BMF KGK GTI A GTI-hez a következő szakok, szakirányok tatoznak Műszaki menedzser (BSc) szak Mérnök üzletkötőMérnök üzletkötő ProjektmenedzserProjektmenedzser.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A globális világgazdaság regionális átrendeződése
Advertisements

Hámoriné Váczy Zsuzsa. •Története: 1936-tól szakképzés, flexibilis szakmacsoportos oktatás, a gazdaság, mint megrendelő.
Educatio Press Magyar Oktatási Hírügynökség. Előzmények, célok:  Az országban több mint 400 ezer felsőoktatási hallgató van.  A felsőoktatási területhez.
A magyarországi kockázatitőke- finanszírozás másfél évtizede ( ) Készítette: Papp Zsuzsa Tivadari Evelin.
Felsőoktatási menedzsment MA Felsőoktatás Nyilvánossága Konferencia november 17. dr. Princzinger Péter.
A menedzsment tanácsadás egy tapasztalt ügyfél szemével November 17. Kapus István Senior Tanácsadó– Nestlé Hungária Kft. Üdvözöljük a világában!
Európai Uniós pályázatok Első Orosházi Kistérségi Civil Szemináriumi napok Első Orosházi Kistérségi Civil Szemináriumi napok December 8. Barák Anita.
DPR kommunikáció alapelvei
II. Országos Környezet- és Természetvédelmi Filmfesztivál és Konferencia 2. szekció Környezetvédelmi tudatformálás szerepe az oktatási nevelési intézményekben.
Az EUROSTUDENT V felmérés Projekt megnevezése: Felsőoktatási szolgáltatások rendszerszintű fejlesztése 2. ütem (TÁMOP / ) Főkedvezményezett:
Brüsszel milyen messze van
A nemzetközi üzleti élet etikája
Gazdasági versenyképesség növelése Készítette: Németi Szilvia.
Nemzetgazdaságunk ágazati megoszlása a GDP%-ában
A bolognai folyamat – Párizs: Sorbonne-i Nyilatkozat Franciaország, Egyesült Királyság, Olaszország, Németország  hallgatói és oktatói mobilitás.
Kalmár László  Informatikai Tanszékcsoport, Főépület 2000-nél több informatikus hallgató.
Andragógia MA Debreceni Egyetem Tudományegyetemi Karok Bölcsészettudományi Kar Neveléstudományok Intézete.
Műszaki Tanárképző Tanszék
Rejtő Sándor Könnyűipari Mérnöki Főiskolai Kar
Pénz, piac és partnerség Túlélés és fejlődés a közösség részeként április 24. Budaörs.
Pénz, piac és partnerség Túlélés és fejlődés a közösség részeként április 17. Debrecen.
A Magyar Regionális Tudományi Társaság tevékenysége Horváth Gyula.
A tudásintenzív iparágak megjelenése a kelet-közép-európai országok gazdaságfejlesztési stratégiáiban Páger Balázs, PhD-hallgató MRTT X. vándorgyűlés,
A GAZDASÁG- ÉS TÁRSADALOMTUDOMÁNYI KAR FELADAT- ÉS STRUKTURÁLIS RENDSZERE Szerkesztette: © Dr. Szilágyi Tivadar, KARI TANÁCS KARI TANÁCS TÁRSADALMI.
A Georgikon Kar kutatási lehetőségei Keszthely, március 30.
Humánerőforrás Kontrolling
Mit adhat egy jó controlling? A Kerry Hungária Kft. controlling rendszerének bemutatása Általános Vállalkozási Főiskola Vállalkozásszervező Szak 2003.
A CONTROLLING MINT INTERDISZCIPLINÁRIS TUDOMÁNY
A munkaerőpiaci képzési és átképzési programok eredményességének vizsgálata regionális és kistérségi vetületekben MTA Regionális Kutatások Központja Alföldi.
Diplomás pályakövető rendszer TÁMOP és TÁMOP kapcsolata Educatio Kht. Horváth Tamás felsőoktatási igazgató március 4-6.
Intézményi pályakövetés központi támogatása - TÁMOP Educatio Kht. Horváth Tamás felsőoktatási igazgató Budapest, március 24.
TÁMOP szakmai támogatás Educatio Nonprofit Kft
Befolyásolhatták-e a jelentkezői döntéseket a felvételi rendszer és a képzési szerkezet változásai?  Képzési szerkezet  Felvételi követelmények  Állami.
TÁMOP fenntartás és további fejlesztések tervek november 17. Szeged Németh Antal Educatio Nonprofit Kft. felsőoktatási osztályvezető.
KÖZÖSEN AZ UNIÓS FEJLESZTÉSI FORRÁSOK FELHASZNÁLÁSÁÉRT Környezetpolitikai Fórum Budapest, Március 20. Partnerség és fenntarthatóság Dr. Szegvári.
Magyar Controlling Egyesület 1113 Budapest, Bartók Béla út 152. Telefon / fax: 06/1/ Honlap: Számviteli.
1 EFCB European Foundation Certificate in Banking Rohonczi Krisztina Nemzetközi Bankárképző Központ
EURÓPAI ÜZEMI TANÁCSOK KONFERENCIÁJA 2009 Budapest, november 17. ÜZEMI TANÁCSOK TÁRSASÁGI SZINTŰ EGYÜTTMŰKÖDÉSI FÓRUMA.
Szervezeti viselkedés Bevezetés
Közlekedéspolitikai és -gazdasági Tagozat
Dőry Tibor MTA RKK Nyugat-magyarországi Tudományos Intézet
Vállalati tanácsadás pályázatainak értékelése
Köszöntöm Önöket az FSZ konferencián! Dr. Zárda Sarolta rektor.
Gazdasági kapcsolatok és regionális együttműködések Félixfürdő május 17. Miklóssy Ferenc alelnök Magyar Kereskedelmi és Iparkamara.
Gazdasági és foglalkoztatási folyamatok Magyarországon.
Transznacionális és multinacionális vállalatok
Kétciklusú képzés a műszaki felsőoktatásban Jobbágy Ákos Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, BME.
Átmenet az osztatlan és a kétlépcsős képzés szakjai között A BME-VIK példája 1. Zoltai József egyetemi docens, Dékáni Hivatalvezető BME-VIK.
E-számlázáshoz és e- dokumentumkezeléshez kapcsolódó pályázat a Támpont – Mester Kft. segítségével.
Tantervfejlesztési Hálózat építési Mobilitást segítő Támogatások forrás: „Magyar nyelven Európában” Budapest, április 1.
Ráckeve, Matemetika oktatás mérnök és informatikus képzésekben 1 Dunaújvárosi Főiskola
Budapesti Műszaki Főiskola Neumann János Informatikai Kar
Nemzetközi Rehabilitációs Központ
1 Gyarapodó Köztársaság Növekvő gazdaság – csökkenő adók február 2.
Az érettségi utáni továbbtanulást meghatározó tényezők
4 Tender Hungary Kft. (Sziklai Zoltán)
CSR ISMERETTÉRKÉP. Munkahely Közösség Környezetvédelem Piaci környezet Üzleti Etika Vállalatok Társadalmi Felelősségvállalása.
A Nemzeti Fejlesztési Terv
Az ELTE Informatikai Kar és a FÖMI Távérzékelési Központ kapcsolata : Műhold-felvétel kiértékelő rendszer komponenseinek kifejlesztése (tervezés.
Magyar Controlling Egyesület Nyíregyháza, 2006 október Debreceni Egyetem Agrártudományi Centrum Mezőgazdasági Kar MCE Konferencia 2006 A controlling.
Mesterképzés Vállalkozásfejlesztés szak NYÍLT NAP
Az Erasmus - jelen és jövő - ELTE, Budapest, október 2. Bokodi Szabolcs Tempus Közalapítvány.
Bolognai Folyamat a az európai és a hazai mérnökképzésben Jobbágy Ákos BME november 17.
1. Logisztikai menedzsment mesterképzési szak  A szak indítása: 2011  Végzettség: okleveles logisztikai menedzser  Képzési idő: 4 félév  Jelentkezési.
Mitől innovatív egy vállalkozás? Nyert a pályázatom! Hogyan tovább? Segítünk a megoldásban!
EGYÜTTMŰKÖDÉSBEN AZ ÜZLET Vállalkozói hálózat kialakítása Hajdú-Bihar és Bihor megyékben Két ország, egy cél, közös siker! Szőllősi Nóra Adrienn projektmenedzser.
Megjelentek az infokommunikációs pályázatok
Európai Uniós Alapismeretek
Intelligens szakosodást szolgáló intézményi fejlesztések a Budapesti Corvinus Egyetem székesfehérvári Campusán című projekt rövid bemutatása EFOP
SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM
Előadás másolata:

BMF KGK GTI A GTI-hez a következő szakok, szakirányok tatoznak Műszaki menedzser (BSc) szak Mérnök üzletkötőMérnök üzletkötő ProjektmenedzserProjektmenedzser Gazdálkodási és menedzsment (BA) szak Marketing differenciált szakmai modul

A GTI által oktatott alapozó és törzstárgyak A kötelezően oktatott tárgyakon túl a GTI kb. 15 választható tárggyal színesíti oktatási palettáját.

Az intézethez tartozó főállású oktatók csoportosítása oktatói besorolás szerint 2006

Az intézethez tartozó főállású oktatók csoportosítása tudományos fokozat szerint 2006

A GTI által oktatott hallgatók száma (2004)

Az intézet oktatói által kutatott területek rövid bemutatása 1. Marketing dr. Kiss Mariann, Várnai Sarolta, Borbély Emese) A terület fontossága Az üzletek száma és értéke exponenciálisan nőAz üzletek száma és értéke exponenciálisan nő A hagyományos kereskedést az internetes kereskedés váltja felA hagyományos kereskedést az internetes kereskedés váltja fel A kutatásban résztvevő adatszolgáltató piackutató cégek: Szonda Ypsos, Medián, Gfk Hungaria, AGB Hungary

Elektronikus kereskedelem A kutatás fő területei: Az ágazati- és piaci szerkezet összefüggései az alkalmazott értékesítési stratégiákkal Az ágazati- és piaci szerkezet összefüggései az alkalmazott értékesítési stratégiákkal A CRM felhasználása a termékválasztékkal kapcsolatos döntésekben (szélesség, hosszúság, mélység és konzisztencia- vizsgálatok) A CRM felhasználása a termékválasztékkal kapcsolatos döntésekben (szélesség, hosszúság, mélység és konzisztencia- vizsgálatok)

Médiamérési módszerek összehasonlító vizsgálata A kutatás fő területei: –A piackutató cégek médiavizsgálati módszerei, súlyuk és megoszlásuk –A copy és a médiummal kapcsolatos elemzések sajátosságai –Online és off-line reklámok mérési módszerei

Skálafüggetlen hálózatok az interneten A kutatás fő területei: –A közösségépítő portálok kialakulása és fejlődése a weben –Összehasonlító vizsgálatok –Lehetséges fejlődési szakaszok felmérése és behatárolása –Szakaszjellemzők tipológiája

2. Vállalkozásgazdaságtan, pénzügy dr. Medve András, Borbély Emese, Csiszárik- Kocsir Ágnes A magyar privatizációs folyamat vizsgálata A kutatás fő területei A privatizáció magyar sajátosságaiA privatizáció magyar sajátosságai Privatizációs eszközök technikákPrivatizációs eszközök technikák Privatizációs szakaszokPrivatizációs szakaszok A privatizációs bevételek felhasználásaA privatizációs bevételek felhasználása

Vállalatok társadalmi felelősségvállalása A kutatás fő területei Munkavállalói jogok, környezetvédelem, egészségvédelemMunkavállalói jogok, környezetvédelem, egészségvédelem Fenntartható fejlődésFenntartható fejlődés Fenntartható finanszírozásFenntartható finanszírozás Pénzintézetek felelősségének vizsgálataPénzintézetek felelősségének vizsgálata

Az önkormányzatok erőforrásgazdálkodása Az önkormányzatok mozgásterének a növeléseAz önkormányzatok mozgásterének a növelése Összehasonlító vizsgálatok végzése az Uniós országokbanÖsszehasonlító vizsgálatok végzése az Uniós országokban Az önkormányzati versenyképesség és autonómiaAz önkormányzati versenyképesség és autonómia Mélyinterjúk készítése és kiértékelése a kistérségek vezetőivelMélyinterjúk készítése és kiértékelése a kistérségek vezetőivel

3. Számvitel, controlling (dr. Horváth Katalin, dr. Turcsányi Katalin) A kutatás fő területei Beszámoltatási kötelezettség könvvezetésBeszámoltatási kötelezettség könvvezetés Előtársaságok, átalakuló vállalkozásokElőtársaságok, átalakuló vállalkozások Nemzetközi számviteli standardok (IAS? IFRS)Nemzetközi számviteli standardok (IAS? IFRS) Hazai és nemzetközi számvitel közelítéseHazai és nemzetközi számvitel közelítése

4. Nemzetközi gazdaságtan (dr. Medve András, dr. Szekeres Valéria, Pappné Nagy Valéria) Az euró bevezetése komplex vizsgálata Felkészülés az euró bevezetéséreFelkészülés az euró bevezetésére A bevezetéskor megoldandó feladatokA bevezetéskor megoldandó feladatok Az euró és a nemzeti valuták kapcsolataAz euró és a nemzeti valuták kapcsolata Árfolyamok átváltási kulcsokÁrfolyamok átváltási kulcsok Az euró előnyei, hátrányaiAz euró előnyei, hátrányai

Külföldi cégek hatása a fogadó országra A kutatás fő területei A külföldi vállalatok termelési mutatóinak elemzéseA külföldi vállalatok termelési mutatóinak elemzése Empirikus vizsgálat a külföldi cégek helyi gazdaságra gyakorolt hatásárólEmpirikus vizsgálat a külföldi cégek helyi gazdaságra gyakorolt hatásáról Külföldi vállalatok hatása a termelékenységreKülföldi vállalatok hatása a termelékenységre Külföldi vállalatok hatása az adóbevételekreKülföldi vállalatok hatása az adóbevételekre

Közép-Kelet Európa gazdasági transzformációja A kutatás fő területei A globalizáció és a Kelet Európa transzformációjaA globalizáció és a Kelet Európa transzformációja A nyitottság hatása Kelet EurópáraA nyitottság hatása Kelet Európára Alkalmazkodási stratégiák kidolgozása a Kelet-Európát ért kihívásokraAlkalmazkodási stratégiák kidolgozása a Kelet-Európát ért kihívásokra

5. Humán menedzsment, kommunikáció (dr. Láhm Szilvia, Ferenczi Éva) a munkaerő-piac regionális kérdései a munkaerő-piac regionális kérdései a munka és a technikai fejlődés összefüggései a munka és a technikai fejlődés összefüggései munkanélküliség –foglalkoztatáspolitika munkanélküliség –foglalkoztatáspolitika a felsőoktatás strukturális kérdései a felsőoktatás strukturális kérdései a felsőoktatás tartalmi fejlesztése a felsőoktatás tartalmi fejlesztése pályakövetéses vizsgálatok pályakövetéses vizsgálatok

A kutatás három nagy fázisa: A műszaki menedzser és villamosmérnök hallgatók pályakövetéses vizsgálata ( ) A műszaki menedzser és villamosmérnök hallgatók pályakövetéses vizsgálata ( ) A villamosmérnök hallgatók pályakövetéses vizsgálata ( ) A villamosmérnök hallgatók pályakövetéses vizsgálata ( ) A műszaki menedzser és a gazdasági informatikus hallgatók pályakövetéses vizsgálata ( ) – még nem lezárt kutatás A műszaki menedzser és a gazdasági informatikus hallgatók pályakövetéses vizsgálata ( ) – még nem lezárt kutatás

Ember és kommunikáció A kutatás fő területei Kommunikáció mint az eltérő érdekek kezeléseKommunikáció mint az eltérő érdekek kezelése Konfliktusfeloldás és kommunikációKonfliktusfeloldás és kommunikáció Kommunikáció és váltásokKommunikáció és váltások Kommunikációs technikákKommunikációs technikák

A GTI által a kutatások kapcsán elnyert nemzetközi pályázatok TEMPUS No JEP pályázat Európai menedzsment témakörben TEMPUS No JEP pályázat Európai menedzsment témakörben ECU De la monnaie unique a la fixation des prix en EURO” De la monnaie unique a la fixation des prix en EURO” I. forduló EUR II. forduló EUR L’Euro et les risques économiques internationaux” L’Euro et les risques économiques internationaux” EUR Projet des normes comptables IAS/IFRS Projet des normes comptables IAS/IFRS EUR Leonardo da Vinci Community action programme on vocational training Leonardo da Vinci Community action programme on vocational training EUR