1 A közvetlen támogatások igénybevételének főbb feltételei Lakástulajdon Méltányolható lakásigény Egyéb feltételek Az önkormányzat jegyzője igazolja a.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az adó- és Vámhatóság végrehajtási tevékenysége
Advertisements

Az MV-Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. és a JEREMIE Program Garamvölgyi Balázs vezérigazgató-helyettes Budapest, június 15.
A LEADER+ Pályáztatási feltételek. Kik pályázhatnak?  A pályázónak meg kell felelni a helyi szintű pályázati felhívásban rögzített jogosultsági kritériumoknak.
Hitelek – pénzt kölcsönbe?. Ha több pénzre van szükséged, mint amennyi rendelkezésedre áll, dönthetsz úgy, hogy vársz, amíg összegyűlik a pénzed, vagy.
Az MFB Zrt. finanszírozási programjai
Szociális nyári gyermekétkeztetés 2014.
Kötelezettségek 10. feladat kidolgozása
Kedvezményes források hitelképeseknek Sebők Orsolya főszerkesztő.
Kedvezményes MFB források hitelképeseknek Sebők Orsolya főszerkesztő.
2011 évközi változások az illeték törvényben i változások 1.Önálló orvosi tevékenység működtetési jogának folytatása kikerült az öröklési.
Lakhatási projekt tervezése és hosszútávú értékelése egy hátrányos helyzetű városi közösségben Kósa Karolina, Barbara Coons +, Molnár Ágnes Debreceni Egyetem.
Kombinált Mikrohitel Program. Kombinált mikrohitel - közvetítői pályázat • Együttesen igényelhető vissza nem térítendő támogatás és kedvezményes mikrohitel,
Vállalkozói pályázatok Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP
SIGNAL Biztosító Partnereink a szakszervezetek
Kárpótlás Készítette: Dr. Csák Csilla Dr. Csák Csilla egyetemi docens.
Állami lakástámogatások 12/2001 (I. 31. ) Kormányrendelet, 4/2005 (I
Cselekedni most és mindenkiért Kormányszóvivői tájékoztató A gyermekes családok otthonteremtéséért október 18.
1. 2 Az RFH cégcsoport • Az RFH csoport: 7 regionális társaság és megyei hálózat • 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és.
Támogatási Szerződés előkészítése  az előkészítést a Közreműködő Szervezet és a kedvezményezett programmenedzserei közösen végzik  az előkészítés formanyomtatvány,
Üdvözlünk a honlapon Hitelokos Hitelokos Hitelokos
Adómegtakarítás - Off shore HASZON, szeptember 19.
Lakás-előtakarékosság
LENDÜLETBEN AZ ORSZÁG A Magyar Köztársaság kormánya.
Adózási alapismeretek 5.2 konzultáció Helyi adók
Otthonteremtési kamattámogatásos hitelek
Kormányszóvivői tájékoztató Cselekedni most és mindenkiért Hogy mindenki jobban éljen! Adókedvezmény az átlagos és az átlag alatti keresetből élőknek.
Az illetékekről szóló évi XCIII. törvény változásai
A személyi jövedelemadó
Készítette: B. B.. Ki jogosult a START kártya kiváltására? a 25. életévét, felsőfokú végzettség esetén a 30. életévét még nem töltötte be, és tanulmányait.
Új dolgozóval bővül szalonja. Milyen járulékfizetési kötelezettségei vannak? Hasonlítsa össze a mellékletek segítségével egy START kártyás foglalkoztatott.
1. Az RFH csoport bemutatása 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó társaság Cél a vállalkozások erősítésén keresztül.
A társasági adóról szóló évi LXXXI. törvény 2008/2009/I.
ADÓ Farkas Gábor Szenior Menedzser február 28. Adózás 2006.
MagNet Magyar Közösségi Bank Kedvező finanszírozások a fenntarthatóbb jövőért Piac & Profit Klub Pénz de honnan konferencia május 29. Dakó Andrea.
Segélyezési rendszer átalakítása
SZJA feladatok Gazdasági közjog. Szja 1. 1.Munkabér: Ft/hó jutalom: Ft, étkezési utalvány: 3.000Ft/hó 2. FB tag: Ft/hó 3. megbízási.
1 Foglalkoztatási formák, díjazásuk Munkaidő és a kapcsolódó nyilvántartások november 23. Gottgeisl Rita.
Lendületben az ország! Nemzeti Területfejlesztési Hivatal Igazságos lakástámogatás november 2.
Szja feladatok 4. előadás.
Vagyon-, vagyoni értékű jog átruházásából származó jövedelem Mezőgazdasági tevékenység adózása az Szja-ban.
Béren kívüli juttatások Adókedvezmények Adóelőleg Ingatlan.
1. 2 Mi a hitel? 3 Mi a hitel? - válasz A hitel olyan pénzösszeg, amelyet az egyik fél a másiknak egy meghatározott lejáratra ad. A hitel visszafizetése.
CSŐDELJÁRÁSSAL KAPCSOLATOS MÓDOSÍTÁSOK
Számlaösszesítők használata
PÁTOSZ szeminárium I. Milyen biztosítékokat fogadnak el? (különösen: anyavállalati kezesség)
1. Az RFH Zrt. bemutatása 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó társaság Cél a vállalkozások erősítésén keresztül.
AZ EGYES SZOCIÁLIS, GYERMEKVÉDELMI, CSALÁDTÁMOGATÁSI, FOGYATÉKOSSÁGÜGYI ÉS FOGLALKOZTATÁSI TÁRGYÚ TÖRVÉNYEK MÓDOSÍTÁSÁRÓL SZÓLÓ ÉVI CLXXI. TÖRVÉNY.
Tudta-e Ön … ?. - Tudta-e Ön, –hogy a parlamenti képviselők összesen havi 360 millió forint fizetést kapnak a büdzséből?
Az államilag támogatott lakáshitel-rendszer ( )
SIGNAL Biztosító Partnereink a szakszervezetek
Elérhető, támogatott hitelkonstrukciók a kkv –k számára.
Mikrohitel lehetőségek mikro és kisvállalkozások részére.
MiFiN Mikrofinanszírozó Zrt. hitelezési termékei
A Gyurcsány-kormány Fészekrakó programja nem baloldali, hanem liberális.
ÉMOP – Üzleti infrastruktúra fejlesztése. Keretösszeg: „1” részcél: Ipari Parkok millió Ft „2” részcél: Ipari területek millió Ft „3” részcél:
Az OTP Lakástakarék számla olyan megtakarítási forma, amellyel a társasház vagy lakásszövetkezet a lakásszövetkezet tulajdonában, vagy a társasházi lakástulajdonosok.
CSOK Családok Otthonteremtési Kedvezménye március Külső Értékesítési Főosztály.
Munkáltatói Fórum január Rendes Ágnes Komárom-Esztergom Megyei Adóigazgatóság.
Rail Cargo Hungaria Lakáscélú hiteltörlesztés 2015.
Családi Otthonteremtési Kedvezmény 2016 CSOK. A CSOK célja  - Családosok, fiatalok ösztönzése lakásépítésre és beruházásokra.  - Gyermekes családok.
KAVOSZ Zrt – az MKIK és VOSZ létrehozta a KAVOSZ Zrt-t Feladatai:  Szakmai irányítás  Több mint 200 regisztráló iroda koordinálása  Ügyfelek.
Kombinált Mikrohitel A Mikrovállalkozások fejlesztéséért.
OTP Pénzügyi Pont KFT február. 1-től létrejött egy új partneri hálózat, mely kizárólag az OTP Bank termékeit közvetíti az ország egész területén.
Mindent a Mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképességének növelése célú Hitelprogramról Beruházás, eszközbeszerzés, haszongépjármű vásárlás 0%-os.
Teljeskörű Pénzügyi Szolgáltatások a Pannon Takarék Banknál
Kapacitásbővítő, jelenlegi pályázati lehetőségek
KÖFOP Pályázatokhoz kapcsolódó finanszírozási lehetőségek a Széchenyi Kártya Program keretében.
Az első házasok kedvezménye
Az illetékekről szóló évi XCIII. törvény évközi és 2018
Előadás másolata:

1 A közvetlen támogatások igénybevételének főbb feltételei Lakástulajdon Méltányolható lakásigény Egyéb feltételek Az önkormányzat jegyzője igazolja a személyi jogosultságot az igénylő dokumentumai és nyilatkozata alapján.

2 Lakástulajdon Az együttköltözőknek nincsen lakástulajdona, szolgálati lakása, gazdasági társaság részére vagyoni hozzájárulásként nyújtott lakása. Együttesen legfeljebb 50%-os tulajdoni hányaduk lehet olyan lakásban, amelyet tulajdonközösség megszüntetés vagy öröklés útján szereztek.

3 Lakástulajdon A lakás több mint két éve öröklés vagy ajándékozás útján haszonélvezettel terhelten került a tulajdonába, és a haszonélvező benne lakik. Lakásuk lebontását elrendelték.

4 Méltányolható lakásigény  Félszoba: min. 6m² max. 12 m²  Szoba: min. 12m² max. 30 m², felette két szobának számít  amerikai konyha 60 m² felett két szobának számít Fiatal házaspár esetén, ha mindketten 40 év alattiak, legalább 2 gyermekkel kell számolni az együttköltözőket

5 Egyéb feltételek Gyermekenként egyszer lehet igénybe venni, a különbözetet nem lehet igényelni  Öt éven belül eladott lakás vételárát fel kell használni (levonva a visszafizetett lakáscélú önkormányzati, munkáltatói, pénzintézeti hitelt)  A lakás eladója nem lehet a vevő közeli hozzátartozója

6 Egyéb feltételek  Támogatást igényelni az adásvételi szerződéstől számított 120 napon belül, építés esetén a használatba vételi engedély megkérése előtt kell  Magyar Állam javára elidegenítési és terhelési tilalom kerül bejegyzésre 10 évre (Kincstár mentesíthet ingatlan váltás esetén)

7 Lakásépítési kedvezmény Első gyerek , Ft második gyerek , Ft harmadik gyerek , Ft. negyedik gyerek , Ft további gyerek , Ft. Új lakás vásárlására vagy építésére (családi ház, ikerház emelet ráépítése, meglevő épület átalakítása is az)

8 Megelőlegező kölcsön  Új lakás vásárlására és építésére  Igénylő 40 év alatti fiatal házaspár lehet (ha nincs gyermekük, kettőt vállalhatnak, ha van már egy, akkor egyet)  A gyermekvállalás teljesítése 4, 8 éven belül  Nem teljesítés esetén törleszteni kell a kölcsönt

9 Utólagos lakásépítési kedvezmény  Új lakás vásárlásra és építésre felvett lakáscélú hiteltartozást lehet csökkenteni a később született gyermek alapján  Az eredeti igénylés időpontjában érvényes összegben

10 Lakásépítési kedvezmény fél összegben, bővítésre  Az igénylők tulajdonában legalább 50%-ban álló lakóház bővítésére  Az épület alapterületének növekednie kell  Legalább egy lakószobával bővíteni kell, egy gyermek esetén oldalirányban  Kettő vagy több gyermek esetén a tetőtérben vagy emeletráépítéssel is kialakítható új szoba

11 Lakásépítési kedvezmény fél összegben használt lakásra 3 vagy több gyereket eltartók nagyobb hasznos alapterületű, nagyobb szobaszámú, legalább komfortos lakás vásárlására  ha a eladott ingatlan két évnél régebben tulajdonában volt az igénylőknek, vagy együttköltöző gyermekeiknek, és legalább 50% tulajdoni részük volt.

12 Fiatalok otthonteremtési támogatása (fél összeg) Gyermeket nevelő 35 év alatti házastársak, élettársak, vagy egyedül álló személyek használt, legalább komfortos lakás vásárlására igényelhetik. Az ingatlan vételára nem haladhatja meg: Budapesten és megyei jogú városokban 12 millió forintot Vidéken 8 millió forintot

13 Kedvezmény összege nem lehet több az adásvételi szerződésben szereplő vételár 70%-nál Adó és értékbizonyítvánnyal igazolni kell, hogy az ingatlan értéke eléri az adásvételi szerződésben szereplő összeget. A támogatást a később született gyermekek után is igénybe lehet venni a lakáscélú kölcsön törlesztésére. Fiatalok otthonteremtési támogatása

14 Új lakás építése, vásárlásakor a telekár nélküli, építési költség, vételár, vagy a használt ingatlan vételára nem lehet több: Budapesten és megyei jogú városokban új lakáshasznált lakás 15 millió forint12 millió forint Egyéb településeken új lakáshasznált lakás 12 millió forint8 millió forint Fészekrakó lakástámogatás

15 35 év alatti házasok, élettársak, gyermekét nevelő támogatott személyek részére Korábbi állami kamattámogatott kölcsönük nem lehet. Lakásvásárlás esetén az eladó az adósnak, vagy adóstársának nem lehet közeli hozzátartozója. Fészekrakó lakástámogatás

16 Az igénylőnek és együttköltöző családtagjainak nem lehet lakóingatlana. (Kivéve a „szocpol” esetében is megengedett eseteket) Az igénylők legyenek a kölcsön adósai, és kizárólagos tulajdont szerezzenek az ingatlanban (gyermekük lehet tulajdonos) Fészekrakó lakástámogatás

17 A kölcsön összege elérheti a HBÉ 100%-át, de nem lehet több a vételár 90%-ánál. Minimálisan előírt 10% önerő. Önerő lehet közvetlen, önkormányzati, munkáltatói támogatás is. Az adósoknak jövedelmük alapján a kölcsön teljes összegére hitelképesnek kell lenniük. Fészekrakó lakástámogatás

18 Az állam a kölcsön 40%-ért kezeskedik. A kezességvállalási díj a hitelrész 2%-a, de 2006-ban nem kell megfizetni. A célingatlant minden esetben fedezetként be kell vonni az ügyletbe! Fészekrakó lakástámogatás

19 Lakáshitelek állami kezességgel

20 Lakáshitelek állami kezességgel