Készítette : Szente Szilvia Felkészítő tanár : Mgr. Spek Krisztina Iskola : Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola, Gúta.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
IT Essentials I. IT Alapismeretek: PC Hardver és Szoftver v4
Advertisements

Vezeték nélküli hálózatok
Digitális világ 4. foglalkozás Mobilfónia 1. Eszközök, lehetőségek.
A számítógép-hálózat olyan rendszer, amelyben független számítógépek és számítógéprendszerek egymással információkat, adatokat cserélhetnek és erőforrásaikat.
Mi az? Kicsi, hordozható, mindig be van kapcsolva? Mobiltelefon :-)
Kommunikáció a helyi hálózaton és az Interneten
INTERNET 4 Az előadást készítette és előadja: 4 TAMASI ISTVÁNNÉ 4 Hegedüs Géza Általános Iskola.
B – csoport E-kereskedelem logisztikája és E-logisztika
Hálózati architektúrák
PowerPoint animációk Hálózatok fizikai rétege
HÁLÓZATOK.
KOCSIS TAMÁS (biztributor): EBÉDSZÜNET (szendvicsek odakint)
A számítógép felépítése
Otthonokban használható orvosi műszerek Personal Electric Nurse Tóth András Budapest, november 26. Elektronikusan támogatott mindennapi élet – a.
Digitális Átállás.
Vezeték nélküli hálózatok eszközei
WordLearner.com -- Learn or Teach Words in Almost Any Language WordLearner.com online és offline nyelvoktatás mobiltelefonon és interneten Benedek Balázs.
Vezetékes átviteli közegek
Egy tetszőleges Linux változat bemutatása
Készítette : Szente Szilvia Felkészítő tanár : Mgr. Spek Krisztina Iskola : Magyar Tannyelv ű Magán Szakközépiskola, Gúta.
Készítette: Takács Krisztina
Vezeték nélküli átvitel
MP4 lejátszók.
Adatátvitel. ISMERTETŐ 1. Mutassa be az üzenet és csomagkapcsolást! Mi köztük az alapvető különbség? 2. Melyek a fizikailag összekötött és össze nem kötött.
Vezeték nélküli helyi hálózatok
Vezeték nélküli technológiák
Készítette: Mészáros Linda (R9K78V) Informatikus könyvtáros BA
Vezeték nélküli Interfészek
A hálózati kártya Mészáros Mária Médiatechnológus asszisztens.
Vezeték nélküli technológiák
Napjaink háttértárolói Készítette: Asztalos Péter Felkészítő tanár: Ing. Mezei Adrianna Iskola: Stredná priemyselná škola - Ipari Szakközépiskola Komárno.
Közösségi portálok használata
Megújuló energiaforrások
Passzívház Készítette: Antal Laura Dominika
Gútai Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola, Szlovákia
Készítette : Szente Szilvia Spek Krisztina Felkészítő tanár : Spek Krisztina Iskola : Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola, Gúta.
Vezeték nélküli hálózatok eszközei F ű rész Attila Salamon Róza (felkészít ő tanár) 8.A Dr. Török Béla Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola,
A nyílt és zárt forráskódú szoftverek összehasonlítása
Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium Nagyvárad Nagy Zsolt IXA Tanár: Fenesi Győző.
Rétegek használata GIMP képszerkesztő programban
Készítette: Néveri Mercédesz Felkészítő tanár: PaedDr. Spek Krisztina Iskola: Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola, Gúta, Szlovákia.
Vezeték nélküli hálózatok
Mobil eszközök biztonsági problémái
A TAMOP projektek az világhálón. Miről lesz szó ? A kommunikációs terv és arculat A meglévő honlapok vizsgálata domain használat arculat tartalom.
Visual Basic 2008 Express Edition
Tantervfejlesztési Hálózat építési Mobilitást segítő Támogatások forrás: „Magyar nyelven Európában” Budapest, április 1.
A kommunikáció.
ELTE WIFI Beállítási útmutató MS Windows XP-hez
Hálózat továbbítás közege
Óravázlat Készítette: Toldi Miklós
Speciális Technológiák
A GIMP képszerkesztö program bemutatása
Alexander Stepanovich Popov
Készítette Kaponya Gergely 2014/2015 I félév Msc
Budapest ápr. 29. A számítástechnika, mint az igazgatók segédeszköze Hajdu János Kossuth Zsuzsanna Műszaki Szakközépiskola és Gimnázium.
Az én kedvenc mobiltelefonom
PDA és Okostelefon.
Téma: Kedvenc mobilom Készítette: Présing Zsófia Osztály: 7.G Felkészítő tanár: Huschekné Szabó Ildikó Iskola: Türr István Gimnázium és Kollégium 8500,
Kedvenc mobilom Készítette: Orsós Martin
Mai számítógép perifériák Készítette: Péteri Dénes (PEDSAAI.ELTE)
Az NFC technológia most és a közeljövőben.  Könnyen használható vezeték nélküli kommunikáció néhány centiméteres távolságban  A kis távolság miatt könnyen.
A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európa terv keretében valósul meg. Számítógép- hálózatok dr. Herdon Miklós dr. Kovács György Magó Zsolt.
MEGHÍVÓ természetismereti kirándulásra. Csobánkai „Erdőszéle” tanösvény Szombat Foto:Telek és internet Zene: Giovanni.
ASIMO Fejlesztésének története Felépítése, specifikációi
Hálózatok Számítógépek és egyéb hardvereszközök összekapcsolva valamilyen kommunikációs csatornán. Felkínált lehetőségek: –Kommunikáció –Hardver megosztás.
Hálózatok Számítógépek és egyéb hardvereszközök összekapcsolva valamilyen kommunikációs csatornán. Felkínált lehetőségek: Kommunikáció Hardver megosztás.
RFID és Telemedicina Dr. Ficzere Andrea RFSUGMED.
vezeték nélküli átviteli közegek
Mobilkommunikáció Eszközök és hálózatok
Előadás másolata:

Készítette : Szente Szilvia Felkészítő tanár : Mgr. Spek Krisztina Iskola : Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola, Gúta

A kommunikáció és annak igénye egyre fontosabbá válik napjainkban. Az emberiség különösen törekedett a kommunikáció hatékonyságának növelésére.

A kommunikáció alapvető elemei – adó, vevő, csatorna, üzenet – a vezeték nélküli kommunikációban is megjelennek: az adónak és a vevőnek a hálózathoz tartozó állomások felelnek meg, míg a csatornát a levegő jelenti. A vezeték nélküli hálózatok 10 éves múltra tekintenek vissza.

 Egyszerű kialakítás  Mobilitás  Rugalmas  Könnyen bővíthető Drágább Biztonsági kérdéseknél figyelmesnek kell lenni

Rövid hatótávolságú, adatcseréhez használt, nyílt, vezetéknélküli szabvány. Alkalmazásával számítógépek, mobiltelefonok és más készülékek között automatikusan létrehozhatunk kis hatótávolságú rádiós kapcsolatot.

Egy hálózatban egy időben 1 „mester” eszközhöz maximum 7 másik eszköz csatlakozhat. Alkalmas hordozható eszközök számára.Nem jelentenek akadályt a falak.

O A név I. Harald dán király nevének angol változata. O Nagyon szerette az áfonyát, ezért kék lett a foga. O Nevezetessége,hogy egyesítette a lázongó dán, norvég és svéd törzseket, Hasonlóan a Bluetooth-t is arra szánták, hogy egyesítsen különböző eszközöket, mint a számítógép vagy a mobiltelefon. A Bluetooth logója a és - Haglazt és a Berkanant idézi.

Vezetéknélküli hálózatok kialakítására asztali vagy hordozható számítógépek közöttnincs szükség nagy sávszélességre, így könnyedén tudunk a Bluetooth segítségével kapcsolatot termeteni.

Számítógép-perifériák csatlakoztatására nyomtatók, billentyűzetek, egerek esetében. Fájlok és adatok átvitelére PDA-k, mobiltelefonok és a számítógép között. Orvosi és GPS-készülékek

Csak használatkor kapcsoljuk be a Bluetooth-ot. Használjunk hosszú, nehezen kitalálható számkódot az eszközök párosításához – pl Párosítás után az eszköz legyen „rejtett” (hidden) állapotban, így is működni fog a már párosított másik eszközzel.

Utasítsunk vissza minden ismeretlen kapcsolódási kísérletet, engedélyezzük a titkosítást (encryption). Időnként nézzük meg a párosított eszközök listáját, nincs-e köztünk olyan, amit nem mi állítottunk be. Frissítsük a mobilunk firmware-szoftverét a legújabb verzióra a gyártó honlapjáról.

Mi is az a Wi-Fi? Egyesek szerint a „wirelles fidelity” rövidítése, van aki szerint a Hi-Fi szócska mintájára épült, van aki szerint semmit nem jelent. A Wi-Fi egy vezeték nélküli technológia.

59&Itemid= gozat.pdf olgozat-RG.pdf