Pénzügyi mítoszok a KKV-szektorban. Csapajev Kft. Konfliktusforrások: 1. Célok hiánya 2. A tervezés hiánya 3. A kiszállási pont hiánya 4. A szakember.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Hasznos tippek pályamódosításhoz
Advertisements

A kultúra támogatása, a támogatás kultúrája Kultúraközvetítés
Magyar ipari parkok kialakításának és működtetésének tapasztalatai Tóth János vezető főtanácsos Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium Üzleti Környezet.
A Vállalkozásfejlesztési munkacsoport
Munka-magánélet egyensúlya- a vállalkozás, mint lehetséges megoldás
Az üzleti terv.
ÜZLETI TERVEZŐ RENDSZER MÁRKAKERESKEDÉSEK RÉSZÉRE.
A hazai mérnöki tudás piacképes termékké formálásának eszközei Kovács Lajos ügyvezető igazgató INFOPLAN Mérnökiroda Kft.
HELYI ÉS TÉRSÉGI EGYÜTTMŰKÖDÉS LEHETŐSÉGEI ÉS KORLÁTAI FEJLESZTÉSI PÓLUS SZIGET, VAGY A TÉRSÉG MOTORJA? SZŰCS ERIKA Budapest, december 06.
? ? ? ? ? Bíró Judit. „MINI” Mobil Információ, Naprakész Irányítás Bíró Judit.
INFORMÁCIÓRENDSZEREK FEJLESZTÉSÉNEK IRÁNYÍTÁSA.. Alkalmazás - projekt Alkalmazás - a vállalat tökéletesítésére irányuló új munkamódszer projekt - az új.
Nem számít!. Nem számít! A jó sorrend a konzultációkhoz: 1. Vágyak. 2. Problémák. 3. A félelmek eltávolítása átbeszéléssel! 4. Következő havi terv.
1 Vállalkozásfejlesztés - gyakorlati javaslatok Dr. Imreh Szabolcs SZTE GTK.
4. Előadás Vállalatgazdálkodási alapok
DISSZEMINÁCIÓ Eredmények, ismeretek megosztása.
A cég 2007 óta működik Világszerte, óriási sikerrel Termékei: Letölthető szoftverek Elektronikus könyvek CD-k Már 6 nyelven elérhető …hamarosan magyarul.
ERASMUS: Nagy lépésekkel Európába Külföldi tanulmányok szerepe az életpálya-tervezésben ERASMUS Információs Nap - NYME SEK december 7.
Családi vállalkozás.
Kérdések a ZH-hoz.
Megvalósíthatóság és költségelemzés Készítette: Horváth László Kádár Zsolt.
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek II. Vezetés és kommunikációs ismeretek KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Tibai Eszter Indíts el új munkatársat! A képek származási helye: internet és saját.
Az átláthatóság, mint elengedhetetlen feltétel Mádi-Szabó Zoltán A kis- és középvállalkozási részleg vezetője április 18.
ADÓZZUNK VAGY válasszunk magunknak adószisztémát!
Segítenél nekik, ha ez neked is hasznodra válna?.
Kicsit felelőtlen, kicsit vakmerő, de a miénk….
Fejlesztési, stratégiai útmutató
Robert S. Kaplan – David P. Norton Csanádi Gábor Tamás C8ITGY 2007.
KÖSZÖNTÜNK TÁJÉKOZTATÓNKON ! Supreme2x2.
tűzvédelmi tapasztalatai
Horváth István, CFA K&H Befektetési Alapkezelő Zrt. Befektetői szemmel.
Vállalatérték-élet pálya szakaszok
Ki is az elemző közgazdász?
Kérdések a második zh-hoz
Hálózati réteg.
1. előadás A vállalkozások indítása és működtetése
Miért pont Magyarország? avagy Hogyan szerezzünk külföldi befektetőt?
Vállalkozói készségek fejlesztése
INNOINFO, A VÁLLALKOZÓI KÖZÖSSÉGI PORTÁL. Miben segíthet az Innoinfo projekt?  kkv-k marketing tevékenységének beindításában  márka/cég ismertségének.
Stresszmentes, hatékony vállalkozásvezetés Avagy hogyan építsük fel újra vállalkozásunkat Horváth Győző – május.
„Talpraállástól az intézményesülésig” Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei civil szervezetek komplex szervezetfejlesztése (TÁMOP / ) Vágvölgyi.
„Az igazi kérdés nem az, mennyit javultál tegnapi önmagadhoz képest, hanem, hogy milyen jól teszed a dolgod versenytársaidhoz képest.”
KRIMINAL EXPO BUSINESS ÉS BIZTONSÁG a tervezés és az üzemeltetés konfliktusa a bevásárlóközpontok esetében.
Az utazásszervezés kihívásai TO stratégia / 1 Milyen TO vállalati stratégia tesz ma versenyképessé? 1.NAPRAKÉSZ A világ kihívásainak megfelelő!
LÉPÉSELŐNY EGYESÜLET. LEGYEN JOB(B) A NŐKNEK! LEGYEN MUNKA A NŐKNEK !
Zsembery Levente vezérigazgató
1 Költségvetés tervezés 6. előadás. 2 Tartalom A tervezési renaissance Az éves operatív terv Mitől függ az éves operatív terv hatékonysága?
i.e. SMART üzleti ötletek versenye SWOT analízis workshop
Hatékonyságnövelés, avagy: Buktatók és előnyök a társas praxisban 2014 PMK dr. Bába András – Polequi Bt.
V ÁLLALKOZÁSOK A F ENNTARTHATÓ V ÁROSFEJLESZTÉSÉRT A HELYI PÉNZ BEVEZETÉSE HUSK/1001/1.1.2/0046 Bodon Géza Menedzser, projekt partner K ASSA, MÁJUS.20.
A TÁRSADALMI JÓL- LÉT KÉRDÉSEINEK ÖSSZEHASONLÍTÁSA EGYES SZOLGÁLTATÓ SZEKTOROKBAN Készítette: Folmegné Czirák Julianna
Hogyan, és miért gondolkozzunk vállalkozóként rendszerben az üzleti tervezés során és a gyakorlatban? „Ötletből pénzt”
ÜZLETI TERV Otthonából dolgozhat (telefon!) Otthonából dolgozhat (telefon!) Heti óra (esténként és hétvégeken) Heti óra (esténként és hétvégeken)
Energiahatékonyság közösen. Európai helyzet: Alacsonyabb beruházási kedv Nagy vagyoni érték – nagyobb felelősség Sok tulajdonos - bonyolult döntés Nagyobb.
Mi a previz? Film vagy reklámfilm egyes jeleneteinek 3D-s animáció segítségével történő vizualizálása, megtervezése.
Vállalkozói Klub indítása a Szegedi Tudományegyetemen.
FLOTTAKIHELYEZÉS ELŐNYEI Outsourcing a kis- és középvállalkozások gyakorlatában.
Növekedés a tőzsdével ELITE Program, együttműködésben a BÉT-tel
9. fejezet Megjelenés a nemzetközi piacon
Szállítói számlakönyvelő Dolgozz velünk az Élet habos oldalán!
Biyovis a mi üzletünk.
Országos nagykereskedelmi menedzser
Értékesítési képviselő – HoReCa
Értékesítési képviselő – Food
Értékesítési képviselő – HoReCa
Értékesítési képviselő – HoReCa
Belső ellenőrzési és pénzügyi menedzser
VÁLLALKOZÁSI FORMÁK Mi szükséges egy üzleti vállalkozás sikeréhez?
Gyorsabb és hatékonyabb munkavégzés
Családi vállalkozások jogi buktatói Jövőtervezés generációváltással
Előadás másolata:

Pénzügyi mítoszok a KKV-szektorban

Csapajev Kft. Konfliktusforrások: 1. Célok hiánya 2. A tervezés hiánya 3. A kiszállási pont hiánya 4. A szakember vállalkozó 5. Mindent házon belül 6. Minden pénzt kivenni 7. Mindent visszaforgatni 8. Nincs menekülési útvonal

Cégünk működésének és fejlődésének alapvető problémái saját személyiségünkből fakadnak. Cég = énhatár kiterjesztés. A határaimat (ható köreimet) kiterjesztem, és ez visszahat rám. Ezáltal tapasztalok, jó esetben fejlődök, határaimat jobban kiterjeszthetem. Tehát, ha én fejlődök, akkor a cégem is fejlődik. A cégnek, ahogy az embernek is életciklusaik vannak. Ennek felismerése a pénzügyi tervezés alapja. Ezekben a ciklusokban eltérő működést produkál, és különböző pénzügyi igényei vannak.

A cég tehát, egy személyes ügy, tele lelki folyamatokkal, szellemi erőfeszítésekkel. Ha ennyire személyes ügy, meg kell fogalmaznunk: MI A SZEMÉLYES CÉLUNK A CÉGÜNKKEL. Milyen a jó cél? 1.Kellően nagy. 2.Konkrét. 3.Határidőhöz kötött. 4.Jól ellenőrizhető. 5.Részcélokra bontható. Milyen típusai vannak? 1.Üzleti célok. 2.Anyagi célok. 3.Karrier célok. 4.Önismereti, lelki, szellemi fejlődéssel kapcsolatos célok. 5.Csapajev-féle célok.

A tervezésnek a célokból kell kiindulnia. Ideális esetben. Az is egy módszer, hogy felmérjük az aktuális lehetőségeinket, a piaci környezetet és ehhez mérten állítunk fel rövid és hosszútávú célokat. Ez a kishitű verzió. De ez is jobb mint a semmi. Még Csapajev is tudott távlatokban gondolkodni. A heti, a havi, az éves pénzügyi folyamatokat is meg kell tervezni. Ez nem csak a cash-flow managementet jelenti. Controlling és komplex vállalatirányítási szoftverek segítik a vezetők munkáját. Ki kell használni az ezekben rejlő lehetőségeket.

Mi lehet kiszállási pont? A kiszállási ponthoz pénzügyi célok is kapcsolódnak. Hozzuk összhangba a saját és a cégünk életciklusát! Építsünk fel passzív jövedelmet! Hogyan juthatunk a csúcsra? Legyen protokoll mindenhez. Ez az út a franchise felé. Előnyei: átlátható működés, jól átadható, delegálható feladatok, gyors betanítás, vonzó a befektetőknek, passzív jövedelem a franchise-jogokból. A franchise-szerű működés a legjobb út a tőzsdei bevezetéshez.

A legtöbb vállalkozást egy szakma kiemelkedő képviselője indítja, de a vállalkozásban a szakterülettel kapcsolatos ismeretek megléte csak egy feltétel a sok közül. A cégben minden területhez tartozik egy önálló szakma. A könyveléssel megbízunk egy könyvelőt, de a marketinget magunk tervezzük…? A takarítással megbízunk egy takarítót, de a pénzügyi konstrukciók megtervezéséhez sajnáljuk a független szakértő tiszteletdíját, és magunk barkácsolunk…? Amiben igaza van Wolf Gáboréknak, és amiben nincs. A külső szakértőnek két lényeges tulajdonsága van: 1.Külső 2.Szakértő Vegyünk igénybe céggondozást! Kolja, a szárnysegéd, vagy Viktor a takarító segít!

Létezik az a pont, amikor a kiszervezés az olcsóbb megoldás. Ráadásul a legtöbb szakértői segítség idényjellegű. Melyek a kiszervezés előnyei: 1.Nincsennek bérköltségei. 2.A felelősség megosztható. 3.A fő profilra lehet koncentrálni. 4.Jobb minőségű szolgáltatáshoz juthatunk. 5.Jobb érdekérvényesítési lehetőség az alvállalkozóval szemben. 6.Sokszor lényegesen olcsóbb.

Ha már jobban megy: Összekeverjük a saját pénzünket a cégpénzzel. Utólag próbáljuk betömni a pénzkivét ütötte lyukakat. Semmit nem teszünk félre. Személyes napi célokra használjuk a cégpénzt. Tervek, tervek, tervek és protokollok!

Egy korai mítosz a kezdő vállalkozóktól. Elrettentő példák… Akkor hova tegyük a pénzt, ha van? Magánvagyon felépítése cégpénzből, kedvező adózással. Pl. ingatlanlízing, kiküldetési rendelvény Általános tartalék, céltartalék. Fejlesztés. Befektetés. (Vigyázzunk a profilbővítéssel!) Pénzügyi befektetések. A bankokat felejtsük el. Cégeknek nincs OBA. A megoldás a private banking. De itt is él a szabály: FÜGGETLEN SZAKEMBER KELL.

Ha eljön Joe Black… Várjuk felkészülve. Mi a teendő NAV-vizsgálat esetén? A kockázatporlasztás lehetőségeit itt is mérlegeljük. Hogyan lehet cégpénzt legálisan külföldre kihelyezni? Indítsunk-e külföldi vállalkozást? Mire jó egy angol cég? (Lerohanhatjuk vele Franciaországot! ) Az angol adórezidensi státus előnyei.