Sebesség A gépeket összekötő eszköz egyik fontos jellemzője, hogy milyen mennyiségű jel haladhat rajta keresztül 1 másodperc alatt. Ezt átviteli sebességnek.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A számítógépes hálózatok és az Internet
Advertisements

A kábelek jellemzői.
Takács Béla  Legyen decentralizált, azaz ne egy központi géptől függjön minden!  Legyen csomagkapcsolt, hogy többen is tudják használni a hálózatot!
LAN hálózatok Ethernet, ATM.
Az információ átviteli eljárásai és azok gyakorlata
Hálózati alapismeretek
HÁLÓZATOK.
Optikai kábel.
Készítette: Vígh Zoltán 2008
ISO International Standards Organisation OSI Open System Interconnection ISO International Standards Organisation OSI Open System Interconnection Ez a.
A kommunikáció.
Nagy Tamás.  Nincsenek akadályozó, „megtörő” kábelek  Költséghatékony  Akár másodlagos hálózatként is használható  Folyamatosan fejlődik, gyorsul,
Kommunikáció a helyi hálózaton és az Interneten
Hálózati ismeretek.
A fizikai réteg Kajdocsi László A602 rs1.sze.hu/~kajdla.
Készítette: Bátori Béla 12.k
Hálózatok.
PowerPoint animációk Hálózatok fizikai rétege
Hálózati alapfogalmak, topológiák
Számítógép hálózatok.
Hálózati architektúrák
Remembering The OSI Layers Various mnemonics have been created over the years to help remember the order of the OSI layers. Often cited are the following:
Készítette: Vasvári Zoltán
Hálózatok kábelei Takács Béla
Vezetékes átviteli közegek
Hálózatok.
Hálózatok.
HÁLÓZATOK.
Bevezetés az informatikába Farkas János, Barna Róbert
Sándor Laki (C) Számítógépes hálózatok I. 1 Számítógépes hálózatok 6.gyakorlat Adatkapcsolati réteg MAC alréteg, ALOHA, CSMA Laki Sándor
Hálózatok fajtái, topológiájuk, az Internet fizikai felépítése
10. Tétel Danyi Ádám.
Adatátvitel. ISMERTETŐ 1. Mutassa be az üzenet és csomagkapcsolást! Mi köztük az alapvető különbség? 2. Melyek a fizikailag összekötött és össze nem kötött.
Hálózati ismeretek TANFOLYAMI SEGÉDLET.
Számítógéphálózatok A hálózatok kialakulása A hálózatok osztályozása
Számítógépes hálózatok világa Készítette: Orbán Judit ORJPAAI.ELTE.
Számítógépes Hálózatok GY 2. Gyakorlat Réteg modellek, alapfogalmak 2/23/2012Számítógépes hálózatok GY1.
10BASE5. A 10BASE5 10 Mbit/s sebességű átvitelre volt képes egyetlen vastag koaxiális kábeles buszon keresztül. A 10BASE5 azért fontos, mert ez volt az.
Hálózati eszközök.
Teszt minta kérdések. Az alábbiak közül melyik korlátozza az optikai alapú Ethernet sebességét? Adótechnológia Az optikai szál abszolút fényvivő kapacitása.
PC Hálózatok.
Házatok: egymással összekötött számítógépek. Ahhoz, hogy gépünket a hálózatra kapcsoljuk szükségünk van hálózati kártyára, és kábelre.
Hálózatok Kialakulásának okai: kommunikációs igény gépek közt,
Hálózat továbbítás közege
Hálózati alapok 1. Fejezet. A számítógépes hálózat definíciója A számítógép hálózat olyan függőségben lévő vagy független számítógépek egymással összekapcsolt.
Rétegmodellek 1 Rendelje az alábbi hálózati fogalmakat a TCP/IP modell négy rétegéhez és a hibrid modell öt rétegéhez! Röviden indokolja döntését. ,
Kommunikáció a hálózaton Kommunikáció a hálózaton.
Hálózatok osztályozása
Számítógép-hálózatok alapjai
Adatátvitel elméleti alapjai
Számítógép- hálózatok
A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európa terv keretében valósul meg. Számítógép- hálózatok dr. Herdon Miklós dr. Kovács György Magó Zsolt.
BIOLÓGUS INFORMATIKA 2008 – 2009 (1. évfolyam/1.félév) 3. Előadás.
A fizikai réteg. Az OSI modell első, avagy legalsó rétege Feladata a bitek kommunikációs csatornára való juttatása Ez a réteg határozza meg az eszközökkel.
HEFOP 3.3.1–P /1.0A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európa terv keretében valósul meg. 1 Számítógép- hálózatok dr. Herdon.
Számítógép hálózatok. Számítógép hálózat fogalma A számítógép-hálózatok alatt az egymással kapcsolatban lévő önálló számítógépek rendszerét értjük.
ETTH, mint a triple play egyik platformja Televízió- és Hangtechnikai Konferencia és Kiállítás ON DEMAND BUSINESS Körmöczi Béla Opticon.
ADSL alkalmazása xDSL frekvenciaosztásos elven működik, azaz különböző frekvencián továbbítja az előfizető és a szolgáltató felé haladó adatokat.
4.Tétel: xDSL, VoIP, FTTx, NGN
Az információ (vázlat)
Vezetékes átviteli közegek
Hálózatok Készítette: Tomik Ádám 11.a
Hálózati architektúrák és Protokollok GI – 10 Kocsis Gergely
IKT Olyan eszközök, technológiák összessége, amelyek az információ feldolgozását, tárolását, kódolását és a kommunikációt elősegítik, gyorsabbá és hatékonyabbá.
Számítógépes hálózati alapismeretek - vázlat
Vezetékes átviteli közegek
UTP (Unshielded Twisted Pair)
Számítógépes hálózatok
Hálózatok.
Internet és kommunikáció
Előadás másolata:

Sebesség A gépeket összekötő eszköz egyik fontos jellemzője, hogy milyen mennyiségű jel haladhat rajta keresztül 1 másodperc alatt. Ezt átviteli sebességnek nevezzük és mértékegysége a bps-el (bit per secundum). 2011 7. évfolyam

Vékony ethernet kábel 2011 7. évfolyam

UTP (Unshielded Twisted Pair) kábel magyarul sodrott érpár 2011 7. évfolyam

Optikai kábel 2011 7. évfolyam

Műholdas adatátvitel 2011 7. évfolyam

Kábelek tulajdonságai: Sodrott érpár (utp) kábel: Hasonlít a telefonkábelhez, olcsó, kb 100méter hatótáv (szegmenshossz) 2011 7. évfolyam

Kábelek tulajdonságai: Vékony ethernet kábel A tévéantenna kábeléhez hasonlít, ez az hatótáv 185méter, régebben ez volt a szabvány, ma már nemigen használják. 2011 7. évfolyam

Kábelek tulajdonságai: Optikai kábel Drágább, de gyors és egyidejűleg több jelet is lehet rajta küldeni nagyobb távolságokra is. (Pl 2 város közötti kapcsolat kiépítésére.) 2011 7. évfolyam

Kábelek tulajdonságai: MűhOldas kapcsolat Drága kiépíteni, de rengeteg adatot képes nagy távolságra eljuttatni, így erre a célrea a legolcsóbb. 2011 7. évfolyam

A csomagkapcsolt elgondolás lehetővé teszi a hálózati kommunikációs eszközök és csatornák időben megoszott használatát több egység között, mert - szemben a vonalkapcsolt megoldásokkal - kizárólag a csomag továbbításának idejére igényli a közvetítők kisajátítását. 2011 7. évfolyam

Vonalkapcsolt kommunikáció 2011 7. évfolyam

Csomagkapcsolt kommunikáció 2011 7. évfolyam