Étkezési szokások az Arab Birodalomban

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
JÁTÉK: ELFERDÍTETT ADAGOK
Advertisements

Táplálkozási alapfogalmak
„Az ayurvéda, s annak a dietoterápiája”
Serpenyős Vendéglő Rezi György
Készítették: Kaba Eszter Rokolya Csilla Szabó Renáta Szakó Tímea
Lovak.
Angol – amerikai projekt hét
Étkezési szokások az ókori Egyiptomban
Acorn Cafe A sajátos nevelési igényű tanulók integrációjának jó gyakorlata az angliai Devonban: Acorn Cafe 1.
B-vércsoport.
Gyermekkori sajátosságok
„Csepel-szigeti csirkeüstöny hagymafüves monyáddal” készítése
A Föld mezőgazdasága.
Aktív, egészséges életmód alsó tagozatos diákoknak
Flavon max termékcsalád
A honfoglaló magyarok étkezési szokásai
A vizsgálóágy mellett az orvos biztatólag szólt a beteg gyerekhez. Nyáron a tengerparton mezítláb járnak az emberek. A cica óvatosan közelítette meg a.
Rosacea.
A táplálkozás rendje.
Mese a tejről.
Az ókori görög étkezési szokások
Az ókori egyiptomi étkezési szokások
Az ókori sumér étkezési szokások
Franciaország gasztronómiája
Tibeti személyiségteszt
A nyersanyagban rejlő veszélyek
Reformtáplálkozás.
Tovább lépés klikkeléssel! Jó egészséget kívánunk:
A Csepel-sziget A Csepel-sziget „kincse”. A Csepel-szigeti csirkeüstöny hagymafüves monyáddal Szótár a kezdő áldoskészítőknek: zsiradék nélkül készülő.
Artisztika avagy zöldség és gyümölcs faragás
Kalcium és D vitamin szerepe táplálkozásunkban
Étkezési szokások az ókori Hellászban
Étkezési szokások az ókori Rómában
Étkezés szokások az ókori Mezopotámiában
MEXIKÓI KONYHA.
JÓ REGGELT!.
NÖVÉNYI ALAPÚ, INSTANT ITALPOROK HAGYOMÁNYOS NÖVÉNYI KIVONATOK A MODERN VILÁGUNKBAN.
Aktív, egészséges életmód alsó tagozatos diákoknak
Dr. Hidas András tudományos tanácsadó Az SCD Probiotikus technológia az egészségmegőrzésben.
Kedvenc ételem Csernyánszky Enikő.
Ételkészítési ismeretek
Az ókori római étkezési szokások
A helyes táplálkozás.
Arabok Németh Anna. Az arab étkezési szokások befolyásoló eleme a Korán.
FRANCIA KONYHA Az élet stílusa.
Étkezési szokások az ókori Rómában
Az öt érzék - öt kortárs művészeti alkotás a Ludwig Múzeumból - A diasor a Ludwig Múzeum Az öt érzék című múzeumpedagógiai foglalkozás előkészítéséhez.
PORTSMOUTH. AZ INDULÁS NAPJA: Elégé izgalmas volt mivel még nem utaztam eddig repülőn soha. De, nem volt rossz sőt élveztem. Főleg a felszállást, de ami.
Felmérés: (általános gyógyszer felhasználás, illetve vény nélküli készítmények)
Testünk építőkövei – a vitaminok
Német étkezési szokások
Milyen a Szellemi életünk?.  Erre megkérdezték: „És te milyen jelt mutatsz, hogy miután láttuk, higgyünk neked? Mit cselekszel? Atyáink a mannát ették.
Pénzforgalom a bankszámlán
SÓ CSÖKKENTÉS LEHETŐSÉGEI FŰSZERNÖVÉNYEK HASZNÁLATA A MINDENNAPOKBAN TÁMOP B-14/ „Egészséges alapanyagok – egészséges táplálkozás” mintaprojekt.
Lakóhelyem Gasztronómiája Szentgotthárd és az őrség.
Sárvár és Környéke. Sárvár Elhelyezkedése  A 8-as, 86-os és 84-es (Sopron – Balaton) főút.  Keresztül halad rajta a Budapest-Szombathely vasútvonal.
Karácsony – sok ember kedvenc ünnepe. Jobban belemélyedve ebbe a szóba melegség és szeretet tölti el az embereket. Szinte érezzük a házban szállingózó.
A HELYES TÁPLÁLKOZÁS MIT, MIKOR, MENNYIT.
Biokiskert méreg nélkül. Mit érdemes termelni? Általában megbízható: gabonafélék, hagyma, káposzta, burgonya, brokkoli, padlizsán, spenót, póréhagyma,
Az Európán kívüli világ A felfedezők kora. India és Kína Indiai-félsziget rádzsa, maharadzsa A hatalmas Indiai-félsziget sok királyságokból áll (rádzsa,
Nyugat-Dunántúl Gasztronómia. Földrajzi elhelyezkedés Nyugati határszél Győr-Moson-Sopron megye Vas megye, Zala megye Ország határai: Szlovákia, Ausztria,
Mátyás Étterem Étlapunk.
Veszprém Megyei Kormányhivatal
Ételismeret Ételcsoportok: Hideg előételek Levesek Meleg előételek
Egészségtudatos kávéházi sütemények
Gemüsen
Mi készül? gulyásleves.
Étkezési szokások az ókori Egyiptomban
MEZŐGAZDASÁGI TERMÉKEK ÁRUISMERETE
Előadás másolata:

Étkezési szokások az Arab Birodalomban Az arabok Étkezési szokások az Arab Birodalomban

Az arab birodalom kialakulása és térhódításai

A korán, ami mindent meghatározott a birodalom nagy területe miatt volt néhány különbség az étkezésükben a konyha mégis egységes volt, ugyanis a KORÁN pontosan meghatározta, hogy mit lehet enni, mennyit és mikor

Az étkezés 12 alapszabálya Mohamed unokája, Haszan írta össze őket minden igazhitű muszlimnak be kell tartani van benne néhány olyan, amely nem teljesen idegen számunkra, néhány viszont eléggé szokatlan

Tiltott ételek elhullott állatok húsa a vér bármilyen formában a disznó húsa vagy bármely egyéb része alkoholos, erjesztett, részegséget okozó italok

Általános ételek

Húsok legkedveltebb a birkahús volt ezenkívül: marhahús és baromfi általában roston vagy parázson sütve készítették el

gyümölcsök legkedveltebb a datolya volt ezenkívül: citrusfélék, füge, gránátalma a csonthéjasokat is kedvelték (pl. mandula, pisztácia) desszert gyanánt fogyasztották

zöldségek kedvelték a zöldségetek, sokfélét termesztettek pl. uborka, padlizsán, cukkini, hagyma, burgonya, olajbogyó a spenót és a mulukhiyah gyakori alapja volt a különböző leveseknek

Fűszerek legkedveltebb a fodormenta és a petrezselyem volt ezen kívül: petrezselyemzöld, zöld koriander levél, bazsalikom, metélőhagyma, kapor, köménymag, sáfrány a fűszerekből jellegzetes fűszerkeveréket állítottak elő (baharat)

Italok a forró italokat kedvelték kávé tea