A krízis-otthonok szerepe a válságkezelésben

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A jelzőrendszer működésének tapasztalatai
Advertisements

Gyermekvédelmi igazgatás – gyámügyi ismeretek
Szakmai Tanácskozás Miskolc
GYERMEKVÉDELMI TANÁCSKOZÁS
Gyermekvédelmi alapellátás
Hevesi Kistérség Integrált Szolgáltató és Innovációs Központ Családsegítő Szolgálatának bemutatása Készítette: Varga TündeHeves,
Gyermekvédelmi rendszer jogi háttere
Modellkísérleti program az alapszolgáltatások funkcionális összekapcsolására TÁMOP /1 Kedvezményezett: Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata.
A gyermekjóléti alapellátások aktuális kérdései
ÁLDOZATOK NAPJA „EGYÜTT AZ ÁLDOZATOKÉRT”
Veszélyeztető magatartás gyanúja  időnként előforduló, enyhébb jelenségek  rizikó tényezők  háttérben inkább a szülők tájékozatlansága áll.
Törvényi változások a gyermekvédelemben (T/9318)
Sose rázd a kisbabádat Dr. Kovács Zsuzsanna április 30.
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
Mészáros Attila Menedék Migránsokat Segítő Egyesület
Mobil: (30) Cím: 4100 Berettyóújfalu, Széchenyi u. 13.
„A társadalmi kohéziót erősítő bűnmegelőzési és reintegrációs programok módszertani megalapozása” módszertani megalapozása” kiemelt projekt kiemelt projekt.
1. Előzmények -Munkavállalói és Munkáltatói érdekképviseleti szervezetek együttműködése -Meglévő MSZOSZ jogsegély szolgálat és a Partnerek helyszíneinek,
Velünk egy jobb világért! II. Országos Módszertani Konferencia Beszámoló az elmúlt 1 év Munkájáról.
© Reménység Nevelőszülői Hálózat, Dél-Dunántúl
Fiatal anyák a gyermekvédelmi szakellátásban
Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen NANE
(Igazságügyi Hivatal, főigazgató)
Az Áldozatsegítő Szolgáltatások fejlesztése alprojekt
A társadalmi kohéziót erősítő bűnmegelőzési és reintegrációs programok módszertani megalapozása-kiemelt projekt (TÁMOP 5.6.2/10-1),
A társadalmi kohéziót erősítő bűnmegelőzési és reintegrációs programok módszertani megalapozása-kiemelt projekt (TÁMOP 5.6.2/10-1),
Büntetés-végrehajtási
Az áldozatsegítés szolgáltatásainak kiszélesítése – hétvégi ügyelet, speciális programok, különleges esetek kezelése.
„Ha rákiabálunk egy élőlényre, megöljük benne a lelket. A botok és a kövek a csontjainkat törik össze, míg a a szavak a szívünket. Robert Fulghum Robert.
A mai magyar gyermekvédelmi rendszer
Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata Családsegítő Szolgálat Gyermekjóléti Központja.
Családi napközi.
Workshop A gyermekvédelmi jelzőrendszer működésének
Szociális és Munkaügyi Minisztérium Ádámné Dunai Irén
Kormányszóvivői tájékoztató 1 A társadalmi bűnmegelőzés nemzeti stratégiája 115/2003. (X. 28.) OGY határozat. Cselekvési program 1009/2004. (II. 26.) Korm.
„Az Áldozatsegítő Szolgálat és a Jogi Segítségnyújtó Szolgálat közös hétvégi ügyeleti rendszerének kialakítása Komárom-Esztergom megyében” november.
A társadalmi kohézió erősítése bűnmegelőzési és reintegrációs programokkal TÁMOP kiemelt projekt.
A szociális és gyermekjóléti feladatellátás kistérségi működtetése központi szemszögből Kecskemét június 10.
Humán közszolgáltatások fejlesztése prioritás Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség.
Szociális regiszter publikus felület használata
NEMZETI SZOCIÁLPOLITIKAI KONCEPCIÓ 2011
1 A Lehetőség Családoknak 2005 Alapítvány által működtetett Félutas Kiléptető Rendszer.
PROTOKOLLTERVEZET családok átmeneti otthonai részére
Aaa. Nők és családon belüli erőszak elleni lépések  től a Szociális és Munkaügyi Minisztérium (jogelődje ICSSZEM)és a civil szervezetek egyeztetése.
Velünk egy jobb világért! Reintegrációs modellprogram Magyar Ökumenikus Segélyszervezet Országos Módszertani Családok Átmeneti Otthona és Regionális Kríziskezelő.
Speciális célcsoportok a szakmai protokollban Biró Dániel Budapest május 7.
Az iskola gyermekvédelmi feladata, célja, funkciója
gyermek- és ifjúságvédelmi koordinátor
A HOZZÁTARTOZÓK KÖZÖTTI ERŐSZAK MEGELŐZÉSÉVEL ÉS MEGSZŰNTETÉSÉVEL KAPCSOLATOS EGYÜTTMŰKÖDÉSRŐL Horváthné Kecskés Diána intézményvezető VMJV Családsegítő.
Foglalkozási Rehabilitációs Szolgálat
II. Kerületi Védőnői Szolgálat gyermekvédelmi tevékenysége
Dél-alföldi SZAK-TÁR Dél-alföldi SZAK-TÁRTÁMOP /2/B Projekttájékoztató nap Szakmai program bemutatása Béthel Alapítvány.
Hevesi Kistérség Integrált Szolgáltató és Innovációs Központ
EMMT Konferencia Illyefalva 2006 szeptember 30. I. A mentálhiginés képzés szerepe a Lelkisegély Telefonszolgálat elindulásában Cselekvésre serkentő látásmód.
A Szabolcsi Fiatalok a Vidékért Egyesület, a Svájci – Magyar Civil Alap Szociális szolgáltatások nyújtása tématerületére 2013-ban benyújtott „Tanítsuk.
(Erőszak és elhanyagolás a családban)
Szarvák Mónika Szociális és Gyermekjóléti Szolgáltatások Főosztálya
Interprofesszionális együttműködés a gyermekvédelemben Az elhelyezési értekezlet.
Kistérségi szociális gondozó-ápoló képzés United Way Kisalföld Alapítvány Kistérségi szociális gondozó-ápoló képzés United Way Kisalföld.
„FIGYELJÜNK EGYMÁSRA!” KOMPLEX MEGELŐZŐ, EGÉSZSÉG ÉS KOMPETENCIA FEJLESZTŐ MODELL PROGRAM a Szent József Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban Berényi.
A szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi szolgáltatók, intézmények országos nyilvántartása publikus felületének bemutatása Balatonboglár, 2010.március.
1 Szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi szolgáltatások, intézmények ágazati azonosítója, országos nyilvántartási rendszere Szociális regiszter publikus.
A helyettes szülői ellátás működése
HEFOP /1 „Lépj előre” – Őrségi kistérségi összefogás a szociális szakemberek képzésével a munkanélküliség hatékony kezelése érdekében HEFOP / /4.0.
Gyermekvédelmi jelzőrendszer bemutatása
Szociális regiszter publikus felület használata
A szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi szolgáltatók, intézmények országos nyilvántartása publikus felületének bemutatása Balatonboglár, 2010.március.
A gyermekjóléti alapellátások együttműködési lehetőségei 2018
Csókay László KPSZTI április 13.
Gyermek- és ifjúságvédelem, vezetői felelősség és támogatás
Előadás másolata:

A krízis-otthonok szerepe a válságkezelésben Mózes Ernőné 2008. november 12. Családon belüli erőszak - válságkezelés Magyarországon Tények – Elvárások – Lehetőségek

A krízis-otthon fogalmi meghatározása A krízis-otthon / krízis-központ a „krízis-szolgáltató modell-kísérleti program” 2005.-ös kezdetétől a következőképpen definiálható: A krízis-központ bántalmazott anyák és gyermekek, vagy bántalmazott egyedülálló nők, általában azonnali befogadására alkalmas, védett férőhely, ahol a családon belüli erőszak áldozatai néhány hétig teljes körű, ingyenes, és szakszerű ellátásban részesülnek. A krízis-központok a szakminisztérium által kiválasztott és finanszírozott szolgáltatások. A családok átmeneti otthonát is működtető fenntartók végzik az ellátást.

A regionális krízis-hálózat felépítése SZMM ( korábban ICSSZEM ) – a pályázat kiírója, forrás biztosító, monitoring SZMI ( korábban NCSSZI ) – pályázatkezelés, együttműködés, szakmai programok OKIT – 24 órás telefonszolgálat, informálás, szabad férőhelyek nyilvántartása, koordinatív feladatok Regionális krízis-otthonok Budapest – SOS Krízis Alapítvány Közép-Magyarország – Csepel, Magyar Vöröskereszt Közép-Dunántúl – Oroszlány, Önkormányzat Nyugat-Dunántúl – Győr, Szent Method és Cirill Alapítvány

A regionális krízis-hálózat felépítése Dél-Dunántúl – Kaposvár, Borostyánvirág Alapítvány Dél-Alföld – Szeged, Önkormányzat Észak-Alföld – Nyíregyháza, Magyar Vöröskereszt Észak-Magyarország – Miskolc, MÖSZ Titkos menedékház ( 2006.-tól) Mosonmagyaróvár ( 2007.-től ) Szolnok ( 2008.-tól ) Együttműködő intézmények, szervek – az esetnek megfelelő intézmények, hatóságok, hivatalos személyek

A krízis-ellátás kapacitásnövekedése

A krízis-ellátás lényegi elemei Bántalmazás miatti akut krízisben azonnali befogadás. Egyedülálló nők is részt vehetnek a programban. Alapvető szükségletek ingyenes biztosítása. Intenzív és professzionális szociális munka. Folyamatos mentálhigiénés támogatás. Jogi segítségnyújtás. Az esetnek megfelelő szakemberek bevonása a probléma megoldásba. A krízis-ellátás megszűntetése érdekében tett előkészületek, biztonságos lakhatási megoldás keresése.

A krízis-ellátás menete A krízis-szoba előkészítése. A bántalmazott elhelyezési kérelme. A jelzés érkezhet: OKIT-tól, a bántalmazottól, hatóságtól, hivatásos, vagy nem hivatásos segítőktől. Fizikai bekerülés.( pl.: rendőrség szállítja, segítők hozzák, a bántalmazott tömegközlekedési eszközzel érkezik ). A krízis-ellátás. Az ellátás időtartama max. 30 nap. A kiköltözési alternatívák: saját otthon, albérlet, rokonok, CSÁO, vagy egyéb szoc. intézmény, vissza a bántalmazóhoz. A kiköltözés utáni adminisztratív feladatok.

Különbség a krízis-ellátás és a családok átmeneti otthonai között CSÁO Felvételi eljárás, várólista A célcsoport vegyes Max. tartózkodási idő 18 hónap Csak a gyermekeknek van teljes ellátás A cél az átmeneti ellátást szükségessé tevő ok felszámolása Krízis-otthon A felvétel egyszerűbb, várólista elméletileg nincs A célcsoport: bántalmazott anya gyermekkel, egyedülálló nő Max. tartózkodás 30 nap Indokolt esetben teljes ellátás minden igénybevevő számára A cél a következő biztonságos ellátás, lakhatás megkeresése

A krízis-otthonok szerepe a válságkezelésben 1. Közvetlen - a bántalmazott érdekében végzett, rövid, vagy hosszú távon megtérülő segítő szerep Közvetett – a bántalmazás társadalmi hatásainak mérséklése, hozzájárulás a szemléletváltáshoz különböző eszközökkel.

Közvetlen szerepek Az egyetlen olyan szolgáltatás, amely védett lakhatás biztosításával, elméletileg azonnal elérhető a bántalmazottak számára. Nincs várólista, telefonos információ után valamely krízis-otthon képes fogadni a családon belüli erőszak áldozatait ( egyedülálló nőket is ) A bekerülést minimális szűrés előzi meg ( annak eldöntése, hogy valóban indokolt-e az ellátás, van-e olyan rokon, ismerős, barát, aki befogadja a bántalmazottat ).

Közvetlen szerep A krízis-ellátás protokollja szerinti adekvát ellátást kapja meg a bántalmazott: A probléma definiálása a rendelkezésre álló információ alapján Jelzési, cselekvési kötelezettség Fizikai, érzelmi biztonság Jogi tanácsadás, ügyintézés Pszichológiai tanácsadás, mentálhigiénés kríziskezelés Hivatalos ügyek intézésében való segítség Anyagi önállóság érdekében tett lépések.

Közvetlen szerep Együttműködés a gyermekvédelmi jelzőrendszer tagjaival, valamint minden olyan szolgáltatóval, amely a családon belüli erőszak megoldásában, vagy a továbblépésben szerepet játszik: Gyermekjóléti szolgálat, egészségügyi szolgáltatók, szociális szolgáltatók, rendőrség, gyámhatóság, gyámhivatal, Igazságügyi Hivatal, ügyészség, bíróság. Oktatási intézmények, önkormányzatok, MÁK,

Közvetlen szerep Kapcsolatfelvétel, együttműködés a bántalmazóval indokolt esetben: Alapelv nem a bűnbak keresés. Az együttműködés célja: a gyermek és a bántalmazó szülő jogilag engedélyezett, védett kapcsolattartása, a család későbbi kapcsolatának normalizálása, konfliktuskezelés

Közvetlen szerep A bántalmazás hosszú távú hatásának, társadalmi következményeinek mérséklése az érintettek bevonásával. Az eszközök az érintett felekre irányuló tájékoztatás, információ bővítés, egészségnevelés, képesség és készségfejlesztés, edukáció jellegű segítő tevékenységek. Pl.: Egészségügyi, pszichés egészségromlás megelőzése érdekében tett lépések – egészségnevelés, szolgáltatáshoz való hozzájuttatás A családon belüli erőszak ismétlődésének megelőzése érdekében tett lépések – konfliktuskezelés, kommunikációs képességek fejlesztése A biztonság érdekében tett lépések – menekülési terv, segítői lista készítése.

Közvetett szerep A családon belüli erőszak társadalmi hatásainak mérséklése Társadalmi hatások: Szocializációs és személyiségfejlődési problémák Egészségügyi vonatkozások ( testi, pszichés ) Önpusztító tevékenységek ( öngyilkosság, függőség, prostitúció ) Anyagi vonatkozások

Közvetett szerep Hozzájárulás a társadalmi szemléletváltáshoz Új módszer kidolgozásával, publikálásával. Új ismeretek továbbadásával. Észrevételek, javaslatok megfogalmazásával és a döntéshozók felé továbbításával. Nyilvánosság bevonásával.

Csak széleskörű együttműködés révén képesek a hatékony segítségre A krízis-otthonokban végzett krízis-ellátás a családon belüli erőszak elleni program egyik fontos szolgáltatása, mely Csak széleskörű együttműködés révén képesek a hatékony segítségre

KÖSZÖNÖM A FIGYELMET !