Kulturális és Idegenforgalmi Központ 7623 Pécs, József A. u. 10. Tel.: Fax.: ww.baranyaikultura.hu Határokon.
Készítette: Panghy Bence
A Heves megyei Markaz bemutatása Készítette: Balog Ádám GTK-KM 1. Évfolyam 1. Félév.
Budapesti Nyári Fesztivál 2011 Céges rendezvények, csapatépítő programok ajánlat.
Nagykároly Készítette:
CSONGOR ÉS TÜNDE Sík Ferenc rendezése alapján A NEMZETI SZÍNHÁZ ● A● A Nemzeti Színházat először gróf Széchenyi István álmodta meg a Duna partjára. Pompázatos.
Győr Domanyik Eszter, főosztályvezető Városmarketing és Programszervezési Főosztály Győr MJV Polgármesteri Hivatala 1 Turizmus 2016.
SÍK FERENC CSONGOR ÉS TÜNDE Készítette: Szentivánéj Társulata Árkos Borbála Csiki Kata Mohácsi Orsolya Anna Rozgonyi Anna.
Vigadó Kulturális és Civil Központ Nonprofit Kft. Monor.
A kommunikációs műhely munkájának bemutatása
Az ember tragédiája színdarab
Az ókori Olümpia romjai
Iglódi István rendezése
Előadás másolata:

Örökség fesztivál

A Pécsi Napokra idén szeptember 15 és 25 között kerül sor. A tizenegy napos összművészeti fesztivál a baranyai térség egyik legszéleskörűbb eseménye.

A pécsi Örökség Fesztivált – másik nevén a Pécsi Napokat – a Pécsi Kulturális Központ szervezi. Aki még nem járt Pécsen, vagy nem vett részt a Pécsi Napokon, annak tudnia kell, hogy összművészeti, városi fesztivál lévén, a programkínálat szinte már katalógusszerű méreteket ölt.

Az elmúlt években mindig kiemelt szerepet játszottak a helyi kisebbségek, illetve azok bemutatása, amely valójában egy fesztiválszervezőnek hálás feladat, mert látványosan színesebbé varázsolható vele egy efféle programsorozat. A nemzetiségek hagyományos napjai mellett (horvát nap, roma nap, német nap) idén a határon túli magyarok fesztiváljára is sor kerül népzenei koncertekkel és néptánc előadásokkal.

A rendezők elgondolása szerint az Örökség Fesztivál egy „lehetőség, hogy a város újraírja saját történetét, örökségként pillantson épületekre, életformákra és elbeszélésekre, amelyekre eddig alig figyelt, s hozzákezdjen az örökségként ismert dolgok átértelmezéséhez.”

Idén a legismertebb könnyűzenei előadók között szerepel többek között a Vad Fruttik, a Heaven Street Seven, Zagar, az Etnoé, a Golestan, a Lyre Le Temps, Palcsó Tamás, a Psycho Mutants, Takáts Eszter és a Punnany Massif, valamint Molnár Ferenc Caramel. Idén a hagyományos helyszínekhez csatlakozik a Kodály Központ hangversenyterme is, ahol a Hot Jazz Band lép fel, és meghallgathatjuk a Kaláka együttes és Kányádi Sándor közös estjét is.

A közönség legaktívabb tagjai két futóversenyen is részt vehetnek, amelyekhez jótékonysági célok is társulnak. A nyugodtabb kikapcsolódásra vágyók pedig megnézhetik a Széchenyi térre sereglő több tucatnyi mutatós és még mindig üzemképes veterán autót.

Szüreti idény lévén természetesen ebben az évben is a fesztivál szerves részét képezi a Szőlő és Bor Ünnepe a XV. Európai Bordalfesztivállal, ahol a vidám bordal- műsorok, pincekoncertek és szüreti felvonulás mellett a Kodály Központ exkluzív falai között a kiváló villányi nedűk prémium bormustrájára és gálaestre is sor kerül.

A megszokott belvárosi helyszíneken túl a város „peremkerületei” sem maradnak programok nélkül. A könnyű- és népzenei koncertek, színi előadások mellett színes családi programok is várják a városközponttól távolabb élőket.

Időpont: Kezdés időpont:2012. szeptember 13. Záró időpont:2012. szeptember 23