Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium Nagyvárad Nagy Zsolt IXA Tanár: Fenesi Győző.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A számítógépes hálózatok és az Internet
Advertisements

Mire van szükség? Internet böngészővel ellátott számítógép vagy más készülék közvetlen csatlakozásához szükséges: (Chrome, Internet explorer, Firefox,
Miből is állnak a vezeték nélküli hálózatok?
Vezeték nélküli hálózatok
Digitális világ 4. foglalkozás Mobilfónia 1. Eszközök, lehetőségek.
A számítógép-hálózat olyan rendszer, amelyben független számítógépek és számítógéprendszerek egymással információkat, adatokat cserélhetnek és erőforrásaikat.
okostelefon a vezeték nélküli Hálózatok zártságának vizsgálatában
Nagy Tamás.  Nincsenek akadályozó, „megtörő” kábelek  Költséghatékony  Akár másodlagos hálózatként is használható  Folyamatosan fejlődik, gyorsul,
Kommunikáció a helyi hálózaton és az Interneten
Hálózati architektúrák
Digitális Átállás.
Vezeték nélküli hálózatok eszközei
SOLITON-TRON Multifunkciós RF detektor.
2008. augusztus 6.Budapest New Technology Meetup Group1 Zoltan Kalmar: Hahó Zoltan Kalmar: Hahó Kalmár Zoltán Internet Szolgáltatók.
Készítette: Takács Krisztina
Vezeték nélküli átvitel
Okostelefonok. A PDA gyártók egy része felismerte, hogy a piacon maradáshoz muszáj integrálni a tenyér számítógépekbe is a telefon részt. Miért van erre.
MP4 lejátszók.
Adatátvitel. ISMERTETŐ 1. Mutassa be az üzenet és csomagkapcsolást! Mi köztük az alapvető különbség? 2. Melyek a fizikailag összekötött és össze nem kötött.
Vezeték nélküli helyi hálózatok
Vonalkódolvasó a könyvtárban Készítette: Bóta Adrienn.
Készítette: Mészáros Linda (R9K78V) Informatikus könyvtáros BA
Vezeték nélküli Interfészek
A hálózati kártya Mészáros Mária Médiatechnológus asszisztens.
Számítógéphálózatok A hálózatok kialakulása A hálózatok osztályozása
Vezeték nélküli technológiák
Közösségi portálok használata
Vezeték nélküli hálózat eszközei
Vezeték nélküli hálózatok eszközei F ű rész Attila Salamon Róza (felkészít ő tanár) 8.A Dr. Török Béla Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola,
Készítette : Szente Szilvia Felkészítő tanár : Mgr. Spek Krisztina Iskola : Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola, Gúta.
Vezeték nélküli hálózatok
A MacBook bemutatása Itt nagyon sok mindent tudhatsz meg a MacBook-ról. Remélem jól fogsz szórakozni!
Közösségi oldalak használata
Laptop, notebook, PDA. Hordozható számítógép Hívhatják bárhogy: laptopoknak vagy noteszgépeknek, hordozható számítógépeknek, stb. Ezek az egy darabból.
Takács Béla Eset: Egyenrangú (peer-to-peer) hálózat Mi kell hozzá? A számítógépekben (PC-kben) legyen hálózati kártya (Network Interface Card)
Hálózati eszközök.
Hordozható médialejátszók napjainkban
Mobil eszközök biztonsági problémái
Confidential Asus Pocket Wireless Router WL-530gV2.
Hálózat kiépítésével lehetőségünk nyílik más számítógépek erőforrásainak használatára. Osztott háttértár használat: egy számítógép merevlemezének megosztásával.
ELTE WIFI Beállítási útmutató MS Windows XP-hez
Hálózat továbbítás közege
Vezeték nélküli hálózatok védelme
Hálózatok Turócziné Kiscsatári Nóra. Hálózatok kialakulás Az első hatalmas méretű számítógépek csak néhány ember számára voltak elérhetőek. Felmerült.
Kommunikáció a hálózaton Kommunikáció a hálózaton.
Speciális Technológiák
Hálózatok osztályozása
Okostelefon (smartphone) Gyakran PC-szerű funkcionalitást nyújtó mobiltelefon. Teljes értékű operációs rendszere szabványosított interface-eket és platformot.
Az én kedvenc mobiltelefonom
PDA és Okostelefon.
Készítette:Pohl Kristóf Felkészítő tanár:Mógorné Áment Erika Református Általános Iskola Balatonfüred 8230 Balatonfüred, Iskola u. 2.
Kedvenc mobilom Készítette: Orsós Martin
Az NFC technológia most és a közeljövőben.  Könnyen használható vezeték nélküli kommunikáció néhány centiméteres távolságban  A kis távolság miatt könnyen.
A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európa terv keretében valósul meg. Számítógép- hálózatok dr. Herdon Miklós dr. Kovács György Magó Zsolt.
Topológiák Hálózati eszközök
Tablet-pc.
Intel P965 chipset.
4.Tétel: xDSL, VoIP, FTTx, NGN
Turócziné Kiscsatári Nóra
Hálózatok Számítógépek és egyéb hardvereszközök összekapcsolva valamilyen kommunikációs csatornán. Felkínált lehetőségek: –Kommunikáció –Hardver megosztás.
Juhász Barnabás Földvári Eszter Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Egressy Gábor Két Tanítási Nyelvű Szakközépiskolája.
Szerver(Szolgáltató) PC LAPTOP Telefon ROUTER Wi-Fi.
A számítógépes hálózatok
Hálózatok Számítógépek és egyéb hardvereszközök összekapcsolva valamilyen kommunikációs csatornán. Felkínált lehetőségek: Kommunikáció Hardver megosztás.
Óbudai Egyetem, NIK Kalla Mór
vezeték nélküli átviteli közegek
Hálózatok.
Mobilkommunikáció Eszközök és hálózatok
Internet és kommunikáció
Előadás másolata:

Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium Nagyvárad Nagy Zsolt IXA Tanár: Fenesi Győző

Irodákban, nyilvános helyeken vezeték nélküli hálózat, aminek segítségével a felhasználok saját számítógépükkel kapcsolódhatnak a világhálóra.

WiFi PC Modem Bármely wi-fi routerrel kialakítható, az így létrehozott hálózathoz bárki csatlakozhat, mindenféle korlátozás nélkül

Privát hálózat: a hálózat saját felhasználásra lett kialakítva, melyet egy titkos jelszó véd, így ahhoz csak a jelszó ismeretében lehet csatlakozni Céljuk, hogy az internet kapcsolatot ingyenesen használók ne élhessenek vissza, és aránytalanul leterhelhessék az adott wi-fi-pontot üzemeltető hálózatát annak terhére. A sebesség akkor szokott ingadozni ha a jelerősség gyenge. Antenna környékén erősebb, míg távolab gyengébb a jelerősség

A legtöbb mobil készüléken megtalálható az IrDA csatlakozó, mégis igen kevesen ismerik az adatátvitelnek ezt a módját A mobil kommunikáció elterjedésével megjelent az igény a kábel nélküli adatátvitelre Infrared Data Association

A kommunikáció az IrDA 1.0 ajánlás szerint a 9.6kbps- 115kbps sebességtartományra korlátozódik Az újabb IrDA ajánlás már 4Mbps maximális sebességet tartalmaz

A Bluetooth rövid hatótávolságú, adatcseréhez használt, vezetéknélküli eszköz. Alkalmazásával számítógépek, mobiltelefonok és egyéb készülékek között automatikusan létesíthetünk kis hatótávolságú rádiós kapcsolatot.

A Bluetooth alacsony energiafogyasztása miatt különösen alkalmas hordozható eszközök számára. A Bluetoothnak nem jelentenek akadályt a falak

A Bluetooth természeténél fogva lehetővé teszi az ilyen képességű eszközök automatikus kapcsolódását egymáshoz, és a kétirányú adatcserét. Ennek árnyoldala, hogy személyes adatainkhoz olyanok is hozzáférhetnek, akiknek nem akartuk ezt megengedni.

_ html bluetooth-speakers/ reenpark.co.uk/ dining.com/ s.com/icons/psd- wireless-icon/ t/8054/8054-hu-ug/two.html m/windows-tips/how-to- increase-your-laptops- battery-life/ g/t om/illustration/wifi.html e_kell_figyelni_online_vasarl as_eseten cles/irda rda+usb+driver ng_b2700_felkatonai_szerkezet/ny omtatobarat/teljes.html uetooth/ product-gs-img/ connector-PC-USB-Bluetooth- Dongle-200pcs-lot-Bluetooth- USB-wireless- wholesalers.html oducts/computers_products/p29 504/easy_touch_et- 214_tresor_usb_bluetooth_adapt er/ Források: