KÉPVISELŐJELÖLTEK FÓRUMA szervezési segédlet. CÉLOK A képviselő-jelöltek megismertetése a választókkal Egyenlő esély biztosítása minden jelöltnek A felelős.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Működhet-e hatékonyan a társadalmi ügyek piaca? Dr. Latorcai Csaba helyettes államtitkár Budapest, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért.
Advertisements

Akció a civil-nonprofit szervezetek méltóságáért! SZÖVETSÉG a Közösségi Részvétel Fejlesztéséért november 27.
ÜDVÖZLÖM ÖNÖKET A TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZATOK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGÉNEK NEVÉBEN!
A helyi lapok szerepe az önkormányzati kommunikációban
Magyar Kerékpárosklub Hungarian Cyclists’ Club (HCC)‏ László János, elnök.
A Pécsi Kistérség Foglalkoztatási Paktuma
TÁMOP /A Személyiség kialakulása, fejlődése.
1 ENCASIA – A KBSZ részvétele a Hálózat munkájában KBSZ SZAKMAI FÓRUM - LÉGIKÖZLEKEDÉS Budapest, dr. Becske Loránd főigazgató.
Hatékony diáktanács – minőségi diákélet – felelős állampolgárok "Bartók Béla " Elméleti Líceum diákönkormányzata.
FIP képzés - menetrend 01. – Bevezetés – Általános információk a FIP-ekről 02. – Közfeladatot ellátó szervek, közérdekű adatok közzététele 03. – ÁFSZ és.
Hetvehely térségének Ivóvízminőség – javító programja
Szeretettel köszöntjük a TÁMOP „Jó pályán”! projekt békéscsabai TÁMOP „Jó pályán”! projekt békéscsabai szakmai fórum résztvevőit! szakmai fórum résztvevőit!
„A SZLOVÁK- MAGYAR HATÁRON ÁTNYÚLÓ FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM MOTORJÁNAK BEINDÍTÁSA” című projekt eredményei című projekt eredményei Előadó: dr. Iváncsics.
Volt-e már Ön vagy ismerőse SZEMÉLYI SÉRÜLÉSSEL járó közlekedési baleset vétlen résztvevője?
12.4 A választási rendszer. A helyi önkormányzatok feladatai, szervezetei és működésük. Középszint A választójog: az általános, egyenlő, közvetlen és titkos.
Közösségi munka. 1. A közösségi munka előnyei az egyéni és családi esetkezeléssel szemben A szociális munkások rendelkezésére álló eszközök rendszerint.
Válságkezelés. Mi a célja? A válság negatív hatásainak csökkentése vagy kiküszöbölése A szervezet (imázsa) és az érintettek védelme.
A KÉPVISELETI DEMOKRÁCIÁK
Diákparlament 2010 Kistérségi fórum. A kistérségi fórum előkészítése 1.meghívók eljuttatása a kerület illetve a kistérség közoktatási intézményeibe (
Államtitkári Kabinetfőnök Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
Jogszabályi háttér Alaptörvény Alaptörvény átmeneti rendelkezései
Népszavazási kérdések „Egyetért-e Ön azzal, hogy a fekvőbeteg- gyógyintézeti ellátásért a jelen kérdésben megtartott népszavazást követő év január 1-jétől.
Az eseményszervezés formái, eszközei
FoglalkoztaTárs - Társ a foglalkoztatásban Október 24. Észak-alföldi regionális szakmai műhelymunka A KézenFogva Alapítvány megjegyzései a kerekasztal.
TÁMOP-3.4.4/B-08/1  Borsod-Abaúj-Zemplén Megyében regionális tehetségsegítő hálózat, a tehetségsegítés terén szakmai együttműködési rendszer kialakítása.
Ajánlás a felkészítések (gyakorlás, munkaműhely) tartalmára és módszerére A gyakorlat bemutatása A gyakorlat célja az etilén termékvezetékek sérülése következtében.
Foglakoztatás pályázati projektekben Általános áttekintés Tóth István, tanár.
A „HÁZASSÁG HETE SZEGEDEN” KOMMUNIKÁCIÓS KAMPÁNYÁNAK ALAPPILLÉREI: KIINDULÓPONT A társadalomban tapasztalható individualizmus propagálását egyfajta intenzív.
A Magyar Távmunka Szövetség céljai, törekvései Dr. Horváth Elek elnök III. Országos Távmunka Konferencia Budapest,
SZAKMAI PROGRAM január – június 30. A KÖZMŰVELŐDÉS ORSZÁGOS SZAKFELÜGYELETE ÁLTAL TETT ÉSZREVÉTELEK ÉS JAVASLATOK MEGVALÓSÍTÁSÁNAK ELŐSEGÍTÉSÉRE.
1 Megváltozott szerepben a megyei önkormányzatok! Tájékoztatás a megyei önkormányzatok feladatairól és azok szociálpolitikát érintő kapcsolódási pontjairól.
Kerekasztalok tervezésének munkafolyamata Mikor lehet rá szükség? Mikor lehet rá szükség? 1. Ha egy adott település vagy klienscsoport szolgáltatásai forráshiányosak.
Az MTA Közlekedéstudományi Bizottságának tevékenysége
Szigetszentmiklós SUSAN – Dél – Afrikai Regionális Üzleti Hálózat Fő szervező:HITA (Hungarian Investment and Trade Agency) Dr. Mészáros Kálmán
Tagszervezeti munka erősítése
Civilek a területfejlesztésben Dr.G.Fekete Éva MTA RKK, Miskolc.
Autonómia Alapítvány projektfejlesztő programja a Nyílt Társadalom Intézet Alapítvány (OSI) „EU forrásokkal a romák integrációjáért” nemzetközi program.
„A Duna mente fenntartható nemzetközi stratégiája, különös tekintettel a turizmus fejlesztésére – DATOURWAY” nemzetközi projekt rövid ismertetése VÁTI.
Gazdasági Tanácsok a felsőoktatási intézményekben január 13.
„Talpraállástól az intézményesülésig” Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei civil szervezetek komplex szervezetfejlesztése (TÁMOP / ) Vágvölgyi.
. Negyedik Partner Közép-Dunántúli Foglalkoztatási Hálózat 4P KDFH Alapítva: Gere János
ÁROP „Partnerség erősítése”.
Projektmenedzsment Mesterkurzus 1.
„A Duna mente fenntartható nemzetközi stratégiája, különös tekintettel a turizmus fejlesztésére – DATOURWAY” nemzetközi projekt rövid ismertetése Majorné.
Helyhatósági és nemzetiségi választások október 12. FELKÉSZÜLÉS A POLGÁRMESTEREK, HELYI ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐK ÉS A NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐK.
Helyhatósági és nemzetiségi választások október 12. FELKÉSZÜLÉS A POLGÁRMESTEREK, HELYI ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐK ÉS A NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐK.
Helyhatósági és nemzetiségi választások október 12. FELKÉSZÜLÉS A POLGÁRMESTEREK, HELYI ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐK ÉS A NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐK.
Szakszervezeti demonstrációk szervezése és kommunikálása
1 TÁMOP A-13/ Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél-Dunántúli Régióban.
Csanádi József. Munkavállaló lehetőségei  egyéni érdekérvényesítés (csak kvalifikált munkát végzők)  kollektív érdekérvényesítés  tárgyalás  szociális.
Válságkommunikációs stratégiák. Céljuk ► A szervezet imázsának a védelme, visszaállítása ► Az ügyfelek bizalmának a visszanyerése.
Tiszátúli Villamosenergia – ipari Szakszervezet TIVISZ Mozgósítás - tapasztalatok Siófok, Vértes Hotel június 20.
Kamarai működés kettőssége Köztestület (Főtitkári hivatal szerepe a KET eljárásokban Érdekképviselet Választott tisztségviselők és testületek szerepe Főtitkári.
Sajtótájékoztató szervezése, lebonyolítása
Kinyitjuk az Adattárat Informatikatörténeti Adattár További tervek, felhívás közreműködésre.
Gondolatok az MKE Kémiatanári Szakosztályának működéséhez Vezetőségújító taggyűlés március 8. Szalay Luca, ELTE Kémiai Intézet.
BEVEZETÉS A KOLLEKTÍV MUNKAJOGBA
A választási feladatok ellátásával összefüggő aktuális információk Jegyzői Értekezlet december 3.
Rendezvényszervezési technikák Mozgássérültek Budapesti Egyesülete október 5. Lurdy Ház.
CSILLEBÉRC 2015.November Országos Intenzív Képzés és Továbbképzés.
Szekszárd október 10.. Vízió Új Ptk. (magánszemély tagja nem lehet a szövetségnek) Tagszervezeti elvárások (tagszervezetek anyagi támogatása az.
Országgyűlési választások Magyarországon. A választásokat szabályozza: az1989. évi XXXIV. törvény Ideje: négy évente tavasszal A köztársasági elnök írja.
A polgármesteri szerepvállalás metamorfózisa A közgazdász szemével.
Idősek az idősekért Győrben
Balogh Andrea Johanna MKSZ, Siófok április 27.
Közigazgatási-civil partnerségi kapcsolatok
EU Tájékoztató Szolgálat
Közigazgatási-civil partnerségi kapcsolatok
Szakiskolai fejlesztési program
Tagszervezeti munka erősítése
Előadás másolata:

KÉPVISELŐJELÖLTEK FÓRUMA szervezési segédlet

CÉLOK A képviselő-jelöltek megismertetése a választókkal Egyenlő esély biztosítása minden jelöltnek A felelős képviseleti rendszer elősegítése Az MSz helyi szintű megismertetése Az MSz belső fejlesztése

A képviselő-jelöltek megismertetése A választók ma nem ismerik a képviselőjüket – ezért pártszimpátia alapján döntenek – vagy nem vesznek részt a közéletben Van igény az összehasonlíthatóságra Lehetőség kérdések feltevésére

Egyenlő esély minden jelöltnek Az egyéni jelöltek, és a civilek nem gazdálkodnak nagy kampánypénzből, ezért ilyen nagyságrendű fórumot nem tudnának megvalósítani Azonos kérdések és feltételek mentén a helyi TV-k nyilvánossága előtt bemutatkozhatnak

A felelős képviseleti rendszer elősegítése A választási program országos és helyi elemeinek összehasonlítható nyilvánosságra hozása (konkrét, kötött program) A képviselőjelölti nyilatkozat közbeszédbe hozása A visszahívhatóságot vállalók példája

Az MSz helyi szintű megismertetése A Magyarok Szövetségét és ottani csoportjait a helyi közélet szereplői megismerik. A Magyarok Szövetsége, mint pártok fölötti, meghatározó szervezet jelenik meg a választók előtt, minden médiában.

Az MSz belső fejlesztése A fórum szervezése, mint valós, és egyben hasznos és elismert rendezvény szervezése során sok ismeretet és kapcsolati tőkét szereznek az MSz helyi tagjai A fórum kapcsán létrehozott ismertség további csatlakozásokat eredményez

A fórum érintettjei Képviselő-jelöltek Jelöltállító szervezetek (pártok) Választópolgárok Helyi önkormányzat Művelődési ház Helyi hírközlő szervek

Érdekek Érdekeltek: Egyéni jelöltek Kis pártok jelöltjei Választópolgárok Ellenérdekeltek: Nagy pártok jelöltjei MSz ellenes erők Önkormányzati vezetők A sajtó képviselői

A szervezés folyamata - előkészítés Saját erőfelmérés, csapat kialakítása Művelődési ház lefoglalása közötti legalkalmasabb időpontra Lehetséges segítő társak felkérése

A szervezés folyamata - elfogadtatás A Területi Választási Irodából hivatalos tájékoztatás kérése a jelöltekről A jelöltek részére hivatalos meghívó és részletes program, kérdések ismertetése (igazolható módon) A helyi TV-k, sajtó meghívása személyesen, és igazolható írásban. Az érintett önkormányzatok polgármestereinek és képviselőinek meghívása (külön-külön, lehetőleg személyesen)

A szervezés folyamata - hírverés A TV-k képújságába, és hírek rovatába közérdekű közleményként közreadni. A helyi sajtóban szintén Jelöltekkel való egyesség alapján az ő szórólapjukon Plakátokon Szervezeten belül, tagság személyesen, ismerősöknek

A szervezés folyamata - helyszín Fel kell kérni a helyi rendőrkapitányt a helyszín biztosítására (be kell jelenteni a rendezvényt) Gondoskodni kell: –szervezői biztonsági személyzetről –a jelöltek tájékoztatásáról a lebonyolítás rendjéről –a jelöltek egységes elhelyezéséről, nevük, szervezetük kiírásáról (úgy, hogy a levezető is lássa a neveket!) –MSz címer és „… élni fog a nemzet, amely összetart!” feliratokról –Erős fényű kivetítőről és hozzákötött számítógépről, vászonról, másodperces óráról, hangosításról –Minden jelölt részére kérdéssorról, Alaptörvény javaslatról és képviselőjelölti nyilatkozatról

A fórum levezetése A legfontosabb, hogy jól látszódjon a PÁRTATLANSÁG! Olyan ember vállalja a levezető szerepét, aki – jó kiállású – határozottan, érthetően beszél – ismeri a kérdésekre adható válaszokat – képes kézbentartani a fórumot (megvonni a szót attól, akinek lejárt az ideje)

A menetrend I. Kérdéseink: (Kb. 1 óra) II. A választók kérdései (Kb. 1 óra) … amelyre mindannyian – egyenlő időtartamban (kérdésenként 1 perc) – válaszolhatnak III. Három-három perces összefoglalás

Kérdéseink 1.Legyen kedves 2 percben bemutatni Önmagát, melyben szíveskedjen kitérni az alábbiakra: –Mikor és hol született, hol él? –Milyen a családi helyzete? –Jelenleg mivel foglalkozik? –Milyen jelentősebb közcélú tevékenységben vett részt eddig? –Milyen személyes ok indította arra, hogy képviselőjelöltséget vállaljon?

Kérdéseink – II. 2. Kérjük 3 percben szíveskedjen összefoglalni a jelöltállító szervezetének országos programját, amelyet képviselni szeretne. 3. Kérjük 3 percben összefoglalni,, hogy milyen helyi gondok, problémák megoldását, milyen helyi célok képviseletét vállalja fel, és milyen módon kívánja ezeket elérni.

Kérdéseink – III. 4. Kérjük 3 percben szíveskedjen tájékoztatni bennünket arról, hogy az országos közügyek és az önkormányzati rendszer reformjával kapcsolatban milyen álláspontja van. 5. Kérjük egy percben fogalmazza meg, hogy az Önhöz mellékelten eljuttatott, a képviselők visszahívására fogalmazott nyilatkozatot hajlandó-e aláírni.

A fórum szabályai: 1.A rendezvényre minden képviselőjelölt meghívást kapott, részükre egyenlő lehetőséget biztosítunk arra, hogy megismertessék a választópolgárokkal eddigi tevékenységüket és programjukat. 2.A jelöltek részére a válaszadásra rendelkező idő egyenlő. 3.A megszólalás sorrendje változó.

Kérdések a pártok részére Mindazon kérdéseket, amelyeket Ti szeretnétek feltenni, azt a „választók kérdései” résznél tegyétek fel, s lehetőleg olyanok, akiken nincsen szervező felirat!

Nézzük meg a filmet! Köszönöm a figyelmet!