Tormay Béla Szakkollégium

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Tájékoztatás a szakmai programok megvalósításáról június 26. BARTÓK TAMÁSNÉ.
Advertisements

Támogatóink.
Az Internet Fiesta a könyvtárakban 2002 dr. Bakonyi Péter Országos Könyvtári Kuratórium elnöke.
E URÓPAI D OKUMENTÁCIÓS K ÖZPONTOK. Az Európai Dokumentációs Központok (EDK) Az Európai Dokumentációs Központok (EDK) hálózatát az Európai Bizottság hozta.
Alapképzések a Debreceni Egyetem Informatikai Karán
NJSZT Közgyűlés május 13. NJSZT KÖZGYŰLÉS május 13.
„NEWTON IS LEHETSZ A TERMÉSZETBEN!” „NEWTON IS LEHETSZ A TERMÉSZETBEN!” NTP – KTMK – MPA – október 28-november 1. VIDRA-Tanya 1.
BÉKÉS ÉS KÖRNYÉKE BIOKULTÚRA EGYESÜLET TEVÉKENYSÉGE Csarnai Erzsébet Biotermelők együttműködési lehetőségeinek szélesítése a magyar román határ mentén.
Technical University of Budapest
Nagy László tanári öröksége Kazincbarcikán
Pécsi Tudományegyetem Szociológia Tanszék Bölcsészettudományi Kar.
Pedagógusképzési hálózat Közép-Magyarországon TÁMOP /02/B/KMR ELTE Pedagogikum Központ Szakmai vezető: Hunyady György Pénzügyi vezető: Bartha Edit.
KERPELY KÁLMÁN SZAKKOLLÉGIUM
Az informatika oktatása a Debreceni Egyetem Informatikai Karán
Tájékoztató 2007/2008-os tanév őszi félév
VERSENYKÉPES DEBRECENI EGYETEM Karrier- és alumni szolgáltatások továbbfejlesztése a Debreceni Egyetemen Alprojekt-vezető: Pilishegyi Péter DE hallgatói.
Nyugat-magyarországi Egyetem
Nyugat-magyarországi Egyetem
MIBEN ERŐS ÉS MIBEN GYENGE AZ MRTT Elnöki beszámoló a évi közgyűlésen Magyar Regionális Tudományi Társaság.
2007. március A TDK hete a Nyíregyházi Főiskola Műszaki és Mezőgazdasági Főiskolai Karán.
2009 Mit kell tudnom a tudományos diákköri munkáról? a Nyíregyházi Főiskola Műszaki és Mezőgazdasági Főiskolai Karán.
Németh Nóra Veronika Debreceni Egyetem
A Georgikon Kar kutatási lehetőségei Keszthely, március 30.
Kovács Zsolt 1 SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM Karrier és Öregdiák Iroda.
Bemutatkozik a Georgikon
Mit kell tennünk: - Célok, tények, tervek Rós László
A révkomáromi Selye János Egyetem működése. Az egyetemről általánosságban, annak rövid bemutatása 1918-ban Csehszlovákia megalakulása A felvidéki felsőoktatási.
Jövő Internet Nemzeti Technológiai Platform Workshop program június 4. Levezető elnök: Dr. Bakonyi Péter Napirend: 1. Tudománypolitikai Stratégia.
Éves Konferencia- Annual Report Irányító Bizottság: Elnök: D. Terdik György DE IK dékán Tagok: Dr. Kardon Béla EMMI Dr. Sallai Gyula BME, FIRCC Nagy Miklós.
Dr. habil. Viskolcz Noémi csoportvezető főiskolai tanár
Hantos Elemér Szakkollégium Miskolci Egyetem HANTOS ELEMÉR SZAKKOLLÉGIUM.
Az egyház társadalmi tanítása és a XXI. századi felnőttoktatás c. konferencia Esztergom dec. 1. Az andragógia szak elindulása és munkája a PPKE VJK-n.
Tudományos konferencia Nyíregyháza Október
Kis- és középvállalkozások versenyképességének támogatása,klaszter együttműködéseken keresztül Bihor-, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben.
Törökszentmiklós
Beszámoló a szeptember 6-7-én Kovásznán megtartott II. Nemzetközi Klaszterkonferenciáról Készítette: Tárnok Barbara.
A BUDAPESTI CORVINUS EGYETEM
A Magyar Hidrológiai Társaság hozzászólása Dr. Váradi József A Mezőgazdasági Vízgazdálkodási Szakosztály elnöke 2012 április. 24 Vidékfejlesztési Minisztérium.
BEMUTATKOZÓ. A SZAKKOLLÉGIUMRÓL A KommON 2012-ben alakult a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen, elődszervezetei, a Mesterhallgatók Tanszéki.
Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Cziráki Szabina, az OTDT titkára Szakkollégiumi Műhelykonferencia, Debrecen December 14. Szakkollégiumi tehetséggondozás.
Szent István Egyetem. Az egyetem létrejötte Az évi LII. Törvény alapján, január 1-i hatállyal, a jogelőd intézményeiket is figyelembe véve,
KUTATÓ KERESTETIK című projekt a Pro Scientia Aranyérmesek Társasága szervezésében, a Nemzeti Tehetség Program támogatásával "A tehetséggondozás területén.
Eszterházy Károly Főiskola 3300 Eger, Eszterházy tér. 1 TÁMOP D-12/2/KONV Az Eszterházy Károly Főiskola Roma Szakkollégiumának.
MAGYOTT Közgyűlés február 16. Beszámoló Állatgyógyászati munkacsoport Dr. Kulcsár Gábor.
Szakkollégiumi Műhelymunka: Helyzetkép a szakkollégiumi tehetséggondozásról Benkó Marcell - Széchenyi István Szakkollégium / Szakkollégiumok Egyeztető.
DETEP-es hallgatónak lenni megtiszteltetés
MTT Felsőoktatási Szekció Tisztelettel köszöntöm a Szekció előadóit, résztvevőit! szeptember 20.
Magyar villamosmérnök Számítástechnikus Informatikus
1 MEE Szegedi Szervezet évi beszámoló, évi tervek.
Szlovákiai Magyar Akadémiai Tanács Academic Council of Hungarians in Slovakia Akademická Rada Maďarov na Slovensku Létrehozás éve: 2013 SZMA T Elnök Dusza.
Tudásmenedzsment trendek. Mi újság a TM „házatáján” A TM piaca jelenleg egy „Kék óceán” (Blue ocean) még nem alakult ki öldöklő harc Úgy tűnik, ha lassan.
10. alkalommal A 10. alkalommal megrendezett kiállításon a 74 kiállítót a 74 kiállítót 9 ezer több mint 9 ezer látogató nézte meg a két nap alatt.
2005. április.Road Show Szeged1 Ifjúsági Bizottság Tóth Gergely, Nagy Péter április 12.
A MAGYAR TEHETSÉGGONDOZÓ TÁRSASÁG DEBRECENI JUBILEUMI KONFERENCIÁJA Az MTT-Kelet-magyarországi szekció rendezvényeinek szerepe a Taktaharkányi Apáczai.
2008 Mit kell tudnom a tudományos diákköri munkáról? a Nyíregyházi Főiskola Műszaki és Mezőgazdasági Főiskolai Karán.
Szabó Éva DE IEAS anglisztika MA II április 20. Jelentkezési határidő: május 6. (péntek) 12:00
Az MHTT elnöksége n szavazta meg azt a javaslatomat, hogy a nemzetközi kongresszusok példájára minden Lymphoma Kongresszuson legyen egy EMLÉKELŐADÁS.
Szerző : Vörösmarty Mihály Mű címe: Csongor és Tünde Előadás helye: Budapest Nemzeti Színház Bemutató dátuma : 1941 Rendező: Németh Antal CsongorésTünde.
Közösségszervezés BA.
Gondolatok a táplálkozás- és élelmiszertudomány oktatásáról
2081 Piliscsaba, Wesselényi Miklós u. 10.
Gazdálkodástudományi Szakmai Kollégium
Pedagógiai és Kommunikációs Szakmai Kollégium
Professzor Ujvárosi Miklós életútja és munkásságának hatása
MIÉRT éppen a BME Villamosmérnöki és Informatikai Kar?
Gondolatok a táplálkozás- és élelmiszertudomány oktatásáról
Németh Antal Az ember tragédiája.
Új Nemzeti Kiválóság Program Ösztöndíjak
Készítette: Dóka István
Előadás másolata:

Tormay Béla Szakkollégium Debrecen Debreceni Szakkollégiumi Fórum 2011. október 20.

Debreceni Szakkollégiumi Fórum 2011. október 20. Névadónkról TORMAY BÉLA (1839 - 1906) Mezőgazdász és állatorvos, az MTA levelező tagja. Az országos állatorvosi egyesület első elnöke. 1869-1873 között a debreceni Gazdasági Tanintézet igazgatója. 1880-ban létrehozta a Földművelésügyi Minisztérium állattenyésztési osztályát, ennek vezetője. 1885-ben az összes magyar gazdasági szakiskola főigazgatója lett. Debreceni Szakkollégiumi Fórum 2011. október 20.

A Tormay Béla Szakkollégium bemutatása 2002. november 4-én alakult meg 26 fővel. Jelenleg a Szakkollégium 43 fővel működik. Vári Enikő Dr. Pepó Péter igazgató diákelnök Dr. Felföldi János Dr. Terjék László Juhász Péter  Ferencsik Sándor tudományos igazgató helyettes oktatási igazgató helyettes diákelnök helyettes diákelnök helyettes Dr. Uzonyiné Lévai Katalin ügyintéző Debreceni Szakkollégiumi Fórum 2011. október 20.

Debreceni Szakkollégiumi Fórum 2011. október 20. A Tormay Béla Szakkollégium célja magas színvonalú képzéssel és szolgáltatással, az alap- és alkalmazott tudományok művelésével hozzájáruljon az Agrártudományi Centrum szakember képzésének fejlődéséhez, lehetőséget nyújtson a hallgatók számára, hogy szakterületükön, érdeklődési területükön belül többlet ismeretanyagot szerezzenek, valamint kutatómunkát végezzenek, létrehozzon egy olyan baráti társaságot, akik közösen szervezik szabadidejüket és egymásra mindig számíthatnak, A Tormay Béla Szakkollégium nem csak egy szervezet, hanem egy közösség is! Debreceni Szakkollégiumi Fórum 2011. október 20.

Többre vagy képes, mint a többiek? Jelentkezz és nyerj felvételt a Tormay Béla Szakkollégiumba!!! Bővebb információk: (http://portal.agr.unideb.hu/karkozi/tormay_szakkollegium/index.html) Debreceni Szakkollégiumi Fórum 2011. október 20.

Debreceni Szakkollégiumi Fórum 2011. október 20. Tevékenységeink Hetente előadás különböző témákban Szakmai tanulmányutak Több előadásos kurzusok Közös főzések csapatépítés Kulturális programok (Csokonai Színház: bérletek; kiállítások) Tudományos Diákköri Konferencia főpróbák Debreceni Szakkollégiumi Fórum 2011. október 20.

Debreceni Szakkollégiumi Fórum 2011. október 20. Változatosság - előadások, szakmai utak minden témában Madeira - A virágok szigete (Dr. Juhász Lajos) Vadászkürt szerepe, jellegzetességei (bemutatóval) A gyógynövények alkalmazásának, fogyasztásának lehetősége (Dr. Zsigrai György) Abonyi Energiafarm-mintaüzem megtekintése (Dr. Viszlai Béla) Brazíliai halszaporítási (édesvízi- és tengeri)munkák bemutatása (Ittzés István 1988-ban végzett hallgató) Tanulmányút Budapesten a Budapesti Érték Tőzsdén és a Magyar Nemzeti Bankban A biotechnológia múltja és jelene (Dr. Fári Miklós) Solymászatról elméletben és gyakorlatban (Tóth Norbert) Tanulmányi kirándulás Sárospatakon (Rákóczi vár, a sárospataki könyvtár) Borkóstolás Tarcalon (Páll Petra, szakkollégiumi hallgató családjánál) Panyolai pálinkakóstolás és lekvárkóstolás Hajdú Néptáncegyüttes Japánban tett látogatása (Milu Bernadett) Kutatásmódszertan és kiértékelés technika (Dr. Huzsvai László) Szakmai út a Kerecsendi Gombatermesztő Üzembe és az Egri Korona Borházba A feketegyökér (Scorzonera hispanica) megismerése és népszerűsítése kóstolóval (Dr. Dudás László) A turisztika jelentősége Magyarországon (Dr. Hevessy Gábor) Magyarország és az EU (Dr. Baranyi Béla) A kiskörei Vízerőmű megtekintése Csónaktúra a Tisza-tavon Debreceni Szakkollégiumi Fórum 2011. október 20.

Debreceni Szakkollégiumi Fórum 2011. október 20. Tevékenységeink Hetente előadás különböző témákban Szakmai tanulmányutak Több előadásos kurzusok Közös főzések csapatépítés Kulturális programok (Csokonai Színház: bérletek; kiállítások) Tudományos Diákköri Konferencia főpróbák Debreceni Szakkollégiumi Fórum 2011. október 20.

Mit nyújtunk még a hallgatóknak? Ösztöndíj Külföldi tanulmányutak támogatása beszámoló Konferenciák anyagi támogatása Saját kis könyvtár Informatikai háttér (számítógépek, nyomtatók, fénymásolók, szkenner, lamináló, spirálozó stb. használata ingyenesen) 2011/2012. tanévtől: „Tanuljunk nyelveket együtt!” (nyelvoktatás) Debreceni Szakkollégiumi Fórum 2011. október 20.

Együttműködés Kerpely Kálmán Szakkollégium Tormay Béla Szakkollégium Debreceni Egyetem Agrár- és Gazdálkodástudományok Centruma Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar és a Gazdálkodástudományi és Vidékfejlesztési Kar Kerpely Kálmán Szakkollégium Tormay Béla Szakkollégium Debreceni Szakkollégiumi Fórum 2011. október 20.

Debreceni Szakkollégiumi Fórum 2011. október 20. Köszönöm a figyelmet! Debreceni Szakkollégiumi Fórum 2011. október 20.