RENDEZVÉNYSZERVEZÉS ALAPJAI

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A rendezvények, munkaprogramok fajtái
Advertisements

Logisztika alapvetések.
VIRTUS KULTURÁLIS EGYESÜLET Általános tájékoztató.
Magyarország nemzeti katonai stratégiája Készítette: Faludi Miklós
A szponzorálás.
T Á J É K O Z T A T Ó Marik Péter produkciós vezető Merlin Communications.
A PR eszközei. Az elmúlt évtizedben a csúcstechnológia három fontos területén, a számítástechnikában, a távközlésben és tömegkommunikációban végbement.
Átjáró: szférák között - Kulturális antropológia és civil szervezetek. Alkalmazott antropológiai módszerek egy miskolci civil szervezet tevékenységében.
Művészet By: Turi Krisztina.
INKUBÁTOR KOMÁRNO – Centrum pre podporu činností podnikateľov, n.o. Adrián Horváth.
A gyermekjóléti alapellátások aktuális kérdései
Nyitórendezvény „Szak-nyelv-tudás” – Az idegen nyelvi képzési rendszer fejlesztése a Debreceni Egyetemen TÁMOP D-12/1/KONV
Gábor Dénes Tehetségpont
A határ, mint innovációs megújulási tengely INNOAXIS projekt-nyitó konferencia. Csanádi Attila PhD hallgató november 16. Szabadka Az Információs.
A rendezvényszervezés feladatai
A személyes részvétel előnyei Legyünk jelen! Piac & Profit Demcsák Mária alapító főszerkesztő.
Talentum tábor Kulturális és Oktatási Minisztérium főtámogatásával.
dr. Földy Ferenc Operatív Program Kft február 23.
A számítástechnika és informatika tárgya
Sumér, az első civilizáció
Biztosítás gazdaságtana
Vizuális kommunikáció bevezetés
Ápolásetika.
Szállodavezetés és gazdálkodás I. „Szállodák tevékenységei”
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Pannon Egyetem Georgikon Kar Szegedi Tudományegyetem.
Logisztika bevezető elemek.
A MENTÁLHIGIÉNÉ FOGALMA, TÖRTÉNETE, JELENTŐSÉGE A PEDAGÓGUSKÉPZÉSBEN
A POLGÁRMESTEREK VÉDELMI IGAZGATÁSI FELADATAI A JOGSZABÁLYI VÁLTOZÁSOK TÜKRÉBEN MISKOLC, JÚNIUS 06. FAZEKAS GYÖRGY ALEZREDES.
Összefoglaló feladatsorok Fehér Zsolt. A public Relations Olyan kommunikációs tevékenység, melynek célja a vállalkozás és környezete közötti bizalom kiépítése.
A marketing piac tartalma
A turizmus alapfogalmai
RENDEZVÉNYSZERVEZÉS TÖRTÉNETE
Mitől jó egy rendezvény?
„Korunk vívmánya a számítógép, mint kreatív eszköz az alkotó művész kezében” Művészetek Háza Veszprém április május 01. „Digitális Művészetek.
Az eseményszervezés formái, eszközei
Szervezeti viselkedés Bevezetés
A rendezvények előkészítése
Ászár Község Önkormányzata Dr. Mikolasek Sándor ÚMVP pályázatok Ászáron Szakmai rendezvény a Bakonyalja- Kisalföld kapuja összetartásáért Kisbér.
Rendezvények.
Művelődés-gazdaságtan
Társadalmi-gazdasági egyenlőtlenségek Régiók, megyék, kistérségek.
Partnerség a HR működésben Budapest, PSZE HR Szakmai nap Előadó: Párdányi Zsoltné humán partnerek osztályvezető.
Kaposvári Egyetem Gazdaságtudományi Kar 2009/2010-es tanévre pótfelvételi eljárásban meghirdetett képzések.
E-KULTÚRA 2001 Interfórum november 14. Kovács Márta, Budapesti Művelődési Központ.
Az iskola gyermekvédelmi feladata, célja, funkciója
Az innováció forrásai.
Színész Szerep Nézők  Színház lényege, ami nélkül, nincs színház  Nincs színház  Színész / szerep-be lépés,  Néző (közönség), több ember  Közös.
© Szabó Lajos OBJEKTUMOK KÜLSŐ GYŰRŰJE VÉDELMÉNEK MEGSZERVEZÉSE A különféle épületek, létesítmények (objektumok) biztonságát általában az objektum határaitól.
Az igazgatás és az ápolás-szakfelügyelet kapcsolata
„Reflektorfényben Te állsz”
A NEVELÉS TERÜLETEI.
LOGISZTIKA Előadó: Dr. Fazekas Lajos Debreceni Egyetem Műszaki Kar.
Szponzori ajánlat Produkciós támogatás. A művészeti központ A Palota három épületet foglal magába: A Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem a világ élvonalába.
Minőségbiztosítási ismeretek
(gazdasági ismeretek gyors, velős átismétlése)
Kultúra értelmező kéziszótár alapján három jelentés
Vállalkozásmenedzsment I.
Okos Jövő Fórum 2015 Smart Future Fórum 2015 Győr A Széchenyi István Egyetem és az Okos Jövő Innovációs Klaszter közös rendezvénye.
Információelmélet 8. 1 Eszterházy Károly Főiskola, Eger Médiainformatika intézet Információs Társadalom Oktató-
Rendezvényszervezés I.
RENDEZVÉNYSZERVEZÉS GYAKORLATI ALAPJAI. Rendezvényszervezési alapfogalmak  A rendezvényszervezés olyan összetett feladat, amely lehetővé teszi, hogy.
Fény vagy Te is, ragyogj, hát” TÁMOP / Társadalmi Megújulás Operatív Program Hétszínvirág Óvoda, Bölcsőde, Gyermekjóléti és Családsegítő.
Érzékenyítés. Általános értelemben: valamilyen kérdésre való fokozottabb érzékenység kifejlesztése. Érzékenyítés.
A piac és a piacgazdaság. A piac fogalma Több értelmezése lehet: I. A piac a javak (termelés, szolgáltatás) realizálásának színtere, a tényleges és a.
Bevezetés a művelődés- és zenetörténetbe
Szegedi Tudományegyetem
A stílus.
A piac és a piacgazdaság
A szolgáltatási szféra és az infrastruktúra
Magyar könyvtárosok egyesülete 50. Vándorgyűlése
Előadás másolata:

RENDEZVÉNYSZERVEZÉS ALAPJAI

Mi is a RENDEZVÉNYszervezés? Szervezett közösségi tevékenység Spontán jellegű is lehet Szinonimái: ESEMÉNY vagy PROGRAM

ALAPFOGALMAK: RENDEZVÉNYSZERVEZÉS A rendezvényszervezés olyan összetett feladat, amely lehetővé teszi, hogy egy adott helyen és adott időben, zömében idegen személyek meghatározott célból, eseményen találkozzanak, amelynek kiszolgálására egy kiépített és tökéletesen működő infrastruktúrára van szükség.

RENDEZVÉNYSZERVEZÉS 2. Előre meghatározott – társadalmi-, tudományos-, szakmai-, kulturális-, sport-, egyéb célból adott helyen és időben tartott összejövetellel kapcsolatos teljes körű előkészítő, szervező, összehangoló munka, ami magába foglalja az esemény megvalósításával kapcsolatos infrastruktúra (helyszín, technika, kiszolgáló egységek stb…) biztosítását, valamint a résztvevőkről való gondoskodást (szállás, ellátás, program)

Rendezvény 1. (Rendezvényszervező kézikönyv) A rendezvény egy meghatározott térben, időszakban és témakörben, nem üzemszerű ismétlődéssel szervezett eseménysorozat, továbbá a folyamatos üzemeltetés keretében szervezett egyedi esemény, amelynek során emberek egy csoportja közös cselekvést hajt végre alkalmi, kitüntetett jelleggel.

Rendezvény 2. A rendezvény magában foglalja mindazokat a nagyobb tevékenységi formákat, amelyek megszervezésére professzionális szervezőre van szükség. Így többek között a kongresszusszervezést, kiállítás szervezést, művészeti - , sport-, valamint komplex vendéglátó események szervezését (pl. bál)

Rendezvény 3 jellemzője: Három alapvető dolgot minden rendezvényről elmondhatunk: Előre meghatározott célból, adott helyen és adott időben tartott összejövetel.

ALAPFOGALMAK RENDEZVÉNYSZERVEZŐ A rendezvényszervező az a személy, aki összefogja a különböző résztevékenységeket, s ezeket a tevékenységeket koordinálja.

ALAPFOGALMAK MANAGER angol eredetű szó, jelentése: Igazgató, ügyvezető Intéző Színházi impresszárió Pártvezér Jó gazda, gazdasszony, takarékos ember

ALAPFOGALMAK MANAGER (lexikon szerint) Előadóművészek vagy sportolók szerepléseit szervező üzletember. Összetett bonyolult feladat,nagyobb (üzleti) vállalkozás megszervezésével és irányításával, különösen ennek gazdasági vonatkozásaival foglalkozó szakember

ALAPFOGALMAK HELYSZÍN Az a terület, létesítmény, épület ahol a rendezvény bonyolítható. A rendezvényhelyszínnek megfelelő infrastruktúrával kell rendelkeznie. (hangosítás, világítás, színpad, nézőtér, WC, ruhatár, büfé stb. )

ALAPFOGALMAK KÖZÖNSÉG (PUBLIKUM) (a latin publicus „nyilvános” szóból származik) A műalkotások befogadóinak összessége; szűkebb értelemben egy-egy konkrét művészeti mű összes befogadója, tágabb értelemben a társadalom azon rétegeinek, osztályainak összessége, amelynek tagjai korunk művészetének potenciális befogadói.

ALAPFOGALMAK KÖZREMÜKÖDŐK (MŰVÉSZEK) Művész olyan alkotó, akinek tevékenysége az esztétikum szférájához tartozó esztétikai tárgyak létrehozására irányul. (író, költő, festő,szobrász, zeneszerző, stb.). A köznapi szóhasználat az előadó-művészet területén működő alkotókat is művésznek nevezi. A közreműködők köre sokkal szélesebb mint a szereplő művészek.

ALAPFOGALMAK KÖZREMÜKÖDŐK: Műszaki személyzet Az előadás kötelékébe tartozó, különféle munkaköröket ellátó szakmunkások és segédmunkások, akik az előadás előkészítésének és lebonyolításának technikai feladatait végzik. (hangosító, világosító, villanyszerelő, díszletmunkás, pirotechnikus, videó technikus,) Egyéb közreműködők: jegyszedő, ruhatáros, büfés, biztonsági őr, stb.

ALAPFOGALMAK MECÉNÁS (Gaius Maecenas /i.e. 1 század/ gazdag római polgár, Augustus császár barátja, művészek – költők (Horatius, Vergilius) támogatója volt. Neve a tudomány és művészetpártoló fogalmává lett. Az ókori és középkori viszonyok között a művészetek fejlődésében nagy szerepe volt a gazdag és befolyásos pártfogóknak, mecénásoknak. A művészi tevékenység számos ága ma is rászorul pártfogókra.

ALAPFOGALMAK SZPONZOR Reklámcéllal anyagi támogatást nyújtó intézmény, cég, vagy magánszemély. A támogatás nem csak pénzben, hanem tárgyakban, szolgáltatásokban is létrejöhet. A támogatás ellentételezéseként a cég vagy a magánszemély reklám megjelenési lehetőséget kap.