Termikus napenergia hasznosítás

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Partnerl ogo Dieses Projekt wird im Rahmen des ETZ Programms zur grenzüberschreitenden Kooperation ÖSTERREICH-UNGARN durch den Europäischen Fonds.
Advertisements

Megújuló energiaforrások a világon
Széchényi Ferenc Gimnázium
A megújuló energiaforrások
Energia a középpontban
Miért van szükség energetikai környezetvédő szakemberekre?
A DVANCED E FFICIENT E NERGY S YSTEMS K ft. H-1124 Budapest, Fürj u. 31. Kálmán László Alternatív energetikai koncepciók készítése.
Környezettudatos építkezés
Energiatakarékos otthon
Készítette:Eötvös Viktória 11.a
Megújuló Energiák Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
Megújuló energiaforrások
Megújuló energiaforrások.
Geotermikus energia A geotermikus energia a Föld belső hőjéből származó energia. A Föld belsejében lefelé haladva kilométerenként átlag 30 °C-kal emelkedik.
Megújuló energiaforrás
A Föld megújuló energiaforrásai
Napenergia-hasznosítás
Napkollektor Kránicz Péter.
Napenergia-hasznosítás
Készítette: Gáti-Kiss Dániel Témakör: Energiagazdálkodás
Környezet- és emberbarát megoldások az energiahiányra
Termikus napenergia hasznosítás
Szoláris rendszerek.
Napenergia.
Az energia fogalma és jelentősége
Megújuló energiaforrások
Az alternatív energia felhasználása
Az alternatív energia felhasználása
Az alternatív energia felhasználása
Az alternatív energia felhasználása
Megújuló energiaforrások
Megújuló energiaforrások
NévFelhasználásLegnagyobb előfordulás Honnan nyerik ki? Mivel nyerik ki? NapenergiaFűtés,Hő, Elektromosság Napkollektorral felszerelt házak, épületeknél.
Megújuló energiaforrás
Passzívház Török Krisztián Kovács Kornél
Megújuló energiák Készítette: Simon Zalán 7. b
megújuló ENERGIÁK Iskola: Vak Bottyán János Általános Iskola
Megújuló energia Készítette: Bíró Tamás
Energiatermelés? Energia-átalakítás! Nap – hő – elektromos – kémiai
Megújuló energiaforrások
Napenergia hasznositás
Passzív szolár szerkezetek Napkollektorok
Megújuló Energiák Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
Megújuló energiaforrás: Napenergia
Megújuló energiaforrások
Napenergia.
Jut is, marad is? Készítette: Vígh Hedvig
Óvjuk meg a természetben kialakult egyensúlyt !
Napenergia és felhasználása
Nap, mint megújuló energiaforrás a gyakorlatban
Energiaforrások.
Hőszivattyú.
Áttetsző hőszigetelés (TWD)
Az alternatív energia felhasználása
Az alternatív energia felhasználása
Műszaki és informatikai nevelés 5. osztály
A megújuló energiaforrások szerepe az emberiség energiaellátásában
MEGÚJULÓ ENERGIÁK INTEGRÁLÁSA A HAZAI ENERGIARENDSZERBE,
Mitől innovatív egy vállalkozás?
Constantin Jurca Épületenergetika gazdaságosan 1 ÉPÜLETENERGETIKA GAZDASÁGOSAN Constantin Jurca.
Napenergia hasznosítás. A Nap A föld energiájának % of a napból származik Az ár/apály 1/3-át a nap tömegvonzása okozza Távolság: 150 millió kilométer.
© INTECHNICA Megújuló energiák Készült az: támogatásával Jelen prezentáció tartalmáért a teljes felelősség a szerzőket terheli. A tartalom nem feltétlenül.
Üdvözöljük! Welcome | Willkommen | Benvenuti | Bienvenue Termikus napenergia hasznosítás a gyakorlatban: mintaprojektek Magyarországon Szendrő Balázs Kereskedelmi.
Varga Pál elnök MÉGNAP Egyesület Napkollektoros hőtermelés jövője a napelemes áramtermelés mellett Egyetemek, főiskolák környezetvédelmi oktatóinak VIII.
1 Épülettervezés Készült az támogatásával Jelen prezentáció tartalmáért a teljes felelősség a szerzőket terheli. A tartalom nem feltétlenül tükrözi az.
Megvalósult napkollektoros rendszerek a gyakorlatban Gázközösség szakmai nap, Szekszárd, Varga Pál alelnök, cégvezető.
Készítetek: Toboz Angelika, Árvai Krisztina Toboz István, Toboz Dániel

Megújuló energiaforrás Napkollektor
Készítette: Szilágyi Sára
Előadás másolata:

Termikus napenergia hasznosítás Energiatudatos épülettervezés 2014. 03.26 SÓS ATTILA KZT23R MSE

Termikus – hővel kapcsolatos dolgok kifejezésére használatos Termikus – hővel kapcsolatos dolgok kifejezésére használatos. Például termikus épületburok, amikor egy elvi alapon meghatározott héjazatról beszélünk, aminek a két oldalán különböző hőmérséklet tartományú kölcsönhatásokkal számolhatunk. Napenergia – a Földet a Nap energiája hő és fény formájában éri el. Számos formája van melyet az ősidők óta alkalmazunk. Ide kapcsolódik a napfűtés, a fotovoltaikus berendezések, valamint a naperőművek, a napenergiát felhasználó épületek, de ide sorolható sok más mellett a geotermikus energiaforma is, mely tulajdonképpen a Nap évszázadok, évmilliók alatt felhalmozódott hőjét jelenti Hasznosítás – a tudatosan alkalmazott módszerek segítségével nyert hő felhasználása.

Előzmény Horace Bénedict de Saussure Svájci természetkutató foglalkozott a napsugarak beesési szögének optimális meghatározásával. Heliométer, termométer Egy fekete parafával bélelt ládikába, háromrétegű üveggel lefedve helyezett el. Ily módon zárta ki a külső hőmérséklet befolyásoló hatását és a napsugarak közvetlen hatását ki tudta mutatni. Ezzel bizonyítva az üvegházhatás létét, s további alapot teremtve további napenergia aktív-, és passzív hasznosítására, felhasználására.

Passzív szoláris építészet Alapja: a szoláris energia begyűjtése; a begyűjtött energia egy részének tárolása; a tárolt energia leadása, felhasználása, célba juttatása a megfelelő időben és helyen. Direkt rendszerek Indirekt rendszerek Hibrid rendszerek Passzív rendszerek folyamata: a sugárzás bizonyos hányadának átjutása egy transzparens rétegen elnyelődés opaque felületen vezetéssel bejutás az opaque szerkezetbe azon át vagy abból vissza a fűtendő térbe kerül elnyelő felületről levegő közvetítésével, szabad áramlás révén a fűtendő térbe vagy valamilyen határoló szerkezetbe jutása.

Aktív szoláris építészet Alapja: a szoláris energia begyűjtésére; a begyűjtött energia egy részének tárolására; a tárolt energia leadására, felhasználására, célba juttatására a megfelelő időben és helyen. Az aktív hasznosítás főbb elemei Fotovillamos, vagy fotoelektromos hasznosítás. Közismert szóval napelem Fototermikus, vagy hőenergia hasznosítás. Közismert nevén napkollektor. Melyet leggyakrabban használati-melegvíz készítésére, esetleg épületfűtésre (pl. födém, fal temperálás), medencefűtésre, valamint egyéb technológiai melegvíz előállítására alkalmazott.

Napkollektor rendszerek választéka

Napkollektoros rendszer részei Napkollektor tartószerkezete Szivattyús szerelés egység Tágulási tartály Melegvíz-, és puffertároló Szabályozó Hőcserélő Motoros váltószelep Légtelenítő Fagyálló folyadék Csővezeték Hőszigetelő héj

Tágulási tartály