A nem OEP finanszírozott bevételek szervezési rendje és megfelelősége a törvényi előírásoknak Béres György gazdasági igazgató Vezérigazgató Találkozót.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Urbán Ferenc Ábel: A KIR megújítási lehetőségei
Advertisements

Egy közfinanszírozott szervezet is gondolkodhat professzionális módon Az Egészségügyi Holding Zrt. és az egyes gazdasági ágazatok kapcsolata Dr. Kiss Zoltán.
Működhet-e hatékonyan a társadalmi ügyek piaca? Dr. Latorcai Csaba helyettes államtitkár Budapest, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért.
BIZTONSÁG ÉS PARTNERSÉG Lépésváltás az egészségügy korszerűsítésében.
A Vállalkozásfejlesztési munkacsoport
Dokumentációs, nyilvántartási és információáramlási rendszer Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei.
„Egy hálóban webezünk!” - a reformok informatikai kihívásai
Az országos pedagógiai-szakmai ellenőrzés rendszere – TÁMOP 3.1.8
Szemléletformálás és minőség kulcsa: a K É P Z É S Móri TDM Konferencia november 10.
Heves megye civil szervezeteinek szervezetfejlesztése A program az Európai Unió támogatásával valósul meg. K á rp á tok Alap í tv á ny – Magyarorsz á g.
Első az egyenlők között – Key Account Management Összeállította: Kelemen György MAN Roland Magyarország Kft.
Nyitó rendezvény „Motiváló képzések és kapcsolódó szolgáltatások a ”Pro-Team” Nonprofit Kft-nél.” TAMOP A2-12/ október 18.
ENERGIAIRÁNYÍTÁSI SZABVÁNYOK
Új szolgáltatások bevezetése, térítéses szolgáltatások
Az öngondoskodás és a magánforrások szerepe az egészségügyi reformban
Lőwné Szarka Judit ellátottjogi képviselő
Törökbálint város környezeti GIS alkalmazásainak megvalósítása
Modellkorrekció a gyógyszerellátásban
”PRO-TEAM” REHABILITÁCIÓS NONPROFIT KFT. Versenyszféra Fórum „Munkaerő-piaci szolgáltatások a „Pro-Team” Nonprofit Kft-nél.” TAMOP /
© 2009 IBM Corporation Egy jól működő kórház IBM informatikával Kiss Ferenc – Marketplace Sales Leader október 8.
Költséghatékonyság házunk táján Mátyásföldi Imre LogControl Kft. Kontrolling a gyakorlatban.
CRM Customer Relationship Management –
Egészségpolitika.
Projektmenedzsment főosztály szerepe a Kereskedelmi és Hitelbank működésében Erdősi József főosztályvezető Pogátsnik Béla konzulens.
Az egészségügy ma és a távlatok
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egészségügyi Szervezési és Szolgáltató Holding Nonprofit Zrt. A Holding – mint az egészségügyi rendszer működésének új magyarországi.
B ÉRES G YÖRGY Gazdasági főigazgató Az egészségügy háttérszolgáltatásának és egyéb népgazdasági ágazatoknak a kapcsolata március 31.
AaAa ÚJ MAGYARORSZÁG VIDÉKFEJLESZTÉSI PROGRAM Monitoring és értékelés.
Szervezetfejlesztési Program
Szervezetfejlesztési Program
SZEMÉLYZETI MARKETING
Public Relations eszközök az egészségügyi intézmények szolgálatában
Készítette: Csató Csilla (DVI3UH)
A kórházi kontrolling Készítették: Csillag Adrienn Junó Ilona Anett
Az IKTA/ számú pályázat alapján: Ügyfélbarát ügyintézést támogató informatikai rendszer prototípusának kialakítása (Elektronikus Polgármesteri.
Vezetői Információs Rendszer Kialakítása a Szegedi Tudományegyetemen Eredmények - Tapasztalatok Vilmányi Márton.
Szolgáltatásfejlesztés Az értékesítési és marketing osztály feladata Új szolgáltatások kifejlesztése a hagyományos és a versenypiaci tevékenységhez.
Dr. Simon Gábor Fejér Megyei Szent György Kórház
1 A magyar energiapolitika „ Az energiahatékonysági indikátorok az EU-ban és Magyarországon” nemzetközi szeminárium Budapest, október 5. Hatvani.
Controlling a gyakorlatban
Magyar Orvostársaságok és Egyesületek Szövetsége Szövetségi Tanácsülés április 10. A Nemzeti Egészségügyi Programok és a Népegészségügyi Program.
Egészségügy a beteg szemszögéből Jogszabályi útmutató
Tananyag -koncepció. Célcsoport – céltevékenység Középiskolai tanulók A projekt keretein belül 1 -1 e-learning tananyagcsomagot.
2011. évi CCIX. Tv. Konferencia neve, helye: Budapest, 2012 október 30. GWP-konferencia Vojtilla László elnöki tanácsadó Magyar Energia Hivatal.
Mentorhálózat a A-11/1 pályázatban A-11/1 „Bentlakásos intézmények kiváltása” Információs nap Budapest, március 1.
Prof. Dr. Hanusz Árpád Egyetemi tanár
A BARANYA PAKTUM MARKETINGTERVE. Környezetelemzés – Baranya megye fős lélekszáma az ország lakosságának 4%-át teszi ki Népesség fogyó tendenciája.
Dr. Kincses Gyula, Kincses Gyula Javaslat az egészségügyi technológiák egységes életciklus-esemény- rendszerének kialakítására Dr. Kincses Gyula.
Az önkormányzati feladatellátást támogató informatikai infrastruktúra felülvizsgálata (ÁROP-1.A „Szervezetfejlesztés megvalósítása a.
Az E-KÖZIGAZGATÁS INFORMATIKAI STRATÉGIÁJA október 16.
Külföldi piacok felkutatása a Quali-Cont Non-profit Közhasznú Kft. számára.
A minőségbiztosítás szerepe hazai és nemzetközi vonatkozásban
„Szervezeti hatékonyság fejlesztése az egészségügyi ellátórendszerben – Területi együttműködések kialakítása” TÁMOP B Magyar kórházszövetség XXVII.
„Szervezeti hatékonyság fejlesztése az egészségügyi ellátórendszerben – Területi együttműködések kialakítása” TÁMOP B Magyar Kórházszövetség XXVII.
HATÁRON ÁTNYÚLÓ ELLÁTÁSOK NÓGRÁD MEGYÉBEN A ÉVBEN Debrecen, április 23.
Üzemgazdasági szemlélet a gyakorlatban
B ALANCED S CORE C ARD BSC Dr. Kovács Árpád Endre SZIE – GTK TATA Kiválósági Központ és Informatikai Intézet (TKI) március 25.
Dr. Kiss Zoltán Tamás - vezérigazgató Az egészségügyi ellátás egy új szervezeti formája: A holding – Területi alapú egészségügyi integráció november.
A minőségügy és helye a Szent Imre Kórházban Dr. Varga Piroska főigazgató helyettes, minőségügyi igazgató.
Önértékelési kézikönyv október 5-i módosítása alapján
Az Erős Magyarország egészségügyi programja Megújulás és megőrzés az egészségügyi szektorban.
Biztonságvédelmi és autóipari klaszterek együttműködésének lehetőségei hazai és nemzetközi téren.
Az ORACLE JDE EnterpriseOne ERP rendszer bevezetésének tapasztalatai
2/18/2018 Marketingterv Név.
Hajdú-Bihar Megyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft.
Szakmapolitikai fórum
Menedzsergyakorlatok a gazdasági vezetők szemszögéből
ISO/IEC Software Asset Management szabvány
KORMÁNYZATI CÉLOK AZ EGÉSZSÉGÜGYBEN
Játékosított kooperációs tréning a hatékony közös munkáért
Előadás másolata:

A nem OEP finanszírozott bevételek szervezési rendje és megfelelősége a törvényi előírásoknak Béres György gazdasági igazgató Vezérigazgató Találkozót október Vezérigazgató Találkozót október Röjtökmuzsaj

Stratégiai célok  A nem OEP által finanszírozott betegek professzionális és magas színvonalú ellátása és elkülönítése  A fizetős betegellátással kapcsolatos bevételek centralizálása és az intézményi / dolgozói bevételek növelése  Valamennyi kapcsolódó folyamat Áttekintése üzleti / jogi / szakmai / egyéb szempontokból Megbeszélése a kapcsolódó területekkel Javítása Véglegesítése Tesztelése és implementálása Vezérigazgató Találkozót október Vezérigazgató Találkozót október Röjtökmuzsaj

Az STP folyamat lépései  Piackutatás és igények felmérése  Szegmentálás – a fizetőképes ügyfelek beazonosítása és egységes szegmensekbe történő rendezése  „Targeting” – a kommunikáció módjának meghatározása  Pozícionálás – a szolgáltatás piaci helyének beazonosítása és megteremtése Vezérigazgató Találkozót október Vezérigazgató Találkozót október Röjtökmuzsaj

Integráció a fizetős betegek ellátásában  A potenciális ügyfelekkel való kommunikáció folyamatának egységesítése Telephelyeken kívül Telephelyeken belül  Orvos-szakmai folyamatok integrációja  Betegutak és protokollok egységesítése  Egységes informatikai rendszer bevezetése  Pénzügyi / számviteli folyamatok egységesítése  „After sales service” kialakítása Vezérigazgató Találkozót október Vezérigazgató Találkozót október Röjtökmuzsaj

Törvényi előírásoknak való megfelelés  A szolgáltatás teljes körű elkülönítése az OEP által finanszírozott ellátástól  A szolgáltatással kapcsolatos pénzmozgás jogi megfelelőségének biztosítása  A gyógyító területek munkatársai transzparens módon járjanak el  „Biztosítás – biztonság” Vezérigazgató Találkozót október Vezérigazgató Találkozót október Röjtökmuzsaj

Legnagyobb kihívások  Konkurencia  Egyéni érdekek Orvosok és ápolási szakma vonatkozásában Egyes kórházak vonatkozásában  A Vezetőség és a dolgozók közötti együttműködés gyakorlatának hiánya  Nem egyértelmű jogi iránymutatás  Az egészségügy víziójának hiánya Vezérigazgató Találkozót október Vezérigazgató Találkozót október Röjtökmuzsaj

o Mind külföldi, mind pedig magyar betegek estében transzparenssé válik a nem OEP finanszírozott betegellátás. o A dolgozók számára új bevételi lehetőségek megteremtése. o Az intézmények részére új forrás teremtés. o Ha profit termelődik, ennek átkonvertálása a kórházak felé. o A sürgősségi betegekkel kapcsolatos törvényi előírásoknak való megfelelés. o A külföldi betegek ellátásában részt vevő kollegák jogi és „biztosítási” védelme. o Főállásban dolgozó munkatársakkal, professzionális módon történik a fizető betegek ellátása. Az EH Centrum Kft. létrehozásának előnyei: Vezérigazgató Találkozót október Vezérigazgató Találkozót október Röjtökmuzsaj

Összegzés A koncepció sikeres implementálásának feltételei Sikeres előkészítő tevékenységek A vezetők megértik a kitűzött célokat A dolgozók bevonása a folyamatokba Marketing és kommunikáció Folyamatos ellenőrzés és visszacsatolás Vezérigazgató Találkozót október Vezérigazgató Találkozót október Röjtökmuzsaj

Köszönöm megtisztelő figyelmüket!