Diákparlament 2010 Kistérségi fórum. A kistérségi fórum előkészítése 1.meghívók eljuttatása a kerület illetve a kistérség közoktatási intézményeibe (

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Javaslat az egészségnap lebonyolítására és előzetes költségvetésére Kiss Béla alelnök.
Advertisements

ÜZEMI TANÁCS és MUNKAVÉDELMI KÉPVISELŐ VÁLASZTÁS
Humán TISZK PR, marketing munkacsoport. TÁMOP /1-2F
A Pécsi Kistérség Foglalkoztatási Paktuma
A védés Ősz Rita.
Önszerveződési folyamatok Heves megyében. Alaphelyzet A szervezetek a megyénkben önszerveződő valódi hálózatként működnek (komplex, osztott, skálafüggetlen)
1 ENCASIA – A KBSZ részvétele a Hálózat munkájában KBSZ SZAKMAI FÓRUM - LÉGIKÖZLEKEDÉS Budapest, dr. Becske Loránd főigazgató.
1 SZERVEZETFELMÉRÉS A KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI SZERVEZETNÉL Szakmai Nap, Budapest május 7. Gula Flórián balesetvizsgáló Tükör az Európai Vasúti Ügynökség.
Regisztrációs szám: HU0013/NA/06 Pályázatcím: „Kuruckori kalandozás a Történelmi Beregben” Pályázó neve: Tarpa Nagyközség Önkormányzata Partner neve: Mezővári.
A helyi jelentőségű védett természeti területekkel kapcsolatos jogszabályi háttér Sándor Edina Felső-Tisza-vidéki Környezetvédelmi,Természetvédelmi és.
A munkavállalók munkavédelmi érdekképviseleti lehetőségei
Települési Testületi adat Tár - TTT 2008 – Törökbálinti Önkormányzat Papíralapú munkafolyamatok kiváltása Testületi munka teljes körű támogatása Naprakész.
Az Országos Bírói Tanács összetétele és feladatai
KAP ALBIZOTTSÁG TÁJÉKOZTATÁS DIT-UMVP MB MÁRCIUS 13-I ÜLÉSÉRE Szilvássy István.
Méltányossági elvek a közoktatásban
Áramlástan mérés beszámoló előadás
Áramlástan mérés beszámoló előadás
12.4 A választási rendszer. A helyi önkormányzatok feladatai, szervezetei és működésük. Középszint A választójog: az általános, egyenlő, közvetlen és titkos.
KÉPVISELŐJELÖLTEK FÓRUMA szervezési segédlet. CÉLOK A képviselő-jelöltek megismertetése a választókkal Egyenlő esély biztosítása minden jelöltnek A felelős.
Szervezetfejlesztési Program
Jogszabályi háttér Alaptörvény Alaptörvény átmeneti rendelkezései
A helyi önkormányzatok feladatai a települési esélyegyenlőségi programmal kapcsolatban készítette: Burkáné dr. Nagy Beáta.
Az eseményszervezés formái, eszközei
Köszöntjük Önöket az „Esély az együttműködésben” – Élhetőbb vidék megteremtése konferencián!
Távmunka a területfejlesztésben
HUMAN TISZK Pr, marketing munkacsoport Beszámoló 2009 HUMÁN TISZK TÁMOP /1-2F
A jelöltállítás és a választás szabályai:
SZAKMAI PROGRAM január – június 30. A KÖZMŰVELŐDÉS ORSZÁGOS SZAKFELÜGYELETE ÁLTAL TETT ÉSZREVÉTELEK ÉS JAVASLATOK MEGVALÓSÍTÁSÁNAK ELŐSEGÍTÉSÉRE.
PRESBITÉRIUM MIRE IS VÁLLALKOZTAM?!.
Üzemi tanács választás 2013
A rendezvények előkészítése
„… nyomtatási feladatok ésszerű házon belülre szervezése …” gyakorlati megközelítésből Zubor András Pál Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Választási.
Regionális projekt-előkészítési támogatás 2007-ben (PEA4) Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség.
Munkakultúra Szakképzési modellek 19. Országos Konferencia Az Országos Képesítési Keretrendszer és a Központi Validációs Rendszer a TÁMOP as projektben.
Devizaadósok Szövetsége évi Alapító Közgyűlése programja és forgatókönyve Helyszín: 1012 Budapest, I. kerület Kuny Domokos u VI. emeleti.
Olcsóbb és több demokrácia II. A Fidesz- Magyar Polgári Szövetség javaslatai a választások állami költségeinek csökkentésére.
A választási eljárásról szóló évi XXXVI. törvény EP választásra vonatkozó különös részi szabályai Előadó: Dr. Molnár Krisztián főjegyző, TVI vezető.
Vizsgaszervezés központi koordinációja Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézet Feigl Ágnes.
Készítette: Devecseri Mátyás
Helyhatósági és nemzetiségi választások október 12. FELKÉSZÜLÉS A POLGÁRMESTEREK, HELYI ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐK ÉS A NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐK.
Helyhatósági és nemzetiségi választások október 12. FELKÉSZÜLÉS A POLGÁRMESTEREK, HELYI ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐK ÉS A NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐK.
2012.FEBRUÁR FEBRUÁR 20-IG!!!. Árajánlat kérése, nemzetközi közösségi weboldal kivitelezésére: Funkciók: - Tag/1-1 kép feltöltése - Min. adatok.
A nemzetiségi önkormányzatok törvényességi felügyeletének tapasztalatai Dr. Katona Károly törvényességi felügyeleti osztályvezető.
Diáktalálkozó Dél-alföldi Zöld Diákparlament I. ülése 2009-ben az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola szervezésében célunk, hogy a Zöld Diákparlament.
„XXI. SZÁZADI KÖZOKTATÁS ( FEJLESZTÉS, KOORDINÁCIÓ ) II. SZAKASZ ” TÁMOP / Erdei barátaink – Szakács Sándor.
LOGO Közgyűlés.
ORSZÁGOS SPORTISKOLAI INTÉZMÉNYVEZETŐI ÉRTEKEZLET Budapest, október 15.
JOGSZABÁLYI VÁLTOZÁSOK A TOVÁBBKÉPZÉS TERÜLETÉN
Sajtótájékoztató szervezése, lebonyolítása
MESZK ORSZÁGOS FELNŐTT ÁPOLÁS SZAKMAI TAGOZAT TAGOZATVEZETŐI BESZÁMOLÓJA Tóth Andrea Országos Tagozatvezető MESZK Országos Szervezet,
Diákönkormányzat beszámolója 2009/2010 tanév Alakuló megbeszélés Elnök: Túrós Kata Elnök: Túrós Kata Elnökhelyettes: Raffay Norbert Elnökhelyettes:
A választási feladatok ellátásával összefüggő aktuális információk Jegyzői Értekezlet december 3.
Munkavédelmi érdekképviselet és érdekegyeztetés Összeállította: dr. Váró György.
1 Magyar Gépjárműipari Szövetség (MGSZ / AHAI) Elnökségi ülés Magyar Gépjárműipari Szövetség Helyszín: Magyar Suzuki Zrt. Esztergom Magyar.
VASÚTI VIZSGAKÖZPONT KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. Vasúti Vizsgaközpont Novák László igazgató.
A Nemzeti Pedagógus Kar Célok, eredmények, választás –
„Menetrend” Kórházi – Klinikai Területi Szervezet megalakulására vonatkozó speciális és általános szabályok időrendben.
Országos népszavazás október 2. A HVI SZAVAZÁSSAL KAPCSOLATOS FELADATAI.
Változtatási javaslatok a Magyar Curling Szövetség működésében
CIVIL SZAKMAI NAP február 27. Előadók: dr. Bíró Attila dr
Atomenergiáról – mindenkinek
Országgyűlési Képviselők választása április 8.
Napirendek Megnyitó Együttműködési megállapodás megvitatása, elfogadása Irányító Csoport megválasztása, Irányító Csoport elnökének megválasztása Egyebek.
Atomenergiáról – mindenkinek
Logisztikai feladatok
Áramlástan mérés beszámoló előadás
Áramlástan mérés beszámoló előadás
I. Plenáris Ülés november 29.

A választási szervek feladatai a szavazás napján, a jegyzőkönyvek kitöltése Péteri Attila
Előadás másolata:

Diákparlament 2010 Kistérségi fórum

A kistérségi fórum előkészítése 1.meghívók eljuttatása a kerület illetve a kistérség közoktatási intézményeibe ( a címjegyzék az előre elküldött excel táblában) 2. a küldő intézmények visszaigazolásának bekérése, amely a regisztráció alapja 3. névsor összeállítása a beküldött adatok alapján 4. a regisztrációt végző személy/ek megbízása

5. névre szóló szavazókártya készítése a nyílt szavazáshoz 6. szavazólap készítése 31. Kerület (pl.: 3 küldött+2 póttag) Küldöttek Név1…………………………………………….. Név2…………………………………………….. Név3…………………………………………….. Póttagok Név1…………………………………………… Név2…………………………………………… 7. a terem, a technikai feltételek biztosítása

A kistérségi fórum lebonyolítása 1. megnyitás: lehetőség szerint a fogadó intézmény vezetője 3-4 perces köszöntőt mond 2. a fórum felelős személyeinek megválasztása nyílt szavazással: szavazatszámláló bizottság – 3 fő mandátumellenőrző bizottsági tagok – 3 fő levezető elnök jegyzőkönyv vezető jegyzőkönyv hitelesítők – 2 fő 3. Napirendi pontok ismertetése

A levezető elnök feladatai 1.Felelős a teljes fórum rendjéért, szabályos ügymenetéért 2.Javaslatot tesz a fórum ügymenetére – nyílt szavazás 3.Ismerteti a legutóbbi diákparlament határozatait – az ezzel kapcsolatos iskolai megjegyzéseket, véleményeket (érdemes az időkereteket előzetesen ismertetni, jóváhagyatni, pl.: 3-5 perc)

4. A parlament diák, tehát a hozzászólók e körből kell kikerüljenek 5. A hozzászólások kulcsszavait érdemes kigyűjteni, ugyanis ez az elnöki zárszó alapját képezheti 6. A hozzászólások alapján alkossuk meg a határozati javaslatokat 7. A határozati javaslatok egyenkénti elfogadása nyílt szavazással

Javaslat a küldöttek személyére 1.Az elnök felhívása: „Kérem azokat a szavazattal rendelkező társaimat, akik az Országos Diákparlamenten a kerületet illetve a kistérséget képviselni kívánják, álljanak fel, mutatkozzanak be.” (A jelenlévők 3 percben szólnak magukról, elképzeléseikről.) Itt szükséges ismertetni a küldött számot!

2. A bemutatkozást követően a mandátumellenőrző bizottság 1 tagja a neveket jól látható helyre felvezeti. 3. Bemutatkozások után az elnök szünetet rendel el, amely alatt a titkos szavazást kell megtenni. 4. A szavazás után a szavazatszámláló bizottság felállítja a sorrendet.

5. A szünet vége, az elnök felkéri a szavazatszámláló bizottság elnökét, ismertesse az eredményt. 6. Célszerű a megválasztott küldöttek nevét írásban is megjeleníteni. AZ ELNÖK LEZÁRJA A FÓRUMOT!