ADÓVÁLTOZÁSOK 2006-2007. ÉLETBIZTOSÍTÁSI ADÓKEDVEZMÉNY Életbiztosítási adókedvezmény továbbra is változatlan feltételek teljesülése esetén járhat DE érvényesíteni.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Biztosítások 2013 Dr. Honyek Péter Személyi Jövedelemadó Osztály.
Advertisements

GKI Zrt., Bér- és bérteher-reform Akar László vezérigazgató március 10.
KamatFix 2015 árfolyamvédett eszközalap. 2 Egyéni személybiztosítás fejlesztési csoport | KamatFix 2015 •Tőkevédelem •Hozamvédelem •Árfolyamvédelem.
HUNGÁRIA Takarék Vállalkozói Fórum.
Tb-Járulékok, szociális hozzájárulási adó
Szemléletváltás: tőzsdei nyereségek adótervezése
12. A díjtartalék számítása
Az opció fogalma Put-call paritás Opciós befektetési stratégiák
Nyugdíj.
Foglalkoztatói nyugdíj
Cselekedni most és mindenkiért Kormányszóvivői tájékoztató A gyermekes családok otthonteremtéséért október 18.
CÉGES PÉNZÜGYI MEGOLDÁSOK ADÓOPTIMALIZÁLÁS CÉGES ELŐNYÖK.
Bankszámla és bankkártya MEGTAKARÍTÁSOK avagy Sok kicsi sokra megy!
Mivel a bankszámla kamata általában igen alacsony, érdemes körülnézned a különböző megtakarítási/befektetési lehetőségek között. MIELŐTT VÁLASZTASZ A.
LENDÜLETBEN AZ ORSZÁG A Magyar Köztársaság kormánya.
Kormányszóvivői tájékoztató Cselekedni most és mindenkiért Hogy mindenki jobban éljen! Adókedvezmény az átlagos és az átlag alatti keresetből élőknek.
Sulinet Expressz, Sulinet Generáció Sulinet Generáció 1998: valamennyi középiskola bekötése az Internet hálózatba a Sulinet Program keretében.
Megújul a Sulinet Expressz. Az SZDSZ elnöke felkérte a liberális minisztereket, hogy vizsgálják meg tárcáiknál vannak-e olyan programok, amelyek azokat.
A személyi jövedelemadó
Kamatadó Kósa Zoltán – június évi …törvény egyes pénzügyi tárgyú törvények módosításáról Kamatadó mértéke:20% Kamatadó köteles.
A gondoskodás területei Mit tehet a munkáltató és mit a munkavállaló?
Gertner Csaba Generali Biztosító Zrt.
A társasági adóról szóló évi LXXXI. törvény 2008/2009/I.
ADÓ Farkas Gábor Szenior Menedzser február 28. Adózás 2006.
ADÓZÁS © A LEGFONTOSABB VÁLTOZÁSOK 2008-TÓL dr. Laáb Ágnes BME Pénzügyek Tanszék egyetemi docens elérhetőség: telefon: ,
Mivel a bankszámla kamata általában igen alacsony, érdemes körülnézned a különböző megtakarítási/befektetési lehetőségek között. MIELŐTT VÁLASZTASZ A.
Mivel a bankszámla kamata általában igen alacsony, érdemes körülnézned a különböző megtakarítási/befektetési lehetőségek között. MIELŐTT VÁLASZTASZ A.
GKI Zrt., Öngólok után – kell egy gazdaságpolitika Szeged, október 1. Dr. Vértes András elnök GKI Gazdaságkutató Zrt.
EHO módosítása szeptember 01-től. EHO mértéknövekedés 14% Külön adózó jövedelmekből: - vállalkozásból kivont - értékpapír kölcsönzésből - 25 illetve.
Kormányszóvivői tájékoztató Az Európai Unió Strukturális Alapjainak magyarországi teljesítménye dr. Baráth Etele európai ügyekért felelős tárca nélküli.
1. 2 Mi a hitel? 3 Mi a hitel? - válasz A hitel olyan pénzösszeg, amelyet az egyik fél a másiknak egy meghatározott lejáratra ad. A hitel visszafizetése.
A jogszabályi változások irányai dr. Andráczi-Tóth Veronika Nemzeti Erőforrás Minisztérium Családi és Szociális Szolgáltatások Főosztálya.
Számlaösszesítők használata
RSM DTM Hungary Adótanácsadó és Pénzügyi Szolgáltató Zrt. A személyi jövedelemadó évi változásai Lucz Zoltánné főosztályvezető Pénzügyminisztérium.
TÁRSADALOMBIZTOSÍTÁS- VÁLTOZÁSOK. BETEGSZABADSÁG A munkavállalót naptári évenként változatlanul 15 munkanap betegszabadság illeti meg. A betegszabadság.
2010 : KIHÍVÁSOK ÉVE A PÉNZÜGYI SZEKTORBAN Kisbenedek Péter, MABISZ október 5.
7. A különböző megtakarítási formák összehasonlítása
SZEMÉLYI JÖVEDELEMADÓ
Exkluzív számla termékbemutató az OVB részére
A Tartós Befektetési Számla előnyei, működése, típusai, megnyitásának és megszűnésének módja.
Prémium Partner Bónusz BÁRMIKOR FELHASZNÁLHATÓ!
CÉGES BIZTOSÍTÁSOK ADÓZÁSÁRÓL dr. Kis Réka
ADÓ Adótörvény változások 2006/2007 Demetrovics Gergely, szenior menedzser február 2.
EBKM számítási módszerei Készítette: Pál János Raj Gergő.
Zöld út Bemutatkozik a Groupama Garancia Biztosító
Kiből lehet milliomos? Körséta a befektetések világában
Személyi jövedelemadó 2015
Egész életre szóló biztonság az anyagi biztonság megteremtésének eszköze minden életszakaszban az igényeknek megfelelően alakítható a kiegészítő élet-,
A kamatszámítás módszereinek elméleti összefüggései
A háztartások pénzügyi döntései 2. Gazdasági és munkaszervezési ismeretek, 5. előadás Készítette: Major Klára ELTE TáTK Közgazdaságtudományi Tanszék.
A pénz időértékének további alkalmazásai Gazdasági és munkaszervezési ismeretek, 2. előadás Készítette: Major Klára ELTE TáTK Közgazdaságtudományi Tanszék.
Informatikát érintő adóváltozások BADAK BÉLA OKL.KÖNYVVIZSGÁLÓ
Kiből lehet milliomos? Körséta a befektetések világában Széchenyi István Egyetem Szalay György szakértő április 16.
A évi személyi jövedelemadó- és Tao-bevallások tapasztalatai, valamint kata és kiva jellemzők Komárom-Esztergom megyében Karácsonyi Norbert igazgató.
NAV Veszprém Megyei Adóigazgatósága
Szakképzési hozzájárulás szabályainak évközi változásai, valamint a től hatályos módosulások.
Családbarát adórendszer Magyarországon Tamásné Czinege Csilla NAV Adószakmai Ügyekért Felelős Szakmai Helyettes július 5.
Személyi jövedelemadó 2014 Guzmics Zsuzsanna Audit Service Kft. GGI INDEPENDENT MEMBER
Példák a személyi jövedelemadó kiszámítására ADÓZÁS I. 2014/2015. II. félév.
Személyi jövedelemadó 2012 Guzmics Zsuzsanna Audit Service Kft.
1 éves a Sulinet Expressz. A program első éve Az Oktatási Minisztérium nyarán indította el a Sulinet Expressz programot. A program célja: az Internet.
Navigátor IC & ID Kft.. A munkabér szerkezete január 1-től.
SIGNUM a Vállalkozások számára. Mire jó? Munkavállalók ösztönzése Cafeteria rendszer eleme Vállalati eredmény optimalizálásának eszköze Vállalati gondoskodás.
ADÓZÁSI VÁLTOZÁSOK MIKROVÁLLALKOZÁSOK ADÓJA – Adótörvénykönyv IV. cím (2OO3. évi 571 sz. törvény) 2007 január elsejétől a mikrovállalkozások adója.
Társasági adó 2011, évi változások  Adókulcsváltozás 10% 500 M Ft-ig 19% 500 M Ft felett  Megszűnik a külföldi szervezet társasági adó-kötelezettsége.
Az első házasok kedvezménye
Összehasonlító példák
Pécs, szeptember 25. Jegyzői értekezlet Hatósági Főosztály Törvényességi Felügyeleti Osztály.
Közbeszerzési szabályok változása és
„Ne tegyünk minden tojást egy kosárba!”
Előadás másolata:

ADÓVÁLTOZÁSOK

ÉLETBIZTOSÍTÁSI ADÓKEDVEZMÉNY Életbiztosítási adókedvezmény továbbra is változatlan feltételek teljesülése esetén járhat DE érvényesíteni Ft éves összes jövedelemig lehet! Ft között: összesen legfeljebb évi 100 ezer forintnak a forint feletti összes jövedelem 20 százalékát meghaladó részének megfelelő – összegben érvényesíthető Hatálybalépés: január 1.

KAMATADÓ Gyakorlatilag csak a biztosítás mentesül alóla (NYESZ, ÖNYP) Nincs kamatadó: –Szeptember 1. előtti szerződések (ajánlat aláírás dátuma!) mindenféle szolgáltatása (eseti és rendkívüli díj terhére történő rész visszavásárlás is!) –Szeptember 1. utáni szerződések lejárati szolgáltatása legalább 10 éves tartam esetén, vagy legalább 3 éves nyugdíjcélú megtakarítás

KAMATADÓ Nem tekinthető azonban az említett bevételrész kamatnak, ha a biztosításra befizetett díj(ak) akár csak egy része e törvény szerint adómentesnek minősült. (céges AREX) Egyéb jövedelem

Bankbetét Az a kamatperiódus, amelyik szeptember 1. előtt kezdődik még kamatadó mentes, ám ami azután fordul az már adózik, függetlenül a lekötött betét devizanemétől.

Befektetési alapok A szeptember 1-ig megvásárolt alapok nem esnek a kamatadó hatálya alá, az azt követően vásároltak viszont igen.

Kötvények A kamatszelvények is a 20%-os kamatadó alá esnek, kamatperiódus szeptember 1. után kezdődik, függetlenül attól, hogy a kötvény mikor került megvásárlásra. A DKJ-k az árfolyamnyereség után adóznak, de csak a szeptember 1. után vásároltak.

Részvények Szeptember 1. után adózni kell az árfolyamnyereség után, de a részvény tulajdonosa választhat, hogy a bekerülési ár vagy az augusztus 31-i ár legyen a mérvadó a nyereség kiszámításakor (azon részvényeknél, amelyeket szeptember 1. előtt vásároltak). Azaz nem szükséges átkötni.

Még nem hatályos A Bankszövetség megkereste a köztársasági elnököt az aláírás megtagadását kérve, ami, ha megtörténik az adószabályok bevezetésére halasztó hatállyal bír.

KAMATADÓ A jelenlegi tervezet szerint nincs kedvezmény kamatból származó jövedelemre!