Kommunikáció az egyetemen konferencia Pécs, 2008.04.26.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Europass önéletrajz.
Advertisements

EUROPASS – Útlevél Európába
PIC number – szükséges bármilyen Erasmus + pályázathoz PKE:
Európai munkavállalás és az Europass dokumentumok az álláskeresésben
Az oklevélmelléklet előállítása az Oklevélmelléklet-készítő Program használatával Egyéb Hallgatói Nyilvántartó Rendszer használata esetén.
Leonardo da Vinci szakképzési projektek Magyarországon TÓTH Csenge Tempus Közalapítvány Az Élethosszig tartó tanulás program nemzeti irodája.
Mobilitás pályázatok Leonardo da Vinci
Mobilitás az Európai Unióban
Europass dokumentumok az álláskeresésben és a munkaerő-kiválasztásban
Uniós információ források
Nyitórendezvény „Szak-nyelv-tudás” – Az idegen nyelvi képzési rendszer fejlesztése a Debreceni Egyetemen TÁMOP D-12/1/KONV
TÁMOP / PROJEKT A FELSŐOKTATÁS REDSZERSZINTŰ FEJLESZTÉSE 2. ütem Bevezető előadás a tanulási eredményekről, a keretrendszer, a képesítések.
SZEREP TANMŰHELY ESÉLYEGYENLŐSÉGI RENDEZVÉNY március 25. West Hungary Humán Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft.
Az EAL-net rendszer Matteo Sgarzi AlmaLaurea
V. ETR konferencia április Fogalomrendszer: ETR & ETN Kodácsy Tamás etn at kodasoft.hu.
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
Az elismerést segítő információforrások Oktatási Hivatal Magyar Ekvivalencia és Információs Központ Budapest, november 10.
Az oklevélmelléklet és helye az Europass dokumentumcsaládban
Europass dokumentumok cégeknek We mean business, október 18.
Képesítés – képesítési rendszer – képesítési keretrendszer Alcím Spartathlon km 36 Hour Time Limit.
Egy év az Európai Unióban Arató Gergely Budapest, április 29.
Általános tájékoztatás az oklevélmellékletről
NYELVI EL Ő KÉSZÍT Ő ÉVFOLYAMMAL INDULÓ EMELT IDEGEN NYELVI KÉPZÉS NYELVI EL Ő KÉSZÍT Ő ÉVFOLYAMMAL INDULÓ EMELT IDEGEN NYELVI KÉPZÉS.
Pontszámítás BSc,osztatlan képzések és felsőfokú szakképzések esetén, 2011 Nagy Pontszámítási Nap Felvételi összpontszám ( pont): -Tanulmányi.
Az Erasmus-program A napjainkban legnépszerűbb ösztöndíjprogram bemutatása.
Magyar diákok külföldön. Miért? Kaland? Állás? Referencia?
Beszélj velünk és a világgal!
Nyiss velünk a világ felé ! PTE BTK Idegennyelvi Lektorátus Zank Ildikó.
A mesterképzések lehetőségei a Bologna- rendszerben.
Mihez kezdhet egy gyógyszerészhallgató külföldön?
Szaktanácsadás szerepe az óvodák pedagógiai munkájában
EUROPASS Kerekes Gábor Nemzeti Europass Központ – Educatio Kht.
„A szakképzés szolgálatában”
Az európai közösségi jog általános rendszere szerinti elismerés Oktatási Hivatal Magyar Ekvivalencia és Információs Központ Budapest, november 10.
Date: in 12 pts Krémó Anita, DG EAC A.3 anita.kremo(at)ec.europa.eu Lifelong learning programme Nemzeti képesítési keretrendszerek NKKR szint 10 NKKR szint.
1 Felsőoktatási jelentkezés A szeptemberben induló felsőoktatási képzések jelentkezői Forrás: Educatio Kht. – OFIK, Felvi.hu
Felsőoktatási munkatársak képzési célú mobilitása - STT 2014/2015.
Határon átnyúló vitarendezés. Bevezetés határon átnyúló viták nehézségei különböző nyelv jogismeret hiánya, fogyasztói jogvitákban különösen.
Pénzügyi és szakmai elszámolás
Útlevél a tanulási és munkavállalási célú mobilitáshoz
Oklevélmelléklet előállítása Neptun
KERNER Barbara Pécs, 2006 Kerner Barbara Pécs, A 455 milliós piac.
MIGRÁCIÓ ÉS MUNKAERŐ MOBILITÁS
Európa 2020 A lisszaboni stratégiát felváltja az Európa 2020 stratégia Az új stratégia központi kérdése az Unió versenyképessége, de más, új célokat is.
Tanulói laptopokkal a középszintű magyar érettségi felé
Az idegen nyelvi kompetenciák fejlesztése, valamint az intézményeken belüli implementáció és megyei szaktanácsadás. KOMPETENCIA-KONFERENCIA Debrecen, 2006.
CAMPUS HUNGARY PROGRAM. A program célja A projekt a hazai felsőoktatási intézmények hallgatóinak, munkatársainak külföldi K+F, tanulmányi, operatív intézményi.
Képesítési Keretrendszerek Európában 2006 március 9.
Dr. SEDIVINÉ BALASSA ILDIKÓ SZÁMALK OKTATÁSI ÉS INFORMATIKAI ZRT. KORSZERŰ STRUKTÚRA ÉS TARTALOM, INNOVATÍV MÓDSZEREK A FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉSBEN Szolnok,
Az Európai Unió bővülése Vincze János, 12. osztály Fazekas Mihály Gimnázium Debrecen >
EUROPASS.
Az idegennyelvi képzés helyzete a bolognai- rendszerű képzésben (Nyelvi követelmények) MFRFK Gödöllő április 22.
1 Kézfogás a Magyar Vidék fejlődéséért : Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (MNVH)
PROJEKT-TERV Youth 2 Youth Innovációs Verseny Keretében Megvalósítandó Közösségi Készítette: Harmati Katalin, Lázi Alexandra, Perge Gábor /Sorsfordítók.
A külföldi hallgatók egyetemválasztási szempontjai
A szaktudás dokumentálása – Europass. Ahány ország, annyi…  Oktatási és képzési rendszerek különbözőek  A kompetenciák és képzettségek különbözőek,
A felsőoktatás nemzetköziesedése: a nyelvoktatás helye és lehetőségei az uniós felsőoktatási programokban Dobos Gábor március 31. A szaknyelvoktatás.
Bizonyítványok és oklevelek elismerése Magyarországon és külföldön, elsősorban az Európai Unióban Oktatási Hivatal Magyar Ekvivalencia és Információs Központ.
Hogyan segíti az EKKR az európai munkaerőpiac működését? WORKSHOP 4.
Szakmai és személyes portfólió elkészítése
ERASMUS ROADSHOW 1. nap február 14.. ERASMUS ROADSHOW 1. nap február 14.
ERASMUS ROADSHOW 3. nap február 28.. ERASMUS ROADSHOW 3. nap február 28.
Europass dokumentumok az álláskeresésben és a munkaerő-kiválasztásban
Introduction of Szent István University

Teremtsd meg a saját szakmai jövődet!
Oktatási Hivatal Magyar Ekvivalencia és Információs Központ
A szaktudás dokumentálása – Europass
Europass dokumentumok az álláskeresésben és a munkaerő-kiválasztásban
Építs a külföldi szakmai gyakorlatra álláskereséskor!
Előadás másolata:

Kommunikáció az egyetemen konferencia Pécs,

Europass – Lehetőség az önéletrajzok kavalkádjában Előadók: Farkas Fanni, Horváth Dorisz

Mi is az az Europass?,,Az Europass tájékoztat: uniós szinten egységes formátumban összehasonlíthatóvá, megismerhetővé teszi az egyén szaktudását, végzettségét, nyelvtudását, szakmai tapasztalatait. Tájékoztat, információt ad a hazai képzésekről, a képzést és a kompetenciákat érintő változásokról, valamint a külföldön megszerzett képesítésekről.” Forrás:

Az Europass Portfólió Az Europass Portfólió pontosan 5 dokumentumból áll: Europass önéletrajz ( Europass Curriculum Vitae) Europass Mobilitási Igazolvány (Europass Mobility) Europass Bizonyítvány-kiegészítő (Europass Certificate Supplement) Europass diplomamellkéklet ( Europass Diploma Supplement) Europass Nyelvtanulási Nalpó (Europass Language Portfolio)

Az Europass Önéletrajz Az Europass önéletrajz egy nemzetközileg egységes önéletrajz forma, amely közli a megszokott információkat kiegészítve őket egyéb adatokkal. Ez egy rugalmas önéletrajz forma, mely tetszőleges (és természetesen kellően informális) adatokkal bővíthető, kiegészíthető. Az önéletrajz 25 nyelven kitölthető, illetve ingyenesen letölthető az internetről.

A Mobilitási Igazolvány Az Europass Mobilitási igazolvány célja - hogy az eredmények láthatóbbá tételével előmozdítsa az Európában tett tanulmányi célú utazásokat; - növelje az európai mobilitási tapasztalatok átláthatóságát és ismertségét azáltal, hogy elősegíti az elsajátított tudás, készségek és kompetenciák jobb bemutatását; - ösztönözze a külföldön szerzett tapasztalatok elismerését. Hogyan működik? A dokumentum egyénileg nem igényelhető. Az igénylést minden esetben egy intézménynek kell benyújtania az egyén nevében. Bármely intézmény, amely a fent említett országok valamelyikében mobilitási projekteket szervez, igényelhet az egyén nevében Europass mobilitási igazolványt.

Az Europass Diplomamelléklet Az oklevélmelléklet biztonsági okmányként kezelt közokirat, a felsőoktatási intézmények állítják ki, az oklevél mellé. Részletes tájékoztatást nyújt:  a végzettségről és a szakképzettségről,  a tanult tantárgyakról, a szakmai gyakorlatról, a diplomamunkáról,  a megszerzett kreditpontokról, az elért tanulmányi eredményekről,  az oklevelet kiállító felsőoktatási intézményről és a magyar felsőoktatás rendszeréről, tehát mindarról, amely fontos információ lehet a munkavállalás és a továbbtanulás szempontjából.

A Nyelvtanulási napló önértékelési rendszere Lehetőséget ad arra, hogy a felhasználó szövegértés, beszéd és írás kategóriákban írja le használható nyelvtudását egy, az Unióban egységes értékelési rendszer alapján. A szintek: alapszintű felhasználó (A1, A2), önálló felhasználó (B1, B2), mesterfokú felhasználó (C1, C2).

A legnépszerűbb országok Europass elérhetősége Egyesült Királyság: Franciaország: Németország: Olaszország: Portugália: Spanyolország: Finnország:

Elérhetőség Pécsett Csorba Győző Megyei Könyvtár 7621, Apáca utca 8. Tel.: 72/ Fax: Baranya Megyei Europe Direct 7621, Mária utca 9. Tel.:72/ Fax: hu hu Honlap:

Köszönjük megtisztelő figyelmüket!