Passzívház Készítette: Szabó Pál Felkészítő: Papp Attila

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Passzívház.
Advertisements

Széchényi Ferenc Gimnázium
Készítették: Kaba Eszter Rokolya Csilla Szabó Renáta Szakó Tímea
Szalmabála építészet.
Passzívházak, energiatudatosság Szakmai Napok 2010.október YTONG őszi továbbképzések 2010 Kreditpontos építészoktatás 2010 ősz SZF.VÁR AKASZTÓ BUDAPEST.
Római építészet Augustus korában
A megújuló energiaforrások
Energiahatékonyak vagyunk? Szabó Valéria projektmenedzser.
Baumann Mihály adjunktus PTE PMMK Épületgépészeti Tanszék
Iroda a felhőben.
Referenciaházak / Nálam szigetelnek Brassnyó László műszaki tanácsadó február.
Téma:A passzívház Készítette: Tahy Gabriella
A passzívház Név: Badari Ariana Tanár: Molnár Attila
Manhattan a sivatagban
A fűtési költségmegosztás nemzetközi gyakorlata és hazai tapasztalatai
Füles-falszárító patronok a vizes falak ellen
A PASSZÍVHÁZ Bokor Erhard Levente Gál Tamás
Geotermikus energia A geotermikus energia a Föld belső hőjéből származó energia. A Föld belsejében lefelé haladva kilométerenként átlag 30 °C-kal emelkedik.
Folyók, Hol-tenger és érdekességek
Van élet az olaj után?!- A négy fő elem, mint alternatív energiaforrás
Elgázosító kazánok Hő és áramlástani gépek 1.
Klímaváltozás – fenntarthatóság - energiatermelés
Készítette: Bajkó Balázs Hullár Péter
Thalész tétel és alkalmazása
Klikkelj az egérrel a következő képért... (A saját életed értékeli)
PowerDown Climate and the built environment. Épületállomány Részesedés az UK GHG emissziójából: 44% lakóépületek 27% egyéb épületek 17%
Passzívház Az Első hivatalos passzívház Németországban került megépítésre.
Megújuló energiaforrások Felkészítő tanár: Venyige Judit
Herman Ottó Általános Iskola
ÖKOLÁBNYOM Név:Fazekas Réka Bettina
Passzívház Készítette: Antal Laura Dominika
Passzívház Készítette: Timkó Mónika Felkészítő tanárom: Gráf Tímea Iskolám: Berzeviczy Gergely Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakközépiskola 1047 Budapest.
Megújuló energiaforrások
Megújuló Energiaforrások
PASSZÍVHÁZ Készítette: Pólya Anna Felkészítő tanár: Geráné Kovács Ildikó Iskola neve: Kálvin Téri Református Általános Iskola Iskola címe: Makó, Kálvin.
A szemét útja Készítette: Mohos Bálint
Készítette: Néveri Mercédesz Felkészítő tanár: PaedDr. Spek Krisztina Iskola: Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola, Gúta, Szlovákia.
Passzívház Török Krisztián Kovács Kornél
megújuló ENERGIÁK Iskola: Vak Bottyán János Általános Iskola
Megújuló energia Készítette: Bíró Tamás
Passzívházak Tartalom: Passzívházak fogalma Passzívházak története
Egressy Gábor Két Tanítási Nyelvű Szakközépiskola
A passzívház Készítette: Böröczky Laura
Na ne …  gondolhatná de ez nem vicc ! Nézzen be hozzánk !
Schönherz Zoltán Kollégium
Ki is az elemző közgazdász?
Energia és takarékosság a háztartásban
Hellászi lakáskultúra
Jut is, marad is? Készítette: Vígh Hedvig
1. Példa: Melyiket választaná, ha r=12%? A) F 3 = 7000$ B)
Szociális regiszter publikus felület használata
Szelektív hulladékgyűjtés
Készítették Építő anyagok Házak,Hidak,Utak Habarcs Cement Vályog.
A vályogházakról Mészáros Judit 9.A.
A jövő az energia hatékony lakásoké nyílászáró csere, külső hőszigetelés és megtakarítási lehetőségek :19.
Energiatakarékos tetőszerkezet
Tanár: Kaszás Botos Zsófia
Passzívházak Készítette: Tábi Réka.
Energetikai gazdaságtan
HŐTAN 1. KÉSZÍTETTE: SZOMBATI EDIT
Hellászi lakáskultúra
A Ceglédi Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola
Készítette: Somogyi Gábor
Ez az én művem! Készítette: Govor Emőke Felkészítő tanár neve: Hegyesi Judit Iskola neve: Érmihályfalvi 1. számú Mezőgazdasási Főgimnázium Colegiul Agricol.
Az építmények válfajai
TECHONOLÓGIA Az IsoShell az úgynevezet ICF (bennmaradó hőszigetelt zsalu) építési technológia képviselője, amely az alacsony energiafelhasználású és fenntartható.
A Knauf Insulation és kommunikációs területei. A Knauf Insulation Magyarországon  A Knauf Insulation önálló egységet képez a Knauf Csoporton belül 
Constantin Jurca Épületenergetika gazdaságosan 1 ÉPÜLETENERGETIKA GAZDASÁGOSAN Constantin Jurca.
Esély a szülőknek, lehetőség a gyermekeknek. Városligeti Fasori Bölcsőde Projekt célja: a megnövekedett gyermek létszám - 25 új férőhely - a gyerekek.
SERENAD ÉPÍTÉSI RENDSZER Orosz Zsuzsanna Ügyvezető Orosz Zoltán Okl. Gépészmérnök, feltaláló.
Előadás másolata:

Passzívház Készítette: Szabó Pál Felkészítő: Papp Attila Iskola: Vásárhelyi Pál Általános Iskola Kecskemét, Alkony utca 11.

Tudjátok, hogy mi az a passzívház? Láttatok már passzívházat?

Ha nem, akkor ezt a prezentációt azért készítettem, hogy megtudjatok róla minden fontos dolgot.

Tévhitek a passzívházról Ugyanannyiba kerül a kivitelezése, mint a normális házaké. Környezetkímélőbb ház, mint egy normális családi ház. Környezetkímélőbb egy alternatív energiával fűtött családi ház, mint egy gázfűtésű.

A valóság Miért ne lenne drágább? A drágaságát az okozza, hogy mindenből jobb minőségűt kell venni. Például az Internorm ablak 30-40%-kal drágább mint a normális ablaküveg. Tudtad, hogy alternatív berendezéshez az áramot mivel állítják elő hazánkban? 44% atomenergia, 54% szén, és csak 2% vízenergia. Ezért sajnos ez nem környezetkímélőbb.

A passzívház

A passzívház A passzívházak olyan házak, melyeknek kiváló a hőszigetelésük. Tehát kell bennük fűteni, de nem olyan sokat. A mérnökök, ezen házakat úgy tervezik meg, hogy a nap kedvezően süssön az épületre. Kis mennyiségét a bent lévő hőnek tehát a napsugárzás fedezi. A képen láthatod a kedvező kialakítást.

Működése

Berendezés A szobák, helyiségek szempontjából fokozottan ügyelni kell arra, hogy a nap lehetőség szerint a legtovább érjen. A bútorok megfelelő elrendezésének eredményeképp pedig gazdaságos épületet kaphat. Ennek eredménye, hogy jelentősen csökkenthető a hő visszanyerős rendszer kiépítésének költsége.

Építőanyag A passzívház fala lehet betonból, téglából, vályogból, tömör fából, bontott téglából vagy akár könnyűszerkezetes fém-fából. Széles keretek között választhatjuk ki a megfelelő építőanyagot. A kívánt építőanyagot úgy érdemes kiválasztani, hogy ökológiailag, műszakilag és minőségileg is megfeleljenek elvárásainak. Nem biztos, hogy az a jó, ha a legdrágábbat és a legszebbet választjuk ki, mivel lehet, hogy éveken keresztül káros, mérgező anyagokat bocsát ki magából.

Miért érdemes passzívházban lakni? A passzívház átlagosan 25%-kal drágább egy családi háznál. Azonban telente kevesebbet kell fűteni bennük. De csak pár év alatt fizetődik ki az a többletköltség, amit annak idején pluszba költöttünk házunkra.

Az első passzívház A képeken az első passzívházat láthatjátok. Ez 1990-ben épült a németországi Darmstadtban. A azóta több mint 32000 passzívház épült Európa-szerte. Ezek leginkább Svájcban, Németországban, Ausztriában, és a Skandináv országokban találhatóak.

Érdekességek A németek - ahonnan elindult ez az építési mód - fűtési szezonban átlagosan 18°C fokban élik életüket, míg mi magyarok 21°C fokban érezzük jól magunkat. 1°C fok különbség 5% energiatöbbletet igényel. Vagyis egy magyar passzívház többletköltsége később térül meg, mint egy németé. A kb. +20%-os kivitelezési többletköltséget és 90%-os energia megtakarítást feltételezve hozzávetőleg 8-10 év a megtérülési idő, így a fenti indokok szerint további 3-5 év megtérüléssel kell számolni.

Érdekességek Ha az épület esztétikai megjelenése másodlagos kérdésé válik akkor legideálisabb épület forma a hasáb forma. A legnagyobb belső térfogathoz tartozó legkisebb homlokzati felületű házat kell megalkotni. Azaz ilyen formájú a legideálisabb

Az első magyar passzívház

Kérdések Miben kiválóak a passzívházak? Hogyan érdemes berendezni a házat? Miből készülhet a passzívház? Mikor és hol készült az első passzívház? A németek hány fokban érzik jól magukat? Milyen épületforma a legideálisabb?

Források: Képek: http://passzivhaz.co/ http://passzivhaz24.info/passzivhaz.html http://www.passzivhaz.com/Passzivhaz.aspx Képek: http://www.google.hu/imghp?hl=hu&tab=wi