A Szilícium-völgy sikerének titka

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
„A világ legnagyobb technológiai diákversenye.”
Advertisements

A processzorok rövid történelme, áttekintése
A világ legértékesebb márkájaként az Apple 185 milliárd dollárt ér, míg legközelebbi versenytársa, a Samsung a globális lista 30. helyét foglalja el, 21.
Siófok és környéki hungarikumok
Gazdaság és technika II. - Tóth Attiláné dr. Gazdaság és technika II. Film, mozi Tóth Attiláné dr.
Amerikai Egyesült Államok
Tartalom Himnusz Megalakulása Road trip Szimbólumai Alapinformációk
D ALE C ARNEGIE T RAINING  Dale Carnegie ® : A hagyomány  Alapítva: 1912  Cég-központ: New York City  DC Kutató-központok: New York, St.Louis, Washington.
A magyarországi kockázatitőke- finanszírozás másfél évtizede ( ) Készítette: Papp Zsuzsa Tivadari Evelin.
Készítette: Kozák Magdolna. Google  „google”: eredetileg „googol”, ami a matematikában azt a számot fejezi ki, ahol egy 1-es után 100 darab nulla van.
M I A HASZNA A KLASZTEREKNEK A GYORS FEJLŐDÉSBEN ? A Z AKKREDITÁLT KLASZTER KKV - K SZÁMÁRA KIHASZNÁLHATÓ ELŐNYEI, AZ INNOVÁCIÓ MENEDZSMENT LEHETŐSÉGEI.
Az ipari parkok fejlődése Magyarországon a Győri Ipari Park kialakulásának tükrében március 12. Győri Ipari Park Minőségi.
Alkalmazott robottechnológia a Magyar Honvédségben
Készítette: Száraz Bálint és Pilcsik Kinga
Készítette: Takács Krisztina
A felsőoktatás kapcsolódása a vállalati törekvésekhez Felsőoktatási intézmények a magyar klaszterekben Dr. Nádai László Főosztályvezető Oktatási és Kulturális.
Összeállította: Sallai András
Készítette: Sebestyén Dávid SEDRAAI.ELTE. Az adathordozók Ha nincs hálózatban a két számítógép, amik között adatot szeretnénk átvinni Vagy a digitálisan.
A posztfordista termelési rendszer
A VILÁGGAZDASÁG VEZETŐ HATALMA
A számítógép fejlődéstörténete
Az orvosi biotechnológiai mesterképzés megfeleltetése az Európai Unió új társadalmi kihívásainak a Pécsi Tudományegyetemen és a Debreceni Egyetemen Azonosító.
Hogyan lehet használni a keresőprogramokat? Készítette: Tankó Csongor Felkészítő tanár: András Izabella Gábor Áron Iskolaközpont Szentegyháza.
FÖLDRÉSZEK.
Regionális gazdaságfejlesztés gyakorlati óra Esettanulmány II.
SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar A vidék fejlesztésének titka, a sikeres vidéki térségek és települések Nyugat-Magyarországon.
A Creative Commons és a könyvtárak Drótos László Magyar Elektronikus Könyvtár Drótos László Magyar Elektronikus Könyvtár.
Digitális gyűjtemények és a Creative Commons
A vidéki tér sikertényezői
Fiatal feltalálóknak Pályázat. Támogatására  Fiatal kutatók,  Innovációval foglalkozó  micro- és kisvállalkozások.
A Magyar Honvédség részvétele NATO missziókban
Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége PATHWAYS II. Záró konferencia Fogyatékossággal élő fiatal felnőttek társadalmi.
AZ AMERIKAI ÉRTÉKTŐZSDE Készítette: Kostyál János.
1. Az RFH Zrt. bemutatása 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó társaság Cél a vállalkozások erősítésén keresztül.
A Nemzeti Civil Alapprogram szerepe a civil szektor fejlesztésében
AIG központ, New York. ALICO központ, Wilmington.
A számítógép története
MŰHOLDAK Készítette: Varga Ákos Budapest,
 A világ 20 legnagyobb légikikötője közül 14 itt található (Chicago,New York, Dallas, Los Angeles, Atlanta, STB....).
Olaszország.
H I P P I E. A SZÓ EREDETE  A hippi elnevezést először az amerikai televízióban használták április 22-én.  Akkor néhány vietnámi háború ellen.
történelmi integrációi
Processzor, alaplap, memória
Laufer Tamás, IVSZ elnök Elvándorol a szakma?
Gondolkodjunk el ! Zene A változások már léteznek!
F ő meü Fekvése Rövid története Nevezetességei Közérdekű Adatok Turizmus,Szálláshelyek Kezdőlap Készítette:Balatoni Ádám.
Magyarország természeti kincsei
TUDTAD?Ha Kínában egymillió közül sem találni nálad jobbat……akkor csak egy vagy az 1300-ból!Hamarosan Kínában beszélnek majd legtöbben angolul.India lakosságának.
Köszöntünk az bemutatóján FUEL FREEDOM INTERNATIONAL HUNGARY.
A felsőoktatási intézmények gazdálkodásának szabályozása az új felsőoktatási törvényben Prof. Dr. Katona Tamás.
WTC A Világkereskedelmi Központ (World Trade Center, WTC) egy eredetileg hét épületből álló épületkomplexum volt New York város Manhattan kerületében.
NUTS rendszer.
1 Varga Péter (VAPQAAI.ELTE). 2 Tartalom: 1.Földrajzi helyzete 2.Elnevezése 3.Tévhitek 4.Története 5.Sikertörténetek 6.Jelentősége 7.Gazdaság 8.Hogy sikeres.
A tehetetlen tömeg és a súlyos tömeg
Készítette: Szabó Adrienn 10.D
iPhone Készítette: Egri Dóra
Készítette: Simon Gergő 10.A
Apple Schäfer Benedek Felkészítő:Ravasz Imréné Herendi Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola.
Készítette: Réczi Laura
1 Globalizáció és lokalizáció a tér és a hely átértékelődő szerepe Gazdaságföldrajz I. Dr. Bernek Ágnes 2008.
Készítette: Gál Imola.
Szalisznyó László és segéde Takács Viktor. Feltalálója  Jack Kilby  Fizikus  Jack St. Clair Kilby amerikai fizikus volt, ő találta fel és hozta létre.
Az Amerikai Egyesült Államok. Általános bevezetés Hivatalos neve: United States of America (rövidítve US, USA) Szövetségi állam, fővárosa Washington D.C.
Tartalom Himnusz Megalakulása Road trip Szimbólumai Alapinformációk
Ezt tanultam földrajz órán…
Körzetei és az övezetes mezőgazdasága
A számítógépek fejlődése
A nemzetközi tőkeáramlások
MySQL története, részei, felhasználhatóság, PHPMyAdmin
Amerikai Egyesült Államok IV.
Előadás másolata:

A Szilícium-völgy sikerének titka Készítette: Lippai A. Laura LIARAAI.ELTE 2009. október 28.

A völgy neve, elhelyezkedése A Szilícium-völgy (angolul Silicon Valley) az Amerikai Egyesült Államokban, Kalifornia államban, a San Francisco-öböl déli részén található. Központja San José. A terület a nevét a helyben gyártott szilícium alapú chipekről kapta.

Miről nevezetes? A Szilícium-völgy jelentőségét adja, hogy olyan dolgok feltalálásának volt a helyszíne, mint az integrált áramkör, a mikroprocesszor, a személyi számítógép.

Gazdasági jelentősége 1998-ra már a völgy a legértékesebb vállalatváros az USA-ban. Az itt működő vállalatok tőzsdei értéke 700 milliárd dollár felett volt. Az amerikai gazdaság legsikeresebb földrajzi és gazdasági egysége a Szilícium-völgy.

Mi is a siker titka? A völgy sikerét a Stanford Egyetem alapozta meg 1930-ban, mikor friss diplomásai cégeket alapítottak a völgyben. Továbbá segítette a fejlődést: Az ott élők tudása Együttműködés Kreativitás Hagyományok átadása apáról fiúra Gyors információáramlás Stanford Egyetem (részletek)

Napjainkban A Szilícium-völgy az Amerikai Egyesült Államok harmadik legnagyobb információs technológiai központja, New York és Washington után, mintegy 225 300 munkahellyel.

A Szilícium-völgy „lakói” Adobe Systems Advanced Micro Devices (AMD) Agilent Technologies Apple Inc. Applied Materials Business Objects Cisco Systems eBay Google Hewlett-Packard Intel Intuit Juniper Networks LSI Logic National Semiconductor NetApp NVidia Oracle Corporation SanDisk Sun Microsystems Symantec Yahoo! stb.

Érdekesség  Magyarul gyakran – és hibásan – Szilikon-völgyként emlegetik a térséget. De az angol silicon ≠ szilikonnal!

Köszönöm a figyelmet! Források: http://hu.wikipedia.org/wiki/Szil%C3%ADcium-v%C3%B6lgy http://kft.sk/matolcsy/2002//38sz%20A%20Szilicium-volgy.pdf

Röviden a Stanford Egyetemről Alapítva 1891 Hely Stanford, Santa Clara, CA, USA Mottó A szabadság szele fúj Típus magánegyetem Campus területe 33,1 km² Oktatók száma 1749 fő Alapítója Leland Stanford vasúti iparmágnás, majd Kalifornia kormányzója, aki fiatalon elhunyt egyetlen fiának, Leland Stanford jr.-nak az emlékére hozta létre a gyermeke nevét viselő intézményt.