Kicsit felelőtlen, kicsit vakmerő, de a miénk….

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
RSM DTM Hungary Adótanácsadó és Pénzügyi Szolgáltató Zrt. Belső erőforrások a pénzügyekben és az adózásban Kalocsai Zsolt, vezérigazgató RSM DTM Hungary.
Advertisements

TSzVSz Közgyűlés JogSzerviz Sipos Tamás Dr. Bezzegh Edina.
Hitelek – pénzt kölcsönbe?. Ha több pénzre van szükséged, mint amennyi rendelkezésedre áll, dönthetsz úgy, hogy vársz, amíg összegyűlik a pénzed, vagy.
A kultúra támogatása, a támogatás kultúrája Kultúraközvetítés
Gyetvai Gellért Mehet-e a hegy Mohamedhez?. Fenntartók megoszlása Összes fenntartó: 207 (?)
A család beszélget A Kovács család összeül január elején megbeszélni családjuk pénzügyi helyzetét.
A Vállalkozásfejlesztési munkacsoport
Trend vagy evolúció? üzleti döntésfolyamatok átalakulása a túlélés és fejlődés érdekében Dr. Csorbai Hajnalka Opten Informatikai Kft. Opten - Céginformáció.
Parajdi István.
Göd Város 2011 évi költségvetésének elemzése és alternatívái.
1 „ Gazdasági kihívások 2009-ben ” Dr. Hegedűs Miklós Ügyvezető GKI Energiakutató és Tanácsadó Kft. Dunagáz szakmai napok, Dobogókő Április 15.
A PROJEKT, A VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS SZEMSZÖGÉBŐL dr. Naszádos Krisztina NKKB Ügyvédi Iroda 2010.
Adómegtakarítás - Off shore HASZON, szeptember 19.
Bevezetés a tanácsadásba Dr. Dan Brinkman.. Tanácsadás  Nátán esete (2Sám 12:1- 14)
OROSZRULETT avagy információ nélküli gazdaság Dr
LEHETŐSÉGEK ÉS VESZÉLYEK A CÉGEK KÖZÖTTI SZEMÉLYES ÖSSZEFONÓDÁSOKBAN FEKETE BÁRÁNYOK A MAGYAR GAZDASÁGBAN LEHETŐSÉGEK ÉS VESZÉLYEK A CÉGEK KÖZÖTTI SZEMÉLYES.
Az új gazdaságpolitika körvonalai Dr. Mellár Tamás egyetemi tanár, kutatási igazgató.
Az APEH-hoz benyújtott bevallások adatai alapján
A VÁLLALKOZÁS 7. előadás.
Piac és Profit - Pénzek a régióban február 7. Nézd meg kivel kötsz üzletet!
Piac és Profit Pénzünknél maradva! Követeléskezelés eredményesen! Megbízható partnerállomány és követeléskezelés az Opten segítségével!
Luxemburg, Málta,Hollandia
Csökkentse a nemfizetés kockázatát az Opten segítségével!
Piac és Profit - Pénzek a régióban március 21. Nézd meg kivel kötsz üzletet!
Piac és Profit Csökkentse a nemfizetés kockázatát az Opten segítségével!
Jelzőlámpa az üzleti élet forgatagában
ADÓZZUNK VAGY válasszunk magunknak adószisztémát!
Mit ér a forint az egészségügyben ?
Mennyire gátolja a vevőkockázat magyarországi mértéke a gazdasági növekedést? 300 Mrd Ft a tét évente Előadó: Felfalusi Péter ügyvezető.
A magyar tudomány az Országgyűlés előtt Vizi E. Szilveszter a Magyar Tudományos Akadémia elnöke.
1 Magyarország 2020 perspektívájában Dr. Vértes András elnök GKI Gazdaságkutató Zrt november 29.
Jelentés a magyarországi kapitalizmus állapotáról Vándorgyűlés Magyar Közgazdasági Társaság szeptember 25. Szepesi Balázs Közjó és Kapitalizmus.
A külföldi működő tőke szerepe a magyar gazdaságban avagy Mit adtak nekünk a Rómaiak? Havas István Amerikai Kereskedelmi Kamara, elnök Közgazdász Vándorgyűlés.
A könyvvizsgálói szakma kihívásai a válság tükrében dr
Piac és Profit Csökkentse a nemfizetés kockázatát az OPTEN segítségével!
Piac és Profit Május 8. Kockázatkezelés a kapcsolatok hálójában.
Vétkes ártatlanok, avagy a magyar céghálózat csapdájában Dr. Csorbai Hajnalka – stratégiai igazgató Opten Informatikai Kft május 12.
Az üzleti élet illuzionistái „Csak a cégemet figyeljék, mert csalok!” december 3. Dr. Csorbai Hajnalka – stratégiai igazgató, Opten Informatikai.
Felszámolási körkép a statisztikák tükrében
RSM DTM Hungary Adótanácsadó és Pénzügyi Szolgáltató Zrt. A személyi jövedelemadó évi változásai Lucz Zoltánné főosztályvezető Pénzügyminisztérium.
A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség Új munkabarát és vállalkozásfejlesztő adópolitikai elképzelései Új munkabarát és vállalkozásfejlesztő adópolitikai.
? Államadósság Jól állunk-e vagy sem? Nagy a jólét, vagy éppen ellenkezőleg, romlik az élet minősége? Dübörög-e a gazdaság, vagy éppen ellenkezőleg, válság.
Holcim Hungária Zrt. © 2010 Ismeri Ön a Holcim Hungária Otthon Alapítványt?
Hogyan fejlesszük ki magunkban a
Nagykanizsa MJV Önkormányzatának új munkahelyek létrehozását támogató pályázata Vállalkozói Információs Nap – március 31.
Foglalkoztatási Paktum az Ország Közepe Kistérségben
„Hazai és Európai Uniós pályázatok ” Szakmai Fórum A hazai textilipari vállalkozások részvétele és részvételi lehetősége a Saving Energy in the.
Tanévnyitó Konferencia Budapest, augusztus 25. Sanus3 Iskola-egészségügyi szoftver „Est difficillium se ipsum vincere” Legnehezebb magunkat legyőzni.
OROSZRULETT avagy információ nélküli gazdaság Dr. Csorbai Hajnalka – stratégiai igazgató Opten Informatikai Kft. Vezérigazgatói találkozó, Röjtökmuzsaj.
DR BITTNER PÉTER NEKÜNK ÖSZTÖNZÉS NEKIK OSZTALÉK SZÉKESFEHÉRVÁR,
Piac és Profit Csökkentse a nemfizetés kockázatát az OPTEN segítségével!
Pécs, 2015.március 12. A kapcsolatok hálójában. Magyarország – 1 millió vállalkozás országa EVA-sok, betéti társaságok, Kft-k és Rt-k vesznek körül bennünket.
Szeged, február 26. A kapcsolatok hálójában Céginformációs körkép a dél-alföldi régióról.
Piac és Profit Csökkentse a nemfizetés kockázatát az OPTEN segítségével!
HELYI GAZDASÁGFEJLESZTÉS. A nyíregyházi élelmiszer piac számokban Nyíregyháza lakosainak száma: Fő​ Napi élelmiszerre költött összeg: 1000 Ft/fő​
A vállalkozás létrehozásának lépései
Hogyan, és miért gondolkozzunk vállalkozóként rendszerben az üzleti tervezés során és a gyakorlatban? „Ötletből pénzt”
Külpiacra lépés az Európai Unióban – Gyurácz Németh Iván.
Piac és Profit Csökkentse a nemfizetés kockázatát az OPTEN segítségével!
Lánctartozás, mint hungaricum, avagy tenni vagy nem tenni ellene Dr. Csorbai Hajnalka stratégiai igazgató.
Nyíregyháza, április 02. A kapcsolatok hálójában.
Pályázati Tanácsadói Szakmai Nap április 16. START Tőkegarancia Zrt. HOL ÉS HOGYAN KAPCSOLÓDIK A PÉNZÜGYI SZEKTOR AZ ÚMFT GAZDASÁGFEJLESZTÉSI PROGRAMJAIHOZ?
Szombathely, Május 14. A kapcsolatok hálójában.
Debrecen szeptember 17. Hogyan kerüljük el a nemfizetés kockázatát? Piac & Profit.
A évi személyi jövedelemadó- és Tao-bevallások tapasztalatai, valamint kata és kiva jellemzők Komárom-Esztergom megyében Karácsonyi Norbert igazgató.
Dr. Csorbai Hajnalka stratégiai igazgató Kockázatkezelés a kapcsolatok hálójában.
A high-tech cégalapítás gyakorlati szempontjai
Dr. Csorbai Hajnalka stratégiai igazgató Opten Kft március 9.
A VÁLLALKOZÁS 7. előadás.
Magyar gazdaságpolitika a rendszerváltás után 2. A 2010 utáni korszak
Előadás másolata:

Kicsit felelőtlen, kicsit vakmerő, de a miénk…. A magyar vállalkozási kultúra csapdái Dr. Csorbai Hajnalka – stratégiai igazgató, Opten Kft.

Vállalkozz okosan !- kvíz játék Mennyi idő alatt lehet ma céget alapítani? Hány vállalkozás működik ma Magyarországon? 1 óra alatt Kb. 1.000.000 100 cégből átlagosan mennyit számolnak fel 3 éven belül 10 céget

Veszélyek a számok tükrében Cégalapítást még gyorsabban, még gyorsabban, még gyorsabban….!

Könyvvizsgálói értékhatár megemelése a KKV cégek adminisztrációs terhek csökkentésének érdekében Tények: 80-100M Ft közötti árbevételű nem könyvvizsgált cégek és 100-120M Ft közötti árbevételű könyvvizsgált cégek Alkalmazotti létszám +50%-kal magasabb a könyvvizsgált cégeknél, 1 főre jutó személyi jellegű ráfordítások 29%-kal magasabbak a könyvvizsgált cégeknél, Az átlagos adózott eredmény 3,5-szerese a könyvvizsgált cégeknél (Cserébe ők több adókedvezménnyel élnek), A felszámolások száma fele annyi a könyvvizsgált cégeknél, Az EU pályázatot nyert cégek száma több, mint 1,5-szer annyi a könyvvizsgált cégeknél.

Lánctartozás problémájának kezelése átfogó vizsgálat és komoly szankciók nélkül Csupán 50 magánszemély majdnem 1000 céget döntött már felszámolásba, hatalmas mértékű adósságokat hagyva maguk után a gazdaságban. Ebből az 50 emberből csupán 4 van eltiltva gazdasági tevékenységtől, tehát a többiek bármikor új céget alapíthatnak (ÉLJEN AZ 1 ÓRÁS CÉGBEJEGYZÉS!) és folytathatják tevékenységüket. Az Európai Unió számos országában függetlenül az okoktól, aki felszámolásba visz egy céget és maga után adósságokat hagy a gazdaságban 2-3-5 évre eltiltásra kerül a gazdasági életbe való visszatéréstől.

Lánctartozás ellen öngondoskodással Kivel és hogyan kötök üzletet? Létezik-e a cég, milyen magánszemélyek állnak a cég mögött, nekik milyen egyéb cégkapcsolataik vannak, milyen a valós pénzügyi helyzetük, milyen a csődesélyük, milyen a fizetési moráljuk, gondosan lettek-e megkötve jogilag a szerződések? Régi ügyfélkapcsolatot hogyan követek? Hogyan változik a pénzügyi helyzete, tettek-e közzé bármilyen negatív információt vele kapcsolatban, változott-e a tulajdonosi kör, a cím, az alaptőke, az alkalmazotti létszám, nyert-e EU-s pályázatot?

Az egymásra mutogatás soha nem megoldás Mindenkinek megvan a maga feladata a közös cél eléréséhez, hogy fejlődjön a gazdaság A vállalkozók még mindig egyfajta szociális burokban szeretnék elképzelni magukat, „majd az állam megoldja” (igaz ez a nyugdíj területére vagy a biztosítások hiányára is). Meg kell tanulni tervezni, gondoskodni önmagukról, felelősséget vállalni. Az állam fel akarja vállalni ezt a feladatot, pedig régi mondás, „nem halat kell adni a szegény embernek, hanem megtanítani halászni”. A szigorú szabályozás elengedhetetlen, hogy egy idő múlva ismét beszélhessünk üzleti bizalomról, megfelelően fejlett, körültekintő gazdasági kultúra mellett.