Konzervipari töltőberendezések (Élelm. Gépek I. segédanyag)

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Közvetlenül a finn gyártóktól!!!
Advertisements

Mértékegységek.
Kereskedelmi csomagolószerek
ÖTVÖZETEK ÁLLAPOTÁBRÁI
Házi tartósítási eljárások
MIKROÖNTÖZÉS Lényege: a berendezés kis nyomáson (
TóthTelescope Lásd meg a különbséget! Copyright © Tothtelescope All Right Reserved Fő kereskedő partnerek: telescopes.com, binoculars.com, Továbbá:
SZILÁRD ANYAGOK SZÁLLÍTÁSA
ALT TÁROLÁS (T) RAKODÁS (R) SZÁLLÍTÁS (S) ANYAGMOZGATÁS ÉS GÉPEI
Mikroelemek LSA komplexel A növény tápanyag felvételének javítása
FUNKCIONÁLIS ÉLELMISZEREK KIFEJLESZTÉSÉNEK FONTOSABB EREDMÉNYEI Résztvevő intézmények: Magyar Tejgazdasági Kísérleti Intézet Kft. Pécsi Részlege Pécsi.
Kereskedelem Szakmacsoport
1. Árfeltüntetés alapvető szabályai
A logisztikai rendszer részei
Készítette: Hokné Zahorecz Dóra 2006.december 3.
A sűrűség.
Halmazállapotok Részecskék közti kölcsönhatások
Az anyag és néhány fontos tulajdonsága
Zöldségfélék.
Házi lekvár készítés Készítette: Kukely Katalin 3. Évf Andragógia szak
A takarmányok összetétele
Vegyészmérnök feladata
Korszakváltás az adapterek alkalmazásában
A térfogat mérése.
Kémiai alapozó labor a 13. H osztály részére 2011/2012
Kémiai alapozó labor a 13. H osztály részére 2011/2012
Konyhai kerámiaedények
VÁLTOZÓ SEBESSÉGŰ ÜZEM
Konferencia projektu HUSK-0901/1.2.1/0010 Mossonmagyaróvár,
Előgyártási technológiák
VEGYÉSZETI-ÉLELMISZERIPARI KÖZÉPISKOLA CSÓKA
Hasáb térfogata 10. kép 1 m3 1 dm3 1 cm3.
Flotálás.
A takarmányok összetétele
A takarmányok összetétele
Artisztika avagy zöldség és gyümölcs faragás
Franchise a látványpékségek piacán
HS-GC-MS Hámornik Gábor Koványi Bence Simó Zsófia Szabó Eszter
Új csomagolási rendszer a magyar tejiparban
A nyomás összefoglalás
Olvadás Topenie.
Csomagolás, egységrakomány-képzés
Ideális folyadékok időálló áramlása
Növény monitoring Ambrus Á., Györfi L., Vásárhelyi A. Az élelmiszerekben elforduló növényvéd-szermaradékok élelmiszerbiztonsági megítélése 5/2002. (II.
NYÁR mezőgazdaság. Melyik a hagyományos, és melyik a korszerű aratási folyamat ?
Pernye Energia és környezet keletkezése, tulajdonságai,
 SOKKAL JOBB ÁR-ÉRTÉKARÁNY  Könnyű, egyszerű és kényelmes használat az adagoló palacknak köszönhetően SZEMÖLCSÖK.
Technológiai megoldások, fejlesztések a gyakorlatban.
Tények, érvek és félelmek a gázok használatában
A FÖLD, A KÉK BOLYGÓ A FÖLD FORGÁSA ÉS KÖVETKEZMÉNYEI
Optikai üveggyártás.
Csővezetéki szerelvények csoportosítása funkció szerint
PPKE-ITK I.Házi Feladat Megoldásai Matyi Gábor Október 9.
HŐTAN 6. KÉSZÍTETTE: SZOMBATI EDIT
Győr-Moson-Sopron megye növénytermesztése
I. Hosszanti: például: hidak hosszváltozása. II. Térfogati: például: folyadékok térfogatváltozása.
Regisztráció Kötelezően alkalmazandó jelölések Székely Tamás.
Portéka Manufaktúra - Görcsöny Mecsek Portéka gyümölcslevek HADOBÁS BÉLA.
Általános kémia előadás Gyógyszertári asszisztens képzés
Mezőgazdasági termékek élelmiszerbiztonsága Az élelmiszer-biztonság hazai jogforrási és ellenőrző szervei.
Készítette: Sovák Miklós Konzulens: Dr. Kiss Endre
Áramlástani alapok évfolyam
Áramlástani alapok évfolyam
Becsléselmélet - Konzultáció
A hőtágulás.
Optikai mérések műszeres analitikusok számára
A szkenner (Lapolvasó)
Kartontartalmú dobozrendszerek
Vegyészmérnök feladata
A 10 éves pécsi szelektív hulladékgyűjtés története és eredményei
Előadás másolata:

Konzervipari töltőberendezések (Élelm. Gépek I. segédanyag) Dr. Kerekes Benedek

Bevezetés és csoportosítás A feldolgozott, tartósításra előkészített terméket megfelelő méretű és a termék védelmét szolgáló csomagolóeszközbe kell tölteni. Bevezetés és csoportosítás

Csoportosítás Adagolószerkezet száma szerint: egy -, több fejes gép. Töltési, adagolási mód szerint: tömegre, térfogata, szintre töltők. A töltőgép szerkezeti sajátossága szerint: rotációs, lineáris elrendezés. A termék adagolásához szükséges nyomás szerint: túlnyomásos, hidrosztatikus és vákuumos, légköri nyomáson dolgozó gépek Gépesítettség foka szerint: kézi működtetésű, félautomata, automata gépek. Töltendő áru jellege szerint: szilárd, folyékony. Mikrobiológiailag: aszeptikus, hagyományos töltés.

Körtöltő asztal P: 315-750 db/h Ønyílás: 100 mm Edényzet tömege: 5 kg

Vibrációs töltő P: 5/4 üvegnél – 3340 db/h 5/1 üvegnél – 1160 db/h

Vibrációs töltő Nagyobb méretű darabos termékek öblös szájú üvegbe ( 0,5-5 dm3) töltésére alkalmas. Termékek: Uborka, almapaprika, egész paradicsom, vegyes darabos savanyúság, őszibarack, alma

Folyamatos léfelöntő P: 1 dm3 edénytérfogatig – 9000 db/h

Borsótöltő gép P: 2700-3840 db/h n töltőfej: 6 db.

Dugattyús töltő n töltőfej: 10 db P: 3500-8500 dbIh

EK-08

Vákuumtöltő HVN-24 vákuumtöltő

Vákuumtöltő Folyékony élelmiszerek szénsavval dúsított italok adott szintre töltésére zárására alkalmas. A töltőfejes gép a palackba vákuumot létesít és ennek segítségével szívja be a folyadékot

Hvn-24 típusú töltőgép töltőfeje

Léleválasztó

Darabos részeket tartalmazó termék töltése Leonhardt-töltőgép m dobozok: 1-5 kg P: 1kg-os egységnél – 3500-4000 db/h 5 kg-os e. – 600-800 db/h

Darabos részeket tartalmazó termék töltése Kisebb méretű egész vagy darabolt gyümölcs és zöldségfélék adott térfogatra töltésére alkalmas Termékek: zöldborsó, kockázott gyökérzöldség, szeletelt zöldbab, egres, ribizke,kockázott alma, körte, csemegekukrica

Pépes élelmiszerek töltése

Tubustöltő gép

Tömegre töltő berendezés

Nagy viszkozitású anyag szintre töltése

Porszerű termékek töltése Szárítmányok, levesporok, fűszerpaprika, por alakú és szemcsézett termékeket töltő gép vázlata látható a következő dián

Porszerű termékek töltése