Kompetencia-alapú tanítási-tanulási programok elterjesztése a pedagógusképzésben Eredmények, tapasztalatok, előttünk álló feladatok Előadó: Rozványi Dávid.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
TÁMOP /1, TÁMOP /2 Nyomonkövetés.
Advertisements

Az Új Széchenyi Terv Infopontok feladatai
Gayár Csilla, pénzügyi menedzser VÁTI Kht. Pécsi Területi Iroda DDOP Utólagos akadálymentesítés (Egyenlő esélyű hozzáférés a közszolgáltatásokhoz)
„A megye szerepe a parlagfű elleni mozgalomban” Tájékoztató a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat által kezdeményezett Megyei Parlagfű-mentesítési.
Gordos Márta Európai Együttműködési Programok Igazgatósága
ÚMFT – a foglalkoztatás növeléséhez kapcsolódó hazai és EU-s források elérése mikro-, kis-, és középvállalkozások részére.
Az Új Széchenyi Terv Infopontok feladatai A pályázatkezelés menete – Pénzügyek.
European Conformity Check Vállalkozásfejlesztési Tanácsadó Intézet
2008. december 08. A KEOP szennyvízelvezetési és –tisztítási konstrukciójának pályáztatási tapasztalatai, és a es akcióterv bemutatása Balla.
TÁMOP A projekt: Segítség a sikerhez.
Leggyakoribb hibák a KMH pályázatokban
Támogatási Szerződés előkészítése  az előkészítést a Közreműködő Szervezet és a kedvezményezett programmenedzserei közösen végzik  az előkészítés formanyomtatvány,
„21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció” TÁMOP / számú kiemelt projekt „21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció”
TÁMOP /10/1 TÁMOP /10/1/KMR Pénzügyi követelmények.
Pénzügyi előadás pályázói információs napra TÁMOP /1.
A projekt megvalósítás tapasztalatai
PÁLYÁZATKÉSZÍTÉS Kistérségek Fejlesztéséért Tudományos Egyesület
T I O K Térségi Iskola- és Óvodafejlesztő Központok a kompetencia-alapú tanítási- tanulási programok elterjesztése érdekében.
A HEFOP program bemutatása Nyíregyháza,
Projekt adatai INFOTÁRS TÁMOP /A/2./0011 Az ELTE TáTK és IK közös projektje Támogatás: Projektidőszak: –
A 100%-os helyszíni ellenőrzés koncepciója
A pályáztatási eljárás általános bemutatása, kiemelt projektek Czégér Zsuzsanna főosztályvezető KvVM FI KEOP KÖZREMŰKÖDŐ SZERVEZET Székesfehérvár 2007.április.
MAG – Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Ügyfélbarát ügyintézés, partneri kapcsolat a pályázatkezelésben – Az Új Széchenyi Terv pályázatok tanulságai Biró.
1 Béres Attila, osztályvezető, Elemzési és Kontrolling Osztály, Koordinációs IH, NFÜ Budapest, május 6. A monitoring és az értékelés kapcsolata.
Pályáztatás Országos Széchényi Könyvtár november 14.
A referenciaintézmények feladatai, hatáskörei
Dobbantó projekt pályázati tájékoztató... a sikeres pályázáshoz szeptember.
SZAKMAI NAP a évi nyertes bűnmegelőzési pályázatok szakmai lebonyolítása Brassai Orsolya IRM Konferenciaterem, Budapest január 15.
Tájékoztató a nyertes bűnmegelőzési pályázatok sikeres szakmai lebonyolításához Ivány Borbála IRM Miniszteri Tárgyaló, Budapest március 17.
Tájékoztató kedvezményezettek részére Az ÚMFT keretében támogatott projektek megvalósításának szabályai KMOP Pályázati konstrukció Január 30.
Pályáztatás, projektmenedzselés az EU operatív programjaiban, gyakorlati tapasztalatok, problémák és megoldások -HEFOP ESZA Kht -
A HEFOP projektek előrehaladása, eredményei Előadó: Rozványi Dávid osztályvezető Oktatási Minisztérium Alapkezelő Igazgatósága.
TÁMOP /1. és TÁMOP /2. A korai beavatkozást középpontba helyező Biztos Kezdet programok elterjesztése országos szinten, kiemelt figyelemmel.
A Nyugat-dunántúli Operatív Programok jelenlegi helyzetének bemutatása
"Új látásmód" érzékenység, innováció és közös tanulás a látássérült emberek munkaerő-piaci re/integrációjáért TAMOP /
Együttműködési lehetőségek a kompetencia alapú oktatás elterjesztése érdekében Tuza Tibor Balogh Tibor.
HEFOP 2.1 Pályázati Kiírás Projektindító február 14. Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium.
Nagykanizsa MJV Önkormányzatának új munkahelyek létrehozását támogató pályázata Vállalkozói Információs Nap – március 31.
HEFOP /2 intézkedés Monitoring rendszere. Szakmai monitoring célja Mi a cél? Legfőbb célja a támogató és a kedvezményezett közös érdekének érvényesítése:
II. Calderoni Kompetencia Kerekasztal Konferencia
A Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program 1.3. A nők munkaerőpiaci részvételének támogatása, a család és a munka összehangolásának segítése november.
HEFOP/ /2 Szerződéskötési alapismeretek. HEFOP/ /22 Tartalomjegyzék Szerződéskötés folyamata Támogatási szerződés.
2007. január 25.1 Kedvezményezetteket érintő változások a projekt megvalósítása során.
A pályázati kiírás: „Szakképző intézmények felkészülésének támogatása a rövidebb képzési idejű szakképzés bevezetésére.” A pályázat címe: Az Asbóth Szakközépiskola.
A HEFOP e-taneszközeinek és anyagainak disszeminációs feladatai Rozványi Dávid OKM Támogatáskezelő.
Környezeti nevelés uniós forrásokból
A Calderoni Program megvalósítása az OKMT nézőpontjából Rozványi Dávid OKM Támogatáskezelő.
Projekt címe, azonosító száma Projektvezető/Előadó Beszámolási időszak Dátum.
Zöld Beruházási Rendszer Klímabarát Otthon Panel Alprogram pályázat a szén-dioxid –kvóta bevételekből Március 10. Legény Árpád Projektmenedzser-asszisztens.
Támogatási szerződés.
Kis kitérő a Pályázati Tájékoztató felület titkai.
dr. Szedő Szilvia Támogatás-koordinációs Főosztály Belügyminisztérium
2007. febuár 6.1 Kedvezményezetteket érintő változások a projekt megvalósítása során.
Modellprogram a szociális szövetkezetek hálózatosodása érdekében TÁMOP /1.
Monitoring tájékoztató nap július 8. Budapest TÁMOP /1/A és TÁMOP /2/A/KMR Tananyagfejlesztés és tartalomfejlesztés különös tekintettel.
TÁMOP 3.2.9/B-08/1 és /2 (Audiovizuális emlékgyűjtés) pályázattal kapcsolatos PEJ tájékoztató.
HEFOP összefoglaló szakmai tapasztalatok Rettegi Zsolt vezető monitor.
Az ESZA Kht. monitoring tevékenysége Rettegi Zsolt vezető monitor.
Mitől innovatív egy vállalkozás? Nyert a pályázatom! Hogyan tovább? Segítünk a megoldásban!
KDOP Kerékpárforgalmi hálózat fejlesztése.
Változások és eredmények a GINOP 5. 2
TÁMOP B-2-12/ „ÚJ MUNKA – ÚJ ESÉLY” – ROMA NŐK FOGLALKOZTATÁSA A FEJÉR MEGYEI GYERMEKVÉDELMI KÖZPONT.
Szpi működése 2011-ben létrejött a Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft. a Promei Nonprofit Kft. jogutódjaként a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium tulajdonosi.
TÁMOP /2-2F FVM Dunántúli Agrár-szakképző Központ
Introduction to Közgazdasági Politechnikum Hogyan pályázunk mi?
Pályázat - fogalmak.
TÁMOP B-2-12/ "Munkával a társadalmi integráció elősegítéséért – Roma nők foglalkoztatása a Fejér Megyei Gyermekvédelmi.
A széchenyi Programiroda szerepe a régióban
Barcsák Marianna KPSZTI
Erasmus+ mobilitási program
Előadás másolata:

Kompetencia-alapú tanítási-tanulási programok elterjesztése a pedagógusképzésben Eredmények, tapasztalatok, előttünk álló feladatok Előadó: Rozványi Dávid osztályvezető OKM Támogatáskezelő IV. sz. Pályázati Osztály

Eredményeink - pályáztatás 15 beérkezett pályázat Ft. támogatási igény Ft. támogatási keret 5 támogatott pályázat Ft. megítélt támogatás

Támogatott projektek 2 főkedvezményezett már a ben is ellátott konzorciumvezetői feladatokat 3 főkedvezményezett először nyert ilyen szerepet a HEFOP 3.3-ban

Tapasztalatok A HEFOP valós igényeket fed le, amire utal a többszörös felmerülő igény (3,4-szeres túlpályázás) Valamennyi nyertes pályázóval sikerült megkötni a szerződést A kedvezményezettek között létezik (a legalább informális) együttműködés – erre a ben nem nyílt ilyen lehetőség, csak szűkebb részterületeken

Előttünk álló feladatok (kihívások?)  A korábbiakhoz képest eltérő monitoring rendszer  Monitoring nap  Pejek összeállítása

A korábbiakhoz képest eltérő monitoring rendszer Az OKM Támogatáskezelő Elszámoltatási és Ügyfélkapcsolati Irodája végzi a kapcsolattartást és a nem szakmai monitoringot Lehetőség van e-pej benyújtására A március 2-i levélben megadott jelszóval lehet tájékozódni az egyes pejek értékeléséről Szerződésmódosítással kapcsolatos kérdésekben a IV. sz. Pályázati Osztály marad a kapcsolattartó

Monitoring nap Időpontja: március 12. hétfő (korábbi levelünk szerint) Kérjük, hogy a pejek összeállításával és a projekt végrehajtásával kapcsolatos kérdéseiket előre küldjék meg nekünk, lehetőség szerint a konzorciumi tagokat is belevonva a kérdések összeállításába Javasoljuk, hogy a projekt szakmai és pénzügyi megvalósításával foglalkozó munkatársai jelenjenek meg a rendezvényen

Pejek összeállítása Kérjük a monitoring nap előtt olvassák el alaposan a pej törzsdokumentumát, a kapcsolódó mellékleteket és az útmutatókat Kérésünk, hogy a szakmai előrehaladást bizonyító dokumentumokat (akár elektronikus formában is) adják be a pej 10-es mellékletében Kérjük, különös gonddal töltsék ki a számszerűsíthető eredményeket (indikátorokat) bemutató táblázatot. A pejek beadásával kapcsolatos kérdésekben kérjük forduljanak Mátyás Melinda adminisztrátorhoz ( )

Köszönöm a figyelmet! Rozványi Dávid