THE DAILY NEWS Liechtenstein

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Kiss Alexandra Petra és Gyöngyösi Boglárka Waldhotel Feldbachtal-ban töltött gyakorlatunk Praktikum in Thüringen Erkennen des deutschen Gastronomie und.
Advertisements

2012-es évben 2 szakács és 4 felszolgáló tanuló töltötte gyakorlatát az Europa Hotelben.
Ciprusi kaland.
Egy tudományos felmérés részeként kutatók megkérdeztek néhány 4 és 8 év közti gyermeket arról, hogy szerintük mi a szeretet. A kérdésekre adott válaszok.
Alberti Evangélikus Gyülekezet Vendégháza
2014. február 26 – március 3. (6 nap/5 éj/5 sí nap)
2010. Augusztus 16. és Augusztus 17. hajnala.
Leonardo da Vinci mobilitási projekt LdV-HU-10-IVT-1051 projekt Disszemináció február 24. Gundel Károly SZKI Alapítványi Est.
A sajtó története.
Készítette: Balázs Attila BAAPAHP.PTE.  A megszólításban a férfiak neve elé tett Herr szóval történik.  (Régebben használatos volt még a „führer” megszólítás.
December 1. Címzett: Cégünk minden dolgozója Örömmel tudatom Önökkel, hogy vállalatunk karácsonyi ünnepsége december 12.-én lesz az Argentina Steakhous-ban.
 Az egyetemi évek alatt a legcélszerűbb külföldön élni egy darabig > támogatott, legkevesebb függőség itthon  Kalandvágy, önállóság, nyelvi akadályok.
A szoba berendezése © Németh György.
A BENELUX államok.
KEZDÉS!!!!!!.
Nemzetek közötti kommunikáció Bevezetés Kulcsszavak definiálása.
A strucc.
Készítette:Szőke Gréta
MINDENSZENTEK A Mindenszentek (latinul: Festum omnium sanctorum) a katolikus és ortodox keresztény egyház ünnepe. A katolikus egyház november 1-jén,
Izrael.
Sajnálatos módon december 24-én este nem tudom szétosztani ajándékaimat. Idős korom egyre inkább észrevehető... Úgy döntöttem, hogy ez évben kivételesen.
A U S Z T R Á L I A.
Írta: Kalauz Boglárka Lilla 7/a osztályos tanuló
Készítette: Farkas Dominik
Ausztria Valacsay András.
Barcelona Hamar Márk.
A karácsony Készítette: ….
Magyarország néhány diában
Olaszország.
Karácsonyi miserend a szécsényi Ferences Templomban
Karácsonyi miserend a szécsényi Ferences Templomban
Széchenyi Körúti Sportiskolai Általános Iskola és AMI
Ő SZI TÖKÖLÉS Kreálta: Nick Shepherd Valamikor tökjó csaj voltam, formás alsófertállyal aztán megerőszakoltak!
PAULÍK Szabolcs BELGIUM 8.A.
Bánki Hírmondó november. Novemberben történt velünk…
Anglia- Portsmouth.
Ausztria 8.A Pongrácz Emese.
Liechtenstein Kováč Sofia 8.a.
Szlovák vendégeket Észak-Magyarországra! Buzás Judit Idegenvezető.
Szeretné gyermeke álmait valóra váltani? Családi Aranyszárny biztosítással védett megtakarítási program.
Osztrák Köztársaság Görcs E. 8.a.
Úticélunk: Szlovénia - Göntérháza
FRANCIA KONYHA Az élet stílusa.
Tehetséggondozás színesen
Készítette: Karácsony Péter
Francia Köztársaság.
Francia Köztársaság.
PORTSMOUTH. AZ INDULÁS NAPJA: Elégé izgalmas volt mivel még nem utaztam eddig repülőn soha. De, nem volt rossz sőt élveztem. Főleg a felszállást, de ami.
Magyarország Magyarország Közép-Európában az Alpok és a Kárpátok által határolt Kárpát-medencében fekszik. Sok országgal határos:Ausztriával Szlovákiával.
Szlovénia Készítette: Cseh Fanni.
Készítette: Bárdos Krisztián
Készítette: Szatmári Zsófia
Mikulás Készítette: Zsanett 5.e. Szent M iklós Szent Miklós egy valódi személy volt, Kr.u. 271 környékén született, és 342. december 6-án hunyt el Myra-ban,
Újabb út a Kongó folyóhoz Hazatértekor könyvet írt tapasztalatairól. A New York Herald és a brit Daily Telegraph ezután úgy döntöttek, hogy közösen finanszírozzák.
Szerbia – Szerb Köztársaság
10. rész :Táplálékunk összetevői Zsírok Klikk a folytatáshoz.
2016. Március 3.. A Határtalanul! program célja a magyar-magyar kapcsolatok építése, személyes kapcsolatok kialakítása, elmélyítése. Keretében magyarországi.
A TRIANONI BÉKE JÚNIUS 04.. Mindenki számára világossá vált, hogy hazánkat meg fogják büntetni az I. világháború után A szomszédos országok azt.
Rozmisné Árpádföldi Zsuzsanna
Narancsík Eszter Záreczky Terézia
Földrajzi helyzete Kütahya város Nyugat-Anatóliában
Ausztrália Dél keresztje csillagkép Egyesült Királyság zászlaja
10. rész :Táplálékunk összetevői
PROKO karácsonyi KVÍZ NEVEZETESSÉGEK.
Egy tudományos felmérés részeként kutatók megkérdeztek néhány 4 és 8 év közti gyermeket arról, hogy szerintük mi a szeretet. A kérdésekre adott válaszok.
33. EURÓPA FELOSZTÁSA.
A német gasztronómia Tartalomból: Türingiáról röviden
Egy tudományos felmérés részeként kutatók megkérdeztek néhány 4 és 8 év közti gyermeket arról, hogy szerintük mi a szeretet. A kérdésekre adott válaszok.
SPANYOL KATOLIKUS KARÁCSONY
Németország Készítette: Kiss Dzsenifer és Lőrincze Viktória (8. o.)
Előadás másolata:

THE DAILY NEWS Liechtenstein www.dailynews.com THE WORLD’S FAVOURITE NEWSPAPER - Since 1879 Liechtenstein In Vaduz leben circa 5.000 Menschen.Weitere große städte sind Schaan mit circa 5,7 tausend Einwohnern. Triesen mit circa 4,6 tausend Einwohnern und Balzers mit circa 4,4 tausend Einwohnern. Liechtenstein hat 32.528 Einwohner. Es ist 160 Quadraktkilometer groß. Die Währung in Liechtenstein heißt der Franken. Vaduz ist die Haupstadt.

Liechtenstein rövid jellemzése Liechtenstein a Rajna völgyében fekszik Ausztria és Svájc közé beékelve az Alpokban. Fő folyója a Rajna, amely határfolyó nyugat felé, és elválasztja az országot Svájctól. Fővárosa Vaduz, legnépesebb városa Schaan. Nagyvárosai: Triesen, Balzers, Mauren stb. Államformája monarchia. Hivatalos pénzneme a svájci Frank. Az Öbb működteti a vasútvonalakat az országban. Stegben található Liechtenstein alpesi síbirodalma.

Karácsonyi szokások NEWS Date today 00/00/00 Karácsonyi szokások a gyerekeket, és elmondja, hogy ki volt rossz és ki volt jó. Aztán a gyerektől megkérdezi, hogy mit szeretnének kapni karácsonyra, mit kérnek az ún. „Christkindli”-től. Liechtensteinben a karácsonyi szezon december 7.-8. körül kezdődik. Általában a család egyik tagja beöltözik Mikulásnak, meglátogatja A karácsonyfát két héttel karácsony előtt vásárolják meg és állítják fel a házban. Karácsony este pedig feldíszítik, és kibontják az ajándékokat, amiket ők maguk csináltak. Ezután a gyerekek ágyba bújnak, és izgatottan találgatják, hogy vajon mit fog hozni nekik „Christkindli”. Egyes családok karácsony este, mások karácsony napján bontják ki ezeket az ajándékokat. Ilyenkor meglátogatják a távolabb élő rokonokat is, hogy felköszönthessék egymást.

The New York Times Liechtensteini konyha - Since 1802 Liechtensteini konyha A liechtensteini ételeket a nagyobb szomszédoktól kölcsönözték, általában finomak, de elég drágák. A legtöbb étterem egyszerû, de jóízû ételeket kínál, bár a kispénzû utazók a szupermarketek hûtõpultjaiból is választhatnak. A levesek népszerûek, és elég tartalmasak, a sajtok az étrend fontos részét alkotják, a röstivel (sült, tört krumpli), valamint a wursttal, a kolbásszal együtt. A borok az étkezés szerves részét képezik. A helyi borok jók, de ritkán exportálják õket.

SUN SHINE Keresztrejtvény THE CELEBRITY NEWS AND GOSSIP WORLD EXCLUSIVES Keresztrejtvény 1. Liechtenstein egyik szomszédos országa 2. Az ország ennek a folyónak a völgyében fekszik 3. Az egyik legnépesebb városa Liechtensteinnnek 4. Milye 160 km2 Liechtensteinnek? 5. 5696 fővel a legnépesebb város az országban 6. Liechtenstein hivatalos nyelve 7. Az ország nevének utolsó betűje 8. Vasútvonalat működtető társaság neve 9. Milyen ünnep van január 6-án? 10. Liechtenstein államformája 11. Az ország alpesi síbirodalma itt található