Az ÚMVP intézményrendszere

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A időszak végrehajtási intézményrendszere
Advertisements

TÁJÉKOZTATÁS A SZAKMAI VIZSGARENDSZEREK KUTATÁSÁRÓL Dr. Hideg Éva Budapesti Corvinus Egyetem, Jövőkutatás Tanszék Az FKA-KT 4/2006. sz. téma, Megvalósíthatósági.
Területi együttműködések, társulások, hálózati tanulás TÁMOP-3.2.2/08/A/2 Megújuló pedagógia: hálózati együttműködés Észak-Magyarországon.
Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat mint képzőintézmény Bencze Györgyné Hajni.
2005. november 18. Magyarországi LEADER Közhasznú Egyesület Tevékenységi Prezentáció VIDÉKFEJLESZTÉSI FÓRUM Jászfényszaru Molnár Katalin elnök.
A Helyi LEADER Akciócsoportok szerepe a vidék turizmusában
Budapest, március 5. Az MNVH és a NAKVI szerepe az IKSZT program lebonyolításában Dr. Mezőszentgyörgyi Dávid főigazgató.
Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat hosszú távú stratégiája, kapcsolata a releváns operatív programokkal.
KAPCSOLÓDÁS A NEMZETI TEHETSÉG PROGRAMHOZ MEGYEI PROGRAMFEJLESZTÉS HÁLÓZATÉPÍTÉS Kormos Dénes fejlesztő-kutató szakpedagógus.
Agrár- és Vidékfejlesztési Operatív Program Budapest, február 9.
Tájékoztató az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program mezőgazdasági szaktanácsadási intézményrendszeréről, s az igénybevehető szolgáltatásokról Tisza.
Ugrás az első oldalra A területi hálózatok szerepe től dr. Beck Márton december 6.
Baranya Megyei Önkormányzat
Európai Uniós támogatásokat kezelő intézményrendszer a környezeti fejlesztésekben Kiss Pál 2007/04/20 Igazgató Fejlesztési Igazgatóság Környezetvédelmi.
Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (ÚMVP)
Az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) Dr. Tóth Sándor irodavezető, Pécsi Helyi Vidékfejlesztési Iroda Területfejlesztők és Polgármesterek.
Pedagógusképzést segítő szolgáltató és kutatóhálózatok kialakítása TÁMOP /1/B.
A TÁMOP projekt cél-és feladatrendszere, kapcsolata a TÁMOP 4
Integrált területi beruházás és Közösségvezérelt helyi fejlesztés a as programozási időszakban Zsolt SZOKOLAI C.2 Urban development, territorial.
AaAa ÚJ MAGYARORSZÁG VIDÉKFEJLESZTÉSI PROGRAM ÉVES JELENTÉS 2008.
AaAa ÚJ MAGYARORSZÁG VIDÉKFEJLESZTÉSI PROGRAM Monitoring és értékelés.
Tájékoztatás az ÚMVP TS keret felhasználásáról Szarvas, december 11.
MINŐSÉGFEJLESZTÉS A FELSŐOKTATÁSBAN TÁMOP kiemelt program VESZPRÉM 2007 november 28.
MTA Regionális Kutatások Központja A magyar Leader program végrehajtásának fontosabb tanulságai és a nemzetközi együttműködés lehetőségei Dr. Finta István.
Régiók alulnézetből: merre tartanak a hálózatok? Dr. Kaiser Tamás Egyetemi docens Pannon Egyetem, Veszprém.
8900 Zalaegerszeg, Kosztolányi u. 10. A TÁMOP projekt szerepe és feladatai Nyugat-dunántúli régióban.
Gondolatok az EVH Tájékoztatási Központjának második éves munkaprogramjához, kiemelten kezelve a Leader-t Haris Martinos, EVH Tájékoztatási Központ csapatvezetője.
2010. március 03. Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program I. és II. intézkedéscsoportjához kapcsolódó.
Tájékoztató az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program mezőgazdasági szaktanácsadási intézményrendszeréről és az igénybevehető szolgáltatásokról Pataki.
ÚMVP III-IV.tengely Budapest, Dr. Horváth Zita Agrár-vidékfejlesztési Főosztály.
KÖZÖSEN AZ UNIÓS FEJLESZTÉSI FORRÁSOK FELHASZNÁLÁSÁÉRT Környezetpolitikai Fórum Budapest, Március 20. Partnerség és fenntarthatóság Dr. Szegvári.
Budapest Investment Zrt. 1 A kistérségek fejlesztéspolitikájának végrehajtói  Polgármesterek  Vállalkozások  Több célú kistérségi társulások – Elnök.
A HVI hálózat működése Dr.Tóth Ferenc 2040 Budaörs Templom tér
1 Megváltozott szerepben a megyei önkormányzatok! Tájékoztatás a megyei önkormányzatok feladatairól és azok szociálpolitikát érintő kapcsolódási pontjairól.
„New Hungary” Rural Development Programme „A nemzetközi gazdasági válság hatásainak a vidéki térségekben történő kommunikációja” című Komárom-Esztergom.
2007. évi célkitűzéseink. I as uniós pénzügyi-tervezési időszakra való felkészülés átfogó regionális területfejlesztési program elékszítése,
FELELŐS SZAKMAI SEGÍTŐ EREDMÉNY NFT (CSF) végrehajtásáért felelős szervezet kijelölése: kormány NFT végrehajtási rendjének kialakítása: NFT munkacsoport,
Beszámoló a Kistérségi Koordinációs Hálózat munkájáról, feladatairól.
FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM, MINT A HELYI ÖSSZEFOGÁS FÓRUMA Gödöllő, március 9.
Vállalati kapcsolatok fejlesztése Nógrád Megyei Szakképzés-szervezési Társulás.
Nagykanizsa és Térsége TISZK Szakképzés – szervezési Kiemelten Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság.
Civilek a területfejlesztésben Dr.G.Fekete Éva MTA RKK, Miskolc.
Nemzetközi együttműködések „A BAKONYÉRT” Egyesületnél.
Együttműködési lehetőségek a kompetencia alapú oktatás elterjesztése érdekében Tuza Tibor Balogh Tibor.
ÚJ SZEREPLŐ A VIDÉKFEJLESZTÉSBEN Helyi Vidékfejlesztési Iroda.
Mátrai Balázs vidékfejlesztési szakértő Magyarországi LEADER Központ
Dél-alföldi SZAK-TÁR Dél-alföldi SZAK-TÁRTÁMOP /2/B Projekttájékoztató nap Szakmai program bemutatása Béthel Alapítvány.
Foglalkoztatási Paktum az Ország Közepe Kistérségben
A NAKVI szaktanácsadási feladatai október 1-től Dr. Mezőszentgyörgyi Dávid főigazgató ”A szaktanácsadás szervezeti átalakulása” Budapest, október.
A Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program 1.3. A nők munkaerőpiaci részvételének támogatása, a család és a munka összehangolásának segítése november.
INNO-REÁL Szövetség Civil Ágazati-szakmai Stratégiai Terv május 21.
SZEREPLŐK ÉS FELELŐSSÉGEK A SZAKKÉPZÉSI RENDSZERBEN MÁV KONFERENCIA
Dr. Nagy József elnök Bükk-Térségi LEADER Egyesület Tibolddaróc, január 30.
OFA HÁLÓZAT KOOPERÁCIÓ KIEMELT PROJEKT (TÁMOP-2.4.3/B/1-09/1) – Szociális szövetkezetek részére nyújtható térítésmentes szakmai.
„K+F+I befektetési portfólió kialakítása Hajdú-Bihar megyében weboldal segítségével” című projekt bemutatása Kiss Gábor ügyvezető igazgató.
A évi allokáció általános bemutatása- zárása
A Kistérségi Koordinációs Hálózat szerepe a roma integráció elősegítésében Székely Andrea főosztályvezető NFÜ Központi Fejlesztési Programiroda.
1 Kézfogás a Magyar Vidék fejlődéséért : Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (MNVH)
A Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat Dr. Tóth Sándor irodavezető, Pécsi Helyi Vidékfejlesztési Iroda Területfejlesztők és Polgármesterek Klubja Egyesület Nyilvántartásba.
Regionális üzleti trendek A projekt az EU társfinanszírozásával, az Európa Terv keretében valósul meg január 27. Regionális üzleti trendek A tantárgy.
1 Tájékoztató a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózatról (MNVH) Pásztohy András Miniszteri Biztos Az MNVH főtitkára.
A Magyarországi LEADER Közhasznú Egyesület tevékenységének bemutatása GYURKÓ BÉLA (megyei kapcsolattartó)
A területfejlesztés megújult rendszere február 5. Baranya Megyei Önkormányzat.
Központi koordináció feladatai a as programozási időszakban.
Szpi működése 2011-ben létrejött a Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft. a Promei Nonprofit Kft. jogutódjaként a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium tulajdonosi.
TÁMOP /2-2F FVM Dunántúli Agrár-szakképző Központ
A foglalkoztatási paktumok működési tapasztalatai – a siker fokmérői
A széchenyi Programiroda szerepe a régióban
Matókné Misóczki Mária Projektigazgató Szekszárd
„Országos Foglalkoztatási Közalapítvány INFORMÁCIÓS NAP 2009” Gosztolai Géza OFA- Hálózat Közép-dunántúli Regionális Iroda Székesfehérvár, 2009.
Előadás másolata:

Az ÚMVP intézményrendszere Területfejlesztők és Polgármesterek Klubja Egyesület Nyilvántartásba bejegyzett felnőttképzési szervezet Nyilvántartási szám: 00123-2010 Dr. Tóth Sándor irodavezető, Pécsi Helyi Vidékfejlesztési Iroda

A feladatmegosztás szempontjai Átláthatóság Beavatkozási logika szerinti hatékonyság Kompetencia és felelősség együtt Ellenőrzés és monitoring Stratégiai és operatív szintek elválása

FVM- a stratégiai szint Stratégiaalkotás Nemzeti szintű célok meghatározása Irányító Hatóság Többi szint ellenőrzése és támogatása Több tárcát érintő és nemzetközi feladatok Nemzeti szintű kommunikáció

VKSZI-az operatív központ Végrehajtó hálózat kialakítása és működtetése-ellenőrzése Módszertani, szakértői és adminisztratív támogatás Regionális és kistérségi szereplők koordinációja Program és projektmonitoring Regionális és helyi kommunikáció

MVH-a Közreműködő Szervezet Végrehajtási feladatok az ÚMVP teljes keresztmetszetében Kapcsolat a regionális és kistérségi szereplőkkel Kifizető hatóság Pályázatmenedzsment programmonitoring és ellenőrzés

HVI-a kistérségi operatív központ Alkalmas humán és infrastrukturális kapacitás létrehozása Részvétel a kistérség komplex programjában Helyi Vidékfejlesztési Közösség szervezése és a vele való együttműködés Helyi Akciócsoport létrehozásában való közreműködés Helyi Vidékfejlesztési Terv készítése és a végrehajtásban való közreműködés a Helyi Akciócsoportokkal közösen Folyamatos információáramlás biztosítása az ÚMVP III-as és IV-es tengellyel kapcsolatban. Vidékfejlesztéshez kapcsolódó kutatások, felmérések készítése

Helyi Akciócsoportok Helyi Vidékfejlesztési Terv készítése és végrehajtása a LEADER program esetében az MVH feladatainak delegálásával a teljes feldolgozás (tartalmi, formai vizsgálat, hiánypótlás, ellenőrzés is) helyi szinten, az Akciócsoport akkreditált, az MVH-s mintára kialakított, minden szükséges technikai és humán feltétellel felszerelt irodájában történik.

NFÜ tanácsadók A vidékfejlesztés nemcsak az ÚMVP forrásait jelenti ÚMFT forrásai a kistérségi fejlesztésben Hálózatok együttműködése

Falugazdász hálózat 1994-ben jöttek létre, az MGSzH-k (Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal) Földművelésügyi Igazgatóságához tartoznak a mezőgazdasági termelők segítése és információval való ellátása Tájékoztatás a kormányzati döntésekről, és a támogatási lehetőségekről, különösen az ÚMVP I. és II-es tengellyel kapcsolatban Az aktuális agrártámogatási célokkal kapcsolatos gyakorlati tanácsadás, technikai jellegű segítségnyújtás Gazdafórumok szervezése, tanfolyamok és fogadóórák tartása, napi kapcsolat a gazdákkal.   Az Uniós csatlakozást követően a közösségi (SAPS) és az azt kiegészítő nemzeti (TOP-UP) területalapú, valamint az állattenyésztési támogatási kérelemcsomagok termelőkhöz való eljuttatása, az ezek kitöltésével kapcsolatos segítségnyújtás, az előzetes formai ellenőrzés, és az esetleges hiánypótlásokban való közreműködés. 2007. évtől a területalapú kérelmek kitöltésében való segítségnyújtás 2008-tól helyszíni ellenőrzésben való részvétel

ÖTM koordinátorok közreműködés a kistérség hosszú távú fejlesztési stratégiájának elkészítésében, a kistérség fejlesztési programjainak kialakításában közreműködés a kistérségbe illeszkedő önkormányzati fejlesztési projektek azonosításában és előkészítésében eseti jelleggel közreműködés a Nemzeti Fejlesztési Terv Tanácsadó Hálózat munkájában közvetíti a Kistérségi Fejlesztési Tanács, illetve a Többcélú Kistérségi Társulások törekvéseit a Regionális Fejlesztési Tanács felé közreműködés a Területi Információs Rendszer működtetésében, támogatási lehetőségek nyomon követése, naprakész információk biztosítása adatgyűjtés-szolgáltatás a térségi folyamatok elemzéséhez, projektgenerálás és tájékoztatás, önkormányzatok és társulásaik információs támogatása

Szaktanácsadói hálózat Támogatott mezőgazdasági szaktanácsadás Kamarai tanácsadás Különböző input anyag (növényvédőszer, műtrágya, vetőmag) fogalmazók tanácsadása Integrátorok TÉSZ-k tanácsadói szolgáltatása Egyetemek szolgáltatásai Kutató intézetek szolgáltatásai

Hálózatok együttműködése Nemzeti szint-stratégiai összehangolás Regionális szint-programok összehangolása Kistérségi szint-helyi komplex programok, projektek Kommunikáció, tájékoztatás Közös értékelés,összehangolt adatbázisok

Helyi Vidékfejlesztési Közösség A helyi társadalom aktivitásának erősítése Széles partneri kör Az állami-önkormányzati dominancia kerülése Beleszólás a helyi ügyekbe-HVS Akciócsoportok Szerep a döntés előkészítésben

Köszönöm a figyelmet! Helyi Vidékfejlesztési Iroda Pécsi Kistérség Pécs, Búza tér 6/B, III. emelet Telefon: 72/210-735 E-mail: teruletfejlesztok@gmail.com Területfejlesztők és Polgármesterek Klubja Egyesület