A szakdolgozat Egyetemisták, főiskolások, felsőfokú képzésben résztvevők tanulmányaik végén írott hosszabb dolgozata.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Kutatás és írás © kurtán sándor 2011.
Advertisements

Tájékoztató a licenszdolgozattal kapcsolatban
Pedagógiai kutatás -kötelező tantárgy II. év, távoktatás
Nagyméretű dokumentumok hivatkozásai
A védés Ősz Rita.
Szakdolgozat leadásával kapcsolatos tudnivalók Suri József gyakorlatszervező.
Készítette: Babinszki Helga TEJ3W9
A nyomtatott szakszótárak felépítése
A hallgató neve A szak megnevezése Konzulens tanár: XY 2010.
Hivatkozás könyvfejezetre
Információ feldolgozása
kötelező program, SZÁMONKÉRÉSEK
Az esszé Segédlet tanulóknak és tanároknak
Szerző neve A foglalkozás címe Egy foglalkozás, ~ 2 Word oldal ~ 4000-karakter 4-6 Kép (Fotó, vonalas rajz, Clipart, táblázat, grafikon) 1 objektum animáció.
B.Sc. / M.Sc. Villamosmérnöki szak
Plágium program.
Könyvtárhasználat.
Tudományos dolgozatírás
Hogyan írjunk szemináriumi és diplomadolgozatot?
Miskolci Egyetemi Publikációs Adatbázis Egy új szolgáltatás születése és bevezetésének problémai Kiss Andrea, Miskolci Egytem,
Szakdolgozat címe Készítette: X.Y Miskolci Egyetem
Pedagógiai kutatás -kötelező tantárgy II. év, távoktatás Előadó: Szabó-Thalmeiner Noémi Tel:
Vám- és Pénzügyőri Tanszéki Tudományos Diákkör
Vizsga-dolgozat Téma: orvosi kóderndszerek vagy orvos- biológiai ontológiák (pl. nem tárgyalt kódrendszer ismertetése, előnyei, hátrányai; történelmi fejlődés.
AZ ELŐADÁS CÍME KÉSZÍTETTE: VEZETÉKNÉV Keresztnév KONZULENS:
A szerzői jog 2. Takács Béla Felhasznált irodalom Bednay Dezső: Gazdasági és üzleti jog LSI Oktatóközpont Budapest 2002.
A SZAKDOLGOZAT.
Kutatási terv A kutatási téma megjelölése - a kutatás alapvető kérdésfeltevései A kutatás témájával kapcsolatos elméleti összefoglalás A kutatás hipotézisei.
Prezentációkészítés összefoglaló
Kommunikáció írásban és szóban
ELŐADÁS, REFERÁTUM KÉSZÍTÉSE
TUDOMÁNYOS ELŐADÁS KÉSZÍTÉSE Kutatásmódszertan
Szakdolgozat címe Szakdolgozó neve Konzulens: Konzulens neve
Máté István Multimédia fejlesztő Máté István
Weblap-szerkesztés. Információs hálózati szolgáltatások Internet fontosabb szolgáltatásai (szóbeli) Elektronikus levelezési rendszer használata (szóbeli)
Útmutató a szakdolgozat elkészítéséhez
Prof. Dr. Neményi Miklós tudományos és külügyi rektorhelyettes A doktori és publikációs adatbázis kialakításának elvei és megvalósítása Nyugat-magyarországi.
Regionális politika – beadandó feladat 1) Készítse el az Ön által kiválasztott megye elemzését az alábbiakban megadott szempontok szerint: 1.A megye informatív.
A tudomány kapujában POSZTER SABLON Felhívás A tudomány kapujában
Magyar Orvosi Bibliográfia (MOB) és Magyar Tudományos Művek Tára (MTMT) Áncsán Gizella Központi Irodalomkutatás.
Gazdaság és Vezetéstudományi Intézet - szakszeminárium dr.LuxJudit 2016.április 8.
Gazdaság és Vezetéstudományi Intézet - szakszeminárium dr.Lux Judit október 16.
A KÖNYV ÉS RÉSZEI. Borító/Fedél / Cover Fülszöveg /blurb Gerinc / spine Hátsó borító Back cover Első borító / front cover.
Zsigmond Király Főiskola január Szakdolgozat prezentációja Zsigmond Király Főiskola január A szerző neve A SZAKDOLGOZAT CÍME.
TÁMOP A/1-11/1 Tananyag általános formai és tartalmi előírásai, valamint az önellenőrzés és teszt szerkesztési, publikálási lehetőségei a CooSpace-ben.
Dokumentumtípusok. Dokumentum Fizikai egység - lejegyzett, rögzített információ tudás ismeret gondolat történet esemény.
Hasznos tanácsok kedvenc témádból készítendő ppt elkészítéséhez
Szakdolgozatok védése
Szakdolgozatok védése
Euler 3D térgeometriai szerkesztő és szemléltető program
FAZEKAS ANDRÁS ISTVÁN PhD c. egyetemi docens
DOLGOZATKÉSZÍTÉS TECHNIKÁJA (TARTALMI és FORMAI SZABÁLYOK)
A HIVATKOZÁS SZABÁLYAI ÉS MÓDSZEREI
A hallgató neve A szak megnevezése Konzulens tanár: XY ÉV
Dokumentumtípusok.
Ez a formátum csak egy ajánlás, nem kötelező a használata.
Továbbképzés Ide írja be a tárgyat..
6. Kritikai áttekintés és Vezetői összefoglaló
Instrukciók a szakdolgozat prezentáció elkészítéséhez
Az információ feldolgozása: tudományos munka készítése
Magyar Orvosi Bibliográfia (MOB) és Magyar Tudományos Művek Tára (MTMT) Áncsán Gizella Központi Könyvtár, 2014.
INFORMATIKA 2. alkalom -1. rész november 18. Gyakorló 001.
Készítette: Juhász Judit
A beadandó dolgozat és a prezentáció tartalmi és formai követelményei
Instrukciók a szakdolgozat prezentáció elkészítéséhez
Ez a formátum csak egy ajánlás, nem kötelező a használata.
Címdia mindig azonos betűméretben, és stílusban!
Címdia mindig azonos betűméretben, és stílusban!
Címdia mindig azonos betűméretben, és stílusban!
KOMPLEX VIZSGA Tájékoztató
Előadás másolata:

A szakdolgozat Egyetemisták, főiskolások, felsőfokú képzésben résztvevők tanulmányaik végén írott hosszabb dolgozata.

A szakdolgozat három fő részből áll: Főszöveg Járulékos részek Szakdolgozat-borító

A szakdolgozat főszövegét megelőző járulékos részek belső címoldal, tartalomjegyzék, ajánlás, mottó, előszó, köszönetnyilvánítás

A főszöveget követő járulékos részek irodalomjegyzék vagy bibliográfia, kivonat (rezümé), függelék (appendix) kronológia, szakkifejezések jegyzéke, rövidítések jegyzéke, illusztrációk jegyzéke, mutatók.

saját névvel való közlése. Plágium Idegen mű vagy részletének eltulajdonítása, hivatkozás nélküli felhasználása, saját névvel való közlése.

A cím Szellemi alkotás megjelölésére szolgáló szó vagy rövid mondat, amely megkülönbözteti más alkotásoktól, s többnyire a mű tartalmára is utal. A bibliográfiai leírásban mindig a címoldalon szereplő cím az irányadó.

Szakdolgozat belső címoldala, amelyen feltüntetjük: - a szerző nevét, - a szakdolgozat címét, - alcímét, - az intézmény nevét,(amely számára a dolgozat készül), - a város nevét, (ahol a dolgozatot beadják), - az évszámot, (amikor a dolgozat készült)

TARTALOMJEGYZÉK A szakdolgozat elején elhelyezett jegyzék, amely a belső címeket, valamint a megfelelő oldalszámokat tünteti fel.

AJÁNLÁS (dedikáció) Rövid szöveg, amelyben a szerző tisztelete jeléül valakinek ajánlja munkáját. Rendszerint a tartalomjegyzék után következik.

MOTTÓ A szakdolgozat vagy egyes fejezetek elején elhelyezett jelmondat, jelige.

A FŐSZÖVEG A szakdolgozat lényegi része, amely a folyószövegből és a hozzá kapcsolódó jegyzetekből, táblázatokból és ábrákból áll. Nem tartoznak a főszöveghez a függelékben lévő ábrák, táblák és mellékletek

Bevezetés A főszöveg elé írt, rendszerint rövid bevezetés, amelyben a szerző (vagy más szerző) közli személyes mondanivalóját, méltatja a művet, utal a mű céljára, illetve kiadásának körülményeire, felsorolja a mű megértéséhez fontosnak tartott szempontokat, s köszönetet mond a mű létrejöttében segédkezőknek

Összefoglalás A főszöveg záró része, amelyben a szerző tézisszerűen összefoglalja a mondottakat, felsorolja a munka esetleges hiányosságait, és utal a további kutatási irányokra.

Címrendszer Segítségükkel választjuk el egymástól a folyószöveg részeit, egységeit. A címrendszer megmutatja az olvasónak a szakdolgozat szerkezetét, belső logikáját. 1. rendű cím: fejezetcím 2. rendű cím: alfejezetcím 3. rendű cím: szakaszcím

Ábrák A szakdolgozat főszövegében vagy járulékos részeiben elhelyezett táblázat, rajz, kép, térkép stb., amely szemléltei, kiegészíti, magyarázza a szerző mondanivalóját.

Táblázat Összeállítás, amely adatokat közöl, vonalakkal határolt oszlopokba rendezve. Részletezi vagy kiegészíti a folyószöveg adatait. A táblázatokat elhelyezhetjük a szöveg között vagy a függelékben.

Idegen szerző művéből szó szerint átvett mondat vagy szövegrész. Idézet (citátum) Idegen szerző művéből szó szerint átvett mondat vagy szövegrész. Az idézeteket idézőjelbe tesszük, vagy tipográfiai módszerekkel különítjük el a saját szövegtől, valamint rendszerint a jegyzetben megjelöljük a forrást.

Hogyan beszéljünk, hogy meghallgassanak? Kossuth Kiadó, Budapest,1997. IRODALOMJEGYZÉK A szakdolgozat írása közben felhasznált munkák jegyzéke. Szerző: Mű címe_ Kiadó_Kiadás helye_Kiadás éve Elméleti alapok: http://www.uni-miskolc.hu/~agrarjog/ szakdolgkov.htm (2010. február 26.) Szabó Katalin: Kommunikáció felsőfokon. Hogyan írjunk, hogy megértsenek? Hogyan beszéljünk, hogy meghallgassanak? Kossuth Kiadó, Budapest,1997. Kiss János 2000: Nyúltenyésztés [online] Kertészeti Egyetem: Állatrendszertan Tanszék Online Jegyzettára. [Letöltés: 2006. március 21.]

BIBLIOGRÁFIA A szakdolgozat végén vagy jegyzetekben (rejtett bibliográfia) elhelyezett irodalom, amelyben a szerző felsorolja a téma szempontjából releváns irodalmat.

A bibliográfiai leírásban szereplő adatok A bibliográfiai adat A bibliográfiai leírásban szereplő adatok (szerző, cím, kiadó,megjelenés helye és éve), amelyek alapján a keresett vagy hivatkozott művet azonosítani lehet.

Függelék (appendix) A szakdolgozatnak a főszöveget követő és azt tartalmilag kiegészítő része, amely táblázatokat, a főszövegben érintett rendeleteket, okleveleket, leveleket vagy más dokumentumokat tartalmaz.

Tágabb értelemben valamennyi táblázat, ábra stb. illusztráció ILLUSZTRÁCIÓK A szakdolgozat egészében, tehát a főszövegben vagy a járulékos részekben elhelyezett művészi értékű kép, fénykép, rajz, festmény vagy egyéb grafikai ábrázolás. Tágabb értelemben valamennyi táblázat, ábra stb. illusztráció

Köszönetnyilvánítás A szakdolgozatírók a bevezető végén köszönik meg a dolgozat létrejöttét elősegítő támogatást.

Szakdolgozat védéshez készítendő Power Pointos diasorozat tartalma: Minden dián (max 2-3 mondat) Formázás egyénileg dia: Dolgozat címe, témaválasztás indoklása dia: Készítéshez használt program jellemzője. Miért erre esett a választás. dia: Legjellemzőbb kép a programból dia: Sikerek, nehézségek dia: Összegzés, továbbfejlesztési lehetőségek Leadási határidő: április 4.

Témaválasztás indoklása Téma bemutatása Formai követelmények betartása Ajánlás A dolgozat tartalma: Dokumentáció: A téma: Témaválasztás indoklása Téma bemutatása Formai követelmények betartása Röviden 1-2 oldal kiváló A fejlesztési folyamat: Projekt terv A felhasznált technikák elméleti ismertetése Saját munka leírása 6-8 oldal 20-25oldal Pontszám a dokumentációra: max. 16 Értékelés: pont A program: Hossza Kötelező elemek (hang, kép, szöveg, mozgókép) A téma megvalósítása: Működőképesség: Interaktivitás: Felhasználói felület: Kezelhetőség: Bonyolultság: 5-10 perc 38 perc megfelelő videólejátszó szükséges hozzá könnyű Pontszám a programra: max. 16 Értékelés: pont