„Hidat építünk” az energetikai tanácsadók szerepe Magyarországon

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok a GVH eljárásaiban
Advertisements

Reklámállítások megítélése Balogh Virág május 5.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
EMCS RENDSZER JOGSZABÁLYI HÁTTERE
E-SKILLS (DIGITÁLIS ÍRÁSTUDÁS) AZ ÉRDEKKÉPVISELETI MUNKÁBAN A STRATOSZ SZÁMÁRA KIDOLGOZOTT VÁLTOZAT Készült a MAT támogatásával, az FSZH közreműködésével.
Az artista sem ugrik védőháló nélkül avagy miben segíthet a jog ?
Korai fejlesztés, korai intervenció tapasztalatai Biztos Kezdet mentorképzés Velence Meszéna Tamásné Apáczai Nevelési és Általános Művelődési Központ.
Az Országos Esélyegyenlőségi Hálózat tevékenysége és céljai
A felelős gondolkodás itt kezdődik.. SZERETETTEL ÜDVÖZLÖK MINDENKIT! MINDENKIT! 1.
Megtakarításokról közérthetően mindenkinek
KLENEN, Werle Rita Topten Egy nemzetközi projekt az energiahatékony termékekért KLENEN Mátraháza március 8. – 9. Werle Rita Topten International.
/21 TESZÖV – Fejér Földgázpiac Aktuális információk Székesfehérvár, január 22.
Tanácsadási szolgáltatások „ A jövő önkormányzatának alapja Pusztamonostoron – ÁROP-1.A.2/A számú forrás felhasználásával” projektben Bíró Gabriella.
Versenyképes képzés Versenyképes képzés Energetikus menedzseri továbbképzés PILOT PROJEKT Budapest, április 6.
ENVI-ART Környezetvédelmi Tanácsadó és Szolgáltató Kft.
Háztartási fogyasztók mozgása a földgáz piacon Dr. Szilágyi Zsombor kereskedelmi ügyvezető helyettes EMFESZ Kft. XVI. DUNAGÁZ SZAKMAI NAPOK Dobogókő,
Gazdaságos és korszerű létesítmény üzemeltetés. A mindennapi problémák  Energiaár  jelenleg is magas ár  kiszámíthatatlan árnövekedés  nehezen kalkulálható.
Kiskereskedelmi verseny és szolgáltatóváltás a hazai árampiacon Paizs László MTA KRTK KTI Budapest, 2012 május 29.
A földgázpiac jelenlegi szereplői, működési tapasztalatok, várható változások. A Magyar Gázipari Egyesülés működésének bemutatása Molnár.
E-KERESKEDELEM SZABÁLYOSAN
Munkavállalás OKJ szakképesítéssel? Előadó: Eperjesi Zsuzsanna képzési igazgató Változások a szakképzésben konferencia PBKIK november 29.
A TANÁCSADÓ SZEREPE az EU műszaki jogi szabályozásának vállalati alkalmazásában CE jelölés és társai – a.
1 TETRA technológia, hogyan tovább? TETRA Forum Hungary Egyesület Dr. Valter Ferenc 2009 március 26 NHIT és HTE által kezdeményezett szakmai egyeztető.
Q-BICON – Képzésfejlesztés biomassza-tanácsadók részére Varga Katalin, projektvezető június 25., Gödöllő.
A távhőszolgáltatás időszerű (hatósági) kérdései
A kereskedelmi és iparkamarák gazdaságszervező szerepének változása Pekó László.
Különös tekintettel a gyógyszerekre
Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok
1 A hazai energiapolitika teendői Kaderják Péter Budapesti Corvinus Egyetem Regionális Energiagazdasági Kutatóközpont.
Néhány szó a földgáz piacról
A nem OEP finanszírozott bevételek szervezési rendje és megfelelősége a törvényi előírásoknak Béres György gazdasági igazgató Vezérigazgató Találkozót.
Merre tart a hazai energiaszektor 2010 tavaszán. dr
1 XI. Országos Minőségellenőrzési Továbbképzés Budapest, szeptember 5. SZAKMAI AKTUALITÁSOK - KÉRDÉSEK Előadó: dr. Ladó Judit MKVK Szakmai alelnök.
ISO : 2011 – energiairányítási rendszer (EIR)
Vince Péter MTA Közgazdaságtudományi Intézet
Energetikai pályázatok pályázói szemmel
A szakképzés tapasztalatai a Büttner Kft-nél Dr. Büttner Tamás Ügyvezető igazgató SzaSzeT Konferencia Marcali
Határon átnyúló vitarendezés. Bevezetés határon átnyúló viták nehézségei különböző nyelv jogismeret hiánya, fogyasztói jogvitákban különösen.
ÚMVP III-IV.tengely Budapest, Dr. Horváth Zita Agrár-vidékfejlesztési Főosztály.
Mentorképzés egy lehetséges „háttere”: FÜPI minőségmodell Mentorképzés helyzete és jövője Magyarországon Mentorképzés gyakorlata április 23.
Az RWE Európai Üzemi Tanács fejlődése, jelene, kihívások Kunzer Ferenc elnökhelyettes RWE Európai Üzemi Tanács Siófok, május TÁMOP A-13/
Kotulyák Tamás, Get Energy Magyarország Kft.
Az EEM helye a menedzsmentben
A COACH-bioenergy projekt eredményeinek bemutatása
A hazai gázipari társaságok előtt álló feladatok évben Molnár Gábor, az MGE igazgatója DUNAGÁZ Szakmai Nap Dobogókő,
A jogszabályi változások irányai dr. Andráczi-Tóth Veronika Nemzeti Erőforrás Minisztérium Családi és Szociális Szolgáltatások Főosztálya.
Kihívások a HR szakterület előtt Budapest, PSZE HR Szakmai nap Előadó: Rajnai Attila gazdasági vezérigazgató-helyettes.
I.Nemzetközi példák II.Magyar helyzet III.Klímatörvénnyel kapcsolatos elképzelések.
Horváth J. Ferenc elnök Magyar Energia Hivatal Jubileumi Szakmai nap szeptember 16. A VEZETÉKES ENERGIAIPAR SZABÁLYOZÁSÁNAK 10 ÉVES TAPASZTALATAI,
A pénzügyi felügyelés fő irányai Európában Dr. Szász Károly elnök Új kihívások előtt a biztosítási piacok A Magyar Biztosítók Szövetségének I. Biztosítási.
VIII. Állatorvosi Kongresszus (Budapest, )
Foglalkoztatási Paktum az Ország Közepe Kistérségben
Gárdonyi Géza Bt. 1 A KVVM erőfeszítései a geotermikus energia mezőgazdasági hasznosításának támogatása érdekében Lakatosné Dr.
Nemzetközi Rehabilitációs Központ
Európai nagykereskedelmi árak és hazai fogyasztói árak MEH Nagykereskedelmi Fórum, Hornai Gábor,CEZ Magyarország Kft.
1 „ Beszéljünk végre világosan az energetikáról” Dr. Hegedűs Miklós Ügyvezető GKI Energiakutató és Tanácsadó Kft. Energetika Október 2.
Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági Szolgáltatások Tagozat XXV. Gazdasági Tevékenységet Segítő Szolgáltatási Osztály Megújuló Energiák Szakmai.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Pannon Egyetem Georgikon Kar Szegedi Tudományegyetem.
1. 2 a gyártók & fogyasztók igényeinek összehangolása a hatékonyság növelése az elérhetőség javítása szakértői szolgáltatás biztosítása vásárlói igények.
A Bit módosítása évi LXXXVI. tv június január január 1.
Vállalkozásmenedzsment I.
Dr. Fülöp Zsuzsanna szóvivő, osztályvezető Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság Békéscsaba, szeptember 10. Változások, célkitűzések,tervek - a fogyasztóvédelem.
 A politikai berendezkedések: a demokrácia és a diktatúra  A rendszerváltás Magyarországon  Az Alkotmány  A politikai pártok ma Magyarországon.
Modus -Vitalae Gazdasági Tanácsadó Kft. „Pénzügyek-másként, mint eddig”
Simon Gábor a Fogyasztóvédelmi bizottság elnöke Budapest, július 13. Előrehaladás a fogyasztóvédelmi ügyek területén első félévében.
A pénzügyi szolgáltatások közvetítőit érintő jogszabályi változások
Sikeres piacra lépés Franciaországban
Partnerség és együttműködés
Munka és álláskeresési tanácsadás minőségi szempontjai
Kocsis Ernő Ügyvezető igazgató Roto Elzett Certa Kft.
Előadás másolata:

„Hidat építünk” az energetikai tanácsadók szerepe Magyarországon Kotulyák Tamás Ügyvezető igazgató Get-Energy Kft.

Rendszerváltás az energetikában Villamos energia piac: 2008. január 1. Földgáz piac: 2009. július 1. Új kihívások a piac valamennyi szereplője számára.

A fogyasztók új kihívásai (2008.) Az új szabályozási környezet A bevezetett új piaci fogalmak A megjelenő új termékek Olyan speciális szaktudást követeltek meg a szektor részéről, amelyre csak kevesen voltak felkészülve.

2008. – 2011. Megnehezült a fogyasztók eligazodása a szolgáltatók és a szolgáltatások között Folyamatosan változó szabályozó rendszer Szereplők alkalmazkodási képessége lassúbb, mint a változások Megfelelő tájékoztatás, együttműködés kialakítása

Mit nyújt egy energetikai tanácsadó a fogyasztóknak? Az üzleti tanácsadás részeként: Speciális szaktudást Piaci ismereteket A vonatkozó jogszabályok naprakész ismeretét Érdekvédelmet

Mit nyújt egy energetikai tanácsadó a szolgáltatóknak, kereskedőknek? „Közös nyelv” kialakítása az egyértelmű kommunikáció érdekében a fogyasztókkal A kereskedőknek: Ügyfélkapcsolat Piac élénkítés, új igények közvetítése „Közös nyelv”, hatékonyabb értékesítés

Képviselet az energetikai konszolidáció jegyében Célunk: Szolgáltatók és a fogyasztók között kapcsolatot építsünk „Mediátorként” közreműködjünk az esetlegesen kialakult ellentéteket rendezésében

Független szereplő az energetikai szektorban Szakértőként véleményezzük a törvényi és jogszabályi módosításokat, változásokat Katalizátorként részt vállalunk az energetikai szolgáltató piac fejlődésében

Köszönöm a figyelmet!