Internetes források alapján készítette:

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Grafikus felhasználó felület Windows alatt
Advertisements

Grafikus felhasználói felület Windows alatt
Számítógépes operációs rendszerek
Az operációs rendszer Egy olyan szoftver, ami a számítógépeink használatához nélkülözhetetlen. Főbb feladatai: programok betöltése, futtatása perifériák.
Operációs rendszerek Bevezetés.
Az operációs rendszer.
Szoftver Fogalma, típusai.
QualitySoft On-Line megoldások Terminálszerver alternatíva a Távoli Asztali eléréshez.
A szoftverhasználat jogi vonatkozásai
Operációs rendszerek. Szoftver: Számítógépeken futtatható programok és a hozzájuk tartozó leírások, dokumentumok. Program: A számítógép számára értelmezhető.
A Windows xpTörténeteA Windows xpTörténeteA Windows xpTörténeteA Windows xpTörténete.
Az operációs rendszer.
Fajfrik Dóra tanárjelölt munkája alapján
A szoftver.
Az operációs rendszer.
Windows XP ismeretek és mappaműveletek
Készítette: Martis Zsombor
Az operációs rendszer működése, fajtái, felépítése
BE KI Perifériák Számítógép.
Operációs rendszerek Microsoft Windows XP.
A szoftver. A SZOFTVER -Azokat a szellemi javakat hívják összefoglalóan így -amelyekben kihasználhatjuk a hardverben rejlő -teljesítményt.
Hardware Hardver (ang.: hardware) alatt a számítógép fizikailag megfogható részeinek összességét értjük. Legegyszerűbb meghatározás talán, hogy a hardver.
Készítette: Hanusz Zoltán /Hazlaat/
Az operációs rendszer.
A számítógép jelentősége a hétköznapokban
SOFTWARE.
A tűzfalakról Microsoft-módra Rövid áttekintés felhasználóknak (A GYIK alapján)
Programrendszer 2. Erőforrás – erőforrás elosztás 3. Indítja és ütemezi a programokat 4. kommunikáció 2 Takács Béla.
Az operációs rendszereK
Operációs rendszerek. Az operációs rendszer a számítógépet működtető szoftver, amely a számítógép indulásakor azonnal betöltődik a számítógép memóriájába:
Szoftverek. szoftver (software): A számítógép hardver elemeinek mûködtetését végzõ programok, a gép használatához szükséges szellemi termékek összessége.
Az operációs rendszer Az operációs rendszer a számítógépet működtető szoftver, amely a számítógép indulásakor azonnal betöltődik a számítógép memóriájába:
Operációs rendszerek Balogh Zoltán PTE-TTK IÁTT Operációs rendszerek feladatai és csoportosításuk.
A szoftver. A gépi elemeken (hardver) kívül szükség van programokra is, melyek vezérlik a számítógépet. A szg.ezen elemét szoftvernek (software) nevezzük.
A Windows operációs rendszerek
Az operációs rendszerek feladata, fajtái, felépítése
Készítette: Tóth Gábor
15. óra A Windows XP alapjai
Szoftver Program – utasítás sorozat, amelyet a számítógép végre tud hajtani. Operációs rendszer – programcsomag, amely kapcsolatot teremt a felhasználó.
Bevezetés az operációs rendszerek világába TMG SZK.
Az ECDL-ről „Az ECDL célja az informatikai írástudás elterjesztése, és annak elősegítése, hogy minél több ember az Információs Társadalom teljesértékű.
Az operációs rendszer.
Szoftverek.
Ne maradj le!. Láttátok már ezeket a suliban? Mi a különbség a következők között?
Ne maradj le!. Láttátok már ezeket a suliban? Mi a különbség a következők között?
A számítógép (computer)
2. Operációs rendszerek.
Egészséges Windows. A mai világban a számítógépek szerves részei lettek a mindennapjainknak. Mindenki otthonába előfordul, és rengeteg munkahely igényli,
(2010. október 25.).  Mi az? ◦ A számítógép és a felhasználó közötti kapcsolatot segíti elő ◦ Különböző vizuális elemeket felhasználva teszi átláthatóbbá.
TÁMOP /1-2F Modern informatikai eszközök Alkalmazások a számítógépen Papp Szabolcs 2009.
Tárgy: e-mobil applikációk Mentor: Dr. Zlatko Čović Hallgató: Vadlja Róbert 2015, Szabadka Firefox Open OS.
A számítógép részei Hardver és szoftver elemek
Az operációs rendszer.
Szoftverek csoportosítása
SZOFTVEREK (programok)
Operációs rendszer Készítette: Schäfer Benedek Felkészítő tanár: Ravasz Imréné Herendi Német Nemzetiségi és Nyelvoktató Általános Iskola Herend, Iskola.
Szoftver Program – a számítógép számára érthető utasítássor Operációs rendszer – Programcsomag. Kapcsolatot teremt a felhasználó és a számítógép között.
Szoftver Program Operációs rendszer – Programcsomag, kapcsolatot teremt a felhasználó és a számítógép között. Pl: Windows és DOS, Linux (ingyenes), Unix.
UMN Mapserver és a Grass használata a Geológiában Soós Dániel, Phd. Hallgató Miskolci Egyetem Geodéziai és Bányaméréstani Intézeti Tanszék.
Ubuntu: az egyik legnépszerűbb Linux Fidrich Róbert (Magyar Ubuntu Közösség)
Az operációs rendszer.
Számítógépes alapismeretek
Operációs rendszerek.
IT ALAPFOGALMAK OPERÁCIÓS RENDSZEREK.
A Linux operációs rendszer
Ubuntu – ismerkedés Fájlok és könyvtárak
Az operációs rendszerek
SZOFTVEREK (programok)
Az operációs rendszer  Minden jog fenntartva.
A szoftverhasználat jogi vonatkozásai
Előadás másolata:

Internetes források alapján készítette: Linux és/vagy Windows? Internetes források alapján készítette: Reiczigel András ELTE IK 2009

Tartalomjegyzék Bevezetés Különböző vélemények: Bár a vélemények megoszlanak... Biztonság: Összehasonlító táblázat: Betiltották a Microsoft Windows-Linux összehasonlító hirdetését

Bevezetés A Microsoft Windows a Microsoft Corporation többfeladatos, grafikus felhasználói felületek, és azzal rendelkező operációs rendszerek, valamint bizonyos mobiltechnológiák családja. A "Windows" szó és logó a Microsoft cég védjegye.

Bevezetés A Microsoft Windows a Microsoft Corporation többfeladatos, grafikus felhasználói felületek, és azzal rendelkező operációs rendszerek, valamint bizonyos mobiltechnológiák családja. A "Windows" szó és logó a Microsoft cég védjegye. A Linux egy operációs rendszer, a szabad szoftverek és a nyílt forráskódú programok egyik legismertebb példája.

Különböző vélemények: „Linux <=> Windows olyan, mint a motorkerékpárok <=> autók: Mindkettő jármű, mellyel el lehet jutni az úton A-ból B-be. De különbözik a formájuk, a méretük, eltérőek a vezérlőszerveik és mindkettő alapvetően máshogy működik.”

Különböző vélemények: „Linux <=> Windows olyan, mint a motorkerékpárok <=> autók: Mindkettő jármű, mellyel el lehet jutni az úton A-ból B-be. De különbözik a formájuk, a méretük, eltérőek a vezérlőszerveik és mindkettő alapvetően máshogy működik.” „Lehet építeni ezekből motorkerékpárt is, meg autót is. Van aki inkább motorozni szeret, az olyan disztribúciót választ. Aki autózni akar, az meg olyat.

Biztonság: A Windows "születése" óta elsősorban a nem szakmabeli felhasználókat célozza meg, és legnagyobb számban a mai napig otthoni gépeken illetve munkaállomáskon használják. A Linux alapjául szolgáló Unix rendszerek az egyetemi laborokból és a komoly üzleti világból (banki, kutatási szféra) indultak ki.

Biztonság: A Windows "születése" óta elsősorban a nem szakmabeli felhasználókat célozza meg, és legnagyobb számban a mai napig otthoni gépeken illetve munkaállomáskon használják. A Linux alapjául szolgáló Unix rendszerek az egyetemi laborokból és a komoly üzleti világból (banki, kutatási szféra) indultak ki. Mára a két rendszer konvergál, tehát a Microsoft próbálja a szerverpiacon is növelni a részesedését, a Linux és hasonló rendszereken pedig a fejlesztők a "hétköznapi" felhasználó igényeit is igyekeznek kiszolgálni (kényelmes grafikus felület, automatikus hardver detektálás, stb).

Összehasonlítás Telepítés Driverek Vírusirtó, tűzfal Programok telepítése Gyakran használt programok (asztali számítógépek és laptopok esetében) Frissítés Windowsos programok futtatása Testreszabás Ár

Windows-Linux elterjedtségének összehasonlító grafikonja