Hasonlóságelemzés Haszongépjárművek Készítette: Egeresi Eleonóra.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Energia, Munka, Teljesítmény Hatásfok
Advertisements

Adó és illeték változások 2012-ben
1 Adó és illeték változások 2012-ben. MERIVA LPG Termékismertető Opel Hungary 2.
Digitális hősök Emblematikus mesefigurák a gyerekek hétköznapi életében Kassay Réka BBTE, Kolozsvár.
Pitagorasz tétel A háromszög ismeretlen oldalának, területének és kerületének kiszámítása (gyakorlás)
VÁLTOZÓ MOZGÁS.
AZ INTERNET 2007 –es dijjazott képei.. A legjobb természeti tájkép (nyilt területi) 100 ból 88.6 pont.
Elszámolás amit az oktatók 90%-a használ (NAV)  SUZUKI SWIFT 1,3  Gyár által megadott fogyasztás: 7,4liter  NAV által engedélyezett szorzó 1,9  NAV.
TOLL, SZÍN ÉS VASTAGSÁG.
1 E – utakon az EU Glattfelder Béla. Dekarbonizáció 80% Forrás: Európai Bizottság.
Ön is szokott vásárolni: élelmiszert , üzemanyagot, ruházatot?
Tőzsdei befektetések A tőzsde nyilvános, központosított és szervezett piac. Árutőzsde Értéktőzsde - értékpapírtőzsde - devizapiac Hatással van napi életünkre.
Felvonók méretezése Összhang az épülettel Hlatky Endre.
GÉMOSZ KONFERENCIA 2007 Egy online kutatássorozat tapasztalatai.
TOYOTA HIBRIDEK – a fenntartható mobilitás alternatívái
Felelősséggel a környezetért! Alapvetően azért nem erről szól a feladat! Készítette: Mácsai Vivien GTK-GVAM I.évf. / 2. csoport Gödöllő, 2008.
Testek egyenes vonalú egyenletesen változó mozgása
Facebook.com/KBCEquitas | twitter.com/KBCEquitas | Kihagyhatatlan lehetőségek a vagyongyarapításban László Zoltán Marketing Manager,
2005. Operációkutatás Ferenczi Zoltán. Széchenyi István Egyetem Operációkutatás eredete •második világháború alatt alakult ki •különböző szakmájú emberekből.
Göd Város 2011 évi költségvetésének elemzése és alternatívái.
A közúti közlekedést érintő változások július 1-től
Dualitás Ferenczi Zoltán
Halmazállapotok Részecskék közti kölcsönhatások
0 Budapest, december 8. Dunai hivatásforgalmi vízi közlekedés kialakítása Budapesten Nyitórendezvény Előadó: Nemecz Gábor Szakigazgató Beruházási.
VÁLTOZÓ SEBESSÉGŰ ÜZEM
Korszakváltás az adapterek alkalmazásában
Alapok Néhány apróság, amit tisztázni kell. Első feladatok Szúrj be egy diát a legelső helyre! Legyen rajta valami főcímszerű szöveg!
Boole- féle algebra Készítette: Halász Rita I. István Szakképző Iskola szeptember 19.
Hegyesszögek szögfüggvényei
Üzleti megoldás nemcsak üzletembereknek !. Mit kell tudnod és mit kell mondanod ? - Milyen érvek vannak az elkezdés mellett. - Hogy épül fel, az üzleti.
Stackelberg, Cournot, Bertrand
VÁLTOZÓ SEBESSÉGŰ ÜZEM
Hasáb térfogata 10. kép 1 m3 1 dm3 1 cm3.
Tőkefinanszírozás biztosíték nélkül Török József Üzletfejlesztési igazgató Budapest, május 15.
1. hét 2. hét 3. hét  A témaválasztás során rengeteg feladat megoldása merült fel: Alkotmánybíró választásAlkotmánybíró választás Táplálék kiegészítők.
1. hét 2. hét 3. hét  A témaválasztás során rengeteg feladat megoldása merült fel: Alkotmánybíró választásAlkotmánybíró választás Táplálék kiegészítők.
Hasonlóságelemzés Haszongépjárművek Készítette: Egeresi Eleonóra.
Kaliforniai paprika árváltozásának okai Készítette: Dér András.
Operációkutatás eredete
Péczely Csaba A.A. Stádium Kft.
Kiegészítés a Minőségbiztosítás II. oktatási segédlethez (BSC) A 2. konzultáción kiemelt diasorszámok: 7-10, 17,18-23,31,34-44,59,66,75-82,85-86,88- 90, ,
Befektetési döntések Bevezetés
2008. évi Országos kompetenciamérés 6. osztály / Matematika
Logikai szita Izsó Tímea 9.B.
Statisztika.
MagNet Magyar Közösségi Bank a hazai vállalkozásokért Dakó Andrea Invitel InnoMax Üzleti Reggeli.
1. feladat Makó és Veszprém között a távolság 270 km. Reggel 8-kor elindult egy vonat Makóról 60 km/h sebességgel. 9-kor Veszprémből indult egy gyorsvonat.
A modell fogalma, a modellezés jelentősége
Gyümölcslevek, ásványvíz, üdítők, tejtermékek
2008. március 12. A FIATAL GÉPJÁRMŰVEZETŐK OKTATÁSÁNAK FELÜLVIZSGÁLATA Különös tekintettel a többszintű képzésre Kedves Miklós tudományos segédmunkatárs.
7. Házi feladat megoldása
Bontsd fel a zárójeleket, vonj össze, majd helyettesíts be!
Százalék számítás - 1. feladat
Specifikáció Specifikáció Követelményei: Tömör legyen, egyértelmű, precíz, jól formalizált, szemléletes, érthető Meg kell adni a program bemenő adatait.
Szabó Márton Kopint –Tárki Zrt. ELÁRASZTJA A MAGYAR PIACOT AZ IMPORT ÉLELMISZER ?
Egészséglelkesek az iskolákban Az egészségfejlesztés helyzete az általános iskolákban.
Az áramlástan szerepe az autóbusz karosszéria tervezésében Dr
Hídtartókra ható szélerők meghatározása numerikus szimulációval Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Áramlástan Tanszék február.
A BKV ZRT. HAJÓINAK BEMUTATÁSA Tabán  Gyártási éve:1984.  Befogadó képessége: 100 személyes termes hajó, amely az alsó fedett részen biztosítja.
5. A racionalitás paradoxonai Bara Zoltán
5 kg 120 din 7 kg x din 5 : 7 = 120 : x 1) Mennyibe kerül 7 kg burgonya, ha 5 kg burgonyáért 120 dinárt fizettünk?
Comenius Logo (teknőc).
1 E – utakon az EU Glattfelder Béla. Dekarbonizáció 80% Forrás: Európai Bizottság.
Dr. Nagy Szabolcs Mérlegen a revízió: Esettanulmányok megtörtént adóellenőrzések alapján. Mit tegyünk és mit ne tegyünk a vizsgálat során.
Témazáró dolgozat Kiegészítések.
és a Venn-Euler diagrammok
ISMÉTLÉS A LOGOBAN.
Cégautó vásárlás és üzemeltetés a Ford támogatásával
Gyakorló feladatsor Készítette: Rummel Szabolcs Elérhetőség:
2 mi 4800 ft = ______ ft.
Előadás másolata:

Hasonlóságelemzés Haszongépjárművek Készítette: Egeresi Eleonóra

Összehasonlított haszongépjárművek Citroen Berlingo Fiat Ducato Ford Transit Connect Mercedes Sprinter Peugeot Partner Volkswagen Caddy Volkswagen Transporter

Citroen Berlingo 92 LE 3m 3 raktér térfogat 0-100km/h-12sec 161 km/h max sebesség 4,6 l átlagfogyasztás 60 l-es üzemanyagtartály Ft Forrás:

Fiat Ducato 100 LE 8m 3 raktér térfogat 0-100km/h-11 sec. 130km/h max. sebesség 9l átlagfogyasztás 90l-es üzemanyagtartály Ft Forrás:

Ford Transit Connect 90 LE 1m 3 raktér térfogat 0-100km/h-15 sec. 146km/h max sebesség 8l átlagfogyasztás 45l-es üzemanyagtartály Ft Forrás:

Mercedes Sprinter 150 LE 7m 3 raktér térfogat 0-100km/h-8,6 sec. 150km/h max.sebesség 10,4l átlagfogyasztás 75l-es üzemanyagtartály Ft Forrás:

Peugeot Partner 75 LE 3m 3 raktér térfogat 0-100km/h-14,2 sec. 148km/h max.sebesség 7,5l átlagfogyasztás 55l-es üzemanyagtartály Ft Forrás:

Volkswagen Caddy 102 LE 3m 3 raktér térfogat 0-100km/h-9,1 sec. 166km/h max.sebesség 8,2l átlagfogyasztás 60l-es üzemanyagtartály Ft Forrás:

Volkswagen Transporter 115 LE 5 m 3 raktér térfogat 0-100km/h-17,8 sec. 168km/h max.sebesség 10,5l átlagfogyasztás 80l-es üzemanyagtartály Ft Forrás:

Cél Az elemzés lényege az volt, hogy segítséget nyújtson autókereskedőknek, akik még nem tudják melyik márkába fektessenek be, ill. szintén segítséget nyújthat autó vásárlóknak.

Elemzés Az elemzés során kiderült, hogy a Ford Transit Connectet túl értékelték, többet adtak el belőle, mint az elemzés szerint kellet volna. A Citroen Berlingot, pedig alulértékelték, kevesebb fogyott belőle tavaly, mint azt a tulajdonságai alapján megérdemelte volna. A többi autó pedig kiegyensúlyozottnak bizonyult.

Elemzés Szintén kiderült, hogy a legfontosabb tulajdonság egy haszongépjármű esetében a raktér térfogata, mondjuk ez valamilyen szinten érthető. És a legérzékenyebb tulajdonság a maximális sebesség.

Végkövetkeztetés Sokkal eredményesebb lett volna az elemzés, ha több autót is össze lehetet volna hasonlítani, ha a rendelkezésre álló információ nem lett volna szűkös. Szóval ez az elemzés csak modell, nem mérvadó, ilyen célú döntéseknél. Ezt bizonyítja a valóság, mivel a Ford kiemelkedően jó évet zárt tavaly, ezzel szemben az elemzésben nem adhatott volna el annyi autót.

Haszongépjármű részesedés

Utószó A diagramból is látszik, hogy érdemes a Fordba fektetni, de ez is annyira piac függő. Elég csak, ha a vásárlók preferencia rendszere megváltozik. Egy jó reklámmal elő segíthető a piac szerzés. De ez már legyen a kereskedők gondja.