Baja-Marosvásárhely A város, ahogy én látom.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Grafikus felhasználói felület Windows alatt
Advertisements

Összefogáson alapuló hagyományőrzés a Móri kistérségben
Barátaimnak Szeretettel
Erzsébet Amália Eugénia
„Előttem az utódom, mögöttem az elődöm”
Szakma Kiváló Tanulója Verseny A Szakma Sztár Fesztivál 2012-ben ötödik alkalommal, 38 szakma részvételével került megrendezésre a Hungexpo két.
Iringó Népdalkör 2009/2010..
Magyarországi diákok az erdélyi felsőoktatásban Készítette:Szilágy Enikő.
A nagy mesemondó Készítette: Kamenszki Zita.
Jakobinus diktatúra.
( ).  Richard Wagner 1813.majus.22.- én Lipcsében született.Bár korán kapcsolatba került a színházi világgal,kezdetben az irodalom jobban érdekelte,mint.
Hamburg, február 3. – november 4. Lipcse.
Szent István ( ).
Petőfi Sándor Élete és műve.
Mesés Mesék Élvezd a mesék csodálatos világát!
XII: BUDAPESTI SPECIÁLIS SZAKISKOLAI KOMPLEX TANULMÁNYI VERSENY a speciális szakiskolák és az előkészítő szakiskolák évfolyamos diákjai számára.
Melléklet az 1. olimpiai TOTÓ-hoz
Eperfesztivál. Mint tudjuk az eper több mint 300 olyan anyagot tartalmaz,amelyek kedvezően hatnak az egészségre C- vitamin tartalma meghaladja a citromét,és.
GAIUS JULIUS CAESAR Farkas Gyula.
Írta: Szöllősi Veronika 9.a
SZÖUL 서울 특별시.
2%-al Tisztább Környezetért Kovács Zoltán Csongor Zöld Erdély Egyesület.
Klauzál Gábor Élete és munkássága!
Szent Miklós élete Szent Miklós kultusza Legendakör ábrázolása Modern
Tehetséggondozás a Miskolci Egyetemen. „csak tanult emberek tarthatják fent a nemzetet, illeszthetik be Európába.” „csak tanult emberek tarthatják fent.
Gyere velünk testvériskolánkba,a németországi Olpe városába !!! Hozd magaddal a barátodat is! Német és/vagy angol nyelvtudás el ő ny, de nem kötelez ő.
1905 – 1937 Készítette: Michalek Szilvia
NIKOLA TESLA 1856 – 1943.
75 éves. Tanulmányai: Általános és középiskolai tanulmányait Gyöngyösön végezte, 1950 júniusában érettségizett. Az Egri Állami Pedagógiai Főiskolán szerzett.
Vencel német király Élt: február augusztus 16.
Környezetismeret 2. osztály
SZERETETTEL KÖSZÖNTJÜK A TÁMOP Jó pályán! projekt nyíregyházi szakmai fórum RÉSZTVEVŐIT! Nyíregyháza, július 16 szombat.
Rajczy Mária Mechtilda
A tiszavirágzás „”Az apró kérész mindössze egyetlen napig él. Egyetlen napig. Mégsem sajnáljuk érte, hiszen ezen a napon csak annak él, amit szeret. Szárnyra.
A Történelem Forrásai Minden olyan dolgot, eszközt, mely a múlt megismeréséhez, megértéshez hozzásegít forrásnak nevezzük.
Története 1318-ban találkozunk a nevével először az okiratokban 1743-ban újratelepítik a települést 1838-ban az árvíz elmosta a település nagy részét.
Készítette: Ócsai Gerg ő „Gondolkodom, tehát vagyok” Tovább.
KUNMADARAS Cholnoky Béla vonatkozású levelezőlapja,
Készítette: Győrik Viktor
Diána walesi hercegné (született Diana Frances Spencer) július 1. – augusztus 31.), Károly walesi herceg, brit trónörökös első felesége. Két.
 július 1-én született Almásfüzitőn  Diákéveit a váci piarista gimnáziumban töltötte  1945 februárjában testvérével behívót kaptak  Az orosz.
Szent lászló király.
Készítette: Czagány Krisztián
Michael Faraday.
Alessandro Volta Oláh Szófia 10.b.
Magyar nyelvészek, nyelvművelők Készítette:Vizy Amália.
Árpád-házi szentek.
„Vasútijármű hegesztési ankét és tapasztalatcsere 2015”, május 13., Budapest A Z EN SZABVÁNYSOROZAT TERVEZETT MÓDOSÍTÁSAI ÉS A CEN/TC 256 /
Zrínyi Ilona Élete.
Leonardo Da Vinci.
II. József "A kalapos király".
Gyere velünk testvériskolánkba,a németországi Olpe városába !!! Hozd magaddal a barátodat is! Német és/vagy angol nyelvtudás el ő ny, de nem kötelez ő.
SZÉKESFEHÉRVÁR.
7 éves a BÁTHORY – BRASSAI KONFERENCIA SOROZAT Automatikus lapozás, zenével További információk: Levelezési cím:
Gróf Bethlen István Fiatalkora Kezdeti politikai pályafutása Miniszterelnökként Belpolitikája Külpolitikája F ő bb m ű vei.
CSONGOR ÉS TÜNDE Sík Ferenc rendezése alapján A NEMZETI SZÍNHÁZ ● A● A Nemzeti Színházat először gróf Széchenyi István álmodta meg a Duna partjára. Pompázatos.
Paulay Ede Tokaj, márc. 2 - Budapest, márc. 12.
Csongor és Tünde Paulay Ede rendezésében. A NEMZETI SZÍNHÁZ története 1835-ben kezdték el építeni, 1837-ben kezdte el működését 1840-ig Pesti Magyar Színház.
Gyere velünk testvériskolánkba,a németországi Olpe városába !!!
Gróf Klebelsberg Kuno (Magyarpécska, Arad vármegye, november 13. – Budapest, október 12.) magyar jogász, országgyűlési képviselő, művelődéspolitikus,
Back to Nature Egy kísérleti, természet-közeli, innovatív pedagógia kifejlesztése általános iskolák számára.
Csongor és Tünde Rendezte: Paulay Ede 1879.
“SĂ CUNOAŞTEM MATEMATICIENII LUMII”
/Paulay Ede rendezésében/
Paulay Ede Csongor és Tünde Ősbemutató
2009–2010. évi iskolai naptár Ezt a sablont kinyomtatva falinaptárként használhatja, vagy bármely hónap diáját saját bemutatójába másolhatja. Ha meg szeretné.
Németh Antal Az ember tragédiája.
Színpadon Az ember tragédiája
Kolozsvár június 7..
Előadás másolata:

Baja-Marosvásárhely A város, ahogy én látom

Hagyományok és fesztiválok a városainkban Baja: Halfőző fesztivál, Kolbászfesztivál, Újbor fesztivál Marosvásárhely: Félsziget fesztivál, Bornapok, Vásárhelyi napok

Bajai Halfőző Fesztivál 1996 óta miden év július második hétvégéjén rendezik Baja város egyik legnagyobb ünnepélyét, a Bajai Halfőző Fesztivált. 1996. július második szombatján – a naptár szerint 13-án – rendhagyó módon ünnepeltük Baja 300. születésnapját: barátainkkal, rokonainkkal a Szentháromság téren főztük meg, majd fogyasztottuk el szokásos, hétvégi halászlevünket. Akkor, a tervezett háromszáz helyett közel ötszáz bográcsban rotyogott a finom bajai halászlé, mára ez a szám megközelíti a kétezret.

A születésnapi rendezvényből hagyomány lett A születésnapi rendezvényből hagyomány lett. Minden évben több tízezren látogatnak el hozzánk Magyarország és Európa számos településéről, hogy barátaikkal, ismerőseikkel közösen fogyasszák el a hamisítatlan bajai halászlét, és közben ismerkedjenek városunkkal, figyelemmel kísérjék változatos színpadi programjainkat, gyönyörködjenek az elmaradhatatlan szombat éjféli tűzijátékban.

Újbor Fesztivál

Félsziget Fesztivál

2003-ban került először megrendezésre Marosvásárhelyen, s azóta hagyománnyá vált

Türr István 1825. augusztus 11-én született Baján Thier Jakab vaskereskedő és Udvary Terézia ötödik gyermekeként Thier István néven. Élete alkonyán viszont már a legtöbb idejét Párizsban töltötte. Több olasz királyi rend nagykeresztes vitéze volt. A halál 1908. május 3-án érte Budapesten.

A vitéz hadvezér:

Bolyai Farkas Bolyai Farkas (Bólya, 1775. február 9. – Marosvásárhely, 1856. november 20.) magyar matematikus, 1832-től a Magyar Tudós Társaság tagja. Elméleti líceumunk a tudós nevét viseli.

Köszönjük a figyelmet!