Étkezési szokások az Arab Birodalomban Az arabok Étkezési szokások az Arab Birodalomban
Az arab birodalom kialakulása és térhódításai
A korán, ami mindent meghatározott a birodalom nagy területe miatt volt néhány különbség az étkezésükben a konyha mégis egységes volt, ugyanis a KORÁN pontosan meghatározta, hogy mit lehet enni, mennyit és mikor
Az étkezés 12 alapszabálya Mohamed unokája, Haszan írta össze őket minden igazhitű muszlimnak be kell tartani van benne néhány olyan, amely nem teljesen idegen számunkra, néhány viszont eléggé szokatlan
Tiltott ételek elhullott állatok húsa a vér bármilyen formában a disznó húsa vagy bármely egyéb része alkoholos, erjesztett, részegséget okozó italok
Általános ételek
Húsok legkedveltebb a birkahús volt ezenkívül: marhahús és baromfi általában roston vagy parázson sütve készítették el
gyümölcsök legkedveltebb a datolya volt ezenkívül: citrusfélék, füge, gránátalma a csonthéjasokat is kedvelték (pl. mandula, pisztácia) desszert gyanánt fogyasztották
zöldségek kedvelték a zöldségetek, sokfélét termesztettek pl. uborka, padlizsán, cukkini, hagyma, burgonya, olajbogyó a spenót és a mulukhiyah gyakori alapja volt a különböző leveseknek
Fűszerek legkedveltebb a fodormenta és a petrezselyem volt ezen kívül: petrezselyemzöld, zöld koriander levél, bazsalikom, metélőhagyma, kapor, köménymag, sáfrány a fűszerekből jellegzetes fűszerkeveréket állítottak elő (baharat)
Italok a forró italokat kedvelték kávé tea