OLDALSZERKEZET ELEMEK 1. A TAG A header taggel fejléc adható meg. Ez a rész tartalmaz bevezető információt a weboldalról vagy annak egy részéről (pl..)

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Egy kreatív tanulási eszköz
Advertisements

Weblapkészítési tudnivalók 2: Útmutató az elnevezésekhez Pék Ágnes © 2009.
Zoological Record adatbázis bemutatása A Web of Knowledge platformon Tóth Szász Enikő
HTML nyelv Hiper-Text Markup Language 1. óra.
HTML nyelv.
 A Web, kezdeti időszakában csak a szöveges file-okat kezelte.  Ma teljes körű multimédia szolgáltatásokat nyújt  Filmet,  Zenét,  Képeket nézhet.
Weblap szerkesztés HTML oldal felépítése Nyitó tag Záró tag Nyitó tag Záró tag oldalfej tözs.
Kétszintű érettségi vizsga Magyar nyelv és irodalom Miről? Hogyan? §?! Tájékoztassuk diákjainkat!
Gyakorló feladatsor (HTML5)
Amit a HTML-ről érdemes tudni
Stílus, mesteroldal, témák
HTML nyelv.
Leírónyelvek: HTML és XHTML
HTML (HiperText Mark-Up Language)
Írásvetítő transzparens Készítette: Huszár Anita informatikus könyvtáros szak II. évfolyam, távoktatási tagozat Alsózsolca, 2005.
HTML elemek Linkek, táblázatok és képek Forrás, amelyből össze lett állítva a prezentáció szövege és képei:
HTML elemek Linkek, táblázatok és képek Forrás, amelyből össze lett állítva a prezentáció szövege és képei:
A központi EIPEN portál bemutatása Készítette: Polgár Tibor.
A négy világháború története 109.
Készítette: Nagy-Szakál Zoltán 2007.
VFP programozása report készítése menü készítése dinamikus elemek
Lénárt Anett egyetemi adjunktus - PTE PMMK Rendszer- és Szoftvertechnológia Tanszék Vizuális és web programozás II. Tananyag: 2. konzultáció CSSJavaScript.
Webszerkesztés Stíluslapok (CSS).
CSS.
A digitális tananyagtartalom használatának lehetőségei a matematika kompetenciaterületeken.
Jelentések Tábla vagy lekérdezés nyomtatásban alkalmas megjelenítése.
LEKTOR/Lexelerator workshop – március 4. A LEKTOR projekt és a Lexelerator platform szolgáltatásainak és eszközeinek ismertetése.
Központi Érettségi Nyílt Nap Szeptember 24.
Szövegszerkesztés Páll Éva Boglárka.
XHTML – a tanultak összefoglalása
XHTML 1. óra. Miért térjünk át HTML-ről XHTML- re? HTML-szabványban tartalom és forma összemosódott HTML 4.0 szabványban stíluslapok használatát javasolták.
A Palló információs rendszer bemutatása
A könyvtárak rendje Hozzáférhetőség szempontjából a könyvtárakban megkülönböztethetünk zárt raktárat és szabadpolcos tárolást. A zárt raktárhoz csak a.
Fontos élelmiszerjogi szabályok KKV szemszögből. Szabályok a mindennapokra Ami egy KKV-nak nehezebb – Címkézés – Állítások – Fogyasztóvédelem – Nyomonkövethetőség.
CSS A CSS bemutatása.
HTML nyelv.
Weboldalak tervezése (X)HTML.
Weboldal tervezés programozó szemmel. Alapok Minden webcím www. –tal kezdődikMinden webcím www. –tal kezdődik Webböngésző = Internet ExplorerWebböngésző.
Lénárt Anett egyetemi adjunktus - PTE PMMK Rendszer- és Szoftvertechnológia Tanszék 10. Előadás Css Tananyag:Web-programozás.
APRÓSÁG Specifikus apróhirdetési oldal
1. Főoldal Letisztult minimális dizájn a gyorsabb betöltés érdekében Legújabb képek.
Az EtherCore weboldal Jószai Zoltán 1. Az oldal célja Kedvcsináló a fejlesztés alatt lévő játékhoz 2.
Fekete Vivien Galambos Edit
Abonyi-Tóth Andor, ELTE Informatikai Kar 1.  A feladatok megoldása során mindig a szemantikailag megfelelő tagek és paraméterek használatára törekedj!
Spanyolország gyöngyszeme: GRANADA Egy hobby portál kivitelezése.
Hogyan készítsünk előadást?
Webprogramozó tanfolyam
Dokumentum formázása.
Készítette: Derecskei Nikolett
Memóriakezelés feladatok Feladat: 12 bites címtartomány. 0 ~ 2047 legyen mindig.
Előadássorozat a Független Pedagógiai Intézetben fupi.hu Az internet: miért, hogyan? 2 / 10. Csada Péter Csada Bt. cspc.hu.
Webszerkesztés. IP cím pl: Domain cím - DNS pl: ország nevehttp:// számítógép címe World Wide Web Webszerverre.
Turisztikai informatikai alkalmazások BA Turizmus- vendéglátás – Gödöllő Összeállította: Pető István TARTALOMKEZELŐ RENDSZEREK.
Internet tudományos használata Skultéti Attila 2015.
Információ és kommunikáció Gellér Zoltán 2015 Számítógépes ismeretek.
Információ és kommunikáció
Webprogramozó tanfolyam
Ez Az Én Művem Iskola: Kalmár Zsigmond Szakgimnázium és Szakközép Iskolája Készítette: $zabadi Károly Felkészítő tanár: Kiss Ágnes Hódmezővásárhely.
Cím Szerző Konzulens.
Fülemüle informatika tehetségkutató verseny
Információ és kommunikáció
Oktatóbemutató címe Előadó: Név.
Internet és kommunikáció
Hogyan készítsünk előadást?
[Plakát címe] Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit maecenas porttitor congue massa fusce [Az alábbi neveket és titulusokat cserélje.
Címdia mindig azonos betűméretben, és stílusban!
Címdia mindig azonos betűméretben, és stílusban!
Címdia mindig azonos betűméretben, és stílusban!
AVON CAREER SITE FELÉPÍTÉSE
Tájékoztató a 2020-as felsőoktatási felvételi eljárásról
Előadás másolata:

OLDALSZERKEZET ELEMEK 1

A TAG A header taggel fejléc adható meg. Ez a rész tartalmaz bevezető információt a weboldalról vagy annak egy részéről (pl..) 2 A HTML5 szabvány Oldalszerkezet bemutatása A HTML5 szabvány Oldalszerkezet bemutatása A HTML5 szabvány Oldalszerkezet bemutatása

A TAG A nav elem az oldal azon részének van fenntartva, amely más oldalakra, vagy az adott lap egy bizonyos területére mutató linkeket tartalmaz. 3

A TAG A section elem az oldal egy nagyobb részét foglalja magába. Azonos témához tartozó elemek összecsoportosítására való, melynek közös címe van. Az azonos témakörbe tartozó elemeket foglalja egy csoportba. 4

AZ TAG Az aside tag tartalma kapcsolatban áll az oldal fő részével, érintőlegesen kapcsolódik a körülötte levő tartalomhoz. Általában oldalsáv formájában jelenik meg, ami olyan elemeket tartalmaz, mint kapcsolódó kommentek/linkek vagy tag felhők. 5

AZ TAG Az article tagben található az oldal lényegi része. Ez lehet egy fórum bejegyzés, egy újságcikk, blog bejegyzés, vagy bármilyen más független tartalom. Lehet saját fejléce és lábléce. Egy cikk fejléce tartalmazhatja például a cikk címét, alcímét, publikálás dátumát header tagek között. A láblécbe meg kerülhet például szerző footer tagek közé. 6

A TAG A footer a header elemhez hasonló elem, a lábléc jelölésére alkalmas tag. Nem csak az oldal egészére, de akár egy különálló részre vonatkozóan is. Ebből kifolyólag akár többször is használható egy oldalon belül. A lábléc általában az oldallal kapcsolatos információkat tartalmazza, mint például a készítő neve, kapcsolódó dokumentumok linkjei, szerzői jogi információk. 7

A TAG A hgroup tag a címsor elemek (h1 - h6) csoportosítására való tag. Akkor szükséges a használata, amikor több szintű címsor van, mint például ha egy cikknek van alcíme. Ez esetben a h1 - h6 tageket csoportosítani kell egy hgroup tagbe. 8

FELADATOK OLDALSZERKEZET ELEMEK 9

1. FELADAT Készítsd el a t2-f1-feladat.png képen szereplő oldalszerkezetet a tanult HTML5 elemek használatával! Segítségül használd a t2-f1-style.css stílusfájlt. 10

2. FELADAT Készítsd el a t2-f2-feladat.png képen szereplő oldalszerkezetet a tanult HTML5 elemek használatával! Segítségül használd a t2-f2-style.css stílusfájlt. 11