PÁLYAVÁLASZTÁSI KIÁLLÍTÁS ÉS VÁSÁR 2013. SZEGED.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
SZÜLŐK SZEREPE A TUDATOS PÁLYAORIENTÁCIÓBAN
Advertisements

Mit mond a pályatanácsadás a családnak/ról?”
Palánczné Németh Zsuzsanna igazgató Újbudai Speciális Szakiskola
Tájékoztatás a munkaerő-piaci szolgáltatásokról
Az iskolai szociálismunka
Tehetséggondozás a gyakorlatban Opening Doors Program ( )
Határtalan Szív Alapítvány (Esztergom)
Pályaorientációs és álláskeresési tanácsadói szolgáltatások
KOMPLEX TANÁCSADÓI RENDSZER
Nőiruha-készítő szakma Tel: 85/ , 85/
„Lépj feljebb! Tanulj tovább! Segítünk! A sarkadi Ady Endre - Bay Zoltán Középiskola és Kollégiumban”
1 Pályaválasztás 2010/2011-es tanév Fné T.K.. 2 BEISKOLÁZÁSI TERV A 2010/2011-ES TANÉVRE SZAKKÖZÉPISKOLA2 osztály Nyelvi előkészítő angol Nyelvi előkészítő.
„NEWTON IS LEHETSZ A TERMÉSZETBEN!” „NEWTON IS LEHETSZ A TERMÉSZETBEN!” NTP – KTMK – MPA – október 28-november 1. VIDRA-Tanya 1.
A Megyei Pedagógiai Intézet szolgáltatásai a 2013/2014-es tanévben
Életpálya-építés fiatalkorban
A TISZK támogató szerepe a szakképzésben április 18. Szebenyiné Csóka Beáta szakmai vezető.
Szeretettel köszöntjük a TÁMOP „Jó pályán”! projekt békéscsabai TÁMOP „Jó pályán”! projekt békéscsabai szakmai fórum résztvevőit! szakmai fórum résztvevőit!
TOVÁBBTANULÁS 2012 Felvételi eljárás a középfokú intézményekbe a es tanévre.
Az osztály és az iskolapszichológus együttműködési lehetőségei Iskolapszichológusok Módszertani Bázisa Budapest, november 27.
Esélyegyenlőségen alapuló tehetség- felismerés, tehetséggondozás egy innovatív Észak-Pest megyei gimnáziumban (TÁMOP 3.4.4/B-08/2/KMR) Az Európai Unió.
Pályaorientáció ÁMK Báta Hunyadi János Általános Iskola
FŐVÁROSI OKTATÁSI ÉS PÁLYAVÁLASZTÁST TÁMOGATÓ PORTÁL Horváth Csaba Főpolgármester-helyettes Sajtótájékoztató október 2.
Pályaválasztási és Pszichológiai Tanácsadó Osztály
Pályaorientációs tapasztalatok, hiányszakmák népszerűsítése Győrben
Széchenyi István Egyetem, Győr
TÁMOP / „Négy kistérség egy projekt” Marcali,
1 Mi a pálya?” Szakképzéssel a régió fejlődéséért „Mi a pálya?” Szakképzéssel a régió fejlődéséértZárókonferencia Bikal, november 25. Dr. Tarrné.
PÁLYAVÁLASZTÁSI RENDEZVÉNYSOROZAT BARANYA MEGYEI ESEMÉNYEI
PÁLYAVÁLASZTÁS.
Speciális képzést nyújtó oktatási intézmények tapasztalatai a pályaválasztás terén Somogy Megyei Önkormányzat Duráczky József Egységes Gyógypedagógiai.
Pályaorientáció Bikal, február 11. Bácskay András Országos Egyházi TISZK Nonprofit Kft. © Szöllősi és Társai Bt.
A kistérségi szereplők funkciója a pályaorientációban
Pályaválasztási és pályaorientációs tevékenység fejlesztése.
Számítógéppel támogatott pályaorientáció. Számítógéppel támogatott orientáció szerepe a munka- pályatanácsadásban Előnyei: Előnyei: A kutatások nagy része.
Történetünk Euroguidance Hungary, Euroguidance hálózat tagja 2000-től FSZH alatt (2007.jan.1-től) Európai Bizottság, Leonardo Da Vinci > LLL 65 központ.
Önkéntesség az Észak-Magyarországi Régióban. A Demokratikus Ifjúságért Alapítvány (DIA) története A Demokratikus Ifjúságért Alapítványt 1999-ben hozta.
A projekt neve: A Berettyó-Körös Térségi Integrált Szakképző Központ modell létrehozása TÁMOP /2-2F A projekt az Európai Unió támogatásával,
Általános iskola első osztály
A beiskolázás előkészítése
Péter Katalin December 2. Aszód.  Hol dolgozik?  Hogyan?  Kikkel?  Milyen tevékenységeket végez?  Milyen eszközöket használ?  Mit szeret csinálni?
1 MEE Szegedi Szervezet évi beszámoló, évi tervek.
Pályaválasztás helyett Pályaorientáció
FELVÉTELI, avagy hogyan jelentkezünk középiskolába
Rendezvényszervezés Educatio Gondolkodom, tehát ott vagyok! Educatio Gondolkodom, tehát ott vagyok!
A 2014/2015 iskolai év pszichológusi tevékenységének beszámolója.
Pályaválasztást segítő, pályaorientációs program a gyermekotthonokban és lakásotthonokban nevelkedő gyermekek számára.
A Nemzeti Pályainformációs Portál Juhász Ágnes. Juhász Ágnes Az életpálya-tanácsadás kikötője ahonnan eljuthatunk minden információhoz.
„ÚT A JÖVŐBE” Pályaválasztást segítő, pályaorientációs program a gyermekotthonokban és lakásotthonokban nevelkedő gyermekek számára.
Új pályainformációs eszközök - filmek Czanik Gábor.
Családoknak szóló, helyi szemléletformáló programok támogatása „Tehetséges vagyok a családom támogat” NTP-CSSZP-M –
Történetünk  Nemzeti Pályainformációs Központ – 1999 óta  Euroguidance Hungary, Euroguidance hálózat tagja  Európai Bizottság: Leonardo Da Vinci >
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja.
TÁMOP „A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése” Előadó: Petromán Anikó.
A pályaorientációs konzultáció. A pályaorientáció fogalma: A pályaorientáció egy olyan folyamat, amely az igénybevevő egyéni igényeinek figyelembevételével.
Köszöntjük a pályaválasztási szülői értekezlet résztvevőit! Nyíregyháza, szeptember 29.
Ausztriai Magyar Pedagógusok Egyesülete Verein für Ungarische Pädagogen und Pädagoginnen in Österreich Kaposvár 2016.
Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum
Pályaválasztási szülői értekezlet
Rettegi Attila február 14.
A VAS MEGYEI KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA PÁLYAORIENTÁCIÓ MEGÚJÍTÁSA
„Lépj feljebb. Tanulj tovább. Segítünk
Közösség-ifjúság-esélyteremtés Jászberény, szeptember 14.
Szombathelyi Szolgáltatási pályaorientációs feladatai
Mérés-értékelési gyakorlatok tanulmányozása az európai szakképzésben
HKIK XXIX. Küldöttgyűlés Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara
Pályaválasztási Kiállítások 2008
Vegyészképzés a Madách iskolában
MNGSZ Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség
A Szatmári Kistérségi Tehetségsegítő 2017-es beszámolója
PÁLYAVÁLASZTÁS? SZAKMAVÁLASZTÁS?
Előadás másolata:

PÁLYAVÁLASZTÁSI KIÁLLÍTÁS ÉS VÁSÁR SZEGED

PÁLYAVÁLASZTÁSI NAPOK 2013.

„ Hacsak lehet, játszik a gyermek. Mert végül a játék komolyodik munkává. Boldog ember, ki a munkájában megtalálja a valamikori játék hangulatát.” Sütő András A sikeres karrier titka: Válasszunk olyan szakmát, amiben jók vagyunk, amire szükség van

PÁLYAVÁLASZTÁSI KIÁLLÍTÁS ÉS VÁSÁR SZEGED PÁLYAVÁLASZTÁSI KIÁLLÍTÁS ÉS VÁSÁR Október IH RENDEZVÉNYKÖZPONT CSALÁDI PÁLYAVÁLASZTÁSI NAP Október 19. Szent-Györgyi Albert Agóra KÍSÉRŐ RENDEZVÉNYEK: ÜZEMLÁTOGATÁSOK ÁRNYÉK PROGRAM

A PÁLYAVÁLASZTÁSI VÁSÁR CÉLJA A megalapozott pályadöntés segítése Színes, interaktív formában bőséges információ a szakképzési- és továbbtanulási lehetőségekről, A szakmákról, A piaci igényekről, Önismeret segítése kérdőívekkel, egyénre szabott tanácsadással.

Kiket vár a PÁV? végzős általános iskolás diákokat (7-8.osztály) (4000 fő), Középiskolásokat (6000fő a megyében), szülőket,tanárokat.

PÁLYAVÁLASZTÁSI VÁSÁR KIÁLLÍTÁS KÖZÉPISKOLÁK, SZAKKÉPZŐ- és FELSŐOKTATÁSI INTÉZMÉNYEK bemutatkozása MUNKAÜGYI KÖZPONT –Számítógépes képesség- és érdeklődés vizsgálati tesztek, –a - Nemzeti Pályaorientációs Portál bemutatása PARTNEREK Nemzeti Pályainformációs Központ Tájékoztatás európai képzési-, oktatási és ösztöndíj lehetőségekről, gyakorlati képző helyekről. JUNIOR ACHIEVEMENT MAGYARORSZÁG közhasznú non- profit szervezet, célja, hogy hidat képezzen az oktatás és az üzleti világ között és tevékenységével segítse a diákok munka világára való felkészülését. MUNKAADÓK tevékenységük bemutatása, interaktív szakmabemutatók

KIÁLLÍTÁSSZAKMASZIGET a szakképző iskolák élő szakmabemutatója Az érdeklődők választ kaphatnak kérdéseikre, kipróbálhatják a munkafolyamatokat. Szobrász, keramikus, kézi szövő, grafikus, textiltermék összeállító, kerti munkás, kozmetikus, pék, cukrász, erdészeti szakmunkás, virágkötő, női szabó, bőrtárgy készítő,vadászpuskaműves, vadászati preparátor, vadász, vadtenyésztés.

KIÁLLÍTÁS SZAKMAI FÓRUM PEDAGÓGUSOKNAK Pályaválasztás, szakképzés PÁLYAVÁLASZTÁSI KÉPZÉS PEDAGÓGUSOKNAK A pályaorientáció gyakorlati aspektusai, a munkaerőpiac és a pályaválasztás MAGATARTÁSKULTÚRA ÉS SIKERES PÁLYAVÁLASZTÁS Interaktív demonstráció pedagógusoknak

KIÁLLÍTÁS SZAKMA SHOW az iskolák bemutatója RAJZPÁLYÁZAT díjátadó, kiállítás „LEGSZEBB STAND”-díj KIS TUDÓS SAROK KIS TUDÓS SAROK Színes fizikai-kémiai kísérletek

KIÁLLÍTÁS ÖNISMERETI KÉRDŐÍVEK KITÖLTÉSE, ÉRTÉKELÉSE érdeklődés vizsgálat, képesség vizsgálat

CSALÁDI PÁLYAVÁLASZTÁSI NAP Felfedező Túra Karrier Városban Barangolás Karrier Városban, a program pontokon a városlakók kipróbálhatják magukat az egyes szakmákban, Talentum gyűjtés. Önismereti kérdőívek, nyomda, kreatív műhely, üzleti világ, kereskedelem, Lézer Labor, látványkonyha, szépségápolás, Informatika Történeti Kiállítás, nyelvi szintfelmérő, Bölcsész Klub, KRESZ teszt, kerékpár ügyességi verseny, Látvány-Gép-Ház

CSALÁDI PÁLYAVÁLASZTÁSI NAP Kerekasztal beszélgetés Szülők találkozása pályaválasztási szakemberekkel szakemberekkel

CSALÁDI PÁLYAVÁLASZTÁSI NAP FILMPÁLYÁZAT DÍJÁTADÓJA, DÍJNYERTES FILMEK VETÍTÉSE, ÉRTÉK-TREND Beszélgetés olimpikonjainkkal arról, hogy milyen út vezet a sikerhez, avagy az energia nem vész el csak átalakul … SZEMÉLYES ÜGYFÉLKAPU REGISZTRÁCIÓ A pályakezdők adó- és járulék ügyeivel kapcsolatos személyes tájékoztatás - Nemzeti Adó- és Vámhivatal

CSALÁDI PÁLYAVÁLASZTÁSI NAP IDŐKAPSZULA A Családi Pályaválasztási Nap látogató diákjai, Karrier Város városlakói Időkapszulában helyezik el nyilatkozatukat pályaválasztási terveikről. A kapszulát 10 év múlva bontják fel és a megadott elérhetőségre küldenek értesítést a korábbi karrier elképzelésekről.

KÍSÉRŐ PROGRAMOK ÜZEMLÁTOGATÁSOK 7-8. osztályosok számára 20 cég, üzem, tanműhely látogatása 500 fő a megyéből csoportos szállítás busszal Az érintett szakmacsoportok a következők: Szálloda, vendéglátás, gyógyászat Informatika, szoftverfejlesztés Közlekedés, autószerelés, járműdiagnosztika GépészetÉlelmiszeripar Kommunikáció- Televízió KönnyűiparÉpítészet Faipar, bútorgyártás EgészségügyVendéglátás Kereskedelem, marketing

KÍSÉRŐ PROGRAMOK ÁRNYÉK PROGRAM A Job Shadow néven ismert brit Árnyék program a fiatalok pályaválasztását támogatja, az adott szakmához kapcsolódó ismereteik bővítésében segíti őket. Egy diák "árnyékként kísér" egy szakembert és végigköveti egy munkanapját – a Junior Achievement Magyarország Oktatási, Vállalkozásszervezési Alapítvány közreműködésével, 15 diák bevonását tervezzük.