Korlátok és lehetőségek. Három év tapasztalatai. Nagy Generáció projekt: kommunikáció és/vagy virtuális közösségteremtés.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Ez a Tantra Indiából érkezett.. Mindegy, hogy babonás vagy-e vagy sem, érdemes elolvasnod. Ez egy nepáli Tantra Totem és szerencsét hoz. Négy nappal azután,
Advertisements

Országos könyvtári fejlesztések a tanulás támogatására
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Fiatalok Lendületben Program •Időtartam: •Célja: –Fiatalok tapasztalati tanulása nem-formális tanulási.
Csináljunk üzletet! Avagy,
A társadalmi felzárkóztatás és az életen át tartó tanulás (LLL)
A Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat tevékenysége Kiss Ágnes mb. igazgatóhelyettes MNVH Hatékonyság, Innováció, Szakmaiság HISZ-ünk benne! Budapest, november.
•online kommunikáció •branding, márkaépítés •kommunikációs stratégiák kitalálása, felépítése •Közösségi marketing •Szociális érzékenység, non-profit partnerek.
Életkor – második látásra 2 éves az „Öreg a Nénikéd!” MFP 50+ Konferencia 2010 március 31 Kerényi Péter.
A Vállalkozásfejlesztési munkacsoport
A regisztrált diplomás munkanélküliek helyzete a fővárosban Előadó: Vass István igazgató
TÁMOP /A Személyiség kialakulása, fejlődése.
„Régi jó földből – új erős hajtások”. Miért jelentkezek az SZMT Elnöki poziciójára? - Elvira •Mert nagyon sokat kaptam ettől a közösségtől, Tőletek és.
Támop / Vas Megyei Önkéntes Centrum Központban az önkéntesség március1.
Bemutatkozik a Premier Kommunikációs Iroda A kommunikáció világában minden nap egy új Premier!
Család.
Az állást kereső kerületi lakosoknak nyújtott szolgáltatások a Baross utcai munkaügyi kirendeltségen és a Kesztyűgyári állásbörzéken Szakmai gyakorlat.
„21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció” TÁMOP / számú kiemelt projekt ÚJ FORMA, KIBŐVÜLT TARTALOM ÚJ FORMA, KIBŐVÜLT TARTALOM.
A társadalmi kohéziót erősítő bűnmegelőzési és reintegrációs programok módszertani megalapozása-kiemelt projekt (TÁMOP 5.6.2/10-1),
Online közösségi hálózatok: új eszköz az innováció terjedésének és rendszereinek feltérképezésére új eszköz az innováció terjedésének és rendszereinek.
Nyíregyházi Főiskola március 6. Dr. Kokovay Ágnes Kompetenciaalapú képzés és a távoktatás.
MENEKÜLTEK INTEGRÁCIÓJA A MAI MAGYAR TÁRSADALOMBA ÁPRILIS 15. Készítette: Majer Zsuzsanna Konzulens: Kóbor Krisztina.
Ismeretlen szerzŐ verse
Iskolahálózatok itthon és külföldön Pénziránytű műhelymunka MNB, november 10.
A DPR portál bemutatása Pioker Zoltán Bence november 18.
„A kulcskompetencia az ismeretek, készségek és attitűdök transzferábilis, többfunkciós egysége, amellyel mindenkinek rendelkeznie kell ahhoz, hogy személyiségét.
Részmunkaidő és egyéb „atipikus” formák
Ipari középvállalat projektvezetőjének tapasztalatai az integrált vállalatirányítási szoftver bevezetési szakaszában Projektmenedzsment Fórum A kis-
A felnőttoktatás gazdasági, társadalmi és oktatási kapcsolatrendszere két alföldi nagyvárosban Petrás Ede MTA RKK Miklósi Márta DE BTK Változás.Válság.Váltás.Hu.
Controlling a gyakorlatban
A Foglalkoztatási Információs Pontok a Dél-dunántúli régióban Márk László Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ.
Pénzügyi-gazdasági ismereteket oktató iskolák hálózatának kialakítása.
Pankász Balázs PTE FEEK Munkapszichológia és Ergonómia Tanszék
Módszertan bemutatása A hely szelleme – Kapcsolattartás az elszármazottakkal Identitás Kisebbségkutató Műhely.
Resztoratív módszerek az iskolában
EURÓPAI UNIÓS POLITIKÁK
Üdvözöljük a Waldviertelben. következetesség ● kézi munka ● tapasztalat ● bölcsesség ● megbecsülés.
Adományozási kultúra az Európai Unióban Előadó: Dr. Talyigás Katalin.
ÁVF Társadalmi részvétel 1.
Y generáció Viselkedési jellemzők és változások az Információs Korban.
A muzeális intézményrendszer átalakítása
TUDTAD?Ha Kínában egymillió közül sem találni nálad jobbat……akkor csak egy vagy az 1300-ból!Hamarosan Kínában beszélnek majd legtöbben angolul.India lakosságának.
13+1 ÖTLET DIÁKMENTOROKNAK. Kik a diákmentorok? közel-kortárs szerepazonosság nem szülő, nem tanár +2 év +1 iskolai fokozat +tapasztalat.
Elgondolások az aktív időskor programjára,
A Szabolcsi Fiatalok a Vidékért Egyesület, a Svájci – Magyar Civil Alap Szociális szolgáltatások nyújtása tématerületére 2013-ban benyújtott „Tanítsuk.
Az én befogadó munkahelyem Fogyatékkal élő egyetemisták, főiskolások munkavállalási preferenciái MMK Campus kutatás november február.
Akadálymentesség felmérése Önkéntes segítő gyakorlat.
A Bologna-folyamat hatása az ifjúság munkaerő-piaci helyzetére
IT ESZKÖZÖK KEZELÉSE. P ROJEKT HÁTTERE, KONTEXTUSA, HELYI IGÉNYEKRE REFLEKTÁLÁS A technikai eszközök megosztják az idősebb és a fiatalabb generációt.
Tantra Indiából
Az Anthropolis Egyesület
AZ MNKSZ RÉSZVÉTELE A „TRAME” PROJEKTBEN AZ EU / GRUNDTVIG FELNŐTTOKTATÁSI PROGRAM KERETÉBEN ( ) TAPASZTALATOK ÉS EREDMÉNYEK KONFERENCIA A self-narration.
A többcélú közösségi terek fejlesztése program régiós szakmai műhelye Bemutatja: KANDIKÓ Rita Becsehely, TÁMOP A – 12/ Mi.
Az aktív időskor programjára, a Szenior Akadémia hálózat kialakítására Horváth János Kowacsics Rita Budapest, Szenior Akadémia.
Dr. Földy Ferenc Európa-jogi szakjogász III. EURES állásbörze október 11. EUvonal EU Tájékoztató Szolgálat.
WKING PARTNERSÉG BEMUTATÓ. WKing Kereskedőház az Ön cége szolgálatában Tapasztalatunk: 10+ év e-commerce 20+ év kereskedelem 10+ év online marketing tapasztalat.
VÁLTOZÓ KÖNYVTÁR A VÁLTOZÓ VILÁGBAN „Megőriztük a régit, s megújultunk az időben, ahogy kell.” Csukás István.
Idősen is fiatalosan Senior fejlesztő program a
Kereskedelmi Eszközök Specialista
Idősen is fiatalosan Senior fejlesztő program a
Chugyik Attila villamosmérnöki szak
Árazási és árképzési elemző Dolgozz velünk az Élet habos oldalán
Országos nagykereskedelmi menedzser
Értékesítési képviselő – Food
Village.
Értékesítési képviselő – HoReCa Téged keresünk, ha rendelkezel:
Employer Branding - gyakornokok
Prof. Dr. Illés Béla* tanszékvezető egyetemi tanár
Értékesítési képviselő – Food
EU Tájékoztató Szolgálat
Előadás másolata:

Korlátok és lehetőségek. Három év tapasztalatai. Nagy Generáció projekt: kommunikáció és/vagy virtuális közösségteremtés

a magyar 50+ nemzedék hangja integrált, egymást erősítő elemekből álló kommunikációs csatorna portál és rádióműsor célja: megváltoztassa az öregedésről alkotott képünket átírja a meglévő sztereotípiákat erőt adjon nemzedékének a kreatív, harmonikus élethez

A név - önmagában jelzi a tapasztalatot, a tudást, a megbecsülést Kétirányú szemléletváltás – a nemzedékben és a társadalomban: ki az idős? Szót emelni a „nyugger” szemlélet ellen Rádióműsor – átlagban hallgató Hiánypótló. Az énkép erősítésének eszköze – nem formális tanulás

Rádióműsor nem a nosztalgia terepe „...beleszólunk a világ dolgaiba holnap is” szemléletváltás a tematikában Olyan, releváns problémákat jár körbe, amelyekről ritkán beszél elemző módon a média.

Rádióműsor Kiemelt téma: Újrakezdés, váltás 50 fölött Életstratégiák, modellek: kortársak a csúcson Tabutémák: A testünk változása, párkapcsolatok, a férfiak másképp öregszenek, fogyatékkal élők (vak tanárok) Hogyan készülj a következő évtizedekre Tapasztalat:kivételes esetekben lehet újrakezdeni, nincs intézményesített lehetőség, - egyéni stratégiák, nincs vevő még a generációban lévő tudás-potenciálra

Civil, tudásmegosztó, közösségi portál. Tartalmát a hozzá csatlakozó közösség adja össze regisztrált felhasználó, induláskor látogató havonta.

Munkatárs Online munkaközvetítő Részletes, kereshető adatbázis Óriási tudásbázis gyűlt össze Piactér – használd önállóan! Rendszeres, eseti, számlás, állás önkéntes

Munkatárs közvetítő - nehézségek Sok a többdiplomás, nyelvtudás – túlképzettség A munkát keresők sem rugalmasak – nem állás, munka Kevesen kínálnak munkát Társadalmi előítélet a korral szemben – ki az öreg? Az újrakezdés csak egyéni életstratégia – egy-két példa A munkaképes ötvenes-hatvanas generációnak nincs érdekképviselete – “nyugdíjas” - bélyeg Az atipikus munkavállalásnak nincs kultúrája – pl.két generáció együtt –a tapasztalat átadása hiányzik A válság nem alkalmas a szemléletváltásra Ember és pénz hiányzik – kapcsolatok, hálózat kiépítése

Jellemző 50+ élethelyzet Jó napot kívánok! Tegnap értesítettek, hogy június 30- val megszűnik a munkahelyem n születtem, férfi vagyok. A Munkaviszonyom 1971 őszétől néhány hónapos betegállományi megszakítással folyamatos. Mivel - ha jól tudom- a teljes nyugdíjra csak 62,5 éves koromban lennék jogosult, tanácsot szeretnék kérni, mi a legjobb megoldás számomra. Munkahelyet (bejelentett, tisztességes fizetéssel) találni (logisztikus vagyok, multinacionális vállalatnál dolgoztam a legutóbbi 11 évben, angol felsőfokkal, stb) reménytelennek tűnik főleg ilyen rövid idő alatt. Várom tanácsát! Üdvözlettel ……

A portál tagjainak közössége A rendszeres látogatók száma csökkent - facebook Kis létszámú, de összetartó, valóságos közösség alakult ki – nagyon erős a valahová tartozás igénye Egymás folyamatos informálása Szolidaritás: munka keresése, „ösztöndíj” Altató, Kedves versem, Menjünk együtt Közös önképzés – irodalmi szalon, operaelemzés

Egyesület célja, hogy formálja az ötven felettiekről a magyar társadalomban meglévő képet Közös projekt a Babilon nyelvstúdióval – élethosszig tartó tanulás

Társakat keresünk!