Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Budapest védett természeti értékei

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Budapest védett természeti értékei"— Előadás másolata:

1

2 Budapest védett természeti értékei
TERMÉSZETISMERETI TÚRÁK BUDAPEST VÉDETT TERÜLETEIN avagy nyitott szemmel és szívvel a természetben, a fővárosban. Remete-szurdok Budapesti Természetbarát 2013 Budapest védett természeti értékei Sportszövetség Fotók:Telek,Németh,Internet stb. Zene: Fonográf. Menjünk gyerekek /részlet/

3 Természetismereti túra a Remete-szurdokban
Kis patak a nagy szurdokban: a Budai-hegység Tordai-hasadéka Földrajzi helyzet, megközelítés A Remete-szurdok földrajzi fekvése alapján a Budai-hegyvidék északnyugati részén Budapesttel határosan, nyugat-keleti irányban, Máriaremete és Remeteszőlős között húzódik. Alacsony, de igen élénk arculatú hegyrögök alkotják. Északon a Remete-hegy (tszf. 423 m), délen a Hosszúerdő-hegy (tszf. 373 m) - amely tulajdonképpen a Remete-hegynek a szurdokvölgy által levágott nyúlványa - határolja. A szurdok nyugat felől az Ördögárok kapturájánál végződik, kelet felől a Pesthidegkúti-medence határolja. A szurdokvölgy Hűvösvölgyből a 63-as jelzésű autóbusszal közelíthető meg Remeteszőlős megállótól 5 percre, vagy szintén Hűvösvölgyből Budaliget felől a 157-es busz segítségével. Az Országos Kék Túra és a Mária-út is átvezet a Szurdokon a Budaliget – Remete-szurdok – Remete-fennsík - Nagyszénás útvonalon.

4

5

6

7

8

9 Budapesti Természetbarát Sportszövetség honlapjáról.
Bővebb információ és a „10 TUTI TIPP a természetbe” elektronikus könyv megtalálható és letölthető a Budapesti Természetbarát Sportszövetség honlapjáról. Kellemes kirándulást, hasznos szórakozást kívánunk.


Letölteni ppt "Budapest védett természeti értékei"

Hasonló előadás


Google Hirdetések