POSZTEREK KÉSZÍTÉSE.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
„Hadszíntér előkészítés, létfontosságú rendszerelemek védelme, honvédelmi érdekek érvényesítése” POSZTER SABLON Betűtípus /Szöveg: Verdana, törzsszöveg.
Advertisements

A prezentáció művészete
Előadássorozat a Független Pedagógiai Intézetben fupi.hu Az internet: miért, hogyan? 4 / 10. Csada Péter Csada Bt. cspc.hu.
A poszter Összeállította: Ágoston Magdolna-2006
A SZÓBELI PREZENTÁCIÓ KÉSZÍTÉSÉNEK SZABÁLYAI
DREAM-HOME Agency & Consulting Értékbecslés eladástechnika.
A hallgató neve A szak megnevezése Konzulens tanár: XY 2010.
Irodai és rendszer fájltípusok
OKTV feladatok megoldása C#-ban
Excel: A diagramvarázsló használata
Prefix egyszerűen Miről is beszélek?. Részlet egy szoba beszélgetéséből.
A tudományos munka néhány szerzői jogi vonatkozása
Adatbáziskezelés az MSAccess programmal Makány György 5. rész: Jelentések.
Cím (akár kétsoros, vagy magyar-angol) Arial Bold 60pt RGB 0,85,150 kék (háttér: RGB 242,242,242, általános esetben) TERVEZŐ PÁLYAMŰ TELEFON KONZULENS.
Cím (akár kétsoros, vagy magyar-angol) Arial Bold 60pt RGB 0,85,150 kék (háttér: RGB 242,242,242, általános esetben) TANTÁRGY TÉMA TERVEZŐ KONZULENS SZEMESZTER.
MICROSOFT OFFICE EXCEL. Indítása  Start - Minden program – Microsoft Office – Microsoft Office Excel  Asztalról az ikonjára dupla kattintással.
Így tanítanám a kördokumentumok készítését
Ismerkedés a szövegszerkesztéssel
Informatikai alapszoftverek
A bemutató címe akár kétsoros is lehet, vagy még hosszabb. Szerzők, intézmények felsorolása tetszőleges sorrendben, okosan, szépen. A betűméret automatikusan.
SZOFTVEREK.
Ergonómiai elvek prezentáció készítésekor
Konzultációs nap – Minőségfejlesztési Iroda szeptember 18. Fekete Krisztina Fókuszban a formahibák.
Szövegszerkesztés Páll Éva Boglárka.
DOKUMENTUMOK KÉSZÍTÉSE WORD 2007 SZÖVEGSZERKESZTŐVEL II. rész.
DOKUMENTUMOK KÉSZÍTÉSE WORD 2007 SZÖVEGSZERKESZTŐVEL I. rész.
Microsoft Word Oberhuber Balázs.
Cím (akár kétsoros, vagy magyar-angol) Arial Bold 60pt RGB 0,85,150 kék (háttér: RGB 242,242,242, általános esetben) Ennek megfelelően a sorok elválasztás.
Prezentáció és grafika
Egy szövegszerkesztő legegyszerűbb szolgáltatásai
APRÓSÁG Specifikus apróhirdetési oldal
Szövegszerkesztés.
Első lépések a szövegszerkesztő használatában
Weblap-szerkesztés. Információs hálózati szolgáltatások Internet fontosabb szolgáltatásai (szóbeli) Elektronikus levelezési rendszer használata (szóbeli)
Szövegszerkesztés Középszint: 60 perc, 40 pont Emelt szint: komplex feladat részeként (60 perc 30 pont)
Az újság formai jegyei 1. csoport.
Készítette: Földi Gergely Felkészítő: Antal Zoltán Szentpéterúri Általános Iskola Szentpéterúr, Kossuth Lajos Utca 13. Kedvenc szerkesztő szoftverem.
Prezentációk készítése
MICROSOFT WORD 2010 KEZELŐFELÜLETE
Bevezetés az informatikába 8. előadás Dokumentumkészítés számítógéppel II.
Szövegszerkesztés.
A tudomány kapujában POSZTER SABLON Felhívás A tudomány kapujában
Cím (akár kétsoros, vagy magyar-angol) Arial Bold 60pt RGB 0,85,150 kék (háttér: RGB 242,242,242, általános esetben) TANTÁRGY TÉMA TERVEZŐ KONZULENS SZEMESZTER.
A Google Drive használata. Mire jó? A Google Drive segítségével a fotókat, videókat, fájlokat és sok más tartalmat egy biztonságos felhőtárhelyen keresztül.
POSZTER SABLON Felhívás A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Doktorandusz Önkormányzata, a Biztonságpolitikai Szakkollégiummal, a Doktoranduszok Országos Szövetségének.
Cím Szerző Konzulens.
SZÖVEGSZERKESZTÉS I. 5. osztály.
3. Táblázatok és diagramok
Cím elrendezés Alcím.
Szövegszerkesztési alapfogalmak
A kedvenc prezentáció készítő szoftverem: PowerPoint 2010
Kedvenc prezentáció készítő szoftverem
Cím elrendezés alcím.
LL(1)-elemzés az LL(1)-elemzők már jobbak az előzőeknél, bár nem fedik le a programozási nyelvek szükségleteit alapötlet: a levezetés következő lépéséhez.
Cím elrendezés Alcím.
Cím elrendezése képpel
A tudomány kapujában POSZTER SABLON Felhívás A tudomány kapujában
A poszter Összeállította: Ágoston Magdolna-2006
Prezentációk 2. Bemutatók készítése.
Adatfeldolgozási ismeretek 15. ML osztály részére 2017.
fellebbezési kérelem leadása a kar.nyme.hu-n
Cím elrendezés Alcím.
Cím elrendezés Alcím.
téma közlemény SmartArt-ábra piros hátterű képekkel (Haladó)
Cím elrendezés Alcím.
Cím elrendezés alcím.
Cím Alcím.
Cím elrendezés Alcím.
Cím elrendezés Alcím.
Cím és kép elrendezés Alcím
Előadás másolata:

POSZTEREK KÉSZÍTÉSE

A   poszterek célja  Eredetileg a kutatatások eredményeinek bemutatását szolgálja tudományos konferenciákon- esetünkben iskolai keretek között A konferencia alatt folyamatosan vagy időszakosan látható- így sok emberhez eljut

A poszterekkel szembeni formai követelmények Nem olyan részletesek mint a közlemények, inkább a prezentációkra hasonlítanak A prezentációval szemben, itt teljes mondatokat használnak A szöveg mennyiségénél figyelni kell a érdeklődők „teherbírására” A poszter mellé a konferenciákon gyakran ún. handoutot is tesznek, amelyből a konferencia látogatói egy-egy példányt magukkal vihetnek. Ezek olyan A4-es lapok, amelyek a poszter kicsinyített, és adott esetben kissé átdolgozott változatai. 3

A poszteren van egy-két jól látható pont (cím vagy ábra), amiből egyértelműen kiderül, hogy miről szól a munka A poszter különböző részeinél (technikailag szövegdobozok vagy táblázat cellái) jelölik az olvasás irányát is. Általában fentről lefelé és balról jobbra haladnak, de több hasábos elrendezéseknél ez még nem adja meg a pontos sorrendet. Emiatt vagy a dobozok közti nyilakkal vagy a dobozok címeinek sorszámaival jelölik a sorrendet. Mindenképp szerepel a poszteren és a handouton is a szerzők elektronikus elérhetősége: az email címük és az esetleges weblapjuk címe- iskolán belüli munka esetében név, osztály, csoport, esetleg a fenntiek 4

Technikai megoldások A posztereket elkészíthetjük szövegszerkesztőben vagy prezentációkészítő programmal is Technikailag általában táblázatot használhatunk, de alkalmazhatunk szövegdobozokat is Ingyenes PowerPoint-ban készült poszter mintákat tölthetünk le a PosterSession.com oldaláról A poszter maximális méretét a konferencia szervezői meg szokták adni- esetünkben én-, amitől felfelé nem lehet eltérni 5

Az irodai szoftverrel- pl Az irodai szoftverrel- pl. Microsoft Word- elkészíthető dokumentumok mérete korlátozott. Ilyenkor az jelenthet megoldást, hogy a posztert arányosan kisebbre készítjük el, és a nyomtatás során nagyítjuk ki. A posztert legszebben egy nyomdában nyomtatható ki. Mi azonban természetesen úgy készítjük, hogy egy nagy kartonlapra ragasztják fel a kinyomtatott anyagokat. (Ez a megoldás az iskolai körülményeknek megfelel, de konferenciákon már nem alkalmazzák.)

Az szöveges rész Krajcsi Attila: című munkája alapján készült