Márok A falu bemutatása.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Szerengeti Nemzeti Park
Advertisements

 Kolozs megyében található,megyeszékhely  Népessége: fő (2009)  Magyar lakossága: fő (2002)  Címere középkorú eredetű,mintája a város.
Felsőregmec.
2010. Augusztus 16. és Augusztus 17. hajnala.
Budapest védett természeti értékei
Értény.
A DUNAKANYAR DIÁKSZEMMEL Szentendre
Készítette: Kádár Cecília.
Kőröstetétlen.
A matyókultúra mint idegenforgalmi vonzerő
Elpusztult és Pusztuló Falvakért Egyesület A helyi önkormányzatok a következő elpusztult települések emlékére állítottak tanújeleket az Egyesület részvételével.
A honfoglalás 40. ( ) Dr. Mészáros Zoltán
Réde Készítette: Bárány Dorián gazdálkodás és menedzsment I. évfolyam I. csoport.
Gazdálkodás és Management BA Levelező 1. évfolyam
BÜKKSZÉK.
Óbarok Forrás: Saját képek.
Bácsszentgyörgy Adatok: Rang: község Terület: 1473 hektár Lakosság: 190 fő Telefonkörzet:76 Irányítószám: 6511 Régió: Dél-Alföld Megye: Bács- Kiskun.
Milota.
Kétsoprony.
Körösszegapáti Körösszegapáti.
Somogybükkösd.
Fekvése ♦ Zalaegerszegtől 13 km-re északnyugatra, a Zala folyó, a Szévíz és a Foglár patak által határolt területen fekszik.
Pórszombat A falu bemutatása. Előadás áttekintése Fekvése Megközelítése A falu nevezetességei I A falu nevezetességei II A falu nevezetességei III Nevének.
Az eldugott paradicsom
Baranya megye Kishajmás Község. A község adatai RégióDél-Dunántúl Rangközség Terület1176 hektár Népesség fő Népsűrűség89,76 fő/km2 Lakósság216.
Festményei 1. Michelangelo Buonarroti Zene: Gregorian Amazing Grace
„ Pest megye természetismereti séta Beliczay sziget - Tőzike tanösvény
MEGHÍVÓ A BTSSZ szeretettel meghív minden kedves Természetjárót a Budapesti Természetbarát Találkozóra Ideje: én. Helye: Biatorbágy,
AUSZTRÁLIA FELFEDEZÉSE
Impact of Metro construction on the long term sustainability of a Metropolitan city: The case of Thessaloniki Szigetvári Andrea2014. április 7.
Közép-Magyarország településszerkezete
A klinikai transzfúziós tevékenység Ápolás szakmai ellenőrzése
A rómaiak nyomában.
Olaszország.
Felvidék.
Heves megye történelmi térképe az emlékhelyekkel
Nagyfüged.
Bőcs Község Készítette: Csege Kornélia.
F ő meü Fekvése Rövid története Nevezetességei Közérdekű Adatok Turizmus,Szálláshelyek Kezdőlap Készítette:Balatoni Ádám.
Aggteleki cseppkőbarlang
Készítette: Keresztes Balázs Naszály.
Szigetszentmiklós Készítette: Bárány Lilla.
Zselickislak.
Honfoglalás.
A Villányi borvidék régen és ma I.
Készítette: Geringer Dzsenifer
HAJDÚDOROG RÉGÉSZETI LELETEK TANÚSÁGA SZERINT MÁR A RÉZKORBAN IS LAKOTT HELY VOLT. ERRE UTAL A VÁROS HATÁRÁBAN TALÁLT RÉZBALTA, AMI KR.E
Muziek - The Shadows MEGHÍVÓ Séta a Skanzenben /Észak-magyarországi falu/ Szombat Képek az internetről és Dénes Ildikótól.
Iskolaválasztás előtt… A középfokú iskolák nyilvánosságra hozzák a felvételi eljárásuk rendjét.
1 Az igazság ideát van? Montskó Éva, mtv. 2 Célcsoport Az alábbi célcsoportokra vonatkozóan mutatjuk be az adatokat: 4-12 évesek,1.
Bér bemutatása.
Hotel Kapitány **** Wellness és konferencia Sümeg.
Teleki bemutatása. Fekvése Somogy megyében, a Balatonföldvári kistérségben, a Balatontól délre 10 km-re található, a Külső-Somogyi dombságban. Kicsi,
TWIST Workshop MTA Regionális Kutatások Központja
Tevel (Bonyhádi kistérség).
A Heves megyei Markaz bemutatása Készítette: Balog Ádám GTK-KM 1. Évfolyam 1. Félév.
Medgyesegyháza. Fekvése Békés-megye dél-keleti részén fekszik. Békéscsabától kb. 30 km-re. Itt található Medgyesegyháza!
Füzérkomlós. Fekvése Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Miskolctól kb. 90 kilométerre északkeletre fekszik Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Miskolctól kb. 90.
Dömsöd Készítette: Moór Zsanett. Fekvése Dömsöd nagyközség Budapesttõl délre helyezkedik el a Ráckevei Duna - ág bal partján. n Fekvése következtében.
KAPOSMÉRŐ Készítette: Diarráné Kiss Enikő SZIE-GTK Gazdálkodási és Menedzsment Szak Levelező Tagozat I.évf.
Sellyei Kistérség közlekedési helyzetképe
Hörstel. A városról Tartomány : Nordrhein-Westfalen Megye : Münster Járás : Steinfurt Terület: 107,54 km 2 Lakosság : fő.
VAJDASÁGI VÁROSOK.
Újsolt Informatika Házdolgozat Fekvése A település Apostag és Solt között fekszik. Két csatorna – keletről a Kiskunsági öntöző-, nyugatról pedig a Fűzvölgyi.
Sárrétudvari.
Délegyháza. Fekvése  Délegyháza község Budapesttől 27 km-re a Budapest- Kelebia Vasútvonal mellett, a Ráckevei-Soroksári Duna ágtól balra, mintegy 6.
A Pécsi kistérség A térség lehetőségei az új fejlesztési időszakban február 5. Baranya Megyei Önkormányzat.
Kistérségi település elemzés
Magyar őstörténet 2016/2017, 1. félév
Magyar őstörténet 2018/2019, 1. félév
Előadás másolata:

Márok A falu bemutatása

A falu címere: 2006.12.02. Márok

A falu fekvése Márok község Baranya megye dél-keleti részén fekszik. A legközelebbi város Villány. Pécstől való távolsága 40 km. A település Pécs felől közelíthető meg Villányon keresztül, főútról nyíló bekötőúton. 2006.12.02. Márok

Márok megközelítése Pécsről Busszal: körülményes, a busz az utasokat a bevezetőútnál teszi le,utána még 4 km séta Márokig Vonat: Márok az első megálló Villány felől Mohács irányában 2006.12.02. Márok

Képek Márok vasútállomásáról Márok vasútállomása Sínek Villány felé 2006.12.02. Márok

Pécs-Márok (MÁV) szombati menetrend Indulás Érkezés Átszállás Időtartam 04:56 06:14 1:18 07:00 08:00 1:00 11:13 12:14 1 1:01 14:46 15:49 1:03 16:47 17:46 0:59 19:32 20:26 0:54 22:42 23:33 0:51 2006.12.02. Márok

Története Márok környéke már az időszámítás előtt lakott volt. A népvándorlás idején különböző népek telephelye volt a község vidéke. A honfoglalás idején pannon-szlávok laktak-e területen,akik végül beleolvadtak a magyarságba. A tatárjárás idején és még jóval utána is nagybirtok alá tartozott Márok területe. A mohácsi csata idején ez a falu is elpusztult. Új földesuraknak lett kiosztva a terület, akik a föld megművelésére Németországból hoztak be telepeseket. Márokon az első telepesek bajor frankok voltak. A betelepülők nagy része katolikus volt, ahogy a mai lakosság is az. 2006.12.02. Márok

Térkép 2006.12.02. Márok