Küldő intézmény: Nyugat-magyarországi Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Kar Véleménymegosztó szubkultúrák: EMO Készítette: Starcsevics Nikoletta Témavezető:

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Ifjúsági Egészségnap április 7.. Célcsoport és célok •18-28 éves korosztály •A felsőoktatásban tanuló hallgatók •Egészségmagatartás fejlesztése.
Advertisements

FIATALOK AKTIVITÁSA KÖZÖSSÉGFORMÁLÓ TEVÉKENYSÉGEKBEN
Készítette: Geszler Nikolett
BEENGEDTEK? BEENGEDÜNK?! AZ EMBEREK ATTITŰDJE AZ AUTISTÁKKAL SZEMBEN
A tanári munka sikerességének vizsgálata a pedagógiai attitűdök, a tanár-diák viszony és az iskolai élmények összefüggésrendszerében Indoklás.
Mentálhigiéné, kiemeltképp a depresszió
ISKOLATÁSKÁBÓL RIDIKÜL, AVAGY OKTATÁS ÉS MUNKA KELETEN ÉS NYUGATON
Készítette: Galán Anita Debreceni Egyetem Szociálpolitika MA, I. évf.
Európai fiatalok- hasonlóságok és különbségek. Pedagógiai módszerek:  tanórán kívüli foglalkozások  előadások, beszámolók, kérdőívek  nyelvi előkészítés.
SZOMSZÉDVÁRAK A határ menti településközi együttműködéshez szükséges kompetenciák fejlesztése a Nyugat-Pannon Eurégióban.
Zsigmond Király Főiskola OTDK Társadalomtudományi Szekció versenye
Deviancia Minden tünet kialakulásánál szerepet játszik:
Pécsi tudományegyetem neveléstudományi Intézet
Készítette: Soós Kitti. A téma bemutatása Önkéntesség A téma aktualitását az adja, hogy az Európai Unió a 2011-es évet, az aktív polgárságot előmozdító.
A BA/BSc végzettség hasznosíthatóságának vizsgálata a Debreceni Egyetemen és Nyíregyházi Főiskolán végzett fiatalok körében Seres Edina
F ORMÁLIS ÉS INFORMÁLIS CSOPORTOK A D EBRECENI E GYETEMEN Dusa Ágnes - Sőrés Anett DE Szociológia MA I. TERD-zárókonferencia május 14.
A „MÁSODIK ESÉLY” PROJEKT PEDAGÓGUS TOVÁBBKÉPZÉSI PROGRAMJAI
KÖRNYEZETTANULÁS A PEDAGÓGUSKÉPZÉSBEN
Egyházi iskolába járó serdülők iskolai attitűdje és döntéseik vizsgálata Kovács-Krassói Anikó PTE BTK „Oktatás és Társadalom” Doktori Iskola szeptember.
Önkéntes munka az Ózdi Művelődési Intézmények Városi Könyvtárban
A család szerepe, jellemzői
Fiatalok az új magyar demokráciában a politikai magatartás és részvétel aspektusából Készítette: Kovács Tamás PTE BTK Politikai Tanulmányok Tanszék MA.
Hagyományos és internetes társadalmi mozgalmak a taxisblokád és az augusztus 20-i tűzijátékról lemondók Facebook csoportja alapján Országos Tudományos.
Iskolai életutak az alacsony végzettségűek körében
Budapest 2011 Eszterházy Károly Főiskola Mozgóképkultúra és médiaismeret Deviancia és alternatív kultúrák az amerikai külváros-filmekben 2000 után Készítette:
Az életközépút válsága: teljes összeomlás vagy egy új esély?
SZAKDOLGOZAT CÍME szakdolgozat
Az emberi tanulás.
KULTÚRA, ÉRTÉKEK, NORMÁK, DEVIANCIA
SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar A vidék fejlesztésének titka, a sikeres vidéki térségek és települések Nyugat-Magyarországon.
III. előadás: Írásbeliség, egyén, társadalom
TE AKARSZ ROMA MUNKATÁRSAT?. A nem romák elsősorban a munkához való viszonyuk alapján ítélik meg a romákat. Előzmények * ! Szociológiai és szociálpszichológiai.
Az emberi tőke vizsgálatának lehetőségei társas vállalkozások körében Kutatási terv Pótó Zsuzsanna.
„ … Hazajött, azt mondta: bocs, de a lejtőn le …” (30Y)
DECEMBER 3. A FOGYATÉKKAL ÉLŐK VILÁGNAPJA A másság elfogadása
MTA Regionális Kutatások Központja Főiskolai hallgatók az Alföld kisvárosaiban Petrás Ede MTA RKK Alföldi Tudományos Intézet Kecskemét Nemzetközi trendek,
Bevezetés a tanítás és tanulás társadalmi összefüggéseibe Baráth Tibor SZTE Neveléstudományi Tanszék Közoktatási Vezetőképző Intézet Baráth Tibor SZTE.
Magatartástudományi Intézet
Tapasztalatok az orvosi szociológia oktatásával a Semmelweis Egyetemen
Tudományos konferencia Nyíregyháza Október
Korai tehetségnevelés
Koncepciók, dimenziók az integráció kutatásában
Egészségi állapot és öngyilkosság kapcsolata serdülőkorúaknál 2001/2, OKTK pályázat dr. Hajnal Ágnes, Susánszky Éva.
Nyugat-magyarországi Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Kar
Kulcsár László: A MULTIKULTÚRALTÁS SZOCIOLÓGIAI ÉS TÖRTÉNETI DIMENZIÓI – kutatási inspirációk - Sopron Nyugat Magyarországi Egyetem Benedek Elek.
Egyetemes értékek az egyetemen kutatás Arapovics Mária PhD Kutatásvezető egyetemi adjunktus ELTE PPK Andragógia Tanszék Az egyetemisták és főiskolások.
Szakdolgozat védés A társadalmi felelősség megjelenése a vállalati döntésekben és gyakorlatban Készítette: Harmati Andrea.
Egyházi iskolába járó serdülők iskolai attitűdje és döntéseik vizsgálata Kovács-Krassói Anikó PTE BTK „Oktatás és Társadalom” Doktori Iskola április.
GYŐR A TÖRTÉNELEMBEN – A TÖRTÉNELEM GYŐRBEN Kísérleti tanterv a Xántus János Múzeum és a Kazinczy Ferenc Gimnázium együttműködésével az 5. évfolyam számára.
Készítette:Pógyor István. A kisebbség, társadalmi értelemben egy adott társadalmon belül többé- kevésbé elkülöníthető, sajátos azonosságtudattal rendelkező.
A szociális képességek fejlesztése módszertana
Fogaink egészsége "Az egészség olyasmi, mint a gondosan égetett gyertya. Ha körültekintő figyelmet szentelünk gyertyánknak, sokáig fog égni." Manfred.
Helyettesítő termékek a tej esetében
1 Identitás elemek vizsgálata: a kötődés, bizalom és konfliktus vizsgálatának keretei a magyar társadalom kvantitatív felmérései alapján Dr. Bugovics Zoltán.
A KOMOLYZENEI CSR TRENDJEINEK HAZAI ÉS NEMZETKÖZI ÖSSZEHASONLÍTÁSA Ásványi Katalin PhD Egyetemi adjunktus.
Fiatalok szegmentálása táplálkozási szokásaik szerint
A SZÉLSŐJOBBOLDALI EGYETEMISTÁK MINT VIRTUÁLIS CSOPORT Sőrés Anett Egyetemi élethelyzetek – Campus-lét a Debreceni Egyetemen május 29., DAB Székház.
A káros szenvedélyek hatása egy fiatal szervezetre
Társadalmi kiscsoportok, konformitás és deviancia
P EDAGÓGIAI SZAKSZOLGÁLAT RÉGEN ÉS MOST Készítette: Szabó Katalin Konzulens: Dr. Simonics István egyetemi docens 2016.
„Kincs, ami nincs” - a hazai szegények egészségi állapota - Havasi Éva és Horváth Gergely.
Nemzeti Tehetség Program Tehetségútlevél Program „NTP-TÚP ” FIATALOKAT ÉRINTŐ GAZDASÁGI-SZOCIÁLIS VÁLTOZÁSOK ÉS PROBLÉMÁK -A legújabb generációk.
A pszichológiai mérés alapjai
Szakdolgozatok védése
Szakdolgozatok védése
Köszöntünk mindenkit a Nyíregyházi Egyetem Nyílt Napján!
Köszöntünk mindenkit a Nyíregyházi Egyetem Nyílt Napján!
Jézuskától - Jézus Krisztusig
„Kutatónak lenni azt is jelenti, hogy te vagy az első, aki megért valamit. Ez egy fantasztikus érzés, amit ha soha nem éreztél, nehéz megérteni.” (Forrás:
Előadás másolata:

Küldő intézmény: Nyugat-magyarországi Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Kar Véleménymegosztó szubkultúrák: EMO Készítette: Starcsevics Nikoletta Témavezető: Tengerdi Antal c. egyetemi docens

Előadás vázlat Téma bemutatása Hipotézisek Kutatási módszerek Adatok, eredmények Ö sszegzés

Téma bemutatása - Az ifjúság, a felnövekvő generáció jóléte a jövő záloga. -A fiatalok viselkedése mindig korunk kultúrájának, társadalmi- gazdasági és társadalom- lélektani folyamatainak lenyomata.

Téma bemutatása EMO –Az emo kifejezés egyszerre több értelemben is használatos. –Általában éves fiatalok Sztereotípiák az emóról –Az emo fiatalok érzékenyebbek, zárkózottak, lázadók. –Figyelemfelkeltésre sajátos eszközöket használnak

Téma bemutatása A hajviselet az emo stílus egyik legmeghatározóbb stílusjegye. A szemfesték, a piercing, a kitűzők a kockás övek. Sarah Thornton szubkulturális tőke fogalma

Hipotézisek 1. Az osztályközösségek elfogadják az emo társaikat. 2. A vizsgált korosztály elfogadóbb a homoszexualitás iránt, mint a társadalom többsége. 3. Az emók megengedőbbek az autóagresszióval és az öngyilkossággal kapcsolatban 4. Az emo gondolatiságának és külsőségeinek inkább a városi fiatalok a követői 5. Az általános értékekkel való azonosulásokban az emo különbözik nem emo társaitól

Kutatási módszerek Kérdőív Interjú Vizsgált minta Ált. iskola Szakiskola Gimnázium

Adatok, eredmények

Kedveli az emókat Ellenszenvesek az emók Nem ismer emo fiatalt Elfogadja, de nem követi Emónak mondja magát

Adatok, eredmények Már próbálkozott Elutasítja

Adatok, eredmények Halál, gyász Sötétség Semmi Emo Nem válaszolt Depresszió, betegség Elegancia

Adatok, eredmények Elutasítja Csak feltételekkel fogadja el Elfogadja, megérti Nem válaszolt

Ö sszegzés Ismereteim szerint Magyarországon mindeddig kevésbé feltárt, kutatott csoportot próbáltam meg bemutatni. Bekerülés: - kortárs kapcsolatok iránti igénye, - a valahová tartozás vágya A diszkriminatív viselkedést kizárólag a személyes kapcsolat és megismerés állíthatja, és fordíthatja meg.

Köszönöm a figyelmet!