Élménypark és Szórakoztató Központ Európában és Magyarországon

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Mennyire ismered Magyarországot?
Advertisements

Híres épületek a Reformkorban
Felelősségteljes idegenforgalmi fejlődés Bükön
Szendrő Városi Sport- és Szabadidő Klub Természetjáró Szakosztály
Múcsonyban található irodaépület Ft-ért eladó!
Nagykanizsa a régiók kapuja Nagykanizsa Délnyugat - Magyarországon, vadakban és hévizekben gazdag, gyönyörű erdős vidéken fekszik, az M7-es és a tervezett.
Zene: Mireille Mathieu & Alain Barriere - Tu t'en vas.
Élménypark és Szórakoztató Központ Magyarországon
Foktő – Kalocsai repülőtér önkormányzati fejlesztése
HATÁRTALANUL! • A pályázati program célja: minden magyar diák tanulmányai alatt legalább egyszer eljusson határon túli, magyar lakta területekre ( Felvidék,
Vargáné Gálicz Ivett PhD hallgató Szent István Egyetem
Pécs turisztikai marketingje 2356/04 Készítette: Fröhlich Noémi.
NYON 1.
Világörökség 2012 A Várnegyed bemutatása. Az örökség olyan érték, amelyet a gyermekek a szüleiktől kapnak, s megőrzik azt saját gyermekeiknek.
Automatikus Esztergom Halló magyar! Hol vagy? Felelj! Zsámbék.
A MAGYAROK VILÁGHIMNUSZA
Zsidónegyedek és zsinagógák. BerlinBudapest  Múzeum  Vallási funkciót nem tölt be  Vallási és kulturálisközpont  Turisztikai központ  Emlékhely.
Szeged címere. Szeged címere Szeged Magyarország harmadik legnagyobb városa amely nagy történelmi múlttal sok turisztikai látványossággal rendelkezik.
KÜLÖNLEGES KÖNYVTÁRÉPÜLETEK A VILÁGBAN
Az észak-magyarországi régió idegenforgalma
Kutatás-fejlesztésért Felelős Tárca Nélküli Miniszter Hivatala Miniszterelnöki Hivatal Dr. Kolber István, államtitkár Az első Nemzeti Fejlesztési Terv.
Magyarország természeti kincsei
A világ legnépszerűbb turisztikai desztinációi Készítette: Gyarmati Zoltán Hajdú Júlia.
Kémiai anyagok felhasználása az iparban Comenius-project.
Budapest, mint világváros
Budapest mint világváros
Budapest mint világváros
Budapest Mint Világváros
Világ város születik: BUDAPEST
Közép-Magyarország turisztikai régió vonzerői
A turizmus alapfogalmai
Budapest turisztikai marketingje
Budapest turisztikai marketingje
Görögország vonzerői Andalits Alexandra.
Szilvásvárad turizmusa
K ESZTHELY TURIZMUSA K ESZTHELY FÖLDRAJZA Balaton nyugati végén, a Keszthelyi-öböl partján, a Zala folyó torkolatától északra fekszik A környéken.
Tokaji múzeum.
Budapest.
Budapest turisztikai marketingje
KÉPTOVÁBBÍTÁS MANUÁLIS
Bringa - tekerj, hogy haladj Bringa - tekerj, hogy haladj Motiváció Máshol hogy csinálják? szeptember dr. Német Béla, tudományos munkatárs.
Magyarország kincsei. Amikor fényképezőgépet fogunk a kezünkbe, mindenki turistának néz bennünket.Végül valóban azzá válunk: saját magunkban teszünk utazást.
Miskolc belváros rekonstrukció Káli Sándor polgármester.
Budapest mint világváros
Budapest mint világváros
Magyarország néhány diában
Magyarország néhány diában
Vonzástényezők vizsgálata két fürdőváros példáján
Települési zöld környezet jellemzése a gazdálkodásért felelős szemével Települési tényezők, melyek a téma művelése szempontjából meghatározóak.
Automatikus diaváltás A hangszórókat kérem bekapcsolni Most: van A pontos id ő : 19:58
Pécs, mint kulturális főváros. Kulturális főváros A Pécs 2010 Kulturális Főváros projekt Pécs városának az Európa kulturális fővárosa cím elhódítása köré.
Kastélyok és várak szerepe a turizmusban
Törpeállamok.
Retusált látképek Mennyire ismered Magyarországot?
Európa regionális földrajza
A magyar klasszicizmus építészete
Tourinform Gödöllői Kistérség Irodája
Balaton „Tengernyi élmény itthon”. A legjelentősebb belföldi fogadóterület I-IX. hó: (22,2,%) A teljes vendégforgalom alapján második I-IX.
Susann Nordströms Orkester - True Love
Zene: Princess- Magyar táncok No. 1
A világ 7. legszebb villamosvonalán
Világörökségek Magyarországon
UNESCO - Világörökségi Bizottság november 16-án született meg az ezidáig legjelentősebb eszköz földünk egyetemes természeti és kulturális értékeinek.
Győr Domanyik Eszter, főosztályvezető Városmarketing és Programszervezési Főosztály Győr MJV Polgármesteri Hivatala 1 Turizmus 2016.
BUDAÖRS 2020! TEMPLOM TÉR ELŐZETES AKCIÓTERÜLETI TERV VITAFÓRUM.
Tourinform Gödöllői Kistérség Irodája
Retusált látképek Mennyire ismered Magyarországot?
PASSAUI ZARÁNDOKLAT ( ).
MAGYARORSZÁG SZÉP VAGY, GYÖNYÖRŰ VAGY EGER
Előadás másolata:

Élménypark és Szórakoztató Központ Európában és Magyarországon Minimundus Élménypark és Szórakoztató Központ Európában és Magyarországon Járja be a világot, néhány óra alatt! Épületek, építmények, élethű makettek.

Élményparkok Európában Dánia – Billund Hollandia – Hága Svájc – Melide Ausztria – Klagenfurt Olaszország – Rimini Belgium - Brüsszel

Az élményparkok működése A látogatók, a jegyvásárlást követően, mintegy 3,5 kilométer sétával, fél napos programmal tekintik meg az élethű anyagú-, és látványú földrajzi-, történelmi látványosságokat; jellemzően épületeket. A makett city időszakosan üzemelő (április–október) élménypark, melyet évente 100-650.000 fő látogat. Turisztikai és idegenforgalmi látványosság. 40% külföldi látogató, a hazai látogatók fele gyermekes család. Jellemző napi bevétel 35 Euro/fő, melynek kétharmada belépőjegy, egyharmada vendéglátás, ajándékvásárlás.

Az élményparkok működése 120-350 épület-modell található az egyes európai miniatúrákban Több ezer, néhol 10.000 növény színesíti Működőképes közlekedési eszközök és állomások (vasút, reptér) Változatos méretű, de jellemzően 1:25 és 1:50 méretarányok közötti kicsinyítés Kiegészítő szolgáltatások (éttermek, bárok, ajándék üzletek, piknik lehetőség, éjszakai látogathatóság,… )

Az élményparkok működése Az egyes parkokban különböző szempontok szerint válogatják ki a bemutatott maketteket, modelleket. Történelmi megfontolásokon belül a legfőbb szempontok az épületek (makettek) választásánál: Szocio-kulturális jelentőség Építészeti egyedülállóság Szimbolikus jelentőség Technikai ritkaság

Kisbér: Mini Magyarország Minimundus Magyarországon Élménypark és Szórakoztató központ Kisbér: Mini Magyarország

Minimundus Magyarországon Újdonság Közép-Kelet Európában Új idegenforgalmi cél, tömegeket vonzó látványosság A magyar nemzet értékeinek, összetartozásának megjelenése Európai Unió, mint szövetség és benne Magyarország Az oktatás nevelés tájékoztatás eszköze A Makett város kiegészítő funkciói: Erdei iskola, oktatás, tudományos konferenciák, rendezvény-szolgáltatások: esküvő, A bemutatott modellek európai- és országos jelentőségükkel gazdagítják a régió látványosságait

Minimundus Magyarországon Az élménypark és a környezet Az alacsony beépítés – a liliputi város jelleg -, fenntartja az eredeti zöldfelület hangulatát. Nem megváltoztatja a környezetet, hanem illeszkedik ahhoz. A kis méretű – fél-egy méteres modellek -, a gyalogos közlekedés nem terhelik túl a parkosított területet

MAGYARORSZÁG, A MAGYAR FÖLD BUDAI VÁR, ESZTERGOM, SZEGED, DEBRECEN, PÉCS: FŐTEREK, EGYÜTTESEK (MÁTYÁS TEMPLOM-HALÁSZBÁSTYA-VÁR, ESZTERGOMI SZÉKESEGYHÁZ, BP-I BAZILIKA, PARLAMENT, LÁNCHÍD, HORTOBÁGY 9 LYUKÚ HÍD, JÁKI TEMPLOM, HOLLÓKŐ TELEPÜLÉS KÖZPONT, FERTŐDI KASTÉLY, GÖDÖLLŐI KASTÉLY, VAJDAHUNYAD, SOPRON BELVÁROS, KŐSZEGI VÁR MUNKÁCSI VÁR, VERECKEI SZOROS, TRENCSÉNI VÁR, CSÍKSOMLYÓI DOMB, BÚCSÚHELY, VAJDAHUNYADI VÁR M=1:25; 33 25-30 OBJEKTUM